top of page

15x Must see in Lanzarote

Waar zijn we nu toch weer aangekomen? Alles is dood. Ik zie alleen maar bruin en zwart. Heel af en toe zien we een klein stukje groen bij een hotel of restaurant. Maar verder voelt de hele rit vanaf de taxi naar het hotel behoorlijk bijzonder en een beetje triest zelfs. Ik zie de bui al hangen; we hebben de verkeerde bestemming gekozen om naar toe te gaan. Lanzarote is zeker niet waar we willen zijn. Maar klopt deze indruk over Lanzarote wel?Lanzarote, een van de meest unieke Canarische eilanden

Lanzarote is echt een uniek eiland. Door de vulkaanuitbarstingen heeft Lanzarote een heel bijzonder landschap. Er is inderdaad veel dode grond, waar niets groeit. Grote delen van het eiland Lanzarote zijn zwart en bruin. En toch is Lanzarote veel mooier dan de eerste indruk doet vermoeden.
Lanzarote moet je echt ontdekken

Lanzarote is het Canarische eiland wat je echt moet leren te waarderen en daarvoor moet je echt de mooie plekken opzoeken. Ons advies is om een auto te huren om Lanzarote te ontdekken. Lanzarote is een vrij compact eiland met goede wegen en is dus echt goed met de auto te ontdekken. Er zijn natuurlijk ook genoeg excursies naar de verschillende trekpleisters die je zowel bij je reisorganisatie als bij de verschillende hotels kunt boeken. En dan ontdek je echt wel het mooie van Lanzarote. De vulkaanuitbarstingen hebben veel verwoest, maar ze hebben ook een prachtig landschap gecreëerd met zoveel unieke plekken. Een landschap van dat als Lanzarote hadden wij in ieder geval nog nooit eerder gezien.KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.
De 15 mooiste plekken van Lanzarote

Wat ons betreft is Lanzarote dus ook echt een eiland wat je een keer gezien moet hebben. Een uniek landschap met verrassend mooie bezienswaardigheiden. Wij zetten de 15 mooiste plekken van Lanzarote voor je op een rijtje.15x must see in Lanzarote


NATIONAAL PARK TIMANFAYA


In het zuidwesten van Lanzarote ligt Parque National de Timanfaya.

Parque National de Timanfaya is een beschermd gebied in Lanzarote. Hier zie je de vulkaan van Lanzarote.

Het park is vernoemd naar het eerste dorp wat verwoest werd door de vulkaanuitbarstingen van 1730-1736. Door de vulkaanuitbarstingen is Lanzarote als eiland compleet veranderd en is het nooit meer hetzelfde geworden. In 1824 is er ook nog een uitbarsting geweest, maar deze was veel kleiner en heeft veel minder schade aangericht.


Parque National de Timanfaya is iedere dag geopend van 09.00uur tot 17.00uur. Let op, er moet wel entree betaald worden.


Een absolute tip is ook het restaurant. Het vlees wordt gebakken op de warmte van de vulkaan en is echt verrukkelijk. Bovendien heb je vanuit het restaurant een geweldig uitzicht over het vulkaangebied van Parque National de Timanfaya.


Adres: Las Palmas


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.
Op de weg naar Parque National de Timanfaya worden er ook kameelritjes aangeboden. Wij hebben dat destijds gedaan en daar voel ik mij nog steeds schuldig over. Want toen wij er eenmaal op zaten en aan de overzijde andere groepen met kamelen zagen rijden, zag ik pas hoe erg deze beestjes aan het strompelen waren. Sommige liepen echt heel moeilijk en ik vond het erg zielig. Iedereen moet uiteraard zelf weten of ze deze kamelenritjes willen doen, maar wij zouden dat hier op Lanzarote bij Parque National de Timanfaya in ieder geval zeker niet meer doen.JAMEOS DEL AGUA, MYSTERIEUZE LAVAGROT IN LANZAROTE


Jameos Del Agua is een lavagrot, ontstaan door de lavastromen tijdens de vulkaanuitbrasting op Lanzarote. Het is gelegen in het lavaveld van de vulkaan Monte Corona op Lanzarote.

Jameos Del Agua is gecreëerd door de lavastromen afkomstig van vulkaan Monte Corona. De lichtinval in deze grot is erg bijzonder om te zien en geeft deze grot een mysterieus tintje.


Ook het het leven Jameos Del Agua is bijzonder. Zo kun je in het water van deze grot bijzondere diertjes zien.


Deze grotten worden tegenwoordig ook gebruikt als een centrum voor kunst, cultuur en toerisme. Kunstenaar Cesar Manrique ontwierp dit centrum in 1966.


Deze grotten zijn elke dag geopend van 10.00uur en 18.30uur.

De entree bedraagt € 9,50 p.p, kinderen vanaf 7 tot 12 jaar betalen € 4,75 p.p.

Onder de 7 jaar is het gratis entree.


Adres: LZ 204, Parcela 109, Carretera Arrieta - Órzola S/N Lanzarote, 35542 Punta Mujeres, Las Palmas


Voor meer informatie klik hier

CUEVA DE LOS VERDES, LOPEN DOOR DE LAVATUNNELS VAN LANZAROTE


De Cueva de Los Verdes is een grottenstelsel rondom een lavatunnel.

Deze tunnel heeft een lengte van maar liefst 6 km. En loopt van de Vulkaan La Corono, tot aan de kust. Op sommige plaatsen is deze tunnel zelfs 50 meter hoog en 15 meter breed. Cueva de los Verder zijn zeer indrukwekkend om te zien en geven je een beeld van hoe gigantisch deze lavastromen eigenlijk waren.


De grot is elke dag geopend van 10.00uur tot 17.00uur.

De entree bedraagt € 9,50 p.p, kinderen vanaf 7 tot 12 jaar betalen € 4,75 p.p.

Onder de 7 jaar is het gratis entree.

Adres; Cueva de los Verder, Las Palmas


Voor meer informatie klik hier


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.MIRADOR DEL RIO, HET MOOISTE UITZICHT VAN LANZAROTE


Mirador del Rio is een prachtig uitzichtpunt, misschien wel het mooiste uitzichtpunt in Lanzarote.

Vooral het uitzicht wat je vanaf Mirador del Rio op het veel kleinere eiland La Graciosa hebt, is echt prachtig. Er zijn ook nog andere bijzondere punten op Lanzarote te zien vanaf Mirador del Rio. Zo zie je ook de klif Risco Famara en de Salinas del Rio.

Dit uitzichtpunt op Lanzarote ligt op maar liefst ca. 480m hoogte.

Ook Mirador del Rio werd weer ontworpen door Cesar Manrique.


Adres: Carretera de Ye, S/N, 35541 Haría, Las Palmas


KLIK HIER VOOR TICKETS OM MET DE VEERBOOT NAAR HET EILAND LA GRACIOSA TE GAAN.


Dit uitzichtpunt is elke dag geopend van 10.00uur tot 17.45uur.

Tickets kosten € 4,75 p.p en kinderen van 7 tot 12 jaar betalen € 2,40 p.p.

Kinderen onder de 7 jaar zijn gratis.


Voor meer informatie klik hier.

PLAYA DEL PAPAGAYO, EEN PRACHTIG ZANDSTRAND OP LANZAROTE


Playa del Papagayo is een van de meest populaire stranden van Lanzarote. Een prachtige baai met wit zand.

Het prachtige smaragdgroene water in deze schelpvormige baai blijft het hele jaar onbewogen. Het water van Playa del Papagayo is echt helemaal stil. Aan de bovenzijde van het strand bevindt zich een klein en erg goed restaurantje. Ook een absolute aanrader. Zeker met zonsondergang is het hier prachtig.

Het strand ligt in het Monumento Natural de Los Ajaches van Lanzarote.

Als je hier met de auto naar binnen wilt, moet je hier wel entree voor betalen.


Adres: Carretera de Ye, S/N, 35541 Haría, Las Palmas


KOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR LANZAROTE MET DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN EN PRAKTISCHE TIPS.
LA GERIA, DE WIJNVELDEN VAN LANZAROTE


La Geria is het belangrijkste wijngebied in Lanzarote. Wat dit wijngebied zo bijzonder maakt, is dat het midden in een zee van lava staat. De mooie druivenstruiken, worden omringd door zwarte lava. Dit is heel bijzonder om te zien.

Lanzarote heeft een gebrek aan grondwater en regen, daarom hebben ze op Lanzarote een unieke manier gevonden om deze druivenstruiken te verbouwen. Ze gebruiken alleen wat ze hebben, Lava.Door de struiken van La Geria in te graven in kuilen die gevuld zijn met lavasteentjes wordt het sproeiwater langer vastgehouden. Waardoor de struiken genoeg water krijgen. Aan een zijde van de cirkel bevindt zich een klein muurtje met lavabrokken. Dit dient als bescherming tegen de wind.

La Geria is uitgeroepen tot beschermd gebied van Lanzarote.


Er zijn natuurlijk een aantal bodega’s op Lanzarote waar de wijn ook geproefd kan worden. Met de auto naar deze wijnvelden rijden kan natuurlijk altijd.


BEZOEK WIJNMAKERIJ EN MUSEUM EL GRIFOLOS HERVIDEROS, BIJZONDERE KLIFFEN IN LANZAROTE


Ten noorden van Playa Blanca vind je de spectaculaire kliffen en rotsen van Los Hervideros.

De kliffen op Lanzarote zijn ontstaan uit lavagesteente. Door de jaren heen zijn er ook grotten ontstaan in de kliffen Los Hervideros. Er lopen verschillende wandelpaden over deze kliffen en op sommige plekken kun je zien hoe gaaf het is als de golven tegen de klif aan slaan. Het mooiste is het als de golven hoog en wild zijn. Dan is het werkelijk een prachtig schouwspel met een gaaf geluid. Maar daarvoor moet de zee van Lanzarote dan wel een beetje mee werken.


Adres: 35570 Yaiza, Las Palmas


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.CHARCO VERDE, EEN GROEN MEER OP LANZAROTE


Het strand van Chaco Verde bestaat uit fijn zwart zand. Maar het meest bijzondere aan Chaco Verde is het groene meertje in het midden van dit strand. Chaco Verde is een mooie baai omgeven door hoge rotsen en met mooi helder water.KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.


CALETON BLANCA, HET WITTE ZAND VAN LANZAROTE


Het strand Caleton Blanca bevindt zich aan de oostkust van Lanzarote. De combinatie van zwarte lavastenen met het witte zand, zijn echt een plaatje om te zien op dit strand op Lanzarote. En dan is het water van Caleton Blanca ook nog eens kraakhelder. Je kunt hier eindeloos foto’s maken. En je kunt in de zee bij het strand Caleton Blanca ook nog eens prachtige snorkelen door het heldere water.PLAYA DE LAS CONCHAS, AZUURBLAUW WATER IN LANZAROTE


Het strand Playa de les Conchas vind je op het kleine eiland La Graciosa. Om bij Playa de las Conchas te komen moet je wel 45 minuten wandelen of 20 minuten fietsen. Er gaan dus niet veel mensen naar dit gouden strand met het unieke blauwe water, wat maar steeds van kleur lijkt te veranderen. Mocht je een tripje naar Playa de las Conchas wagen, zal hij al snel bovenaan je lijstje van all time favoriete stranden staan.

Het eiland La Graciosa kun je per veerboot bereiken vanaf Lanzarote.


KLIK HIER VOOR TICKETS OM MET DE VEERBOOT NAAR HET EILAND LA GRACIOSA TE GAAN.

PLAYA BLANCA, EEN GEZELLIGE BADPLAATS IN LANZAROTE


Playa Blanca is een gezellige badplaats in Lanzarote, populair onder toeristen.

Ondanks dat er toch veel hotels zijn in dit stadje, oogt het nog vrij kleinschalig. Het is in ieder geval onze favoriete badplaats in Lanzarote. De gezellige boulevard die van haven tot haven loopt, is heerlijk om overheen te struinen. Met leuke winkeltjes en terrasjes en mooie strandjes is Playa Blanca ons favoriete dorpje van Lanzarote.SALINAS DE JANUBIO, DE ZOUTVELDEN VAN LANZAROTE


Bij Salinas de Janubio wordt zout uit water gewonnen. Ondanks dat de productie de laatste jaren steeds verder is afgenomen, is het wel een bezoekje waard. Het zoutlandschap van Salinas de Janubio is vrij uitgestrekt en maakt het heel uniek om te zien. Vooral de verschillende kleuren in dit zoutlandschap Salinas de Janubio zijn een plaatje om te zien.


KLIK HIER VOOR EEN BEGELEID BEZOEK AAN SALINAS DE JANUBIO EN LEER ALLES OVER HET WINNEN VAN ZOUT IN LANZAROTE.PLAYA DE LA COCINA, MEER STRANDEN OP LA GRACIOSA

Playa de la Cocina bevindt zich op het kleine eiland La Graciosa en is wederom een van de mooiste stranden van Lanzarote. Het is een kleine baai aan de Amarilla. De hoge kliffen die Playa de la Cocina omringen, maken deze baai op La Graciosa prachtig om te zien.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.
TEGUISE, DE OUDE HOOFDSTAD VAN LANZAROTE

Teguise is de oude hoofdstad van Lanzarote en is misschien wel het mooiste dorp van Lanzarote met zijn mooie witte huisjes. Het is vooral leuk om dit dorpje, wat in het midden van Lanzarote ligt, te bezoeken op zondag. Want op zondag is de grote zondagsmarkt in Teguise. Absoluut een leuk dorp om een bezoekje aan te brengen wanneer je in Lanzarote bent.JARDIN DE CACTUS, DE BOTANISCHE TUIN VAN LANZAROTE


Jardin de Cactus is een botanische tuin op Lanzarote gespecialiseerd in, je raad het al, cactussen. Met de grote hoeveelheid cactussen die je kunt zien in Jardin de Cactus, is deze botanische tuin op Lanzarote een van de grootste, toeristische trekpleisters van dit Canarische eiland.


Adres: Av. Garafía, 35544 Guatiza, Las PalmasDe tuin is elke dag geopend van 10.00uur tot 17.45uur.

Volwassenen betalen € 5,80 p.p , kinderen van 7 tot 12 jaar betalen € 2,90 p.p


Voor meer informatie klik hier.
KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN LANZAROTE.


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page