top of page

Catedral del Vi Pinell de Brai , wat een pareltje


Een bezoekje aan de “Catedral del Vi” stond al lang op mijn lijstje.


Ik zag regelmatig foto’s voorbijkomen op Social Media en was zo benieuwd naar dit indrukwekkende gebouw.


En vaak als je iets op Social Media hebt gezien en je besluit er dan naartoe te gaan, valt het tegen. Op Social Media lijkt alles mooier dan het is.

In dit geval was dat absoluut NIET het geval, wow wow wow!
De indrukwekkende gevel van Catedral del Vi, El Pinell de Brai

Wanneer je aan komt rijden bij Catedral del Vi, El Pinell de Brai, ben je meteen verrast door de indrukwekkende buitenzijde van dit gebouw.

De buitenzijde van de Catedral del Vi is al een kunstwerkje op zichzelf. De gevel is prachtig versierd met wit/blauwe tegeltjes die het verhaal vertellen van deze wijnkathedraal.
Cesar Martinell, de ontwerp van de Catedral del Vi, El Pinell de Brai

De buitenzijde van de Catedral del Vi, El Pinell de Brai, is hoe mooi ook, nog niets vergeleken bij het bijzondere interieur van deze wijnkathedraal.


Deze Catedral del VI is ontworpen door Cesar Martinell, een leerling van Gaudi. Hij wilde een plek ontwerpen die het maken van bijzondere wijnen zou stimuleren. En dat deed hij. Hij ontwierp een unieke kathedraal waarin hij verschillende materialen als beton, hout en glas met elkaar combineerde, waardoor je een heel uniek en zelfs misschien wel modern geheel krijgt.

Catedral del Vi, El Pinell Brai, is onderdeel van wijnhuis Pagos de Hibera

Tegenwoordig is Wijnhuis Pagos de Hibera gevestigd in de Catedral. En de heerlijke geuren van de wijnen van wijnhuis Pagos de Hibera ruik je direct wanneer je Catedral del Vi, El Pinell de Brai, binnenloopt.

En wat is dit een indrukwekkend gebouw om binnen te lopen.


De begane grond bestaat uit maar liefst 46 gigantische betonnen wijnvaten, elk met 30.000 liter wijn. Deze betonnen wijnvaten zijn al prachtig om te zien en groots om te zien. Maar daar stopt het niet. Er zijn zoveel bijzondere en authentieke details te zien op de begane grond van Catedral del Vi, El Pinell de Brai, zoals bijvoorbeeld de authentieke tapkranen.

Hoe langer je rondloopt in deze Catedral del Vi, hoe meer mooie details je ziet.
De verschillende aroma's in El Catedral del Vi, El Pinell de Brai

Zoals we al eerder zijn komen de heerlijke geuren je direct tegemoet wanneer je naar binnenloopt bij El Catedral del Vi, El Pinell de Brai. Vergeet deze verschillende aroma's vooral niet in je op te nemen. Bij binnenkomst krijg je een self guided audiotour die je alles verteld over El Catedral del Vi tijdens het rondwandelen. Wanneer je deze audiotour volgt, kom je vanzelf op de snuffelroute.
De eerste etage van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai

En dan de eerste etage… Ik heb eigenlijk geen woorden om te omschrijven hoe mooi deze wijnkathedraal, El Catedral del Vi, is. Zoveel details, zoveel mooi licht, de mooie bogen, de ramen, het glas in lood.…Je voelt echt de geschiedenis van dit gebouw. Je kunt dit eigenlijk niet in woorden uitdrukken. De structuur van dit gebouw is een klein kunstwerk. Ik vond zelf dat de foto’s zelfs niet de pracht van dit gebouw helemaal vangen, je moet het echt met eigen ogen zien.Nog meer historie van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai

Na de indrukken van de eerste etage van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai, is er beneden nog meer te zien. Er zijn nog enkele ruimtes ingericht, waar je nog meer kunt leren over de historie van deze wijnkathedraal. Ook is er een ruimte waarin er een film getoond wordt over de geschiedenis van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai.
Je bezoek aan El Catedral del Vi, El Pinell de Brai, afsluiten met een lekker wijntje

Wanneer je de laatste ruimtes en de film gepasseerd bent, kom je vanzelf weer uit bij je startpunt. En dat betekent het einde van je tour door El Catedral del Vi, El Pinell de Brai.

Maar dat betekent niet dat je ook al naar huis moet. Je kunt in deze bar namelijk nog wat van de heerlijke wijnen proeven of proeven van de heerlijke olijfolie die ook in deze streek gemaakt wordt. Ook kun je hier een van de wijnen, olijfolie's of een van de speciale zouten kopen, die allemaal uit deze streek komen.

De entreeprijzen van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai

Er is wel een entree te betalen. Volwassenen betalen € 5,50 per persoon voor een basic entreekaartje. Kinderen betalen € 2,90.

Maar bij dit entreekaartje zit ook een miniproeverij inbegrepen. Je mag hiervoor 2 wijnen proeven en je krijgt wat stokbrood met olijfolie en zout om te proeven. Dus het is eigenlijk een koopje, deze entreeprijs.


Je hebt ook nog een entrada deluxe. Dan mag je 4 wijnen proeven en krijg je brood met olijfolie, zout, en vleeswaren. Een volgende keer zou ik zeker hiervoor gaan, want ik was redelijk jaloers op de tafel naast ons. Alhoewel dat brood met olijfolie en kruidenzout echt verrassend lekker was.


En dan krijg je er ook nog een audiotour bij, ook in het Engels beschikbaar.Dineren in El Catedral del Vi, El Pinell de Brai

El Catedral del Vi heeft ook nog een restaurant. Wij hebben hier zelf helaas nog niet gegeten, maar de locals zeggen dat het hier echt heerlijk eten is. Dus misschien ook een aanrader. Het restaurant is in ieder geval wel net zo mooi al de rest van El Catedral del Vi, El Pinell de Brai.
Een bezoekje aan El Catedral del Vi, El Pinell de Brai, tijdens je vakantie naar Tarragona

Als je in Tarragona op vakantie bent, verdient deze Catedral del Vi, El Pinell de Brai, absoluut een plekje op je Must-See lijstje. De route ernaartoe, door de bergen, is ook nog eens prachtig. Met heel fotomomentjes om even te stoppen.


Hieronder de info betreffende de openingstijden en het adres.

Voor meer informatie kun je altijd terecht op de website.ADRES

C/ Pilonet 8 43594 Pinell de Brai Terres de l’Ebre


OPENINGSTIJDEN

Maandag tot vrijdag: 10:00h a 19:00h Zaterdag: 10h a 20h Zondag: 10h a 19h


Telefoon: +34 977426234Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page