top of page

40x Parijs met kinderen


Parijs is magisch voor zowel kinderen als volwassenen. Of deze magie nu komt door de vintage stijl, de historische gebouwen, de mooie parken of de door Parijs verspreide draaimolens, Parijs ademt magie.

Een stedentrip Parijs is voor kinderen gegarandeerd een geweldige ervaring.De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Parijs voor kinderen

Gewoon struinen door Parijs langs de Seine en de gezellige terrasjes is gewoon al heel leuk om met kinderen te doen, maar ben je nog op zoek naar wat extra tips om wat te doen met kinderen in Parijs, bekijk dan hieronder al onze tips om met kinderen te doen in Parijs.

40x to do met kinderen in Parijs


Eiffeltoren, de enige echte must-see van Parijs

De Eiffeltoren moet natuurlijk wel bovenaan ons lijstje staan, want dit is uiteraard HET hoogtepunt van Parijs. Je kunt namelijk echt niet naar Parijs gaan en een bezoekje aan de Eiffeltoren overslaan.Er zijn verschillende manieren om de Eiffeltoren te bezoeken. Je kunt er natuurlijk gewoon omheen lopen of je kunt naar boven.

Ook daar kun je weer kiezen uit verschillende mogelijkheden. Lopend, met de trap kun je naar de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Nu klinkt de eerste verdieping misschien een beetje laag, maar dit is echt al wel hoog genoeg om een mooi uitzicht te genieten over Parijs.

Je kunt ook met de lift. Dan kun je kiezen uit de tweede verdieping, die echt al best hoog is of de top.


Wij gingen helemaal naar de top en wij zouden dat ook echt aan iedereen aanraden. Want op het topje van de Eiffeltoren staan is toch wel echt een onvergetelijke ervaring. En als dat het al voor ons is, dan is dat het zeker voor kinderen.

Voor onze jongens was dit absoluut het hoogtepunt van onze stedentrip naar Parijs.


Adres: Champ de Mars, 5 Av. Anatole France, 75007 Paris, Frankrijk

Koop je HIER je tickets voor de Eiffeltoren.


De draaimolens in Parijs

Er staan verschillende draaimolens in Parijs verdeeld over de stad. En de draaimolen is bij kinderen altijd een succes. De twee meest bekende plekken waar je een draaimolen kunt vinden zijn bij de Eiffeltoren en aan de voet van de Sacre Coeur. En deze draaimolens met deze iconische gebouwen op de achtergrond zijn natuurlijk ook nog eens supertof voor de foto’s.

De mooiste draaimolens zijn wat ons betreft echter; De klassieke carrousel met paarden bij het Hôtel de Ville, de prachtige vintage carrousel met zelfs een onderzeeër en een luchtballon in Parc Monceau en de unieke draaimolen in Jardin des Plantes met allerlei uitgestorven dieren, waaronder bijvoorbeeld mammoeten.


De klokkenluider van de Notre Dame zoeken in Parijs

De Notre Dame is voor kinderen een belangrijk herkenningspunt in Parijs. Mochten ze de film de klokkenluider van de Notre Dame nog niet gezien, dan is het wellicht handig om deze voordat je naar Parijs nog even te kijken, want het maakt het bezoeken van de Notre Dame zoveel leuker voor kinderen. Ze kunnen dan gewoon een historisch kerk bezoeken, welke ze kennen uit een film van Disney en dan komt het karakter uit de film echt tot leven. Misschien zien ze zelfs Quasimodo wel.

Bovendien is het ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, die op een prachtige locatie langs de Seine ligt.

Helaas kun je sinds de brand in 2019 tijdelijk niet naar binnen, maar je kunt de Notre Dame nog steeds bewonderen van buiten.


Adres: 6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrijk
Jardin du Luxembourg, spelen in Parijs

Jardin du Luxembourg is echt een paradijs voor kinderen, het ultieme speelparadijs. Moeten de kinderen even wat energie kwijt? Dan is dit de plek om dat te doen. Je vindt deze tuinen in het 6e arrondissement van Parijs.

Je vind in dit park verschillende speelplaatsen voor verschillende leeftijden. Bovendien is er ook nog een vijver waar je de eendjes kunt voeren en kun je iets lekkers kopen bij een van de verschillende eetkraampjes. In Jardin de Luxembourg kun je, je gemakkelijk enkele uren vermaken.


Adres: 75006 Paris, FrankrijkKOOP HIER DE LEUKE REISGIDS VAN LONELY PLANET VOOR KINDEREN, MET DE LEUKSTE WEETJES OVER PARIJS.Het Louvre, een verzameling historie in Parijs

Het Louvre is een van de grootste musea ter wereld. Het Louvre museum in Parijs is namelijk maar liefst 160.000m2 groot en heeft maar liefst 600.000 verschillende werken.

Als je hier met kinderen naartoe gaat is enige voorbereiding dan ook wel nodig.

Bekijk van tevoren wat de kinderen interessant vinden en wel kunstwerken je graag wilt zien, want het Louvre is groot genoeg om je een hele dag te kunnen vermaken. En omdat het zo groot is, loop je er al snel een beetje verloren rond en mis je misschien de werken die je echt graag wilt zien.


Koop HIER je tickets voor het Louvre.


Adres: Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrijk
The Catacomben, ondergronds in Parijs

Dit is misschien geen uitstapje voor alle kinderen, want voor sommige kinderen is dit misschien wel wat spannend. De catacomben van Parijs zijn een verzameling van ondergrondse tunnels van in totaal 290 km lang. Van 1785 tot in de 19e eeuw werden deze tunnels gebruikt als begraafplaatsen, omdat de begraafplaatsen in Parijs te vol waren.


In totaal liggen er meer dan 6 miljoen dode Parijzenaren begraven in deze tunnels, wat het toch wel een beetje spooky maakt.

Het welkomstbericht in deze tunnels, na het afdalen van 130 treden en er geen daglicht meer te zien is, luidt;

“Arrête, c’est ici l’empire de la mort” Oftewel: ‘Stop, dit is het rijk van de dood’,

Je kunt deze catacomben dus wel bezoeken. Helaas staat er wel vaak een lange wachtrij, dus het is verstandig om hier wat vroeger in de dag naartoe te gaan.


Koop HIER je tickets voor de Catacomben van Parijs.


Adres: 1 Av. du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris, Frankrijk

Jardin du Palais-Royal, klimmen en klauteren in het centrum van Parijs

Jardin du Palais-Royal is een leuk park dichtbij het Louvre. Op de binnenplaats van het paleis vind je zwart met witte palen in verschillende hoogtes, waar je de hele dag door kinderen ziet klimmen op de palen.

De rest van Jardin du Palais-Royal is ook erg mooi aangelegd. Aan de andere kant van Jardin du Palais-Royal vindt je ook nog een leuke speelgoedwinkel en een winkel met muziekdozen.


Adres: 43 Rue de Valois, 75001 Paris, FrankrijkVersailles, de koninklijke kant van Parijs

Het Paleis van Versailles is toch wel het ultieme koninklijke paleis. En dit paleis vind je in Parijs. Helaas wel iets buiten Parijs, dus je zult hier met het openbaar vervoer of met de auto naartoe moeten.

Versailles is het meest bekende paleis van Frankrijk en misschien wel het meest bekende paleis van Europa. In totaal is Versailles maar liefst 800 hectare groot.

Het is dus echt een gigantisch groot landgoed en een immens groot paleis, met maar liefst 700 kamers, 70 trappen en 5.000 meubelstukken.


Een deel van het kasteel en de tuinen van Versailles kun je bezoeken. Het kan er wel erg druk zijn, zeker in de vakantieperiodes. Maar liefst 10 miljoen toeristen bezoeken dit paleis namelijk jaarlijks. Het advies is om de tuinen in de ochtend te bezoeken en het paleis in de namiddag, omdat het dan vaak wat minder druk is in het paleis. Je zult wel minimaal 2 tot 3 uur nodig hebben om het paleis te bezoeken, dus houdt daar rekening mee qua tijd.


Voor kinderen is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om te zien hoe deze koningen ooit leefden in Frankrijk. En vooral voor de meisjes is het natuurlijk het ultieme prinsessenpaleis. Al het goud, de majestueuze slaapvertrekken, de grote beelden en de immens grote tuinen maken ongetwijfeld een onvergetelijke indruk.


Koop HIER je tickets voor het paleis van Versailles in Parijs.


Adres: Place d'Armes, 78000 Versailles, Frankrijk

KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJSHop On Hop Off city tour Parijs, alle bezienswaardigheden in Parijs zonder ver te lopen

De Hop On Hop Off City tour bus is een van de makkelijkste en leukste manieren om zoveel mogelijk van Parijs te zien. Het brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs, zet je voor de deur af en je hoeft maar amper te lopen. Onze kinderen lopen altijd snel naar boven, want boven zitten in de bus is natuurlijk wel het allerleukste.


Koop HIER je tickets voor de Hop On Hop Off city tour Parijs.
Musée de la Chasse et de la Nature, dieren kijken in Parijs

Musée de la Chasse et de la Nature is een museum wat onverwacht leuk is voor kinderen.

Ondanks dat de naam van het museum insinueert dat het om een jachtmuseum gaat, richt dit museum zich tegenwoordig vooral op het behoud van de natuur.


In 2021 werd dit museum volledig gerenoveerd. Je kunt er veel opgezette dieren zien, die op een humoristische wijze gecombineerd worden met schilderijen en andere moderne kunst. Een erg leuk museum om met kinderen te bezoeken in Parijs.


Klik HIER voor meer informatie.


Adres: 62 Rue des Archives, 75003 Paris, FrankrijkSein River Cruise, al dobberend langs de mooiste plekken van Parijs

Een cruise over de Seine hoort toch eigenlijk ook wel een beetje bij een bezoekje aan Parijs. De belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs kun je ook zien vanuit een bootje op de Seine en dat maakt het juist zo leuk. De boten zijn ook allemaal overdekt, dus ook met slecht weer is een Sein River Cruise een goed idee om Parijs te verkennen. Er is zelfs een Hop On Hop Off boot, die over de Seine vaart. Dus in plaats van de bus, kun je dan met boot uitstappen bij de verschillende bezienswaardigheden van Parijs. Een leuk alternatief voor de Hop On Hop Off City tour bus.


Koop HIER je tickets voor de Sein River Cruise Parijs.


Voor de Hop On Hop off boot kik dan HIER.


Sacre Coeur, het heilige hart van Parijs

De Sacre Coeur is misschien niet het allerleukste voor kleine kinderen, maar toch hoort een bezoekje aan deze mooie kerk wel bij een tripje naar Parijs.

Wanneer je aan de voet van de Sacre Coeur arriveert, is de weg naar boven misschien wel het allerleukste. Er zijn verschillende manieren om naar de top te komen. Je kunt via de gewone trappen naar boven, maar er zijn ook wat meer avontuurlijke, verborgen trappen te vinden aan de zijkanten. Maar het allerleukste voor de kinderen is misschien toch wel de funiculaire van Montmartre. Een verticale kabelbaan, die je naar de top brengt.


Je kunt de Sacre Coeur ook bezoeken en van binnen bewonderen. En vergeet vooral niet om er een rondje omheen te lopen, want de verschillende uitzichten op deze bijzondere basiliek zijn zeker de moeite waard.


Klik HIER voor meer informatie over de Sacre Coeur, het heilige hart van Parijs.


Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris, Frankrijk


KOOP HIER EEN LEUKE REISGIDS OVER PARIJS VOOR KINDEREN. IN DEZE REISGIDS LEREN KINDEREN AAN DE HAND VAN SPANNENDE AVONTUREN MEER OVER PARIJS.

Montmartre, de gezelligste wijk van Parijs

Montmartre is de gezellige wijk die je bij de Sacre Coeur kunt vinden. Wat ons betreft is dit de gezelligste wijk van Parijs. Vooral het pleintje waar alle kunstenaars zich verzamelen heeft een geweldige ambiance en sfeer. Ook zeker kinderen kunnen daar hun ogen uitkijken aan de tekenaars die live aan het tekenen zijn of de cartoonisten die de gekste creaties maken.

Een rondje door Montmartre hoort ook echt zeker bij een stedentrip naar Parijs.Parc Zoologique: de grote dierentuin van Parijs

Parc Zoologique is de grote dierentuin van Parijs. De dierentuin ligt wel een klein beetje uit het centrum van Parijs, maar het is de reis ernaartoe meer dan waard.


Het park is pas enkele jaren geleden opnieuw geopend, nadat het jarenlang gerenoveerd werd.

Het is nu dan ook een prachtig en modern park om te zien. Het is een ruim opgezette dierentuin, waar de dieren in grote biozones naast elkaar leven. De dieren zijn vanuit verschillende uitzichtpunten goed te zien en op sommige plekken kun je er ook echt dichtbij komen.

De dierentuin ziet er echt heel mooi uit en als bonus is er ook nog een hele toffe tropische kas.


Als je Parijs met kinderen bezoekt is een dagje naar het Parc Zoologique in Parijs zeker een aanrader.


Koop HIER je tickets voor Parc Zoologique, de dierentuin van Parijs.


Adres: Av. Daumesnil, 75012 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS
Centre du Pompidou, een onverwacht stukje architectuur

Het Centre du Pompidou in Parijs is vooral een heel opvallend gebouw in het centrum van gebouw. Een compleet anders gebouw dan zijn omgeving. Het is een beetje een gek gebouw met verschillende, opvallende, gekleurde buizen aan de buitenkant. Het is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit het Verenigd Koninkrijk en Renzo Piano uit Italië. Het idee achter de bijzondere buitenkant is, is dat ze het gebouw binnenstebuiten wilden keren. Zo hebben dus alle pijpen ook een functie, die pijpen normaal binnen hebben. Zo zijn de blauwe pijpen bijvoorbeeld luchtpijpen, de groene pijpen, waterpijpen en de witte buizen zijn ventilatiebuizen.

Deze gekke buitenkant zal vooral bij kinderen erg in de smaak vallen.


Het Centre du Pompidou ligt in het 4e arrondissement. Het is een museum voor moderne kunst. Je vindt er verschillende schilderijen, sculpturen, films, theater en nog veel meer andere kunstvormen.


Het museum is in ieder geval een bijzondere verschijning in Parijs.


Koop HIER je tickets voor Centre du Pompidou Parijs.


Adres: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris, Frankrijk
Parc de Belleville, een stukje rust met uitzicht over Parijs

Parc de Belleville ligt in de hippe wijk Belleville in Parijs in het 20e arrondissement. Het is een park om even heerlijk te ontsnappen aan de drukte van Parijs, ook omdat dit park niet zo heel toeristisch is. De kinderen kunnen hier dus even lekker rondrennen. En terwijl de kinderen even wat energie kwijt kunnen, kun jij genieten van de uitzichten over Parijs. Dit park ligt namelijk op maar liefst 108 meter hoogte en biedt daarom echt hele mooie uitzichten over Parijs.


Adres: 47 Rue des Couronnes, 75020 Paris, Frankrijk


Musée en Herbe, kunst voor kinderen in Parijs

Musee en Herbe is een klein museum in de omgeving van het Louvre. Musee en Herbe is een museum wat de moderne kunst uitlegt aan kinderen. Er zijn verschillende, wisselende exposities te zien in dit museum en het leuke is, dat kinderen in Musee en Herbe bijna overal aan mogen zitten en hun handen eens niet thuis hoeven te houden.


Klik HIER voor meer informatie over Musee en Herbe Parijs.


Adres: 23 Rue de l'Arbre Sec, 75001 Paris, Frankrijk

Crêpes eten in Parijs

Wanneer je in Parijs bent zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die je toch echt moet eten. En een crêpe hoort daar toch wel zeker bij. Overal in Parijs vindt je eetkraampjes waar ze deze heerlijke Crêpes met chocolade of Nutella verkopen.

Een heerlijk tussendoortje in Parijs en er zijn maar weinig kinderen die niet enthousiast worden van een crêpe met Nutella.


Eiffeltoren by night, Parijs op zijn meest magisch

De Eiffeltoren is natuurlijk overdag al een heel indrukwekkend bouwwerk, maar ook in de avond moet je toch echt wel even langs de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is namelijk helemaal verlicht en om het uur gaan de lichtjes knipperen en is de Eiffeltoren een ware lichtshow. Een Must See in Parijs.KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


Musée de la Magie, goochelen in Parijs

Musee de la Magie is een museum voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Dit goochelmuseum met goochelshow kan voor kinderen best een spannend uitje zijn. En misschien kunnen ze wel wat goochelgeheimen ontdekken.

Musee de la Magie ligt in Village Saint-Paul. Dit is ook een heel leuk wijkje, waar veel brocantewinkeltjes zitten. Leuk om doorheen te struinen, na een bezoekje aan het Musee de La Magie.

Klik HIER voor meer informatie over Musee de la Magie Parijs.


Adres: 11 Rue Saint-Paul, 75004 Paris, Frankrijk

Disneyland Parijs, nog meer magie met Mickey in Parijs

Als je de kans hebt, zou ik zeker een of twee dagen naar Disneyland Parijs gaan. Het is zeker geen goedkoop dagje uit, maar Disneyland is toch wel het meest magische pretpark ter wereld. Voelde je de magie in Parijs zelf al, dan maakt Disneyland Parijs dit alleen maar sterker. Wij zijn al een aantal keer in Disneyland geweest en het blijft geweldig, maakt niet uit hoe vaak je er komt. De attracties zijn natuurlijk spannend, mooi en bijzonder. Maar het is vooral de sfeer, de aankleding en het sprookjeskasteel die Disneyland toch echt een one of a kind pretpark maken.


Koop HIER je tickets voor Disneyland Parijs.


Adres: Bd de Parc, 77700 Coupvray, Frankrijk


Straatartiesten kijken bij Centre du Pompidou

Centre du Pompidou ligt aan een gezellig plein voor met terrasjes en restaurantjes. De sfeer van dit plein is erg gezellig en er lopen dagelijks veel toeristen overheen. En dat betekent dus dat het de perfecte plek is voor straatartiesten. Dansers, acrobaten, levende standbeelden, je vind hier echt allerlei verschillende straatartiesten. Voor kinderen brengen deze straatartiesten toch de magie van het circus met zich mee.

De vrolijke en kleurrijke Stravinsky fontein die naast het Centre du Pompidou staat, is ook altijd een hit bij kinderen tijdens een stedentrip Parijs.


Adres: Place Georges-Pompidou, 75004 Paris, FrankrijkPark Asterix, Galliers in Parijs

Naast Disneyland is er ook nog Park Asterix , een goedkoper alternatief voor Disneyland. Je kunt het dan ook niet helemaal vergelijken met Disneyland, maar het is toch zeker wel een erg leuk pretpark. Het park heeft een aantal leuke achtbanen en zeker voor de kleinste kinderen is hier genoeg te doen. Het park is helaas niet helemaal ingericht voor buitenlandse toeristen, want echt alles is in het Frans. Maar goed, je bent dan ook in Frankrijk.


Het thema Asterix en Obelix is in ieder geval te missen in dit park.


Koop HIER je tickets voor Parc Asterix Parijs.


Adres: 60128 Plailly, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS
Jardin des Plantes, groen, cultuur en onverwachte dieren in Parijs

Jardin des Plantes is een botanische tuin in Parijs. Deze botanische tuin ligt in het 5e arrondissement, aan de oever van de Seine. Het is groen paradijsje midden in Parijs, al is het niet eens zo klein als je zou verwachten. Jardin des Plantes heeft een grote verscheidenheid aan planten en bloemen. Zo zijn er drie verschillende serres, een heel tof museum en zelfs een kleine dierentuin.


Jardin des Plantes is absoluut een aanrader om met kinderen naartoe te gaan in Parijs.


Koop HIER je tickets voor Jardin des Plantes Parijs.


Adres: 57 Rue Cuvier, 75005 Paris, Frankrijk
Musée de l’Armée, voor de kinderen in Parijs die van ridders houden

Musee de l'Armee vindt je in het mooie Hôtel des Invalides. Interessant weetje; in dit gebouw ligt onder de gouden koepel Napoleon begraven. Maar naast dat dit natuurlijk al ontzettend gaaf is, kun je in Hôtel des Invalides dus ook het Musee de l'Armee bezoeken. Bij Musee del'Armee is alles te zien over het leger. Dus heel veel zwaarden, harnassen, medailles en wapens uit de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Een museum in Parijs voor de stoere kinderen.


Adres: 129 Rue de Grenelle, 75007 Paris, FrankrijkKOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR PARIJS.


Het dierenkabinet van Deyrolle

Het dierenkabinet van Deyrolle is wellicht misschien de vreemdste bezienswaardigheid in Parijs op ons lijstje. Dit is namelijk een winkel met opgezette dieren en ouderwetse schoolplaten. De opgezette dieren kun je vinden op de eerste etage van dierenkabinet Deyrolle, waar ze op de gekste manier zijn tentoongesteld. Zo zijn er opgezette tijgers, konijnen en zelfs olifantjes. Dit is zeker een hele bijzondere winkel om tijdens je stedentrip Parijs te bezoeken.


Adres: 46 Rue du Bac, 75007 Paris, Frankrijk


Macarons, de zoete lekkernij in Parijs

De Fransen zijn echt zoetekauwen. Zo beginnen ze de dag al vaak met een gebakje, croissant of pain-au-chocolat.


Macarons zijn ook zo’n heerlijke zoete, Franse specialiteit. Je kunt ze echt net als de crêpes op elke straathoek kopen in Parijs. Parijs wordt ook wel de macaronhoofdstad van de wereld genoemd. Maar er zijn een aantal plekken waar je volgens kenners de allerlekkerste macarons kunt eten. Volgens de experts kun je bij Ladurée, Carette en Pierre Hermé echt de allerbeste macarons krijgen tijdens je stedentrip Parijs.

Parc Rives de Seine, spelen op de oever van de Seine in Parijs

Parc Rives de Seine is een park aan de oever van de Seine, welke gesloten is voor verkeer.

Je vindt hier allerlei speeltoestellen voor kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld klimmuren en drijvende tuinen voor de kinderen in Parc Rives de Seine. Maar ook voor de ouders zijn hier leuke terrasjes om wat te drinken aan de rand van de Seine. Een leuke plek om met kinderen in Parijs gewoon even lekker te zitten en te genieten van Parijs tijdens je stedentrip naar deze stad.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


Musee des Arts Forain, een stukje plezier uit het verleden in Parijs

Musee des Arts Forain is een wel heel bijzonder museum in Parijs. Het is een museum vol met oude kermisspullen. Musee des Arts Forain bevat een hele kleurrijke, antieke kermiscollectie met attracties en kermisartikelen die gebruikt werden van 1850 tot 1950. Oude carrousels, honderd jaar oude fietsen, een orgel en antieke schommels kun je allemaal bewonderen bij Musee des Arts Forain in Parijs.

Hier vind je de oude, vintage kermissfeer, die tegenwoordig maar ver te zoeken is op de meeste kermissen. Mocht je tijd over hebben, dan is dit zeker een leuk museum om met de kinderen te bezoeken tijdens je stedentrip naar Parijs.


Klik HIER voor meer informatie over Musee des Arts Forain Parijs.


Adres: 53 Av. des Terroirs de France, 75012 Paris, Frankrijk


Cité des sciences et de l'industrie, experimenteren in Parijs

Cité des sciences et de l'industrie is een leuk museum voor kinderen waar ze van alles kunnen leren over de natuur, het menselijk lichaam, techniek en zoveel meer. De kinderen leren aan de hand van spelletjes en experimenten van alles over de verschillende onderwerpen.

Verder is er in museum Cité des sciences et de l'industrie een echte duikboot te zien en een planetarium bioscoop. Echt heel tof en informatief museum voor kinderen en even wat anders tijdens je stedentrip naar Parijs.


Koop HIER je tickets voor Cité des sciences et de l'industrie Parijs.


Adres: 30 Av. Corentin Cariou, 75019 Paris, Fra


Opéra Garnier, een van de mooiste operahuizen ter wereld staat in Parijs

Opera Garnier is een van de meest bekende operahuizen ter wereld en is een belangrijk symbool van Parijs. Alles aan Opera Garnier is overdreven, groots, weelderig en extravagant.

Dit prachtig gedecoreerde gebouw was de inspiratie voor de Phantom of the Opera.

En zeker voor kinderen die dromen van een carrière in theater, is een bezoekje aan Opera Garnier een must do tijdens je stedentrip Parijs.


Koop HIER je tickets voor Opera Garnier Parijs.


Adres: Pl. de l'Opéra, 75009 Paris, Frankrijk

Jardins du Trocadero, op de foto met de Eiffeltoren van Parijs

Jardins du Trocadero werden aangelegd in 1937 voor de internationale expositie voor kunst en techniek. Jardins de Trocadero zijn gelegen op de voormalige tuin van Palais de Trocadero.

Het meest opvallende aan deze tuin is de grote fontein in het midden, fontein Warschau.

Jardins du Trocadero zijn maar liefst 93.930 m2 groot en is daarmee een ideaal park voor een wandeling en een plek om de drukte van Parijs te ontvluchten tijdens je stedentrip. Er zijn verschillende wandelpaden en bruggetjes waarover de kinderen even lekker kunnen rondrennen.

Ook zijn er in Jardins du Trocadero diverse beelden van zowel brons als steen te zien.


Trocadero is vooral bekend door het uitzicht wat het geeft op de Eiffeltoren. Er worden hier dagelijks familie fotoshoots georganiseerd met de Eiffeltoren op de achtergrond.


Klik HIER voor meer informatie over Jardins du Trocadero Parijs.


Adres: Pl. du Trocadéro et du 11 Novembre, 75016 Paris, Frankrijk

Parc des Tuileries, relaxen in Parijs

Parc des Tuileries zijn de tuinen van het voormalige Palais des Tuileries. Deze tuinen worden ook wel de Tuilerieen genoemd en staan nu vooral bekend als de tuinen van het Louvre.

Dit grote park is een populaire plek voor toeristen en kan daarom soms best druk zijn.

De fijnste plek om even tot rust te komen in Parc des Tuileries, is op de stoeltjes die rondom de grote fontein staan en gratis te gebruiken zijn. Heerlijk om even te zitten en de kinderen te laten rennen, terwijl je zelf op je gemak kunt kijken naar de langslopende toeristen. Een heerlijk rustmomentje tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: Pl. de la Concorde, 75001 Paris, Frankrijk


Jardin d’Acclimatation Parijs, het oudste pretpark ter wereld

Jardin d’Acclimatation in Parijs is het oudste nog werkende pretpark van de wereld. Dit oude pretpark staat vooral bekend om het grote aanbod aan attracties voor vooral wat jongere kinderen, tot ca. 10 jaar. Zo zijn er voor allerkleinsten zelfs miniatuur achtbanen en kunnen ze er ponyrijden. Jardin d’Acclimatation is een netjes verzorgd en mooi aangelegd park, met kleurrijke bloemen en leuke paviljoens verspreid over het park.


Koop HIER je tickets voor jardin d'Acclimatation Parijs.


Adres: Bois de Boulogne, Rte de la Prte Dauphine à la Prte des Sablons, 75116 Paris, Frankrijk


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


Musée d’Orsay, een museum in het historisch station van Parijs

Volgens velen is het Musee d’Orsay een must-see museum in Parijs.

Musee d'Orsay ligt op een prachtige plek aan de oever van de Seine, in het 7e arrondissement. De gevel van dit museum is erg opvallend door de grote, indrukwekkende stationsklokken.

Dit historische gebouw was ooit een spoorwegstation, maar tegenwoordig kun je er kunst uit de 19e en 20e eeuw zien. Je kunt er schilderijen zien, foto’s, films en nog vele andere kunstvormen.

Het is vooral het gebouw en de aankleding die dit museum de toffe sfeer geven en waardoor Musee d'Orsay is must-see is tijdens je stedentrip Parijs.


Koop HIER je tickets voor Musee d'Orsay.


Adres: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Paris, FrankrijkSeine dinner cruise, dobberen bij de lichtjes van Parijs

Een Seine river cruise overdag is natuurlijk al heel leuk, maar in de avond is het ook heel bijzonder. Varen over de Seine met een hapje en een drankje, uitkijkend over de lichtjes van Parijs. De Seine diner cruises zijn niet goedkoop, maar toch vinden wij het de moeite waard. Van deze Seine Diner cruise krijg je echt het magische Parijs gevoel wat je zoekt tijdens je stedentrip Parijs.


Koop HIER je tickets voor een diner cruise over de Seine in Parijs.

Musée de l’Orangerie, de waterlelies van Monet in Parijs

Musée de l'Orangerie bevindt zich in de Jardin des Tuileries, dicht bij het Louvre in Parijs. In Musée de l'Orangerie kun je kunstwerken zien uit de 19e en begin 20ste eeuw.

Het allerbelangrijkste kunstwerk wat je hier kunt zien zijn de Waterlelies van Monet.

Deze kleurrijke schilderijen hangen in een prominente zaal in Musee de L’Orangerie.

De ovale vorm van de zaal brengt extra diepgang aan deze schilderijen, Waterlelies van Monet.

Verder zijn er in dit museum ook werken van Picasso en Renoir te zien.


Koop HIER je tickets voor Musee de l'Orangerie Parijs.


Adres: Jardin Tuileries, 75001 Paris, Frankrijk


Shapespeare and Company, de lucht van historie en oude boeken

Shakespeare and Company is boekenwinkel met historie op een steenworpafstand van de Notre Dame Parijs. Shakespeare and Company is waarschijnlijk de bekendste boekenwinkel van Parijs, misschien door de locatie aan de Seine of misschien door de gave, antieke uitstraling.

Ze hebben ook een leuke kinderhoek, waar je al zittend op een bankje een kinderboek kunt uitzoeken met de kinderen. Heerlijk de lucht van oude boeken tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: 37 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris, FrankrijkDoe een kindvriendelijke fietstour door Parijs

Een kindvriendelijke fietstour door Parijs brengt je in korte tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs. Je kunt bijvoorbeeld de kidstour doen van Paris by Bike of doe een fietstour voor gezinnen bij Baja Bikes. Het leuke aan een familie fietstour door Parijs met een gids, is dat je ook nog allerlei leuke weetjes leert over Parijs die je waarschijnlijk nog niet wist. Met een kidsvriendelijke fietstour zie je een groot deel van Parijs tijdens je stedentrip naar deze stad.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE TOURS IN PARIJS


IJs eten bij Berthillon, het lekkerste ijs van Parijs

Op steenworp afstand op het Ile de France, vind je de allerlekkerste Glacier van Parijs, Maison Berthillon. Je kunt Maison Berthillon niet missen, want de lange wachtrij is niet te missen als je door de zijstraten van de Notre Dame struint. Het schijnt hier altijd druk te zijn.

Het ijs wordt bereid volgens een geheim familierecept en volgens de ijsliefhebbers is dit echt het allerlekkerste ijs van Parijs. IJS eten bij Berthillon is absoluut een must-do tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: 31 rue saint louis en l'ile, 75004 Paris, Frankrijk
Ben je nog op zoek naar andere leuke uitstapjes in Parijs, klik dan HIER voor nog meer Parijs inspiratie.

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page