top of page

Park Güell is het meest kleurrijke park in Barcelona en nog een van de beroemde ontwerpen van architect Antoni Gaudí.

 

De geschiedenis van Park Güell

Meer dan honderd jaar geleden, in het jaar 1900, kreeg de architect Antoni Gaudí de opdracht van Eusebi Güell om een luxe woonpark te ontwerpen. En zoals bij al zijn ontwerpen waar de natuur zijn belangrijkste inspiratiebron was, was dat ook zo bij het ontwerpen van Park Güell. En wellicht is dit het ontwerp van Antoni Gaudí waar de verbondenheid met de natuur het meest duidelijk naar voren komt. Zo zijn de wandelpaden harmonieus verwerkt in het landschap en voelen de golvende mozaïeken een prachtige eenheid met de omgeving.


De hoogtepunten van Park Güell

Er is ontzettend veel te zien in Park Güell. Het symbool van Park Güell, welke je op talloze foto’s ziet terugkomen, is natuurlijk de mozaïeken salamander die in het midden van de grote trap staat. Een ander belangrijk hoogtepunt is de lange, golvende mozaïeken bank van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het huis in Park Güell met de achtergrond een uitzicht over Barcelona. Deze mozaïeken salamander bestaan uit ontelbare mozaïek stukjes die samen een kleurrijk geheel vormen. En natuurlijk zijn er ook nog de zuilengalerij en de indrukwekkende poort als hoogtepunten van Park Güell. Maar eigenlijk is elke hoek van Park Güell het bezoeken waard. Het is absoluut het meest verrassende park wat je ooit zult zien.

 

Het huis van Antoni Gaudí

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Park Güell is misschien wel het huis van Antoni Gaudí, Casa Museu Gaudí. In dit huis bracht hij de laatste twintig jaar van zijn leven door. Uiteraard is dit huis een bezienswaardigheid op zich, omdat het ook een ontwerp is van Antoni Gaudí, maar het leert je ook meer over de werkwijze van Antoni Gaudí.

Park Güell bezoeken

Eigenlijk is elke hoek van Park Güell het bezoeken waard. Het is absoluut het meest verrassende park wat je ooit zult zien. Van de kleurrijke tegeltjes, tot Grieks aandoende zuilen en muren die op grotten lijken, is alles in Park Güell anders dan andere parken.

Adres: 08024 Barcelona

bottom of page