top of page

Er zijn vele redenen om Barcelona te bezoeken, maar een van die redenen zijn de bijzondere, iconische bouwwerken in Barcelona. Deze bijzondere bouwwerken zijn de reden dat meer dan 2 miljoen toeristen jaarlijks Barcelona bezoeken.

Een van deze gebouwen is Casa Batllo, een van de unieke bouwwerken van de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudi.

 

Casa Batllo, een opmerkelijke verschijning aan Passeig de Gracia
Je vindt Casa Batllo aan de Passeig de Gracia, waar je naast dit iconisch gebouw nog een bijzondere bouwwerk van Antoni Gaudi vindt, namelijk La Pedrera.

Wanneer je over Passeig de Gracia loopt, trekt de gevel van Casa Battlo meteen je aandacht. Deze gevel lijkt namelijk gemaakt van schedels en botten. In werkelijkheid zijn deze schedels en botten, balkons met de pilaren die de balkons ondersteunen.

Naast deze opmerkelijke balkons is het ook de bijzondere kleur van Casa Battlo die de aandacht trekt. Deze opmerkelijke kleurkeuze van Antoni Gaudi is geïnspireerd door het onderwaterleven.

De kleuren die hij gekozen heeft voor de gevel van Casa Battlo zijn gebaseerd op de kleuren van natuurlijk koraal.

 

Klik voor je tickets om Casa Batllo te bezoeken

Dat het onderwaterleven zijn grote inspiratie was voor het ontwerp van Casa Batllo zie je ook terug in de vormen van Casa Battlo.

 

Casa Batllo, wonen in een van de meest bijzondere gebouwen van Barcelona

Casa Batllo werd natuurlijk niet gebouwd met de bedoeling dat het een cultureel monument van Barcelona zou worden. Antoni Gaudi bouwde dit gebouw ooit voor een rijke aristocraat met de naam Josep Battlo. Casa Batllo werd gebruikt als woonhuis door Josep Battlo en zijn gezin, althans de onderste twee verdiepingen. De bovenste twee verdiepingen bestond uit appartementen, welke verhuurd werden.

 

Casa Batllo, een bijzondere gevel met een nog vreemder interieur

Ondanks dat Casa Batllo van buiten al heel bijzonder is om te zien, is Casa Batllo ook echt een gebouw wat je van binnen wilt zien. Van binnen wordt pas duidelijk hoeveel detailwerk er namelijk in dit gebouw zit. Wist je bijvoorbeeld dat er geen enkele rechte muur in dit gebouw te vinden is?

Casa Batllo is zeker een huis wat je zal verbazen.

Adres: Pg. de Gràcia, 43, 08007 Barcelona

Praktische informatie

Hoe kom je bij Casa Batllo?

Casa Batllo ligt aan de beroemde Passeig de Gracia, een straat waar je ongetwijfeld overheen zult lopen tijdens je bezoekje aan Barcelona. Casa Batllo vind je op nummer 43, dichtbij een metrostation.

Met metrolijn L2, L3 en L4 kun je uitstappen bij metrostration Passeig de Gracia.

Hoe kom je bij Casa Batllo? 

Casa Batllo is misschien niet zo populair als bijvoorbeeld de Sagrada Familia, maar ook hier zijn de kaarten helaas beperkt. Het is dus verstandig, vooral in het hoogseizoen, om je kaarten online, vooraf te bestellen. Zo weet je zeker dat je de kans om Casa Batllo te bezoeken niet zult mislopen.

Koop hier je tickets voor Casa Batllo.

bottom of page