top of page

Be amazed bij het Falcon Ridge Bird of Prey Centre


Tijdens een wandeling door de Drakensbergen geniet je van het mooie landschap en alle bijzondere plekken die de Drakensbergen ons te bieden hebben.

Maar we staan te weinig stil bij wat er allemaal in deze Drakensbergen leeft en wat er allemaal boven ons hoofd leeft. Falcon Ridge Bird of Prey Center is de perfecte plek om hier meer over te leren.De roofvogels van de Drakensbergen bij Falcon Ridge Bird of Prey Center

De Drakensbergen is een gebied wat rijk is aan vogelsoorten. Je vindt er talloze vogelsoorten en ook verschillende roofvogelsoorten zijn thuis in de Drakensbergen. Enkele van de bijzondere vogels die leven in de Drakensbergen kun je bezichtigen bij het Falcon Ridge Bird of Prey Centre.Falcon Ridge Bird of Prey Center, Drakensbergen

De Falcon Ridge Bird of Prey Centre vind je in de Champagne Valley, dicht bij de ingang van Monks Cowl. Dus dichtbij het originele leefgebied van de vogelsoorten die je kunt vinden bij Falcon Ridge Bird of Prey Center, de Drakensbergen. Met de Drakensbergen op de achtergrond van het Falcon Ridge Bird of Prey Center maken de uitzichten vanaf deze vogelopvang dan ook echt spectaculair.Wat doet het Falcon Ridge Bird of Prey Center?

Het Falcon Ridge Bird of Prey Center is niet zomaar een dierentuin waar je vogels kunt zien.

Het Falcon Ridge Bird of Prey Center is eigenlijk een opvang voor roofvogels en andere vogelsoorten, welke gewond raken in het wild. Zij vangen hier de vogels op die gewond of ziek gevonden worden in de omgeving van de Drakensbergen. De dieren worden verzorgd en gerehabiliteerd om in sommige gevallen weer vrijgelaten te worden in het wild. Helaas is dit afhankelijk van de verwondingen en kunnen helaas niet alle vogels weer vrijgelaten worden in het wild. Het Falcon Ridge Bird of Prey Center is dus zeker geen dierentuin, maar een opvangcentrum voor gewonde vogels.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA


De vogelshow bij het Falcon Ridge Bird of Prey Center in de Drakensbergen

Het Falcon Ridge Bird of Prey Centre geeft je de mogelijkheid om deze dieren in actie te bewonderen, tijdens een van de vogelshows die ze hier geven. Zij geven deze shows, omdat ze hiermee het geld verdienen om de gewonde vogels te verzorgen.


De vogelshow bij het Falcon Ridge Bird of Prey Center is vooral informatief

De vogelshow bij het Falcon Ridge Bird of Prey Center is vooral informatief, maar het wordt weer op een leuke en interessante manier verteld. Ze laten de vogels geen ingestudeerde trucs doen, maar ze laten juist zien hoe deze dieren zich in het wild in de Drakensbergen gedragen.De vogels cirkelen hoog boven de Drakensbergen in het rond

Het is erg indrukwekkend om te zien hoe hoog deze dieren de lucht in vliegen tot je nog maar een klein stipje ziet en dan razendsnel naar beneden duiken om de prooi te vangen die door de medewerkers omhoog wordt gegooid.

Elke keer vliegen ze weg, tot ze soms zelfs helemaal uit het zicht zijn. Hoog boven je cirkelen ze rond op zoek naar eten. En op het moment dat de medewerker het vlees de lucht ingooit, nemen de vogels een snoekduik naar beneden om de prooi gulzig op te eten.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKAFalcon Ridge Bird of Prey Center, de meest indrukwekkende vogelshow

Normaal gesproken maak je ons niet blij met een vogelshow, maar in dit geval zijn wij zeker blij dat we gestopt zijn bij de Falcon Ridge Bird of Prey Centre. Het was zeker de meest interessante en indrukwekkende vogelshow die wij ooit gezien hebben. Juist het feit dat ze bij het Falcon Ridge Bird of Prey Center laten zien hoe deze dieren in het wild leven, maakt het zo waanzinnig tof om te zien. Geloof ons, Falcon Ridge Bird of Prey Center stelt zeker niet teleur.
Een goed doel, het Falcon Ridge Bird of Prey Center

Door een bezoek te brengen aan het Falcon Ridge Bird of Prey Center en door het bijwonen van de vogelshow, steun je dit centrum ook in het werk wat zij doen in het opvangen van deze dieren. Want het verzorgen en opvangen van deze dieren kost veel geld.


Meer informatie over Falcon Ridge Bird of Prey Centre vind je HIER.


Adres: R600, Cathkin Park, Zuid-Afrika


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA
Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page