top of page

Een dagje uit naar Salobreña, Granada


Ben je op vakantie in Granada en wil je even iets anders dan stad en bergen, dan is het kustplaatsje Salobreña een goed idee voor een heerlijke dagje uit. Met het mooie historische centrum op een rots en met de heerlijke stranden kun je, je zeker een dagje in Salobreña vermaken.

Salobreña een historisch centrum met uitzicht op de Costa Tropical

Salobreña ligt in de regio van Granada aan de Costa Tropical. Het historische centrum van Salobreña is gebouwd op een rots. Het historische centrum van Salobreña bestaat uit smalle straatjes en wit gekalkte huisjes. Op de top van de berg, op de top van het historische centrum van Salobreña, staat een prachtig Moors kasteel. Vanuit dit Moorse kasteel heb je een spectaculair uitzicht over de kust en de Sierra Nevada. In de winter kun je vanuit Salobreña zelfs de mooie besneeuwde toppen ziet van de Sierra Nevada zien.

Wil je dus een dagje strand combineren met een beetje cultuur, neem dan zeker een kijkje in het mooie dorpje Salobreña.


Salobreña, het nieuwe centrum aan zee

Aan de voet van de berg, bij de kust, is het nieuwe Salobreña gebouwd. Uitlopend in twee brede stranden.Deze twee stranden van Salobreña worden gescheiden door een grote rots. je kunt deze rots beklimmen. Er is een trap aangelegd, waarmee je de rots makkelijk kunt beklimmen.

De uitzichten vanaf deze rots, te midden van de twee stranden van Salobreña, zijn fenomenaal. Evenals de zonsondergangen, die hier ook echt spectaculair zijn. Vanaf deze rots heb je een spectaculair uitzicht op de zonsondergang.
Dineren bij zonsondergang aan het strand van Salobreña

Ook vanuit het strand van Salobreña zijn de zonsondergangen prachtig. Bovendien zijn de restaurants in Salobreña geweldig. Het water loopt je al in de mond wanneer je langs de verschillende restaurants aan het strand loop, waar de intkvissen vers gerookt worden en de geuren je al tegemoet komen. Het eten is overheerlijk, maar het is vooral het eten in combinatie met de locatie en het uitzicht die het dineren in Salobreña zo speciaal maken. Een diner bij een roze zonsondergang op het strand is toch gewoon magisch.Het kiezelstrand van Salobreña

Ben je op zoek naar een mooi wit zandstrand ? Dan moet je zeker niet naar de stranden van Salobreña.

Helaas heeft Salobreña alleen maar kiezelstranden. De stranden van Salobreña bestaan uit grote en fijne kiezels, maar er is geen zand te bekennen.

En hoewel wij echt geen liefhebbers zijn van kiezelstranden, hadden wij er geen last van. Zelfs op blote voeten kun je er nog goed overheen lopen.
Een strandstoeltje is wel een aanrader, want na een tijdje beginnen de kiezels toch echt in je billen te prikken. En zit je op je handdoekje toch echt niet meer zo fijn op dit strand.Snorkelen in Salobreña

Omdat Salobreña alleen maar kiezelstranden heeft, is het water wel heel helder. En dat heldere water heeft een andere fijne bijkomstigheid, namelijk dat je fantastisch kunt snorkelen in Salobreña. Er waren echt honderden, misschien wel duizenden vissen die in grote scholen dicht aan je voorbij zwemmen. De grote en kleine vissen die zo aan je voeten voorbij gaan, echt een prachtig gezicht voor degenen die van snorkelen houden.

Vooral bij de grote rots in het midden van de twee stranden van Salobreña, vind je hele scholen vissen.
Een dagtripje naar Salobreña

Salobreña vormt dus de perfecte combinatie van een beetje cultuur met een luie dag op het strand en is daarom de ideal bestemming voor een dagtripje in de omgeving van Granada.
Mocht je met de auto komen zijn er langs de stranden van Salobreña voldoende parkeerplaatsen om je auto te parkeren. Helaas zijn de parkeerplaatsen in Salobreña wel betaald parkeren.Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page