4-daagse stedentrip Parijs, complete planning

Dus je bent een reisje naar de meest romantische stad ter wereld aan het plannen? Wat leuk, dat je naar een van onze favoriete steden gaat. Tijdens een stedentrip van 4 dagen kun je zeker het mooiste van Parijs zien. Bewonder het mooie uitzicht vanaf de Eiffeltoren, verdwaal in het Louvre, beklim de Arc de Triomphe voor een magische zonsondergang, ga terug in de tijd in het romantische Montmartre en eet crêpes in Parc des Tuileries.Bezoek alle iconen tijdens jouw 4-daagse stedentrip naar Parijs

Tijdens onze 4-daagse planning voor de perfecte stedentrip in Parijs zie je alle iconen van Parijs en word je ook nog eens meegenomen in de magie en romantiek van deze unieke stad in Frankrijk.

Loop langs de mooie bezienswaardigheden van Parijs tijdens jouw stedentrip

Lees nu hieronder onze dag tot dag planning voor deze 4-daagse stedentrip. Wij hebben verschillende wandelroutes samengesteld langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Parijs, zodat je zeker niets mist.

Parijs is wel een erg grote stad, dus ben je van plan om alles te gaan lopen, dan zijn makkelijke schoenen zeker een aanrader.Dagplanning stedentrip Parijs, Dag 1


Wanneer je eenmaal in Parijs bent, kun je natuurlijk niet wachten om het belangrijkste icoon van Parijs te bezoeken. Want door dit icoon word je meteen meegezogen in de magie van Parijs. We hebben het natuurlijk over de Eiffeltoren en dat is dus ook waar we op dag 1 van onze stedentrip Parijs starten. En de meeste stops op deze eerste dag in Parijs draaien om dit icoon van Parijs, dit icoon van Frankrijk.KOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR PARIJS


De Eiffeltoren, de must-see van Parijs

De Eiffeltoren is HET icoon van Parijs. Dit Parijse icoon staat voor romantiek en magie. Misschien is het wel de plek in de wereld waar de meeste huwelijksaanzoeken per jaar worden gedaan.

Wist je dat de Eiffeltoren in 1889 werd gebouwd en dat de voltooiing van de wereldtentoonstelling 2 jaar, 2 maanden en 5 dagen duurde?

Je hoeft de Eiffeltoren niet te beklimmen om van de magie van de Eiffeltoren te genieten, maar als je de mogelijkheid hebt om dit te doen, zouden wij dit zeker aanraden.

Want dat maakt het zien van de Eiffeltoren zowaar nog magischer. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk


Avenue de Camoens, uitzicht op de Eiffeltoren van Parijs

Avenue de Camoens in Parijs is een vrije saaie, doodlopende straat in Parijs. Maar het is het uitzicht wat Avenue de Camoens zo bijzonder maakt. Avenue de Camoens heeft namelijk een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren en daarom staat deze straat op onze planning voor een stedentrip naar Parijs.

Aan het einde van Avenue de Camoens vind je een balkon en vanaf dit balkon heb je een geweldig uitzicht op het belangrijkste icoon van Parijs, de Eiffeltoren. Het is ook een goede plek om een foto te maken met de Eiffeltoren, omdat je hier nog zonder de grote hordes andere toeristen op de foto kunt gaan met deze toren.


Adres: Avenue de Camoens 75116 Parijs, Frankrijk

Place du Trocadero, de Eiffeltoren vanuit een andere hoek van Parijs

Place du Trocadero staat ook weer in het teken van de Eiffeltoren. En deze plek staat op onze planning voor jouw stedentrip Parijs, omdat ook Place du Trocadero in geweldig uitzicht geeft op de Eiffeltoren.

Place du Trocadero is misschien de meest bekende plek in Parijs om de Eiffeltoren te bewonderen en op de foto te gaan met dit icoon.

Het is ook een heerlijk plek om in Trocadero park even een momentje van rust te nemen en te genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren.

Het kan hier wel erg druk zijn, dus op de foto gaan zonder andere toeristen kan een uitdaging zijn.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Place du Trocadero


Arc de Triomphe, een fenomenaal uitzicht over Parijs

Arc de Triomphe is onze volgende stop op onze wandelroute door Parijs op de eerste dag van onze stedentrip.

Arc de Triomphe is het volgende icoon wat we bezoeken, een rode bakstenen triomfboog in Parijs. De Arc de Triomphe werd destijds, net als de Eiffeltoren gebouwd voor een wereldtentoonstelling. Deze triomfboog vormde de ingang voor de wereldtentoonstelling van 1888.

Ondanks dat de Arc de Triomphe niet eens zo hoog is, is het uitzicht vanaf deze toren fenomenaal. En misschien is het uitzicht zelfs mooier, dan het uitzicht vanaf de Eiffeltoren.

Vanaf de Arc Triomphe heb je een uniek uitzicht over de Champs d ’Elysees.

Je mag deze stop dan ook zeker niet missen tijdens jouw stedentrip Parijs.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE ARC DE TRIOMPHE


Adres: Pl. Charles de Gaulle, 75008 Paris, Frankrijk


Petit Palais, indrukwekkende gevel in Parijs

Petit Palais is een museum in Parijs, ook deze werd gebouwd voor een van de wereldtentoonstellingen in Parijs, namelijk de wereldtentoonstelling van 1900.

In Petit Palais kun je een grote collectie aan oude en moderne kunst bezichtigen.

Het is vooral de grootsheid van de gevel van dit indrukwekkende museum die een blijvende indruk maakt en daarom is het ook de volgende stop op onze stedentrip Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR MUSEUM PETIT PALAIS


Adres: Av. Winston Churchill, 75008 Paris, Frankrijk

Pont Alexandre III, de meest overdadige brug van Parijs

Pont Alexandre III is de volgende stop in Parijs en mag je ook zeker niet missen tijdens je stedentrip. Het is misschien wel de meest overdadige en overdreven brug die je ooit gezien hebt met heel veel goud, zwart en grote beelden. En naast dat deze brug, Pont Alexandre III, al erg indrukwekkend is om te zien, is ook het uitzicht vanaf deze brug een must-see.

Pont Alexandre III geeft natuurlijk een prachtig uitzicht over de Seine, maar vanaf deze brug heb je ook nog eens een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren.

Er zijn wel altijd veel toeristen te vinden op deze brug.


Adres: Pont Alexandre III, 75008 Paris, Frankrijk


Rue de L’universite, bijna terug bij de Eiffeltoren Parijs

Rue de L’universite komen we tegen op onze weg terug naar de Eiffeltoren.

Rue de l’Université is een straat in Parijs, die eigenlijk vrij gewoontjes is. De straat zelf is dan ook niet echt een must-see in Parijs. Wat Rue de l’Université zo bijzonder maakt is dat deze straat een toegangsweg is tot het park wat rondom de Eiffeltoren ligt en daarom ook een super uitzicht geeft op de Eiffeltoren. Met de bomen van het park en de Eiffeltoren op de achtergrond is dit de perfecte fotospot voor jouw perfecte plaatje met de Eiffeltoren in Parijs.


Adres; Rue de l'Universite, 75007 Parijs, Frankrijk
Helaas ook hier veel toeristen, dus een foto zonder andere mensen kan een uitdaging zijn.


Met deze stop komen we bijna op het einde van onze planning op dag 1 tijdens onze stedentrip Parijs.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS DOOR PARIJSEiffeltoren, einde van dag 1 van je stedentrip Parijs

De Eiffeltoren is zowel ons startpunt als ons eindpunt van dag 1 tijdens onze stedentrip Parijs. Heb je dus in de ochtend nog geen kans gehad om naar het topje van de Eiffeltoren te gaan, dan is dit je tweede kans.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, FrankrijkTotale duur wandelroute door Parijs

De totale wandelroute voor dag 1 tijdens je stedentrip Parijs is 7,9 km en zonder de nodige pauzes 1 uur en 43 minuten lopen.


Hier vindt je de hele route in Google Maps.


Dagplanning stedentrip Parijs, Dag 2


Tijdens dag 2 van onze stedentrip Parijs leggen we nog iets meer kilometers af dan tijdens dag 1 van onze stedentrip. Je kunt natuurlijk ook met de metro door Parijs reizen, echter mis je dan wel een beetje van de sfeer van Parijs, alhoewel de metro natuurlijk ook een beetje hoort bij Parijs.


We hebben een wandelroute voor je samengesteld van 4,4 kilometer, wat zonder stops en pauzes, 57 minuten lopen is. Maar we raden je natuurlijk aan om volop te genieten van de terrasjes in Parijs en vooral ook enkele stops daadwerkelijk te bezoeken.


Hier vindt je de hele wandelroute voor dag 2 in Google Maps.Het Louvre, icoon in Parijs

Het Louvre is nog zo'n icoon van Parijs wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Parijs. En daarom staat het Louvre ook als startpunt op dag 2 van onze stedentrip door Parijs. Het Louvre is een indrukwekkend groot museum en zonder voorbereiding loop je nogal gemakkelijk verdwaald rond in dit museum, omdat er ZO veel te zien is. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Mona Lisa, die je ook kunt zien in Louvre. Verwacht er echter niet teveel van, want van alles wat er in dit museum te zien is, valt de Mona Lisa misschien wel het meeste tegen. Je moet namelijk aansluiten in een flinke wachtrij om een glimp te kunnen opvang van dit kleine schilderij.
Het Louvre staat ook bekend om de glazen pyramides op het grote plein, centraal tussen de gebouwen van het Louvre. Dus mocht je geen trek hebben om museum het Louvre te bezoeken, dan is dit plein toch een must-see in Parijs. Het Louvre bezoeken of het nou van binnen of van buiten is, hoort gewoon bij een stedentrip Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR HET LOUVRE.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, FrankrijkPalais Royal, een paleis midden in Parijs

Palais Royal is een relatief klein paleis, wat midden in Parijs staat, vlak naast het Louvre.

Naast dat het paleis mooi is om te zien, zijn het vooral de tuinen van Palais Royal die veel indruk maken. In het midden van deze tuinen vind je een grote fontein met gezellige stoeltjes eromheen, die vrij zijn om te gebruiken. Heerlijk tijdens een zomerdag om even tot rust te komen met een boekje of gewoon om even te zitten en de kinderen te laten rondrennen. In deze tuin springt vooral het kunstwerk of de kunstinstallatie van de Franse kunstenaar Daniel Buren, Les Deux Plateaux. Dit kunstwerk maakt deze stop op dag 2 van onze stedentrip Parijs misschien wel het leukste. Want zowel voor kinderen is dit kunstwerk leuk om op te klimmen en klauteren en voor volwassenen is het een hele toffe fotospot.


Klik hier voor meer informatie over Palais Royal


Adres: 8 Rue de Montpensier, 75001 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJSGalerie Lafayette Hausmann, luxe in Parijs

Galerie Lafayette Hausmann is de volgende stop op dag 2 van onze stedentrip door Parijs.

En nee, niet om te gaan winkelen. Al kan dat natuurlijk ook. Galerie Lafayette in Parijs staat bekend om de luxe merken die er verkocht worden, maar wij hebben deze stop vooral toegevoegd aan onze wandelroute door Parijs door het indrukwekkende gebouw zelf. In het centrum van Galerie Lafayette Hausmann vind je namelijk een grote koepel met prachtig glas-in-lood in de mooiste, heldere kleuren. Galerie Lafayette Hausmann heeft zelfs een speciale fotobrug gemaakt om met deze mooie koepel op de foto te gaan. Maar deze bijzondere koepel is niet het enige waarom Galerie Lafayette Hausmann op dag 2 van stedentrip door Parijs staat.

Wat niet iedereen weet is dat Galerie Lafayette Hausmann namelijk ook een dakterras heeft met een spectaculair uitzicht over Parijs.

Deze stop moet je zeker niet overslaan tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: 40 Bd Haussmann, 75009 Paris, Frankrijk


Opera Garnier, grandeur in Parijs

Opera Garnier zit vlak naast Galerie Lafayette Hausmann. Opera Garnier kun je vooral omschrijven als imposant. Deze opera is een van de mooiste stops tijdens dag 2 van je stedentrip Parijs. Alles aan deze opera is groots en majestueus, het is echt een van de mooiste gebouwen van Parijs. Het interieur van Opera Garnier zijn eigenlijk niet met woorden te beschrijven. Het is een combinatie van grootse en indrukwekkende bouwstijlen met heel veel goud en versieringen. Deze bouwstijl wordt Beaux-artsarchitectuur genoemd en deze naam beschrijft Opera Garnier perfect, want het is echt een groot kunstwerk.

Opera Garnier is een van de grootste operagebouwen ter wereld en gewoon een must-see tijdens een stedentripje Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR OPERA GARNIER


Adres: Pl. de l'Opéra, 75009 Paris, FrankrijkPlace Vendôme , omringd door Parijse luxe

Place Vendôme is een niet zo bekende stop op dag 2 van je stedentrip Parijs. Place Vendôme is een groot plein in Parijs en wordt omringd door de meest luxe juweliers en desigwinkels. Ook het vijfsterren hotel Het Ritz vindt je aan dit luxe plein.

Dit plein is ook bekend doordat het een aantal bekende bewoners heeft gehad in het verleden, zoals bijvoorbeeld Chopin en Coco Chanel.


Dit plein voelt vooral heel luxe en daardoor toch ook nog wel verrassend mooi. Zeker tijdens de kerstdagen is dit plein ook erg mooi, omdat alle luxe winkels en vooral ook hotel het Ritz dan de mooiste kerstversieringen tevoorschijn halen om Place Vendôme in kerstsfeer te brengen.


Adres: 15 Pl. Vendôme, 75001 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS
Place de la Concorde, Historisch Parijs

Place de la Concorde is een historisch plein midden in Parijs en ook het grootste plein van Parijs. Deze bezienswaardigheid is zeker een must-see op dag 2 van je stedentrip Parijs. De geschiedenis van dit plein is wellicht een beetje luguber, want tijdens de Franse revolutie werd Place de La Concorde omgedoopt tot Place de la Révolution. Het plein van Lodewijk XV werd vernield en werd vervangen door het beeld van de vrijheid. Tijdens deze revolutie werd er tevens een guillotine geplaatst op dit plein en vonden er maar liefst 1200 executies plaatst. Dit plein is dus echt een belangrijk plein in de historie van Frankrijk.


Place de La Concorde heeft sinds deze Franse revolutie wel een grote metamorfose ondergaan. In het midden van het plein vindt je een grote obelisk van maar liefst 23 meter hoog. Verder is het plein aangekleed met beelden en fonteinen die verschillende Franse steden moeten representeren.


Adres: 75008 Paris, Frankrijk

Jardin des Tuileries, de tuinen van Parijs

Jardin des Tuileries is het oudste park van Parijs en worden ook wel de tuinen van het Louvre genoemd.

Jardin des Tuileries zijn de tuinen van het voormalig koninklijk paleis en werd in Italiaanse stijl aangelegd. Deze tuinen vormen de schakel tussen Place de La Concorde en het Louvre en maken het dan ook een heerlijke wandelroute tussen deze twee bezienswaardigheden in Parijs.

Vooral de fontein in het midden van Parc des Tuileries is een heerlijk rustpunt tijdens je stedentrip Parijs. Rondom deze grote fontein staan stoeltjes die iedereen vrij mag gebruiken en waar je even heerlijk kunt genieten van Parijs.


Adres: Pl. de la Concorde, 75001 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


Het Louvre, terug bij dit museum in Parijs

We eindigen deze wandelroute op het punt waar we ook zijn gestart, bij het Louvre in Parijs. Daarmee komt deze wandelroute op dag 2 van onze stedentrip Parijs tot een einde. Wanneer de benen en voeten nog niet te moe zijn van al het wandelen, hebben we nog een tweede wandelroute op deze tweede dag van je stedentrip.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR HET LOUVRE.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, FrankrijkDag 2 van je stedentrip Parijs is alweer voorbij.

Dag 2 van je stedentrip Parijs komt hiermee alweer ten einde. En we kunnen wederom een paar belangrijke en mooie bezienswaardigheden in Parijs van ons lijstje afstrepen. Maar we hebben nog lang niet alles gezien, ook voor dag 3 staan er weer een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Parijs op de planning.


GA JE NAAR PARIJS MET KINDEREN? KOOP HIER DAN HET LEUKE PARIJS REIS-DOE-BOEK VOOR KINDEREN.


Dagplanning stedentrip Parijs, Dag 3

Op dag 3 van je stedentrip Parijs staan er wederom twee belangrijke bezienswaardigheden op de planning, de Sacre-Coeur en de Notre Dame. We hebben deze bezienswaardigheden verdeeld over 2 verschillende wandelroutes, omdat vooral de Sacre Coeur behoorlijk uit het centrum ligt. Daar zul je echt met een taxi of met de metro naartoe moeten gaan.
Wandelroute 1, dag 3 van je stedentrip Parijs

De eerste wandelroute die we gaan lopen tijdens dag 3 van je stedentrip Parijs is nog in het centrum van Parijs. Deze wandelroute is in totaal 2,7 km en 35 minuten lopen. Op deze route staan er niet veel stops waar je echt naar binnen kunt en je zult dus niet veel tijd verliezen met het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden. Terrasjes, barretjes en restaurants vind je natuurlijk ook in dit deel van Parijs weer genoeg en neem ook vooral de tijd om hier van te genieten. Want deze gezellige terrasjes zijn misschien wel het beste van Parijs.


Hier vindt je de eerste wandelroute voor dag 3 in Google Maps.
De Notre Dame, de grote dame van Parijs

De Notre Dame is de absolute dame van Parijs en natuurlijk ook een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen tijdens een stedentrip Parijs. Daarom is dit dan ook onze eerste stop op dag 3. Helaas kun je deze imposante kerk momenteel niet van binnen bewonderen door de verwoestingen die de grote brand van enkele jaren geleden aan deze kerk hebben aangebracht.

De buitenzijde van deze kerk en dan met name de voorgevel zijn verrassend genoeg vrijwel intact gebleven. Gelukkig maar, want daardoor kun je nog wel de buitenzijde van de Notre Dame bewonderen.

Een mooie foto is wat lastig met alle hekken die eromheen staan. Daarvoor raden we je aan om juist wat afstand te nemen of zelfs aan de overkant van de Seine te gaan staan, waardoor deze hekken helemaal niet zichtbaar zijn op je foto.


Adres: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


Shakespeare and company, een unieke boekenwinkel in Parijs

Shapespeare and company is zoals de titel al verraadt een boekenwinkel in Parijs. Een unieke, historische boekenwinkel met een prachtige antieke uitstraling. Het is ook zeker een aanrader om even naar binnen te gaan bij deze boekenwinkel. Shakespeare and company voelt namelijk echt zoals een boekenwinkel moet voelen, zoals een boekenwinkel uit de films.

Eigenlijk is dit hele wijkje rondom deze boekenwinkel een leuke stop tijdens je stedentrip Parijs, want deze wijk voelt meer als het oude Parijs, het Parijs van vroeger.


Adres: 37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris, Frankrijk


Saint-Chapelle, een ondergewaardeerd pareltje in Parijs

Saint-Chapelle is wat ons betreft een ondergewaardeerde kerk in Parijs en daarom is het ook een stop op dag 3 van onze stedentrip Parijs. Saint-Chapelle is de voormalig kapel van de koninklijke familie. De benedenverdieping is een vrij eenvoudige kapel voor het hof van de koninklijke familie en op de bovenste verdieping van Saint-Chapelle vindt je een prachtig gedecoreerde kapel voor de koninklijke familie zelf.


Het zijn voornamelijk de grote glas-in-lood ramen in de meest prachtige kleuren die deze kapel zijn indrukwekkende uitstraling geven.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR SAINT-CHAPELLE


Adres: 37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris, Frankrijk
Centre Georges Pompidou, een gek stukje Parijs

Centre Georges Pompidou is eigenlijk een gek en compleet misplaatst gebouw in Parijs en juist daarom staat het op de planning van dag 3 van onze stedentrip Parijs.

Centre Pompidou is een museum voor moderne kunst en met belangrijke kunstwerken van Duchamp en Yves Klein zeker het bezoeken waard.

Maar het is vooral de buitenkant van dit museum die de aandacht trekken.

Het idee achter dit gebouw is dat het gebouw binnenstebuiten is gekeerd en daarom zie je allerlei verschillende pijpen aan de buitenzijde lopen, die allemaal verschillende functies hebben, zoals bijvoorbeeld de waterpijpen.

Ook het plein wat aan de voet van Centre Pompidou ligt is er leuk. Het is een plein vol met terrasjes en waar door de verschillende straatartiesten altijd genoeg vermaak is.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR CENTRE GEORGES POMPIDOU


Adres: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris, Frankrijk


Hôtel de ville, het stadhuis van Parijs

Het Hôtel de ville de Paris is het stadhuis van Parijs. Het is een prachtig gebouw met een prachtige oude uitstraling. Echter is dit stadhuis eigenlijk helemaal niet zo oud. In 1871 werd dit stadhuis namelijk in brand gestoken en is daarna helemaal opnieuw opgebouwd. Ze hebben de stijl van het oorspronkelijke stadhuis wel perfect opnieuw weten na te bouwen.

Aan de voorzijde van dit stadhuis vind je een plein met mooie fonteinen aan beide zijden.


Wat niet algemeen bekend is, is dat dit museum van binnen nog veel mooier is dan buiten.

Alles in dit gebouw is rijkelijk gedecoreerd.


Je kunt dit stadhuis ook bezoeken, maar daarvoor moet je dan wel vooraf de rondleiding gereserveerd hebben.


Adres: Pl. de l'Hôtel de Ville, 75004 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS

Notre Dame, terug bij onze favoriete dame van Parijs

En zo zijn we weer terug bij onze favoriete dame in Parijs, de Notre Dame en daarmee komen we alweer aan het einde van onze eerste wandelroute op dag 3 van onze stedentrip Parijs. En nu snel door naar de volgende leuke wijk van Parijs. Deze wijk is onze absoluut top favoriet qua gezelligheid, sfeer en dat echte Parijse gevoel.


Adres: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, FrankrijkWandelroute 2, dag 3 van je stedentrip Parijs

En dan zijn we alweer bij de laatste wandelroute van onze stedentrip Parijs. En we sluiten af met een topper, de allerleukste wijk van Parijs, Montmartre.

Montmartre is een artistieke wijk, die totaal anders voelt dan de andere wijken van Parijs. Het voelt namelijk echt alsof je hier teruggaat naar het Parijs van vroeger. Met de kunstenaars, de authentieke winkelgevels en de gezellige straatjes is dit met stip onze favoriete wijk in Parijs.


KOOP DE ROMANTISCHE ROMAN. HET GEHEIM VAN MONTMARTRE. EEN ROMAN DIE ZICH AFSPEELT IN DE ROMANTISCHE WIJK MONTMARTRE, PARIJS.


Nog een kleine 3 kilometer wandelen tijdens je stedentrip Parijs

De laatste wandelroute die we hebben samengesteld door de leuke wijk Montmartre is 2,9 kilometer lang. Nog een kleine 2,9 kilometer wandelen door het meest authentieke deel van Parijs, Montmartre. Het is zonder tussendoor te stoppen ca. 40 minuten wandelen.


Hier vindt je de laatste wandelroute voor dag 3 in Google Maps.
Quartier Pigalle, onze aankomstpunt in Montmartre, Parijs

Quartier Pigalle is ons startpunt, omdat dit het metrostation van waaruit we Montmartre gaan verkennen. Quartier Pigalle staat vooral bekend om de vele neonlichten die deze wijk rijk is en waar je ook een aantal belangrijke bezienswaardigheden tegen zult komen.Adres: 75018 Paris, Frankrijk

Moulin Rouge, sexy in Parijs

Moulin Rouge is natuurlijk een bekende locatie in Parijs en deze wil je dan ook even zien tijdens je stedentrip Parijs. Moulin Rouge bevindt zich in de wijk Quartier Pigalle en heeft misschien wel de meest opvallende neonlampen van deze wijk.

Al sinds het einde van de 19e eeuw is deze roodverlichte molen een icoon van Parijs. Maar het is niet de buitenkant waar de Moulin Rouge bekend om staat. De Moulin Rouge staat vooral bekend om de cabaretshows die er gegeven worden, een moderne variant van de cancan. Wij zijn er nooit naar binnen geweest, maar het staat zeker nog op onze lijst.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR EEN SHOW IN DE MOULIN ROUGE


Adres: 82 Bd de Clichy, 75018 Paris, Frankrijk


Moulin de la Galette, een stukje vroege historie in Parijs

Moulin de la Galette is een van de molens die zijn overgebleven van het Parijs van vroeger, toen Parijs nog klein was en Montmartre nog een stukje platteland was. Deze molens werden toen volop gebruikt. Moulin de la Galette is de bekendste nog overgebleven molen.

In de 19e eeuw werd deze molen ooit gebruikt als cabaretgelegenheid, maar tegenwoordig zit er een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Het mooiste plekje vind je in de tuin van dit restaurant, waar je kunt eten met deze antieke molen, Moulin de la Galette, op de achtergrond.


Adres: 83 Rue Lepic, 75018 Paris, Frankrijk


Buste de Dalida, zingend door Parijs

Buste de Dalida is een beeld wat centraal staat op Place Dalida, vernoemd naar de beroemde zangeres Dalida. Dalida was een zangeres die vooral bekend was tijdens de jaren vijftig. Zij was dol op de wijk Montmartre, net als vele andere bekende artiesten en kunstenaars.

In 1987 kwam de zangeres Dalida op pas 54-jarige leeftijd te overlijden. Ter ere van haar werd er in 1997 in buste van de zangeres geplaats op Place Dalida.


Het plein zelf is ook erg mooi, omdat het zich centraal bevindt tussen twee hele pittoreske straten die het karakter van Montmartre perfect vangen.


Adres: Rue de l'Abreuvoir, 75018 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJSRue de l'Abreuvoir, pittoresk Parijs

Rue de l'Abreuvoir is een van de meest bekende pittoreske straten die uitkomen op Place Dalida. En beter dan pittoresk en charmant kunnen we deze straat niet omschrijven. Het is met stip een van de meest schattige en charmante straten van Parijs.

La Maison Rose is een van de huisjes die aan Rue de L'Abreuvoir staan. La Maison Rose is met zijn roze kleur een van de bekendste huisjes van Parijs en jaarlijks steken er duizenden mensen Rue de L'Abreuvoir over voor een foto met dit huisje.


Adres: 75018 Parijs, Frankrijk