top of page

10x fotospots in Parijs, voor jouw perfecte foto in Parijs


Eigenlijk elke straathoek in Parijs vormt wel een mooie achtergrond voor een foto. Bijna elk arrondissement heeft weer zijn eigen mooi straatjes, mooie huisjes en een spectaculaire bezienswaardigheid.De mooiste fotospots van Parijs

Maar er zijn een paar fotospots in Parijs die er wat ons betreft toch echt wel uitspringen.

Wij delen in deze blog alvast 10 van de mooie fotospots in Parijs, die de perfecte voor- of achtergrond vormen voor jouw perfecte foto in Parijs.


Het Louvre, de fotospot in Parijs die je absoluut niet mag missen

Het Louvre is een van de meest bekende musea ter wereld en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Bovendien is het de thuisbasis van de Mona Lisa (het beroemde schilderij wat in de praktijk toch een klein beetje tegenvalt).

Vooral de glazen piramide in het midden van het plein, omringd door museum het Louvre is een populaire foto locatie in Parijs. En ook jij mag deze fotoplek eigenlijk niet missen.

Door de vele muurtjes om het Louvre heen, is dit ook een fotospot waar je nog vrij eenvoudig zonder grote hordes toeristen op de foto kunt gaan.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR HET LOUVRE.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrijk


Port Debilly, de Eiffeltoren vanaf het water

Port Debilly is een aanlegplek aan de Seine, tegenover de Eiffeltoren, en een van de beste fotospots in Parijs. Naast dat de boten die hier aangelegd liggen, zeker het bekijken waard zijn, is het vooral het uitzicht op de Eiffeltoren die vanuit Port Debilly geweldig is. De Seine en de woonboten vormen de perfecte voorgrond voor jouw foto met de belangrijkste hotspot van Parijs, de Eiffeltoren.

Deze fotospot in Parijs is dus zeker een tip voor een mooi plaatje met de Eiffeltoren.


Check de locatie hier.
KOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR JOUW STEDENTRIP NAAR PARIJSLa Maison Rose, een roze fotospot in Montmartre, Parijs

La Maison Rose is een van de meest schattige huisjes van Parijs en ligt ook nog eens in een van de mooiste wijken van Parijs, Montmartre. In La Maison Rose huist een restaurant. In de zomer staan er dus ook nog allemaal gezellige tafeltjes buiten, wat La Maison Rose wellicht nog een leukere uitstraling geeft.

La Maison Rose is wel een populaire fotospot. Jaarlijks steken er tienduizenden, misschien wel miljoenen mensen dit zebrapad in Parijs over voor een foto met La Maison Rose. Nadeel, het kan dus druk zijn en een foto zonder andere mensen zou lastig kunnen zijn. Vroeg opstaan is wellicht de beste oplossing voor het perfecte plaatje op deze fotospot in Parijs.


Adres: 2 Rue de l'Abreuvoir, 75018 Paris, Frankrijk


CHECK HIER WELKE LEUKE TOURS JE ALLEMAAL KUNT BOEKEN IN PARIJS.

Arc de Triomphe, een gevaarlijke fotospot in Parijs

De Arc de Triomphe is natuurlijk ook een van de iconen van Parijs. Een stedentrip Parijs is dan ook niet compleet zonder een blik te werpen op dit iconische bouwwerk. Maar de beste fotospot met deze Arc Triomphe is een beetje gevaarlijk. Je kunt namelijk het beste op de foto gaan met de Arc Triomphe als je op de Champs-Élysées staat. De beste fotospot is dan ook nog eens op het midden van deze beroemde straat in Parijs. Maar als je op de roltrappen gaat staan op de Champs-Élysées of op de stoepranden, sta je net wat veiliger, en heb je toch nog een hele mooie fotospot in Parijs met de Arc de Triomphe op de achtergrond.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE ARC DE TRIOMPHE.


Adres: Pl. Charles de Gaulle, 75008 Paris, FrankrijkDe Notre Dame, voor de mooiste fotospot met deze dame in Parijs moet je er niet recht voor gaan staan

De Notre Dame is nog zo’n belangrijk icoon van Parijs. Helaas kun je deze door de brand van een aantal jaren geleden niet bezoeken momenteel en ook de buitenkant is afgezet met hekken. Het gevolg is, is dat je dus iets creatiever moet zoeken naar een mooie fotospot met deze Notre Dame.

Wat ons betreft is deze fotospot aan de overkant van de Seine. Aan de overkant van de Seine vind je de bekende Bouquinistes van Parijs, de verkoopstalletjes met prenten, vintage tijdschriften etc.

Vanaf deze Bouquinistes heb je een geweldig uitzicht op de Notre Dame en daarom vinden wij dit een van de beste fotospots in Parijs voor een foto met de Notre Dame.


Adres: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrijk

Pont de Bir Hakeim, onder de metro van Parijs met uitzicht op de Eiffeltoren

Pont de Bir Hakeim is een brug over de Seine, gebouwd tussen 1903 en 1905. Op de brug staat een stalen constructie met op de bovenzijde het spoor voor de metro van Parijs.

Eigenlijk zijn er twee mooie fotospots op Pont de Bir Hakeim in Parijs. De stalen constructie is op zichzelf een mooie spot voor een foto. Maar wat deze Pont de Bir Hakeim in Parijs ook nog heeft, is een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren. In het midden van de brug vind je een uitzichtpunt waar je de perfecte foto kunt maken met de Eiffeltoren op de achtergrond.


Adres: Pont de Bir-Hakeim, 75015 Paris, Frankrijk

Opera Garnier, voor een grootste, majestueuze foto in Parijs

Opera Garnier is het operagebouw in Parijs. Opera Garnier is eigenlijk een klein paleis. De gouden, overdadige decoraties in combinatie met de fluwelen, rode stoffen vormen de perfecte achtergrond op deze fotospot voor jouw meest koninklijke foto in Parijs. De gedetailleerde decoraties zijn overweldigend mooi en zorgen gegarandeerd voor een mooi plaatje.

Opera Garnier is de meest koninklijke fotospot in Parijs op onze lijst.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR OPERA GARNIER


Trocadero, meest bekende fotospot in Parijs voor een foto met de Eiffeltoren

Trocadero is misschien wel de meest bekende fotospot in Parijs om een foto te maken met de Eiffeltoren, en daarmee misschien ook wel een van de drukste fotospots in Parijs.

Ons advies is om hier dan ook zo vroeg mogelijk in de ochtend naartoe te gaan voor jouw foto op de trappen van Trocadero met de Eiffeltoren op de achtergrond.

Ondanks dat het misschien een van de bekendste fotospots in Parijs is met de Eiffeltoren, vinden wij stiekem dat er wel mooiere plekken zijn om een foto te maken met de Eiffeltoren.


Square Louise-Michel, in de draaimolen met de Sacre Coeur van Parijs op de achtergrond

Square Louise-Michel is een bekend plein in Montmartre aan de voet van de Sacre Coeur. Dit plein vormt de perfecte fotospot voor een foto met de Sacre Coeur. De mooiste foto op deze fotospot maakt je wat ons betreft naast of in de bekende draaimolen die staat op Square Louise-Michel. Deze draaimolen is een van de bekendste draaimolens van Parijs en dat komt voornamelijk, omdat deze draaimolen de perfecte voorgrond vormt voor een foto met de Sacre Coeur.


Adres: Pl. Saint-Pierre, 75018 Paris, FrankrijkGaleries Lafayette, een verrassende binnenkant

Galeries Lafayette is een warenhuisketen in Frankrijk met meer dan 60 ketens in Frankrijk.

En je hoeft Galeries Lafayette nou niet bepaald te bezoeken, omdat het zo'n mooi gebouw is aan de buitenzijde, alhoewel de etalages wel altijd heel erg leuk zijn. Vooral tijdens de kerstdagen zijn deze etalages een bezienswaardigheid in Parijs. De fotospot in Galeries Lafayette is aan binnenzijde van dit warenhuis. De echte bezienswaardigheid is de Dome van dit prachtige warenhuis. Deze Dome van glas in lood, in de meest prachtige kleuren, vormt de perfecte achtergrond voor een foto en daarom hoort hij op ons lijstje met de mooiste fotospots in Parijs. Er is zelfs een speciale brug gemaakt om een foto te maken met deze Dome in Galeries Lafayette.


Adres: 40 Bd Haussmann, 75009 Paris, Frankrijk


Nog meer Parijs

Dit waren 10 van de mooiste fotospots in Parijs, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Binnenkort deel 2 van deze blog met nog meer toffe fotoplekken in Parijs.


Benieuwd naar nog meer over Parijs, lees dan hier al onze reisblogs over Parijs.


Uiteraard zijn er ook in Parijs heel veel leuke tours te boeken.

CHECK HIER WELKE LEUKE TOURS JE ALLEMAAL KUNT BOEKEN IN PARIJS.

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page