top of page

Camp Nou

Camp Nou is het beroemde stadion van de voetbalclub FC Barcelona, een van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld.

En Camp Nou is alles wat je mag verwachten van een voetbalclub met wereldfaam.


Zelfs wanneer je niet van voetbal houdt, zul je onder de indruk zijn van voetbalstadion Camp Nou.

 

C Barcelona hoort bij de identiteit van de Catalanen en de bekende uitspraak over deze voetbalclub luidt dan ook; Barça "més que un club", Barcelona "meer dan een club".

 

Camp Nou, het grootste voetbalstadion ter wereld

Met maar liefst 98.787 toeschouwers die hier kunnen plaatsnemen, is Camp Nou het grootste voetbalstadion van Europa. Camp Nou is zelfs een van de drie grootste voetbalstadions ter wereld.

Nu vraag je, je misschien af hoeveel 98.787 toeschouwers eigenlijk zijn. Nou, dat zijn maar liefst 2x zoveel toeschouwers als er in de kuip kunnen.

Momenteel zijn ze bezig met uitbreiding aan Camp Nou en is het de bedoeling dat er nog zo’n 7.000 zitplaatsen extra bijkomen.  De kosten van deze verbouwing bedragen maar liefst 600 miljoen euro.

 

Camp Nou, een must voor elke voetballiefhebber

Wanneer je ook maar een beetje een voetbalfan bent, is een bezoekje aan Camp Nou toch eigenlijk wel een must wanneer je in Barcelona bent. En gelukkig hoef je daarvoor niet per see een duur kaartje voor een wedstrijd te kopen, al is dat natuurlijk ook wel een hele gave ervaring. Je kunt ook tickets kopen voor de Camp Nou Experience. Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur.

 

Wat kun je zien tijdens de Camp Nou Experience?

Tijdens de Camp Nou Experience kun je verschillende dingen zien. Zo kun je natuurlijk het stadion zien. Maar ook de multimediazone en het FC Barcelona museum.

Er wordt gezegd dat het FC Barcelona museum het beste club museum ter wereld is. Je kunt hier foto’s zien, trofeeën, schilderijen en outfits van FC Barcelona door de jaren heen. Je leert in dit museum alles over de geschiedenis van FC Barcelona. Je kunt hier zelfs alle wedstrijden van FC Barcelona terugkijken.
Met deze grote collectie is het museum van FC Barcelona dan ook erg populair en wordt het jaarlijks door bijna 2 miljoen mensen bezocht.

Koop hier je tickets voor Camp Nou.

Praktische informatie

Hoe kom je bij Camp Nou?

Camp Nou is makkelijk te bereiken met de metro. Met metrolijn 5 kun je uitstappen bij metrohalte Collblanc. Vanuit hier is het maar een paar minuten lopen naar Camp Nou.

Ook met lijn 3 vanuit het centrum kun je naar Camp Nou. Stop dan bij metrohalte Maria Cristina. Vanaf hier is het ook een paar minuten lopen naar Camp Nou.

 

Wanneer je Barcelona verkend met de Hop On Hop Off bus, rijd je ook langs Camp Nou en kun je hier ook uitstappen.

Waar koop ik mijn tickets voor de Camp Nou Experience?

Je kunt je tickets kopen aan de kassa van het FC Barcelona club museum. Ga je liever voorbereid richting Camp Nou. Dan kun je, je tickets ook online kopen.

Koop hier je tickets voor Camp Nou.

Mooiste bezienswaardigheden Barcelona, Camp Nou.webp
bottom of page