top of page

Center Parcs het Heijderbos I Een bungalowpark of een Jungle?

Slapen in de Jungle in Nederland, kan dat? Dat kan zeker! Bij Center Parcs het Heijderbos kun je daadwerkelijk slapen in de Jungle en wakker worden van de geluiden van een waterval en de vogeltjes.

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen en hoe je kunt slapen bij Center Parcs het Heijderbos.

Center Parcs het Heijderbos is een echt Center Parcs bungalowpark en dat betekent heel veel activiteiten, mooie huisjes en vooral een geweldige vakantie.


Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle




Het Jungle gevoel is niet vreemd in de Center Parcs bungalowparken. De Marketdome en de Aqua Mundo hebben al die toffe Jungle beplanting, waardoor je een instant vakantiegevoel krijgt op elk Center Parcs vakantiepark.

Maar bij Center parcs het Heijderbos zijn ze nog een stapje verder gegaan. Hier staat namelijk de Jungle Dome.

De Jungle Dome is precies wat de naam zegt, een Jungle onder een Dome.

Normaal zouden we zeggen dat de Aqua Mundo het hoogtepunt is van je Center Parcs vakantiepark, maar bij Centerparcs het Heijderbos is dat absoluut de Jungle Dome.

In deze Jungle Dome kunnen kinderen klimmen en klauteren, over stenen lopen door het water en prachtige vogels van dichtbij bewonderen.

Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle

En de ouders? Die kunnen lekker zitten op het terras bij de Jungle Dome, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.


Kinderen kunnen zich echt uren vermaken in deze Jungle Dome.


Wat ook leuk is om te doen is dineren in de Jungle Dome. Hier kun je een barbecue boeken en eten in de Jungle met het geluid van de vogels en de waterval op de achtergrond. De Jungle Dome is op dat moment alleen geopend voor de gasten die hier dineren en dan maakt de sfeer echt heel tof tijdens het diner.


Wil je dat Jungle gevoel helemaal niet loslaten? Dan kun je zelfs slapen in deze Jungle Dome en wakker worden met de Jungle geluiden.


Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle

Een van de grootste trekpleisters van de Center Parcs bungalowparken zijn de grote subtropische zwembaden, de Aqua Mundo's. Ook bij Center Parcs het Heijderbos is er een grote en hele toffe Aqua Mundo in het midden van het park.

Waar dagjesmensen fors geld betalen om hier te kunnen zwemmen, kun je wanneer je op het park verblijft onbeperkt gebruik maken van de Aqua Mundo.

De Aqua Mundo heeft verschillende glijbanen en natuurlijk ook een wildwaterbaan. De wildwaterbaan bij Center Parcs het Heijderbos is best pittig. Vooral het einde van deze wildwaterbaan is zeker voor kleine kids misschien wat spannend. Probeer deze wildwaterbaan dus zeker eerst zelf uit, voordat je besluit om er met kleine kids in te gaan.



De Aqua Mundo bij Center Parcs het Heijderbos heeft verschillende glijbanen voor zowel de grotere als de kleinere kinderen. Voor de allerkleinsten is er een babybadje een waterspeeltuin. En er is ook een speeltoestel voor de grotere peuters en kleuters.


En natuurlijk is ook in de Aqua Mundo van Center Parcs het Heijderbos een golfslagbad, een buitenbad en kun je relaxen in het bubbelbad.



Kortom, de Aqua Mundo is voor kinderen echt een zwemparadijs en een van de favoriete activiteiten tijdens een vakantie bij Center Parcs het Heijderbos.

Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle

Indoor is er genoeg te doen bij Center Parcs het Heijderbos. De Aqua Mundo en de Jungle Dome zorgen voor uren speelplezier en vermaak voor de kinderen. Center Parcs het Heijderbos is dus een van de leukste Center Parcs om in de winter of met minder weer te bezoeken.


Maar dat betekent niet dat er buiten ook niet van alles te doen is. Wij moeten eerlijk zeggen dat wij 2x met slecht weer bij Center Parcs het Heijderbos zijn geweest en ons vooral vermaakt hebben met de grote hoeveelheid binnenactiiviteiten die dit bungalowpark aanbiedt.

We hebben dus zelf geen ervaring met de buitenactiviteiten, maar we hebben ze zeker wel gezien.


Zo heeft Center Parcs het Heijderbos een groot meer, waarop je kunt waterfietsen of een elektrische boot kunt huren.

Er is een spannend Zip Wire parcour met een lift omhoog. Je kunt er paintballen of klimmen. En ook boogschieten, fietsen, Adventure Golf en paardrijden. En natuurlijk is er de kinderboerderij, welke altijd een hit is bij kinderen.


Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle


Is er nog meer te doen bij Center Parcs het Heijderbos? Natuurlijk is er nog meer te doen. Het is een Center Parcs bungalowpark, dus er is nog veel meer te doen.

We hebben hierboven al veel activiteiten vermeld, maar inderdaad er is nog meer.

Zo is er een Escape Room, een bowlingbaan, een indoor minigolf baan, een tennisbaan, een squash baan, een indoor klimparadijs en much more.


Kortom, je hoeft je bij Center Parcs het Heijderbos niet te vervelen.




De Marketdome is ook echt iets wat hoort bij de Center Parcs parken. En dus ook bij Center Parcs het Heijderbos vind je de in Market Dome helemaal in Jungle sfeer.


Het tropische gevoel komt je meteen tegemoet wanneer je de Marketdome binnenwandelt. En het gezellige terras is erg uitnodigend om meteen aan te schuiven voor een hapje of een drankje.


In de Marketdome vind je de supermarkt, een kleding-en souvenirwinkel, de snackbar en verschillende restaurants. Alles is verzameld in deze Marketdome, wat deze Marketdome echt het centrale middelpunt van vakantiepark het Heijderbos maakt.


Ook kun je hier in de avond terecht voor de animatieshow voor zowel de kinderen, als de latere show voor iedereen.



Bij Center Parcs vind je bij de meest bungalowparken dezelfde restaurants. Deze zelfde restaurants vind je ook bij Center Parcs het Heijderbos..

De restaurants van Center Parcs zijn stuk voor stuk goede restaurants. Bij welk restaurant je ook gaat eten, je zult er geen spijt van krijgen.

Wij hebben twee favorieten, Fuego Adventure Grill en Nonna's Family Pizza.


Bij Fuego Adventure Grill spelen ze helemaal in op het Indiana Jones gevoel. Hier kunnen de kinderen overigens een leuke speurtocht doen in het restaurant, zodat ze zich niet vervelen tijdens het eten.


Bij Nonna's Family Pizza e Pasta is eten bij di Mamma in Italië het thema. waarbij de bediening allemaal met een grappig Italiaans accent praat. De bediening is hier zo goed in hun werk en laten je echt thuis voelen en geven je echt dat Italiaanse gevoel.



Dan is er ook nog het Evergreens restaurant; een buffetrestaurant met een all you can eat concept. Hier kun je zowel voor het ontbijt als voor het avondeten terecht.

Het Grand Café is het grote terras in het midden van de Market Dome. Hier kun je simpele gerechten en tapas bestellen. Maar simpel betekent niet simpel qua smaak, want alles is lekker. Bovendien is het heerlijk zitten middenin de tropische tuin van de Market Dome.

Wil je gewoon iets simpels, dan kun je ook eten bij de snackbar; Frites affairs. Hier kun je ook friet en snacks afhalen en gezellig bij je eigen bungalow opeten.

Maar Center Parcs het Heijderbos heeft ook nog andere mogelijkheden qua eten, die je bij andere Center Parcs vakantieparken niet hebt. Je kunt hier namelijk ook nog eten bij Pancakes Pancakes ligt buiten de Market Dome, aan de achterzijde. Hier kun je heerlijke, luxe pannekoeken bestellen met een mooi uitzicht over het water. Zeker aan aanrader.

En het allerleukste is de BBQ welke ze organiseren in de Jungle Dome. Superleuk qua sfeer en het eten is verrukkelijk.

Wil je helemaal niet uiteten? Dat hoeft ook niet. De verschillende restaurants bij Center Parcs het Heijderbos zijn niet goedkoop en elke avond uiteten gaan is een flinke hap uit je vakantiebudget.

De bungalows bij Center Parcs de Kempervennen hebben allemaal een keuken waar je zelf ook een lekkere maaltijd kunt bereiden. De supermarkt heeft zo'n beetje alles wat een gewone supermarkt ook heeft en hier kun je dus echt alles kopen om lekker te koken in je eigen bungalow.


Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle

Er zijn meer dan genoeg activiteiten bij Center Parcs het Heijderbos om je enkele weken te vermaken. Maar daar stopt het niet mee.

Want naast alle activiteiten heeft Center Parcs het Heijderbos ook nog een animatieprogramma.

Voor kinderen spelen Rory en zijn vrienden de hoofdrol in dit animatieprogramma. De hele dag staan er meet en greets, gameshows en shows gepland met deze Center Parcs karakters.

Maar ook voor de volwassenen is er een animatieprogramma. In de avond kun je genieten van live muziek, quizzen en andere shows. Is het allemaal hoogstaand? Misschien niet. Maar dat hoeft ook niet bij een animatieprogramma op een vakantiepark, het is vooral vermakelijk.


We hebben het nog niet gehad over de verschillende bungalows bij Center Parcs het Heijderbos, allemaal gelegen in de bosrijke omgeving van dit vakantiepark.

Wij sliepen in een Premium Cottage.

Het heeft enkele jaren geduurd, maar inmiddels zijn alle huisjes bij Centerparcs het Heijderbos vernieuwd.

De huisjes zijn fris en licht qua kleur en hebben alle faciliteiten die je, je kunt wensen tijdens een vakantie op een Center Parcs bungalowpark.

De woonkamer is ruim en licht en heeft een fijne bank om op te zitten. De keuken is compleet uitgerust. De badkamer is ruim en licht. En de slaapkamers hebben goede bedden en fijn beddengoed.

Er is eigenlijk niets aan te merken op de cottages van Center Parcs het Heijderbos. Wij hebben echt genoten van onze vakantie bij Center Parcs het Heiderbos.

Ondanks dat de meeste bungalows in Center Parcs de Kempervennen geschakeld zijn, heb je eigenlijk weinig last van je buren. Ook de tuinen zijn zo aangelegd dat je echt privacy hebt. Wij keken prachtig weg over een meer, wat het heerlijk maakte om gewoon lekker buiten te zitten en om je heen te kijken.

Wil je wat meer luxe op vakantie? Ga dan voor een VIP cottage of Welnesscottage en geniet van een dagelijkse sauna tijdens je vakantie bij Center Parcs het Heijderbos.


Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle

Center Parcs het Heijderbos ligt in het noorden van Limburg, in de stad Heijen. Dichtbij de grens met Duitsland en Gelderland.

Los van de bosrijke omgeving waarin Center Parcs het Heijderbos ligt, is er in Heijen zelf niet zoveel te doen.

Een van de leuke steden in de omgeving van Center Parcs het Heijderbos is Nijmegen.

Een superleuke stad om te verkennen, te eten en te shoppen. Nijmegen is een van de gezelligste steden van Nederland en ligt op nog geen half uur rijden van Center Parcs het Heijderbos.




Center Parcs het Heijderbos is een van de mooiste parken van Center Parcs. Want naast alle gewone activiteiten, heeft het een Jungle Dome. Zeker bij kinderen zal deze Jungle Dome een dikke hit zijn.

Verder heeft het dezelfde luxe als andere Center Parcs bungalowparken en dat staat altijd garant voor een heerlijk vakantie. Of het nu goed weer is of slecht weer bij Center Parcs het Heijderbos zal het hele gezin zich vermaken.



Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle





Center Parcs het Heijderbos I Het leukste bungalowpark van Limburg waar je kunt slapen in de Jungle


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page