top of page

40x Parijs met kinderen


Parijs is magisch voor zowel kinderen als volwassenen. Of deze magie nu komt door de vintage stijl, de historische gebouwen, de mooie parken of de door Parijs verspreide draaimolens, Parijs ademt magie.

Een stedentrip Parijs is voor kinderen gegarandeerd een geweldige ervaring.De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Parijs voor kinderen

Gewoon struinen door Parijs langs de Seine en de gezellige terrasjes is gewoon al heel leuk om met kinderen te doen, maar ben je nog op zoek naar wat extra tips om wat te doen met kinderen in Parijs, bekijk dan hieronder al onze tips om met kinderen te doen in Parijs.

40x to do met kinderen in Parijs


Eiffeltoren, de enige echte must-see van Parijs

De Eiffeltoren moet natuurlijk wel bovenaan ons lijstje staan, want dit is uiteraard HET hoogtepunt van Parijs. Je kunt namelijk echt niet naar Parijs gaan en een bezoekje aan de Eiffeltoren overslaan.Er zijn verschillende manieren om de Eiffeltoren te bezoeken. Je kunt er natuurlijk gewoon omheen lopen of je kunt naar boven.

Ook daar kun je weer kiezen uit verschillende mogelijkheden. Lopend, met de trap kun je naar de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Nu klinkt de eerste verdieping misschien een beetje laag, maar dit is echt al wel hoog genoeg om een mooi uitzicht te genieten over Parijs.

Je kunt ook met de lift. Dan kun je kiezen uit de tweede verdieping, die echt al best hoog is of de top.


Wij gingen helemaal naar de top en wij zouden dat ook echt aan iedereen aanraden. Want op het topje van de Eiffeltoren staan is toch wel echt een onvergetelijke ervaring. En als dat het al voor ons is, dan is dat het zeker voor kinderen.

Voor onze jongens was dit absoluut het hoogtepunt van onze stedentrip naar Parijs.


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk

Koop je HIER je tickets voor de Eiffeltoren.


De draaimolens in Parijs

Er staan verschillende draaimolens in Parijs verdeeld over de stad. En de draaimolen is bij kinderen altijd een succes. De twee meest bekende plekken waar je een draaimolen kunt vinden zijn bij de Eiffeltoren en aan de voet van de Sacre Coeur. En deze draaimolens met deze iconische gebouwen op de achtergrond zijn natuurlijk ook nog eens supertof voor de foto’s.

De mooiste draaimolens zijn wat ons betreft echter; De klassieke carrousel met paarden bij het Hôtel de Ville, de prachtige vintage carrousel met zelfs een onderzeeër en een luchtballon in Parc Monceau en de unieke draaimolen in Jardin des Plantes met allerlei uitgestorven dieren, waaronder bijvoorbeeld mammoeten.


De klokkenluider van de Notre Dame zoeken in Parijs

De Notre Dame is voor kinderen een belangrijk herkenningspunt in Parijs. Mochten ze de film de klokkenluider van de Notre Dame nog niet gezien, dan is het wellicht handig om deze voordat je naar Parijs nog even te kijken, want het maakt het bezoeken van de Notre Dame zoveel leuker voor kinderen. Ze kunnen dan gewoon een historisch kerk bezoeken, welke ze kennen uit een film van Disney en dan komt het karakter uit de film echt tot leven. Misschien zien ze zelfs Quasimodo wel.

Bovendien is het ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, die op een prachtige locatie langs de Seine ligt.

Helaas kun je sinds de brand in 2019 tijdelijk niet naar binnen, maar je kunt de Notre Dame nog steeds bewonderen van buiten.


Adres: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrijk
Jardin du Luxembourg, spelen in Parijs

Jardin du Luxembourg is echt een paradijs voor kinderen, het ultieme speelparadijs. Moeten de kinderen even wat energie kwijt? Dan is dit de plek om dat te doen. Je vindt deze tuinen in het 6e arrondissement van Parijs.

Je vind in dit park verschillende speelplaatsen voor verschillende leeftijden. Bovendien is er ook nog een vijver waar je de eendjes kunt voeren en kun je iets lekkers kopen bij een van de verschillende eetkraampjes. In Jardin de Luxembourg kun je, je gemakkelijk enkele uren vermaken.


Adres: 75006 Paris, FrankrijkKOOP HIER DE LEUKE REISGIDS VAN LONELY PLANET VOOR KINDEREN, MET DE LEUKSTE WEETJES OVER PARIJS.Het Louvre, een verzameling historie in Parijs

Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld. Het Louvre museum in Parijs is namelijk maar liefst 160.000m2 groot en heeft maar liefst 600.000 verschillende werken.

Als je hier met kinderen naartoe gaat is enige voorbereiding dan ook wel nodig.

Bekijk van tevoren wat de kinderen interessant vinden en wel kunstwerken je graag wilt zien, want het Louvre is groot genoeg om je een hele dag te kunnen vermaken. En omdat het zo groot is, loop je er al snel een beetje verloren rond en mis je misschien de werken die je echt graag wilt zien.


Koop HIER je tickets voor het Louvre.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrijk
The Catacomben, ondergronds in Parijs

Dit is misschien geen uitstapje voor alle kinderen, want voor sommige kinderen is dit misschien wel wat spannend. De catacomben van Parijs zijn een verzameling van ondergrondse tunnels van in totaal 290 km lang. Van 1785 tot in de 19e eeuw werden deze tunnels gebruikt als begraafplaatsen, omdat de begraafplaatsen in Parijs te vol waren.


In totaal liggen er meer dan 6 miljoen dode Parijzenaren begraven in deze tunnels, wat het toch wel een beetje spooky maakt.

Het welkomstbericht in deze tunnels, na het afdalen van 130 treden en er geen daglicht meer te zien is, luidt;

“Arrête, c’est ici l’empire de la mort” Oftewel: ‘Stop, dit is het rijk van de dood’,

Je kunt deze catacomben dus wel bezoeken. Helaas staat er wel vaak een lange wachtrij, dus het is verstandig om hier wat vroeger in de dag naartoe te gaan.


Koop HIER je tickets voor de Catacomben van Parijs.


Adres: 1 Av. du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris, Frankrijk

Jardin du Palais-Royal, klimmen en klauteren in het centrum van Parijs

Jardin du Palais-Royal is een leuk park dichtbij het Louvre. Op de binnenplaats van het paleis vind je zwart met witte palen in verschillende hoogtes, waar je de hele dag door kinderen ziet klimmen op de palen.

De rest van Jardin du Palais-Royal is ook erg mooi aangelegd. Aan de andere kant van Jardin du Palais-Royal vindt je ook nog een leuke speelgoedwinkel en een winkel met muziekdozen.


Adres: 43 Rue de Valois, 75001 Paris, FrankrijkVersailles, de koninklijke kant van Parijs

Het Paleis van Versailles is toch wel het ultieme koninklijke paleis. En dit paleis vind je in Parijs. Helaas wel iets buiten Parijs, dus je zult hier met het openbaar vervoer of met de auto naartoe moeten.

Versailles is het meest bekende paleis van Frankrijk en misschien wel het meest bekende paleis van Europa. In totaal is Versailles maar liefst 800 hectare groot.

Het is dus echt een gigantisch groot landgoed en een immens groot paleis, met maar liefst 700 kamers, 70 trappen en 5.000 meubelstukken.


Een deel van het kasteel en de tuinen van Versailles kun je bezoeken. Het kan er wel erg druk zijn, zeker in de vakantieperiodes. Maar liefst 10 miljoen toeristen bezoeken dit paleis namelijk jaarlijks. Het advies is om de tuinen in de ochtend te bezoeken en het paleis in de namiddag, omdat het dan vaak wat minder druk is in het paleis. Je zult wel minimaal 2 tot 3 uur nodig hebben om het paleis te bezoeken, dus houdt daar rekening mee qua tijd.


Voor kinderen is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om te zien hoe deze koningen ooit leefden in Frankrijk. En vooral voor de meisjes is het natuurlijk het ultieme prinsessenpaleis. Al het goud, de majestueuze slaapvertrekken, de grote beelden en de immens grote tuinen maken ongetwijfeld een onvergetelijke indruk.


Koop HIER je tickets voor het paleis van Versailles in Parijs.


Adres: Place d'Armes, 78000 Versailles, Frankrijk

KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJSHop On Hop Off city tour Parijs, alle bezienswaardigheden in Parijs zonder ver te lopen

De Hop On Hop Off City tour bus is een van de makkelijkste en leukste manieren om zoveel mogelijk van Parijs te zien. Het brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, zet je voor de deur af en je hoeft maar amper te lopen. Onze kinderen lopen altijd snel naar boven, want boven zitten in de bus is natuurlijk wel het allerleukste.


Koop HIER je tickets voor de Hop On Hop Off city tour Parijs.
Musée de la Chasse et de la Nature, dieren kijken in Parijs

Musée de la Chasse et de la Nature is een museum wat onverwacht leuk is voor kinderen.

Ondanks dat de naam van het museum insinueert dat het om een jachtmuseum gaat, richt dit museum zich tegenwoordig vooral op het behoud van de natuur.


In 2021 werd dit museum volledig gerenoveerd. Je kunt er veel opgezette dieren zien, die op een humoristische wijze gecombineerd worden met schilderijen en andere moderne kunst. Een erg leuk museum om met kinderen te bezoeken in Parijs.


Klik HIER voor meer informatie.


Adres: 62 Rue des Archives, 75003 Paris, FrankrijkSein River Cruise, al dobberend langs de mooiste plekken van Parijs

Een cruise over de Seine hoort toch eigenlijk ook wel een beetje bij een bezoekje aan Parijs. De belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs kun je ook zien vanuit een bootje op de Seine en dat maakt het juist zo leuk. De boten zijn ook allemaal overdekt, dus ook met slecht weer is een Sein River Cruise een goed idee om Parijs te verkennen. Er is zelfs een Hop On Hop Off boot, die over de Seine vaart. Dus in plaats van de bus, kun je dan met boot uitstappen bij de verschillende bezienswaardigheden van Parijs. Een leuk alternatief voor de Hop On Hop Off City tour bus.


Koop HIER je tickets voor de Sein River Cruise Parijs.


Voor de Hop On Hop off boot kik dan HIER.


Sacre Coeur, het heilige hart van Parijs

De Sacre Coeur is misschien niet het allerleukste voor kleine kinderen, maar toch hoort een bezoekje aan deze mooie kerk wel bij een tripje naar Parijs.

Wanneer je aan de voet van de Sacre Coeur arriveert, is de weg naar boven misschien wel het allerleukste. Er zijn verschillende manieren om naar de top te komen. Je kunt via de gewone trappen naar boven, maar er zijn ook wat meer avontuurlijke, verborgen trappen te vinden aan de zijkanten. Maar het allerleukste voor de kinderen is misschien toch wel de funiculaire van Montmartre. Een verticale kabelbaan, die je naar de top brengt.


Je kunt de Sacre Coeur ook bezoeken en van binnen bewonderen. En vergeet vooral niet om er een rondje omheen te lopen, want de verschillende uitzichten op deze bijzondere basiliek zijn zeker de moeite waard.


Klik HIER voor meer informatie over de Sacre Coeur, het heilige hart van Parijs.


Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris, Frankrijk


KOOP HIER EEN LEUKE REISGIDS OVER PARIJS VOOR KINDEREN. IN DEZE REISGIDS LEREN KINDEREN AAN DE HAND VAN SPANNENDE AVONTUREN MEER OVER PARIJS.

Montmartre, de gezelligste wijk van Parijs

Montmartre is de gezellige wijk die je bij de Sacre Coeur kunt vinden. Wat ons betreft is dit de gezelligste wijk van Parijs. Vooral het pleintje waar alle kunstenaars zich verzamelen heeft een geweldige ambiance en sfeer. Ook zeker kinderen kunnen daar hun ogen uitkijken aan de tekenaars die live aan het tekenen zijn of de cartoonisten die de gekste creaties maken.

Een rondje door Montmartre hoort ook echt zeker bij een stedentrip naar Parijs.Parc Zoologique: de grote dierentuin van Parijs

Parc Zoologique is de grote dierentuin van Parijs. De dierentuin ligt wel een klein beetje uit het centrum van Parijs, maar het is de reis ernaartoe meer dan waard.


Het park is pas enkele jaren geleden opnieuw geopend, nadat het jarenlang gerenoveerd werd.

Het is nu dan ook een prachtig en modern park om te zien. Het is een ruim opgezette dierentuin, waar de dieren in grote biozones naast elkaar leven. De dieren zijn vanuit verschillende uitzichtpunten goed te zien en op sommige plekken kun je er ook echt dichtbij komen.

De dierentuin ziet er echt heel mooi uit en als bonus is er ook nog een hele toffe tropische kas.


Als je Parijs met kinderen bezoekt is een dagje naar het Parc Zoologique in Parijs zeker een aanrader.


Koop HIER je tickets voor Parc Zoologique, de dierentuin van Parijs.


Adres: Av. Daumesnil, 75012 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS
Centre du Pompidou, een onverwacht stukje architectuur

Het Centre du Pompidou in Parijs is vooral een heel opvallend gebouw in het centrum van gebouw. Een compleet anders gebouw dan zijn omgeving. Het is een beetje een gek gebouw met verschillende, opvallende, gekleurde buizen aan de buitenkant. Het is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit het Verenigd Koninkrijk en Renzo Piano uit Italië. Het idee achter de bijzondere buitenkant is, is dat ze het gebouw binnenstebuiten wilden keren. Zo hebben dus alle pijpen ook een functie, die pijpen normaal binnen hebben. Zo zijn de blauwe pijpen bijvoorbeeld luchtpijpen, de groene pijpen, waterpijpen en de witte buizen zijn ventilatiebuizen.

Deze gekke buitenkant zal vooral bij kinderen erg in de smaak vallen.


Het Centre du Pompidou ligt in het 4e arrondissement. Het is een museum voor moderne kunst. Je vindt er verschillende schilderijen, sculpturen, films, theater en nog veel meer andere kunstvormen.


Het museum is in ieder geval een bijzondere verschijning in Parijs.


Koop HIER je tickets voor Centre du Pompidou Parijs.


Adres: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris, Frankrijk
Parc de Belleville, een stukje rust met uitzicht over Parijs

Parc de Belleville ligt in de hippe wijk Belleville in Parijs in het 20e arrondissement. Het is een park om even heerlijk te ontsnappen aan de drukte van Parijs, ook omdat dit park niet zo heel toeristisch is. De kinderen kunnen hier dus even lekker rondrennen. En terwijl de kinderen even wat energie kwijt kunnen, kun jij genieten van de uitzichten over Parijs. Dit park ligt namelijk op maar liefst 108 meter hoogte en biedt daarom echt hele mooie uitzichten over Parijs.


Adres: 47 Rue des Couronnes, 75020 Paris, Frankrijk