top of page

Naast Antoni Gaudi was er in dezelfde periode nog een beroemde architect in Barcelona, Llius Domenech i Montaner. Een architect die ook enkele zeer bijzondere bouwwerken in Barcelona op zijn naam heeft staan en Palau de La Musica Catalana is een van deze gebouwen.

 

Palau de la Musica Catalana, al meer dan honderd jaar oud

De bouw van deze bijzondere concertzaal in Barcelona begon meer dan honderd jaar geleden tussen 1905 en 1908. Llius Domenech i Montaner bouwde Palau de la Musica Catalana in opdracht van de Orfeo vereniging, een opkomend koor wat een permanente plek nodig had voor hun concerten. Maar het was ook de stad Barcelona zelf die graag nog een extra parel wilde toevoegen, aan de toch al lange rij met bijzondere bouwwerken van Barcelona.

Het bijzondere ontwerp van Palau de la Musica Catalana

 Hij ontwierp Palau de la Musica compleet in de modernistische, Catalaanse stijl van die periode. Het ontwerp van dit concertgebouw vertegenwoordigt de Catalaanse cultuur en daarom is Palau de la Musica Catalana ook een symbool van Catalonië.

Palau de La Musica is een bijzonder gebouw vanbinnen. Zo is er gebruik gemaakt van heel veel kleuren, pilaren, mozaïek en bijzonder mooie, gekleurde glas-in-lood ramen. Het meest indrukwekkende is de glazen dakkoepel, welke compleet van glas-in-lood is. Deze bijzondere koepel, zorgt voor een bijzondere lichtinval in de concertzaal van Palau de La Musica Catalana. Door dit raam is Palau de la Musica Catalana de enige concertzaal ter wereld, welke met natuurlijk licht verlicht kan worden.

In 1997 werd Palau de la Música Catalana toegevoegd aan de Unesco Wereldgoed erflijst.

 

Stedentrip Barcelona, 10x Must See bezienswaardigheden b.jpg

Palau de La Musica, een wereldberoemde concertzaal

Palau de la Musica is tegenwoordig een van de meest gewilde auditoria ter wereld. De akoestiek uit de gouden eeuw die in deze concertzaal is toegepast, schijnt geweldig te zijn en muziekliefhebbers raken hier dan ook niet over uitgepraat. Er worden jaarlijks nog steeds 600 shows gegeven in Palau de la Musica Catalana in allerlei verschillende genres. Van Flamenco, tot Opera, tot grote orkesten, je kunt het allemaal zien in Palau de la Musica Catalana.

In de concertzaal kunnen meer dan 2.200 mensen. En met bijna allemaal uitverkochte shows, kun je dus wel uitrekenen hoeveel mensen er jaarlijks een concert bezoeken in Palau de la Musica Catalana.

 

Hoe kun je Palau de la Musica bezoeken?

Maar je hoeft niet per see een concert te bezoeken, om dit mooie bouwwerk van binnen te bewonderen. Palau de la Musica is dagelijks geopend voor toeristen. En ondanks dat het een van de minder bekende bezienswaardigheden in Barcelona is, wordt Palau de la Musica Catalana door meer dan 300.000 mensen bezocht.

Palau de la Musica zo bezoeken is uiteraard veel goedkoper dan het bijwonen van een concert en bovendien mag je ook de delen bezoeken van Palau de la Musica Catalana, die tijdens concerten niet toegankelijk zijn.

 

Wij beloven je dat je onder de indruk zult zijn van Palau de la Musica Catalana.

Adres: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Praktische informatie

Hoe kom je bij Palau de la Musica Catalana?

Palau de la Musica ligt in het centrum van Barcelona en is gemakkelijk te voet te bereiken. 

Wil je echter niet teveel kilometers lopen, dan kun je ook met de metro naar Palau de la Musica Catalana.

Er liggen twee metrostations dichtbij Palau de la Musica, metrostation Urquinaona ( te bereiken met metrolijn L1 en L4)  en metrostation Catalunya ( te bereiken met metrolijn L1, L3, L6 en L7).

 

Waar koop ik mijn tickets voor Palau de la Musica?

Je tickets voor Palau de la Musica kun je kopen bij de ticketbali van deze concertzaal. Echter kan het in hoogseizoen druk worden in Barcelona en zijn tickets snel uitverkocht. Wij adviseren dus om al je tickets vooraf online te bestellen, via onderstaande link.

 

Koop hier je tickets voor Palau de la Musica Catalana.
 

bottom of page