top of page

10x doen wanneer je in Rome bent

A fool is one who admires other cities without visiting Rome.

Deze quote is stiekem wel een beetje waar, want Rome is echt een droomstad wanneer je van stedentrips houdt. Beroemde bezienswaardigheden, heel veel historie, de Italiaanse keuken en een gratis zonnetje erbij, maken een stedentrip naar Rome een onvergetelijk tripje!Rome, zoveel historie op een plek

Rome is een grote collectie historische gebouwen. Er is echt ontzettend veel te zien in Rome, zeker wanneer je graag meer leert over de geschiedenis van Rome. Eigenlijk kun je Rome het beste omschrijven als een groot openluchtmuseum met als hoogtepunt natuurlijk het Colosseum, een van de zeven wereldwonderen.Maar Rome is zoveel meer dan alleen geschiedenis

De belangrijke historische bezienswaardigheden die Rome rijk is, zetten de toon voor de sfeer van Rome. En al die prachtige gebouwen geven ook de sfeer aan Rome. Maar Rome is zoveel meer dan alleen historie en belangrijke bezienswaardigheden en dat zul je ook jij ontdekken tijdens je stedentrip naar Rome.

Rome is een bruisende stad, met gezellige straatjes omringd door de bekende, gekleurde Mediterraanse huizen. Deze straatjes en pleintjes in Rome zijn gevuld met gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en heerlijke restaurantjes waar je, je dagen wel kunt slijten tijdens je stedentrip.
Doen tijdens jouw stedentrip naar Rome

Zoals we al eerder aangegeven hebben, is er zoveel te zien en doen in Rome. Zo moet je natuurlijk uitgebreid genieten van de Italiaanse keuken, waar wat ons betreft geen andere keuken aan kan tippen en moet je genieten van een drankje op een van de vele terrasjes in het zonnetje. Wij hebben een lijst gemaakt met de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Rome; 10x doen wanneer je in Rome bent! Lees ze hieronder.
Bezoek het Colosseum, een van de 7 wereldwonderen gewoon in Rome

Het Colosseum is iets wat je echt niet mag missen tijdens jouw stedentrip of dagje Rome. Het Colosseum is een van meest belangrijke historische bezienswaardigheden in Italië en is zelfs een van de zeven wereldwonderen.


Het Colosseum is het grootste amfitheater ooit gebouwd. Het werd gebruikt voor gladiator gevechten, dierenshows en dramavoorstellingen. Tijdens deze verschillende activiteiten konden er maar liefst 50.000 tot 80.000 bezoekers plaatsnemen in het Colosseum om deze gevechten te bekijken.Adres: Piazza del Colosseo, 1, 00184 Roma RM, Italy


Romeinse Forum, een historisch stukje Rome

Wil je nog even vasthouden aan de Romeinse sfeer, ontdek deze wijk dan wat verder en breng een bezoekje aan het Romeinse Forum, een stukje alledaagse historie in Rome tijdens je stedentrip. In het Romeinse Rijk werd het Romeinse Forum gebruikt als markt en eigenlijk als centrale plek voor al het publieke leven in Rome. Zeker een interessante plek om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Rome.Adres: Via della Salara Vecchia, 5/6, 00186 Roma RM, Italy

De Spaanse trappen, een imposante trap in Rome

De Spaanse trappen werden gebouwd tussen 1723 en 1725 door een Franse diplomaat. De Spaanse trappen bevinden zich aan de onderzijde van de mooie Trinità dei Monti kerk in Rome. Het bijzondere ontwerp van de trap is al jaren een inspiratiebron voor schilders, artiesten en dichters.

Voor ons is het gewoon een heerlijk plek om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht wat deze trappen je geven over Rome.


Let wel op dat je niet hier niet gaat zitten om te lunchen, want eten is verboden op deze trappen en je wordt er zeker op aangesproken wanneer je het wel doet. Je riskeert zelfs een bekeuring.


Adres: Piazza di Spagna, 00187 Roma RM, ItalyGooi een muntje in de Trevi Fontein om ooit terug te keren naar Rome

Je kunt Rome niet verlaten zonder je geluk te beproeven en een muntje te gooien in de beroemde Trevi Fontein. Rome heeft zeker geen tekort aan fonteinen. De ene fontein is nog mooier dan de andere, maar de Trevi Fontein is de absolute nummer een! Je zou kunnen zeggen dat de Trevi Fontein zelfs de meest beroemde fontein van Europa is.


De Trevi Fontein is een overdadige fontein, compleet in Barokke stijl. De Fontein werd ontworpen door Nicola Salvi. Nicola Salvi creëerde zijn droom met de Trevi fontein, namelijk het bouwen van een dramatische fontein op een kruispunt van drie straten.

Dit is ook verwerkt in de naam van de Trevi fontein, Tre vi betekent letterlijk vertaald namelijk drie straten.


De Trevi fontein bevindt zich midden in het centrum van Rome op een centrale locatie en is dan ook gratis te bezoeken. Het wordt wel erg druk bij de Trevi fontein en het is echt wachten op een plekje aan de rand van deze fontein. Om de grote drukte te vermijden moet je de Trevi fontein vroeg in de ochtend bezoeken.


En vergeet geen muntje in de Trevi fontein te gooien. Men zegt namelijk dat wanneer je een muntje in de Trevi fontein gooit, je ooit terug zal keren naar Rome.


Adres: Piazza di Trevi, 00187 Roma RM, Italy


Bewonder het imposante Pantheon in Rome

Wanneer je door het centrum van Rome wandelt, vergeet dan zeker niet om langs het Pantheon in Rome te lopen. Het Pantheon is van de meest historische gebouwen in Rome en laat duidelijk de historie van Rome zien.


Het Pantheon staat in het centrum van een gezellig pleintje vol met terrasjes en restaurantjes. Het plein waar het Pantheon op staat is verder niet zo bijzonder. Het enige bijzondere is dat er een 200 jaar oud monument in het centrum van het plein Piazza del Rotonda staat.


Dit alledaagse plein in Rome lijkt dus een vreemde bestemming voor zo’n indrukwekkend monument. Maar men zegt dat het Pantheon op de exacte plek is gebouwd waar de oprichter van Rome, Romulus is gestorven en waar hij volgens de legende door een arend naar de hemel werd gevlogen.


Het Pantheon werd ooit gebouwd als tempel voor de goden, maar werd tijdens de Middeleeuwen omgebouwd tot een kerk.Adres: Piazza della Rotonda, 00186 Roma RM, ItalyBezoek een van de beroemdste plekken in Rome, het Vaticaan

Het Vaticaan is eigenlijk een aparte staat in het centrum van Rome, waarvan de Paus de leider is. In het Vaticaan vind je de grootste kerk ter wereld, de St. Peter’s Basilica. De St. Peter’s Basilica in Rome is de meest bekende kerk in de Italiaanse Renaissance stijl. De kerk werd ontworpen door Bramante, Michelangelo, Maderno en Bernini. De kerk werd gebouwd tussen 1506 en 1628. Wanneer je St. Peter’s basiliek bezoekt, vergeet dan ook zeker niet om naar top te gaan en van het uitzicht te genieten vanaf het topje van deze kerk.

En natuurlijk vind je in het Vaticaan ook de beroemde Sixtijnse kapel en het Vaticaan museum.


Wanneer je van musea houdt, dan is het Vaticaan museum een absolute must. Het Vaticaan museum in Rome is namelijk een van de grootste musea ter wereld met maar liefst 20.000 verschillende stukken.

Vergeet het Castel Sant ’Angelo niet te bezoeken tijdens je Stedentrip naar Rome

Het Castel Sant’Angelo heeft al aardig wat verschillende functies gehad. Zo was het ooit een mausoleum voor de keizer Hadrian en zijn familie, een fort, een kasteel wat gebruikt werd door verschillende Pausen en was het ooit een gevangenis. Tegenwoordig is Castel Sant’Angelo een museum. Het kasteel is vernoemd naar het engelen beeld wat op het dak van dit kasteel staat.

Tijdens je stedentrip of dagje Rome is het zeker de moeite waard om Castel Sant’Angelo te bezoeken, al was het alleen maar voor het uitzicht wat je hebt vanaf het dak van dit kasteel over de stad Rome.Adres: Lungotevere Castello, 50, 00193 Roma RM, ItalyBezoek het Vittorio Emanuele II, een nationaal monument

Het Vittorio Emanuele II monument in Rome is een nationaal monument en wordt ook wel Altare della Patria genoemd, letterlijk vertaald de typemachine.

Monument Vittorio Emanuele II werd gebouwd tussen 1885 en 1935 ter ere van een koning die Italie weer verenigde als land in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het is neoklassieke vertaling van het Romeinse Forum met een grootste trap, een fontein, grootste kolommen, twee beelden van de godin Victoria en een beeld van Vittorio Emanuele II. Het is zeker een indrukwekkend monument om te bezoeken wanneer je in Rome bent.


Adres: Piazza Venezia, 00186 Roma RM, ItalyWandel door de romantische tuin van Villa Borghese, romantiek in Rome

In Villa Borghese vind je Galleria Borghese, een kunstgalerie waar je een groot deel van de Borghese kunstcollectie kunt bewonderen, waaronder sculpturen, schilderijen en antiek van o.a Rubens, Bernini en Raphael.


Maar ben je niet echt een kunstliefhebber, dan is het bezoeken van Villa Borghese nog steeds een dikke aanrader. Het romantische park wat bij Villa Borghese is namelijk echt prachtig. Villa Borghese gardens is het op twee na grootste park van Rome. Je vindt van alles in dit park, waaronder de Engelse tuinen en het Etruscan museum. Villa Borghese Gardens zijn echt een fijne plek om even tot rust te komen tijdens je stedentrip naar Rome.Adres: Piazzale Napoleone I, 00197 Roma RM, ItalyWandel langs de Tiber in Rome

De Tiber is de grote rivier die door Rome stroomt. Rome werd bewust gebouwd naast deze rivier, omdat het een hele strategische plek is om handel te drijven. Om de rivier te kunnen oversteken zijn er een aantal bruggen gebouwd, waarvan sommige bruggen echt heel mooi zijn. Het is dus heerlijk en ook nog rustgevend om lekker langs de Tiber te wandelen en de rivierbanken van Rome in je op te nemen. Wanneer je verder naar het zuiden van Rome wandelt, kom je vanzelf uit bij Tiber eiland. Een klein eiland in het midden van rivier met bruggen aan beide kanten van het eiland om Tiber eiland met de stad te verbinden.Rome, de perfecte bestemming voor een stedentrip

De bezienswaardigheden die wij hierboven opnoemden, vormen maar een klein gedeelte van alles wat er te zien is in Rome. Want zoals we eerder zeiden is er zoveel historie te zien in Rome. Het voordeel van Rome is wel dat het een hele compacte stad is, waardoor je relatief veel kan zien in een korte tijd. Maar vergeet vooral ook niet te genieten van de gezelligheid en de levendigheid van Rome, want het is echt een heerlijke stad om te vertoeven. Rome is absoluut de perfecte bestemming voor een stedentrip.
Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page