top of page

Alsof je een sprookje binnenstapt, het Alhambra

Wij hebben maar een woord voor het Alhambra in Granada, WOW. Er zijn te weinig woorden om dit Arabische paleis met de prachtig aangelegde tuinen te beschrijven.

Maar Wow omschrijft onze indruk van deze bijzondere plek het beste.


Het Alhambra, een waargebeurd sprookje

Het Alhambra is een must see wanneer je in Granada bent, een paleis wat je echt niet mag overslaan tijdens je stedentrip naar Granada. Zodra je door de poorten van het Alhambra stapt, loop je een sprookje binnen. Het Alhambra is een sprookje uit 1001 nachten en heeft een magische sfeer. Je kunt echt uren door de tuinen van het Alhambra slenteren, verdwalen in de doolhoven, genieten van de prachtige kleuren en de mooiste bomen. Of je kunt gaan zitten op een van de bankjes en genieten van het gevoel wat deze plek je geeft.


Een bezoekje aan het Nasrid paleis, een van de paleizen die onderdeel zijn van het Alhambra, maken je bezoekje helemaal compleet. Het Nasrid paleis is een prachtig Arabisch paleis, een plek waar je eigenlijk niet meer weg wilt. Binnen in dit Nasrid paleis lijkt het alsof je niet meer in Spanje bent, maar in een van de Arabische paleizen in Marrakech.

Het Alhambra is een stukje Spaanse geschiedenis in Granada

Het Alhambra in Granada is een paleis en fort dat dateert uit de middeleeuwen. Het stamt uit de tijd van de Moren. Deze Moorse invloeden zie je nog heel duidelijk terugkomen in de paleizen van het Alhambra.

Het Alhambra werd later gezien als een zeer belangrijke buit door de katholieken, toen zij de Moorse paleizen veroverden.

Helaas hebben de katholieken een deel van het bestaande paleis afgebroken nadat ze deze veroverd hadden. De zoon van Koning Karel V wilde namelijk zijn eigen paleis bouwen, midden in het Alhambra.

Gelukkig is er wel een deel van het oude Alhambra bewaard gebleven.


Kunst in het Alhambra

Het Alhambra is een paleis waar je ontzettend veel kunst kunt zien.

Het Nasrid paleis is een kunstwerk op zich met alle mooie afwerkingen, lichtinval en doorgangen. Er zijn zoveel mooie details, waar je wel uren naar kunt kijken. Je kunt zien dat ze met de bouw van Nasrid paleis perfectie nastreefden. Of dat gelukt is kun je alleen maar zelf beoordelen, wanneer je het Alhambra en het Nasrid paleis zelf bezoekt.
Must sees in het Alhambra

Alles aan het Alhambra is mooi, maar toch zijn er nog een aantal specifieke en belangrijke bezienswaardigheden binnen het Alhambra te benoemen.

Wij zetten deze must sees in het Alhambra voor je op een rijtje.


Palacio de los Leones, de leeuwen van het Alhambra

Palacio de los Leones is een patio in het Nasrid paleis van het Alhambra. In het midden van deze patio, Palacio de los Leones, staat een indrukwekkende marmeren fontein. Deze marmeren fontein wordt gedragen door twaalf leeuwen en wordt omgeven door maar liefst 124 zuilen.

Paleis van Comares, het paleis van de sultan in het Alhambra

Het paleis van Comares was ooit het paleis van de sultan. Ook dit paleis, het paleis van Comares vindt je binnen de muren van het Nasrid paleis.Le Mexuar, het oudste deel van het Alhambra

Le Mexuar is het oudste deel van het Alhambra, het oudste deel van het Nasrid paleis. Le Mexuar is een belangrijke historische plek binnen het Alhambra, omdat in dit gedeelte van het Nasrid paleis de oude koningen belangrijke beslissingen namen over zakelijke aangelegenheden en over het besturen van hun gebieden.


Het paleis van Karel V, een contrast met het Nasrid paleis

Het paleis van Karel V is nog een paleis wat onderdeel is van het Nasrid paleis. Dit paleis werd in de 16 eeuw gebouwd door koning Karel V. Het paleis van Karel V vormt een sterk contrast met de rest van het Nasrid paleis. Waar het Nasrid paleis voornamelijk in Arabische architectuur is gebouwd, is het paleis van Karel V compleet in Renaissance stijl gebouwd, de gebruikelijke architectuur in deze periode in Europa. Karel V bouwde dit kasteel uit wraak tegen de Moren.


Het Alcazaba, de militaire vesting van het Alhambra.

Het Alcazaba is het originele fort van het Alhambra en is een van de oudste delen van het Alhambra. Dit fort werd gebruikt door zowel de Moren als de katholieken. Zij gebruikten de grote klok in de wachttoren van het Alcazaba om hun irrigatiesystemen op de juiste tijden te openen.

Het Alcazaba werd voornamelijk gebruikt als verdediging van de stad van Granada, maar eigenlijk vormde het een klein dorp waar de soldaten woonden.Het Generalife, een zomerpaleis van de Sultan binnen het Alhambra

Het Generalife is een paleis dat gebouwd werd als zomerpaleis en landhuis van de Nasridische sultans van Granada. Het Generalife is een prachtig paleis, maar het zijn vooral de tuinen van het Generalife paleis wat dit paleis zo magisch maakt. Voor het Generalife paleis loopt een lange vijver, wat de pracht van het paleis alleen maar benadrukt. Het paleis wordt omring door bloembedden, fonteinen, paviljoenen en prachtige bomen welke dit paleis de uitstraling geven die het heeft. De Generalife is een van de oudste Moorse tuinen, die nog bestaan.


De verschillende bouwstijlen van het Alhambra

Deze bezienswaardigheden zijn maar een kleine greep uit wat er daadwerkelijk te zien is in het Alhambra. De tuinen van het Alhambra, net als de paleizen bestaan uit zoveel mooie patio's, pleintjes, gangen en bijzondere en magische hoekjes die je allemaal zult ontdekken tijdens een bezoekje aan deze bijzondere plek. Een plek waar paleizen staan met totaal verschillende stijlen en die toch allemaal als een geheel samenkomen en omringd worden door een prachtige tuin.Het Alhambra bezoeken met kinderen

Het Alhambra is een geweldige plek voor kinderen. Ze kunnen heerlijk rennen door een koninklijke tuin, twee Arabische paleizen en een middeleeuws fort, van waaruit de stad Granada ooit verdedigd werd. Naar het Alhambra gaan, is als binnenstappen in een sprookje van 1001 Arabische nachten. Ik weet zeker dat alle kinderen die het Alhambra in Granada bezoeken, hier enthousiast naar buiten lopen.Neem voldoende tijd om het Alhambra te bezoeken

Neem de tijd om het Alhambra te bezoeken en ontdekken. Het Alhambra met alle verschillende paleizen is heel erg groot. Je moet aardig wat meters wandelen om het hele Alhambra te bezoeken. Gelukkig staan er overal in de tuinen van het Alhambra bankjes om even uit te rusten van al het moois wat je gezien hebt. Maak hier dus ook zeker gebruik van.

In onze mening heb je toch wel minimaal een halve dag nodig om het Alhambra te bezoeken.Praktische tips wanneer je het Alhambra bezoekt

Het kan erg druk worden in het Alhambra. Jaarlijks bezoeken maar liefst

2,5 miljoen mensen het Alhambra, de belangrijkste bezienswaardigheid van Granada.

Wanneer je een stedentrip naar het Alhambra geboekt hebt, is het dus ook verstandig om meteen je tickets voor het Alhambra te reserveren. Dan loop je de kans om deze bijzondere plek te bezoeken zeker niet mis.
Een andere tip is, om het Alhambra zo vroeg mogelijk in de dag te bezoeken. Omdat het hier erg druk wordt, kun je de grote drukte wat voorblijven wanneer je vroeg in de ochtend gaat. Bovendien kan de temperatuur in de middag flink oplopen, zeker tijdens de zomermaanden in Granada. En met de hete zomerse temperaturen wordt het aantal meters wat je moet afleggen in het Alhambra alleen maar zwaarder.

Wanneer je ook het Nasrid paleis wilt bezoeken, wat ons betreft het mooiste en meest bijzondere deel van het Alhambra, moet je zeker ruim van tevoren je tickets en tijd reserveren. Een week van tevoren je tickets kopen, is vaak te laat.Hoe kun je het Alhambra in Granada bezoeken

Je kunt het Alhambra natuurlijk bereiken met de auto of met de taxi. Er is een grote parkeerplaats en de weg ernaartoe is eenvoudig te rijden.


Wil je Granada verkennen met de Granada City tour, dan kom je ook langs het Alhambra. Het Alhambra is namelijk een stop op de route van de Granada City Tour. Stem de tijd die je hebt gereserveerd om het Alhambra te bezoeken dan wel goed af met de tijden waarop de Granada City Tour hiernaartoe gaat. Ze kunnen vooral bij het Nasrid paleis nogal strict zijn met de tijdsloten waarin je naar binnen mag. Te laat is ook echt te laat.Adres: C. Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada
Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page