top of page

Afrika in Valencia, Bioparc Valencia

Bioparc Valencia is een van de mooist aangelegde dierentuinen die wij ooit gezien hebben.

De natuurlijke omgeving van de dieren is zo goed nagebootst, dat je echt even het gevoel hebt in een ander deel van de wereld te lopen, wanneer je door deze dierentuin loopt.Het prachtig aangelegde Bioparc Valencia

Wow! Een dierentuin is natuurlijk altijd leuk om te bezoeken, maar wat Bioparc Valencia zo bijzonder maakt is de manier waarop deze dierentuin is aangelegd.

Net als het Aquarium in Valencia, is de aanleg weer tot in details verzorgd.

In Bioparc Valencia hebben ze echt geprobeerd de natuurlijke habitats van de dieren na te bootsen om het comfort voor de dieren zo optimaal mogelijk te maken.


Op vakantie naar de tropen of Afrika in Bioparc Valencia

Bioparc Valencia probeert hun gasten het gevoel te geven dat ze even weg zijn uit Spanje en rondlopen in een ander deel van de wereld. En ik moet eerlijk toegeven, dat is zeker gelukt. Elk dierenverblijf is tot in de puntjes verzorgd en voelt echt niet als een dierentuin in Spanje. Zo hebben ze het gevoel van de Afrikaanse wildparken heel goed nagebootst en net als in de Afrikaanse wildparken kun je in Bioparc Valencia ook heel veel dieren zien.

Je kunt in Bioparc Valencia maar liefst 150 verschillende soorten Afrikaanse dieren bewonderen.


De 4 werelden van Bioparc Valencia

Bioparc Valencia is onderverdeeld in 4 verschillende werelden. Elke wereld in Bioparc Valencia is gebaseerd op een ander deel van de wereld, waar je de dieren kunt zien die in deze verschillende delen van de wereld leven.


De Afrikaanse Savanne, het Afrika van Bioparc Valencia

Het grootste deel van Bioparc Valencia bestaat uit de Afrikaanse Savanne. Er is een groot gedeelte waarin de verschillende dieren vrij kunnen rondlopen. Giraffen, Neushoorns, Struisvogels, herten ( die vast een andere naam hebben, maar ze leken op herten ), zebra’s etc. Dit gedeelte van Bioparc Valencia heeft een heel vrij gevoel en je kunt de dieren die hier rondlopen vanuit verschillende hoeken bewonderen.Eten in de Afrikaanse Savanne, Bioparc Valencia

Bioparc Valencia heeft een heerlijk restaurant, wat ze direct naast de Afrikaanse Savanne hebben aangelegd. Wij zijn in Zuid-Afrika geweest en hebben in de wildparken gegeten en geslapen, maar eten in dit restaurant in Bioparc Valencia komt echt heel dicht bij het echte Afrika-gevoel. Een van onze mooiste herinneringen in Zuid-Afrika zijn de giraffes. Voor onze trip naar Zuid-Afrika vond ik deze dieren helemaal niet zo bijzonder, maar sindsdien heb ik echt een zwak voor giraffes, het hele gezin trouwens. Bioparc Valencia liet onze deze herinnering echt herleven. Zittend in het restaurant van Bioparc Valencia, zie je de Giraffen heel dichtbij rustig voorbij lopen. Overigens is het eten in dit restaurant ook erg lekker, ook niet onbelangrijk!Equatorial Forest, een stukje regenwoud in Bioparc Valencia

In Het Equatorial Forest kun je dieren zien, die in het regenwoud leven. En zo tropisch als het regenwoud is, zo tropisch zijn ook de verblijven in Equatorial Forest in Bioparc Valencia. Je ziet hier de ene na de andere waterval, prachtige rotspartijen, heel veel tropische planten en natuurlijk heel veel bijzondere dieren.

African Wetlands, de wetlands in Bioparc Valencia

De naam van dit gedeelte van Bioparc Valencia spreekt voor zich, hier hebben ze de wetlands van Afrika nagebootst. En dat is zeker indrukwekkend. Vooral het verblijf van nijlpaarden die je onder water kunt bewonderen, heeft zeker een WOW effect. Waar je nijlpaarden normaal alleen op land kunt zien in dierentuinen of met hun neus boven het water uit ziet komen, kun je deze dieren in Bioparc Valencia gewoon zien leven onder water. Wij vonden dit heel speciaal. De African Wetlands in Bioparc Valencia zijn zeker heel bijzonder om te zien.Madagascar Island, aapjes in Bioparc Valencia

Madagascar Island is het vierde en laatste gedeelte van Bioparc Valencia. In dit gedeelte van Bioparc Valencie kun je flamingo’s en aapjes zien. Dat klinkt misschien wat simpel en saai, maar Madagascar Island is alles behalve saai. De aapjes lopen hier vrij rond, net als in verschillende andere dierentuinen. En als je geluk hebt komen de aapjes even naast je zitten om deze lieve en schattige dieren echt goed te bewonderen.

De dieren worden om 10.30 uur uit hun binnen verblijf gelaten en rennen en klimmen dan als een gek hun buitenverblijf op Madagascar Island in. Dat was wel leuk om te zien. Omdat het erg druk was zijn wij in de middag nog een keer teruggegaan, maar toen hadden de apen zich door de hitte allemaal teruggetrokken in de bomen.Ontdek Madagascar Island in Bioparc Valencia vroeg op de dag

Het is dus wel een tip dit gedeelte van Bioparc Valencia, Madagascar Island op tijd te bezoeken. Want hoe later op de dag het wordt en hoe warmer het wordt, hoe meer de dieren zich terugtrekken voor een middagdutje in de schaduw. Dat merkten wij ook. Naarmate het later op de dag werd, zagen we echt minder dieren en is de kans dat de dieren dichtbij je zullen komen wel erg klein.

Bioparc Valencia moet je echt beleven

In Bioparc Valencia gaat alles om de beleving. Ze hebben echt geprobeerd de complete sfeer van de verschillende landen neer te zetten. En die sfeer is in elk verblijf en in elk pad van Bioparc Valencia waar je loopt optimaal gecreëerd.


Het zicht op de dieren in Bioparc Valencia

Nog een groot verschil met andere dierentuinen is dat de verblijven hier ramen hebben tot op de grond of bijna op de grond. En niet een of 2 verblijven, maar bijna alle verblijven hebben deze grote ramen. Door het gebruik van deze grote ramen in Bioparc Valencia is het zicht op de verschillende dieren en de prachtig aangelegde omgeving geweldig.
Roofvogelshow, vogels in Bioparc Valencia

Last, but not least hebben we nog de roofvogelshow in Bioparc Valencia. We hebben al veel van deze roofvogelshows gezien in verschillende dierentuinen. En wat deze show zo leuk en uniek maakt, zijn niet de vogels, ook al zijn roofvogels altijd gaaf om te zien. Het leuke aan deze roofvogelshow in Bioparc Valencia is, dat ze er ook andere kleine dieren bij betrokken hebben. Wanneer je naar de rondvliegende roofvogels kijkt, zie je ineens ook andere dieren uit je ooghoeken aan komen rennen. Deze roofvogelshow in Bioparc Valencia is echt heel erg leuk in elkaar gezet.
Bioparc Valencia is zeker een aanrader

Bioparc Valencia is dus echt een aanrader mocht je in de omgeving van Valencia zijn. Bioparc Valencia is niet heel groot, maar wel absoluut een bezoek waard. En dat is vooral omdat Bioparc Valencia er fantastisch uit.


De locatie van Bioparc Valencia

Bioparc Valencia ligt vrij dicht bij het centrum van Valencia. Je kunt Bioparc Valencia dus zeker combineren met een bezoekje aan het leuke centrum van Valencia.

Ben je voor een stedentrip in Valencia en ga je de stad verkennen met de Hop on/Hop off bus, dan stop je zelfs bij Bioparc Valencia. Deze dierentuin is een officiële stop op de route van de Hop on Hop off bus en je kunt gewoon voor de deur uitstappen.Bioparc Valencia, praktische informatie

Bioparc Valencia is elke dag geopend van 10 tot 18 uur. Van april tot en met september worden de openingstijden verlengd tot later in de avond.De prijs is 23,80 euro voor volwassenen en 18,00 euro voor kinderen (tot 12 jaar). Daarnaast bestaan er aanbiedingen voor combinaties met andere attracties in de stad en bezitters van een Valencia Tourist Card krijgen 15% korting.
Adres: Av. Pío Baroja, 3, 46015 València, Valencia


Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page