top of page

24 Uur in Boedapest: Een Eendaagse Reisgids met alle Hoogtepunten van deze Stad


Ben je van plan om 24 uur in Boedapest door te brengen en wil je weten wat je allemaal kunt zien en doen in deze korte tijd? In deze blogpost delen we een complete reisgids met de hoogtepunten van deze prachtige stad, zodat je het meeste uit je korte verblijf kunt halen. Van historische bezienswaardigheden tot bruisende markten en heerlijke lokale gerechten, ontdek alles wat Budapest te bieden heeft voor een onvergetelijke dag.



Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest.


Boedapest is een grote stad. Zorg dus dat je op tijd in Boedapest bent, zodat je genoeg tijd hebt om de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest te kunnen zien en zodat je genoeg tijd hebt om ook echt de sfeer van deze levendige stad in je op te kunnen nemen.


Ontbijt met traditionele Hongaarse lekkernijen

Na aankomst in het prachtige Boedapest is het tijd om de smaakvolle Hongaarse keuken te verkennen. Begin je dag met een traditioneel ontbijt bestaande uit heerlijke lekkernijen zoals rétes, een zoete strudel gevuld met appel of kersen, en lángos, gefrituurd deeg besprenkeld met knoflookolie. Deze authentieke gerechten zijn een perfecte kennismaking met de rijke smaken van Hongarije en bieden de energie die nodig is voor een dag vol avonturen.




Na een stevig ontbijt is het tijd om de historische hoogtepunten van Boedapest te verkennen. Maak een korte wandeling naar het majestueuze Buda-kasteel, een architectonisch meesterwerk dat een adembenemend uitzicht biedt over de stad en wat ons betreft de enige bezienswaardigheid die je echt niet wilt missen tijdens een bezoek aan deze grootse stad.


Address: Budapest, Szent György tér 2, 1014 Hungary


Verken de geplaveide straten en bewonder de prachtige middeleeuwse en barokke gebouwen. Vlakbij bevindt zich de sprookjesachtige vissersbastion, een neo-romantische structuur met zeven torens die een schilderachtig panorama van de rivier de Donau en het parlement biedt. Het is een ideale locatie voor onvergetelijke plaatjes te schieten en biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van Boedapest.


Address: Budapest, Szentháromság tér, 1014 Hungary


Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest/Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest.


 

De Donau is de grote rivier welke dwars door Boedapest loopt. Er is van alles te zien en doen aan de oevers van deze rivier.


Bezoek aan de Kettingbrug en het Parlementsgebouw

Een bezoek aan Boedapest is niet compleet zonder de prachtige Donau-oever te verkennen. Begin je dag door de iconische Kettingbrug over te steken, die de Boeda- en Pest-delen van de stad met elkaar verbindt. De brug biedt een adembenemend uitzicht op de rivier en de majestueuze gebouwen aan weerszijden ervan. Vergeet niet om wat foto's te maken om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.


Vervolg je verkenning door een bezoek aan het imposante Parlementsgebouw, een meesterwerk van neogotische architectuur. Bewonder de prachtige gevel en overweeg om deel te nemen aan een rondleiding om de rijke geschiedenis en prachtige interieurs van dichtbij te ervaren.



Address: Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3, 1055 Hungary



 

Lunch in een lokaal restaurant aan de rivier

Na het bewonderen van de bezienswaardigheden is het tijd om te genieten van een heerlijke lunch in een van de vele gezellige restaurants aan de rivier. Kies voor een lokaal restaurant om te genieten van authentieke Hongaarse gerechten, zoals goulash, langos of een verfrissende salade. Terwijl je geniet van je maaltijd, kun je ontspannen en de prachtige omgeving van Boedapest in je opnemen, met uitzicht op de bruisende Donau.

Na een smakelijke lunch ben je weer energiek om verder te gaan met het verkennen van deze betoverende stad.


Verken Boedapest vanaf het water

In plaats van alleen over de oevers van de Donau te lopen, kun je er ook voor kiezen om Boedapest juist vanaf de Donau, vanaf het water, te verkennen. Er zijn meerdere rivierboten die in ca. 1 uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Boedapest varen. Zo is het uitzicht op het parlementsgebouw en op het Buda-kasteel absoluut uniek vanaf het water.



Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest/

Pest is het meest levendige deel van Boedapest. Hier vind je alle leuke winkelstraten boordevol winkels, restaurants en barretjes. Helaas kun je Pest nooit helemaal zien in 24 uur, dus we nemen je mee langs de plekken die je echt niet wilt missen van dit leuke centrum van Boedapest.


Wandeling over de Andrassy Avenue

De Andrassy Avenue is een van de meest iconische straten van Boedapest, en een wandeling hier biedt een blik op de prachtige 19e-eeuwse architectuur. Maak een ontspannen wandeling langs deze met bomen omzoomde boulevard en bewonder de statige herenhuizen en chique winkels. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Hongaarse Staatsopera, een van de architectonische hoogtepunten van de straat.


Bezoek aan de Sint-Stefanusbasiliek

Een absolute 'must-see' tijdens een bezoek aan Pest is de imposante Sint-Stefanusbasiliek. Deze prachtige kerk is vernoemd naar de eerste koning van Hongarije en biedt een adembenemend interieur met weelderige decoraties en prachtige koepels. Vergeet niet om de 360-graden panoramische uitzichten vanaf de koepel te ervaren - het is de klim meer dan waard.



Address: Budapest, Szent István tér 1, 1051 Hungary



Tijd voor een koffiepauze

Na al die sightseeing is het tijd om even te ontspannen en te genieten van een kopje koffie of een lekker biertje. Gelukkig staat Pest bekend om zijn overvloed aan gezellige koffiehuizen en barretjes. Neem plaats in een van de klassieke cafés en trakteer uzelf op een heerlijke koffie en een lokaal gebakje terwijl u geniet van de sfeer en het uitzicht op de straten van Boedapest.







Na al dat lopen, is de beste manier om een dag in Boedapest af te sluiten een bezoek aan de thermale baden. Hieronder een overzicht van de meest populaire thermale baden in Budapest.


Genieten van de genezende wateren in Széchenyi Thermal Bath

Széchenyi Thermal Bath is een van de grootste en populairste thermale baden van Boedapest. Het biedt een scala aan warmwaterbaden, stoombaden en sauna's. De genezende eigenschappen van het water zijn alom bekend en trekken zowel toeristen als lokale bewoners. De mineralen in het water helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtsproblemen en verbeteren de bloedcirculatie. Door een bezoek aan Széchenyi Thermal Bath kun je heerlijk ontspannen en genieten van de therapeutische werking van de baden. Széchenyi Thermal Bath is wat ons betreft het mooiste thermale bad in Boedapest. Maar daarin zijn we niet alleen, het kan hier dus best wel druk worden.


 

Address: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146 Hungary




Verkenning van de Gellért Spa

Gellért Spa staat bekend om zijn prachtige art-nouveaugebouw en zijn geneeskrachtige wateren. Het thermaalbad dateert uit de middeleeuwen en biedt een unieke en pittoreske ervaring. Naast de weelderige binnenbaden en warmwaterbronnen, heeft Gellért Spa ook een buitenzwembad waar je kunt ontspannen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de rivier de Donau. Het is de perfecte plek om de drukte van de stad te ontvluchten en jezelf onder te dompelen in rust en sereniteit.



Address: Budapest, Kelenhegyi út 4, 1118 Hungary

 


Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest

Is 24 uur in Boedapest voldoende ? Met onze Reisgids wel

Boedapest biedt een overvloed aan attracties en ervaringen voor bezoekers die slechts 24 uur hebben om de stad te verkennen.

Van de prachtige architectuur en ontspannende thermale baden tot de rijke geschiedenis en culinaire hoogstandjes, er is voor elk wat wils.

Kun je dan ook heel Boedapest zien binnen 24 uur? Absoluut niet. Maar door de juiste planning en prioritering kunnen reizigers een onvergetelijke dag in deze betoverende stad beleven en zeker een idee krijgen van de sfeer van de stad en al het moois wat deze stad te bieden heeft. Met de juiste keuzes kun je zeker de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest bewonderen en ook nog tijd hebben om van de sfeer van deze te proeven.




 


Boedapest is een hele grote stad en er zijn dan ook heel veel leuke hotels, luxe hotels, maar ook budgethotels. Bekijk hieronder onze favorieten in Boedapest.




Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest



Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest.


Stedentrip Boedapest - Vind hier de complete eendaagse Reisgids voor de perfecte 24 uur in Boedapest.




Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page