top of page

4-daagse stedentrip Parijs, complete planning

Dus je bent een reisje naar de meest romantische stad ter wereld aan het plannen? Wat leuk, dat je naar een van onze favoriete steden gaat. Tijdens een stedentrip van 4 dagen kun je zeker het mooiste van Parijs zien. Bewonder het mooie uitzicht vanaf de Eiffeltoren, verdwaal in het Louvre, beklim de Arc de Triomphe voor een magische zonsondergang, ga terug in de tijd in het romantische Montmartre en eet crêpes in Parc des Tuileries.Bezoek alle iconen tijdens jouw 4-daagse stedentrip naar Parijs

Tijdens onze 4-daagse planning voor de perfecte stedentrip in Parijs zie je alle iconen van Parijs en word je ook nog eens meegenomen in de magie en romantiek van deze unieke stad in Frankrijk.

Loop langs de mooie bezienswaardigheden van Parijs tijdens jouw stedentrip

Lees nu hieronder onze dag tot dag planning voor deze 4-daagse stedentrip. Wij hebben verschillende wandelroutes samengesteld langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Parijs, zodat je zeker niets mist.

Parijs is wel een erg grote stad, dus ben je van plan om alles te gaan lopen, dan zijn makkelijke schoenen zeker een aanrader.Dagplanning stedentrip Parijs, Dag 1


Wanneer je eenmaal in Parijs bent, kun je natuurlijk niet wachten om het belangrijkste icoon van Parijs te bezoeken. Want door dit icoon word je meteen meegezogen in de magie van Parijs. We hebben het natuurlijk over de Eiffeltoren en dat is dus ook waar we op dag 1 van onze stedentrip Parijs starten. En de meeste stops op deze eerste dag in Parijs draaien om dit icoon van Parijs, dit icoon van Frankrijk.KOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR PARIJS


De Eiffeltoren, de must-see van Parijs

De Eiffeltoren is HET icoon van Parijs. Dit Parijse icoon staat voor romantiek en magie. Misschien is het wel de plek in de wereld waar de meeste huwelijksaanzoeken per jaar worden gedaan.

Wist je dat de Eiffeltoren in 1889 werd gebouwd en dat de voltooiing van de wereldtentoonstelling 2 jaar, 2 maanden en 5 dagen duurde?

Je hoeft de Eiffeltoren niet te beklimmen om van de magie van de Eiffeltoren te genieten, maar als je de mogelijkheid hebt om dit te doen, zouden wij dit zeker aanraden.

Want dat maakt het zien van de Eiffeltoren zowaar nog magischer. Het uitzicht vanaf de top is fenomenaal.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk


Avenue de Camoens, uitzicht op de Eiffeltoren van Parijs

Avenue de Camoens in Parijs is een vrije saaie, doodlopende straat in Parijs. Maar het is het uitzicht wat Avenue de Camoens zo bijzonder maakt. Avenue de Camoens heeft namelijk een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren en daarom staat deze straat op onze planning voor een stedentrip naar Parijs.

Aan het einde van Avenue de Camoens vind je een balkon en vanaf dit balkon heb je een geweldig uitzicht op het belangrijkste icoon van Parijs, de Eiffeltoren. Het is ook een goede plek om een foto te maken met de Eiffeltoren, omdat je hier nog zonder de grote hordes andere toeristen op de foto kunt gaan met deze toren.


Adres: Avenue de Camoens 75116 Parijs, Frankrijk

Place du Trocadero, de Eiffeltoren vanuit een andere hoek van Parijs

Place du Trocadero staat ook weer in het teken van de Eiffeltoren. En deze plek staat op onze planning voor jouw stedentrip Parijs, omdat ook Place du Trocadero in geweldig uitzicht geeft op de Eiffeltoren.

Place du Trocadero is misschien de meest bekende plek in Parijs om de Eiffeltoren te bewonderen en op de foto te gaan met dit icoon.

Het is ook een heerlijk plek om in Trocadero park even een momentje van rust te nemen en te genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren.

Het kan hier wel erg druk zijn, dus op de foto gaan zonder andere toeristen kan een uitdaging zijn.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Place du Trocadero


Arc de Triomphe, een fenomenaal uitzicht over Parijs

Arc de Triomphe is onze volgende stop op onze wandelroute door Parijs op de eerste dag van onze stedentrip.

Arc de Triomphe is het volgende icoon wat we bezoeken, een rode bakstenen triomfboog in Parijs. De Arc de Triomphe werd destijds, net als de Eiffeltoren gebouwd voor een wereldtentoonstelling. Deze triomfboog vormde de ingang voor de wereldtentoonstelling van 1888.

Ondanks dat de Arc de Triomphe niet eens zo hoog is, is het uitzicht vanaf deze toren fenomenaal. En misschien is het uitzicht zelfs mooier, dan het uitzicht vanaf de Eiffeltoren.

Vanaf de Arc Triomphe heb je een uniek uitzicht over de Champs d ’Elysees.

Je mag deze stop dan ook zeker niet missen tijdens jouw stedentrip Parijs.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE ARC DE TRIOMPHE


Adres: Pl. Charles de Gaulle, 75008 Paris, Frankrijk


Petit Palais, indrukwekkende gevel in Parijs

Petit Palais is een museum in Parijs, ook deze werd gebouwd voor een van de wereldtentoonstellingen in Parijs, namelijk de wereldtentoonstelling van 1900.

In Petit Palais kun je een grote collectie aan oude en moderne kunst bezichtigen.

Het is vooral de grootsheid van de gevel van dit indrukwekkende museum die een blijvende indruk maakt en daarom is het ook de volgende stop op onze stedentrip Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR MUSEUM PETIT PALAIS


Adres: Av. Winston Churchill, 75008 Paris, Frankrijk

Pont Alexandre III, de meest overdadige brug van Parijs

Pont Alexandre III is de volgende stop in Parijs en mag je ook zeker niet missen tijdens je stedentrip. Het is misschien wel de meest overdadige en overdreven brug die je ooit gezien hebt met heel veel goud, zwart en grote beelden. En naast dat deze brug, Pont Alexandre III, al erg indrukwekkend is om te zien, is ook het uitzicht vanaf deze brug een must-see.

Pont Alexandre III geeft natuurlijk een prachtig uitzicht over de Seine, maar vanaf deze brug heb je ook nog eens een geweldig uitzicht op de Eiffeltoren.

Er zijn wel altijd veel toeristen te vinden op deze brug.


Adres: Pont Alexandre III, 75008 Paris, Frankrijk


Rue de L’universite, bijna terug bij de Eiffeltoren Parijs

Rue de L’universite komen we tegen op onze weg terug naar de Eiffeltoren.

Rue de l’Université is een straat in Parijs, die eigenlijk vrij gewoontjes is. De straat zelf is dan ook niet echt een must-see in Parijs. Wat Rue de l’Université zo bijzonder maakt is dat deze straat een toegangsweg is tot het park wat rondom de Eiffeltoren ligt en daarom ook een super uitzicht geeft op de Eiffeltoren. Met de bomen van het park en de Eiffeltoren op de achtergrond is dit de perfecte fotospot voor jouw perfecte plaatje met de Eiffeltoren in Parijs.


Adres; Rue de l'Universite, 75007 Parijs, Frankrijk
Helaas ook hier veel toeristen, dus een foto zonder andere mensen kan een uitdaging zijn.


Met deze stop komen we bijna op het einde van onze planning op dag 1 tijdens onze stedentrip Parijs.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS DOOR PARIJSEiffeltoren, einde van dag 1 van je stedentrip Parijs

De Eiffeltoren is zowel ons startpunt als ons eindpunt van dag 1 tijdens onze stedentrip Parijs. Heb je dus in de ochtend nog geen kans gehad om naar het topje van de Eiffeltoren te gaan, dan is dit je tweede kans.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR JOUW BEZOEKJE AAN DE EIFFELTOREN


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, FrankrijkTotale duur wandelroute door Parijs

De totale wandelroute voor dag 1 tijdens je stedentrip Parijs is 7,9 km en zonder de nodige pauzes 1 uur en 43 minuten lopen.


Hier vindt je de hele route in Google Maps.


Dagplanning stedentrip Parijs, Dag 2


Tijdens dag 2 van onze stedentrip Parijs leggen we nog iets meer kilometers af dan tijdens dag 1 van onze stedentrip. Je kunt natuurlijk ook met de metro door Parijs reizen, echter mis je dan wel een beetje van de sfeer van Parijs, alhoewel de metro natuurlijk ook een beetje hoort bij Parijs.


We hebben een wandelroute voor je samengesteld van 4,4 kilometer, wat zonder stops en pauzes, 57 minuten lopen is. Maar we raden je natuurlijk aan om volop te genieten van de terrasjes in Parijs en vooral ook enkele stops daadwerkelijk te bezoeken.


Hier vindt je de hele wandelroute voor dag 2 in Google Maps.Het Louvre, icoon in Parijs

Het Louvre is nog zo'n icoon van Parijs wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Parijs. En daarom staat het Louvre ook als startpunt op dag 2 van onze stedentrip door Parijs. Het Louvre is een indrukwekkend groot museum en zonder voorbereiding loop je nogal gemakkelijk verdwaald rond in dit museum, omdat er ZO veel te zien is. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Mona Lisa, die je ook kunt zien in Louvre. Verwacht er echter niet teveel van, want van alles wat er in dit museum te zien is, valt de Mona Lisa misschien wel het meeste tegen. Je moet namelijk aansluiten in een flinke wachtrij om een glimp te kunnen opvang van dit kleine schilderij.
Het Louvre staat ook bekend om de glazen pyramides op het grote plein, centraal tussen de gebouwen van het Louvre. Dus mocht je geen trek hebben om museum het Louvre te bezoeken, dan is dit plein toch een must-see in Parijs. Het Louvre bezoeken of het nou van binnen of van buiten is, hoort gewoon bij een stedentrip Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR HET LOUVRE.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, FrankrijkPalais Royal, een paleis midden in Parijs

Palais Royal is een relatief klein paleis, wat midden in Parijs staat, vlak naast het Louvre.

Naast dat het paleis mooi is om te zien, zijn het vooral de tuinen van Palais Royal die veel indruk maken. In het midden van deze tuinen vind je een grote fontein met gezellige stoeltjes eromheen, die vrij zijn om te gebruiken. Heerlijk tijdens een zomerdag om even tot rust te komen met een boekje of gewoon om even te zitten en de kinderen te laten rondrennen. In deze tuin springt vooral het kunstwerk of de kunstinstallatie van de Franse kunstenaar Daniel Buren, Les Deux Plateaux. Dit kunstwerk maakt deze stop op dag 2 van onze stedentrip Parijs misschien wel het leukste. Want zowel voor kinderen is dit kunstwerk leuk om op te klimmen en klauteren en voor volwassenen is het een hele toffe fotospot.


Klik hier voor meer informatie over Palais Royal


Adres: 8 Rue de Montpensier, 75001 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJSGalerie Lafayette Hausmann, luxe in Parijs

Galerie Lafayette Hausmann is de volgende stop op dag 2 van onze stedentrip door Parijs.

En nee, niet om te gaan winkelen. Al kan dat natuurlijk ook. Galerie Lafayette in Parijs staat bekend om de luxe merken die er verkocht worden, maar wij hebben deze stop vooral toegevoegd aan onze wandelroute door Parijs door het indrukwekkende gebouw zelf. In het centrum van Galerie Lafayette Hausmann vind je namelijk een grote koepel met prachtig glas-in-lood in de mooiste, heldere kleuren. Galerie Lafayette Hausmann heeft zelfs een speciale fotobrug gemaakt om met deze mooie koepel op de foto te gaan. Maar deze bijzondere koepel is niet het enige waarom Galerie Lafayette Hausmann op dag 2 van stedentrip door Parijs staat.

Wat niet iedereen weet is dat Galerie Lafayette Hausmann namelijk ook een dakterras heeft met een spectaculair uitzicht over Parijs.

Deze stop moet je zeker niet overslaan tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: 40 Bd Haussmann, 75009 Paris, Frankrijk


Opera Garnier, grandeur in Parijs

Opera Garnier zit vlak naast Galerie Lafayette Hausmann. Opera Garnier kun je vooral omschrijven als imposant. Deze opera is een van de mooiste stops tijdens dag 2 van je stedentrip Parijs. Alles aan deze opera is groots en majestueus, het is echt een van de mooiste gebouwen van Parijs. Het interieur van Opera Garnier zijn eigenlijk niet met woorden te beschrijven. Het is een combinatie van grootse en indrukwekkende bouwstijlen met heel veel goud en versieringen. Deze bouwstijl wordt Beaux-artsarchitectuur genoemd en deze naam beschrijft Opera Garnier perfect, want het is echt een groot kunstwerk.

Opera Garnier is een van de grootste operagebouwen ter wereld en gewoon een must-see tijdens een stedentripje Parijs.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR OPERA GARNIER


Adres: Pl. de l'Opéra, 75009 Paris, FrankrijkPlace Vendôme , omringd door Parijse luxe

Place Vendôme is een niet zo bekende stop op dag 2 van je stedentrip Parijs. Place Vendôme is een groot plein in Parijs en wordt omringd door de meest luxe juweliers en desigwinkels. Ook het vijfsterren hotel Het Ritz vindt je aan dit luxe plein.

Dit plein is ook bekend doordat het een aantal bekende bewoners heeft gehad in het verleden, zoals bijvoorbeeld Chopin en Coco Chanel.


Dit plein voelt vooral heel luxe en daardoor toch ook nog wel verrassend mooi. Zeker tijdens de kerstdagen is dit plein ook erg mooi, omdat alle luxe winkels en vooral ook hotel het Ritz dan de mooiste kerstversieringen tevoorschijn halen om Place Vendôme in kerstsfeer te brengen.


Adres: 15 Pl. Vendôme, 75001 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS
Place de la Concorde, Historisch Parijs

Place de la Concorde is een historisch plein midden in Parijs en ook het grootste plein van Parijs. Deze bezienswaardigheid is zeker een must-see op dag 2 van je stedentrip Parijs. De geschiedenis van dit plein is wellicht een beetje luguber, want tijdens de Franse revolutie werd Place de La Concorde omgedoopt tot Place de la Révolution. Het plein van Lodewijk XV werd vernield en werd vervangen door het beeld van de vrijheid. Tijdens deze revolutie werd er tevens een guillotine geplaatst op dit plein en vonden er maar liefst 1200 executies plaatst. Dit plein is dus echt een belangrijk plein in de historie van Frankrijk.


Place de La Concorde heeft sinds deze Franse revolutie wel een grote metamorfose ondergaan. In het midden van het plein vindt je een grote obelisk van maar liefst 23 meter hoog. Verder is het plein aangekleed met beelden en fonteinen die verschillende Franse steden moeten representeren.


Adres: 75008 Paris, Frankrijk