top of page

Granada met kinderen I Een 3-daagse stedentrip naar de magische stad Granada met kids

Granada, wow wat een verrassend leuke stad.


Wie denkt aan een citytrip, denkt misschien niet meteen aan Granada.

Maar man, wat kan ik deze stad aanraden. Deze stad geeft je direct dat fijne, ontspannen gevoel. Misschien komt het door de gitaarspelende hippies op de vele terrasjes die deze stad zijn fijne vibe geven. Of door het gevoel van het lopen door een sprookje, wanneer je door het Alhambra paleis loopt.

Of het komt omdat het misschien niet eens meer als Europa voelt. Granada voelt meer als een stukje Marokko, dan een stad van Spanje.

Het is in ieder geval een unieke stad, die je moet ervaren.Pin deze, zodat je het later nog eens terug kunt lezen.


Een stedentrip Granada met kinderen

Granada bezoeken met kinderen is superleuk, vooral juist omdat deze stad iets magisch heeft.

De wijk Albaicin voelt voor kinderen alsof ze op de filmset van een film over 1001 nachten lopen.

Het Alhambra voelt alsof ze zo een sprookje zijn ingelopen en hun ogen uitkijken naar hoe de koningen vroeger geleefd hebben.

En dan mag je de grotwoningen in Sacromonte ook niet overslaan. De piepkleine grotwoningen voelen als kabouterhuisjes en geven weer een hele andere kijk op de stad Granada.

Maar omdat de Granada zich gedeeltelijk op een heuvel bevindt, moet je de dagen wel goed indelen. Want als je dag 1 alles loopt, is de kans groot dat je op dag 2 geen stap meer kunt zetten van de spierpijn en pijn aan je voeten.
Onze tips voor een 3-daagse stedentrip aan Granada met kinderen

Granada is een diverse stad, waar heel veel te zien en te doen is. Wij zetten onze tips voor een 3-daagse stedentrip met kinderen naar Granada voor je op een rijtje. Per dag delen we handige wandelroutes met je, zodat je het beste van Granada kunt zien in een 3-daagse stedentrip.
DAG 1 VAN ONZE 3 DAAGSE CITY TRIP NAAR GRANADA


Welkom in het historische Granada.

Vandaag gaan we de historische binnenstad van Granada ontdekken, de wijken Albaicin en Sacromonte.
Verken de wijk Albaicin in Granada

Albaicin is de oude Moorse wijk in Granada en mag je zeker niet overslaan tijdens je 3-daagse stedentrip naar Granada. Door de nog steeds zichtbare Moorse invloeden heeft deze wijk een Arabische uitstraling. Albaicin ligt op een heuvel, recht tegenover het Alhambra. Tussen de wijk Albaicin en het Alhambra loopt de rivier de Darro. Over de rivier lopen nog enkele pittoreske bruggetjes, die de wijk Albaicin in Granada alleen nog maar meer sfeer geven.

Albaicin is vooral leuk om lekker door de kleine straatjes te struinen, te winkelen in de Arabische toeristenwinkeltjes en om een theetje te drinken bij een van de prachtige theehuizen.De bezienswaardigheden van Albaicin, Granada

Albaicin heeft enkele bezienswaardigheden die je zeker niet mag misen tijdens je stedentrip Granada. Wij stelden een wandelroute voor je samen om deze gezellige wijk Albaicin te verkennen.


Plaza Nueva, rennaisance in Albaicin, Granada

Start op het gezellige plaza Nueva, met daarop het indrukwekkende Real Chancilleria. Een groot gebouw in Renaissance stijl.


Adres; Plaza Nueva, 18010 Granada


Al Banuelo, badderen in Albaicin, Granada

Als je dan de straat carrer del Darro volgt, langs de rivier, loop je vanzelf langs El Banuelo. Een oud arabisch badhuis. Erg klein, maar de lichtinval is zo bijzonder, dat dit toch wel een must see is.


Adres: Carrera del Darro, 31, 18010 Granada

Casa de Castril, Albaicin

Vervolg je weg en je loopt vanzelf langs Casa de Castril. Casa de Castril is een opvallend herenhuis wat vooral indruk maakt door de mooie gevel.


Adres: Carrera del Darro, 41, 18010 Granada


Paseo de los Tristes, gezelligheid met een uitzicht in Albaicin, Granada

Paseo de los Tristes is een mooi plein langs dezelfde straat als Casa Castril. Paseo de los Tristes is, ondanks dat de naam anders doet geloven, een gezellig pleintje met leuke terrasjes in Granada. Centraal op het plein Paseo de los Tristes staat een mooie fontein, maar het is vooral het uitzicht op het Alhambra wat dit plein zo speciaal maakt.


Adres; Paseo de los Tristes, 18010 Granada


El Mirado de San Nicolas, het mooiste uitzicht van Albaicin

Vanuit Paseo de los Tristes loop je naar El Mirador de San Nicolas. El Mirador de San Nicolas geeft je een prachtig uitzicht op het Alhambra vanuit de wijk Albaicin. De zonsondergang schijnt hier ook echt onvergetelijk zijn, al schijnen zich wel vele toeristen hier rond deze tijd te verzamelen. Dat maakt de zonsondergang echter niet minder speciaal. Voor een bijzondere zonsondergang tijdens je stedentrip Granada is dit de place to be.


Adres: Plaza Cementerio de San Nicolas, 8, 18010 Granada
Calle Calderia, een stukje Alladin in Albaicin, Granada

Heb je genoten van het uitzicht vanaf El Mirado de San Nicolas? Loop dan naar Calle Calderia. Calle Calderia is een stukje Granada, welke niet zou misstaan in de film Alladin. In Calle Calderia kun je naar hartenlust winkelen in de gezellige toeristenwinkeltjes. En je mag een theetje drinken in een van de mooie, kleurrijke theehuizen eigenlijk niet overslaan. Dit gedeelte van Albaicin is echt een uniek stukje van Granada met een compleet eigen unieke sfeer.


Adres; Calle Calderia, 18010 Granada


Sacromonte, grotwoningen in Albaicin, Granada

Vanuit Albaicin is het op papier maar een klein stukje naar de wijk Sacromonte, bekend om zijn grotwoningen. Maar verkijk je hier niet op. Het is alleen maar bergop, dus het is een vrij pittige wandeling. Zeker met kinderen moeilijk haalbaar. Helaas gaat hier de Granada City tour niet naartoe.

Maar er rijden wel veel taxi’s naar boven. Dus je kunt het rustig aan lopen of je neemt een taxi voor een klein stukje. De kleine rit naar boven is niet heel kostbaar. Je kunt de grotwoningen van Sacromonte ook van binnen zien. Leuk om te doen en om idee te krijgen van hoe gezellig zo'n grotwoning eigenlijk is.Adres: Barranco de los Negros, s/n (acceder por, C. Verea de Enmedio, 18010 Granada


Einde van de eerste dag van onze stedentrip naar Granada

Dat was het voor onze eerste dag. Vul de rest van deze dag verder met lekker eten en drinken, want daar is Granada de perfecte stad voor. En doe het vooral rustig aan. Vooral in de zomer kan het hier ook heet zijn, dus goed drinken is een must. Zuid Spanje staat bekend om haar tapas. Granada hoort daar zeker bij. Op bijna elk terras waar je een drankje besteld, krijg je er een lekkere tapas bij. Je kunt niet kiezen, dus je krijgt gewoon de tapas van de dag. Deze tapas kan zo nu en dan dus ook wel tegenvallen. Maar het is vooral heel erg leuk om bij elk drankje een lekkere verrassing te krijgen.


Je kunt ook een tapas tour doen in Granada, superleuk.
DAG 2 VAN ONZE 3 DAAGSE STEDENTRIP NAAR GRANADAVoor dag 2 hebben we een dagje voor de kinderen in gedachten. Na al dat wandelen en sightseeing, is een dagje speciaal voor de kinderen waar ze niet steeds naar het volgende gebouw hoeven te lopen, een fijne afwisseling voor de kinderen.

Parc de las Ciencas, ontdekken in Granada

Een bezoekje aan het museum; Parc de las Ciencas is een absolute aanrader.

Ze hebben hier verschillende mooie tentoonstellingen. Bovendien hebben ze een planetarium, een vlindertuin, een speeltuin buiten en als kers op de taart een biodome. Een soort mini dierentuin met o.a aquarium, krokodillen en aapjes. En op dinsdag en vrijdag is er roofvogelshow. Al vind ik deze persoonlijk niet echt een aanrader. Hij is heel informatief en compleet in het Spaans. Dus een half uur naar een verhaal in het Spaans luisteren is niet heel interessant als je het niet kunt verstaan. De vogels zijn wel leuk.

Wij dachten ons hier een paar uurtjes te vermaken, maar we kwamen eigenlijk tijd tekort.

Het is echt een leuk museum met heel veel leukste activiteiten voor kinderen.


De entree voor het museum inclusief de Biodome is € 11,00 voor volwassenen en € 9,00 voor kinderen. Wil je het planetarium ook bezoeken dan kost dit € 2,00 voor kinderen en € 2,50 voor volwassenen extra.


Meer informatie vind je op onderstaande link.Adres: Av. de la Ciencia, s/n, 18006 Granada


Nog even rennen in Parque Federico Garcia Lorca, Granada

Ben je klaar in het museum, dan kun je de kinderen nog even lekker laten rennen en spelen in Parque Federico Garcia Lorca. Het is vernoemd naar een Spaanse dichter, de hele dag geopend voor publiek en de entree is gratis.

Er zijn leuke speeltuintjes en terwijl jij dan even van het Spaanse zonnetje geniet, kunnen de kinderen lekker spelen en even vrij rondrennen.


Adres: C. Virgen Blanca, S/N, 18004 GranadaNog meer leuke activiteiten voor kinderen in Granada


Waterpark Aquaola

Dit waterpark in Granada, ligt net buiten de stad. Je kunt er zowel per bus, als ook per taxi komen. Waterpark Aquaola is zoals elk waterpark een park met veel glijbanen. Maar er is ook een golfslagbad, een lazy river en natuurlijk een leuk gedeelte met veel waterpret voor de kleinere kinderen. Een dagje naar waterpark Aquaola in Granada, is wel echt even heerlijk verkoelend tijdens de wame zomer in Spanje.


Adres: C. Garcia Lorca, 53, 18190 Cenes de la Vega, GranadaDAG 3 VAN ONZE 3 DAAGSE CITY TRIP NAAR GRANADA


Na een dagje voor de kinderen, is het nu weer tijd voor een dagje sightseeing. Er is namelijk nog heel veel moois te ontdekken tijdens je stedentrip naar Granada.


Net een droom, het Alhambra, Granada

Te beginnen bij het Alhambra, dit mag je absoluut niet missen bij een bezoek aan Granada. Alles aan dit prachtige paleis voelt als een sprookje.

Je kunt ervoor kiezen om alleen een bezoek te brengen aan de General life bij het Alhambra, daar kun je genieten van de prachtige tuinen en de bijhorende paleizen. Maar het Nasrid Palace wil je eigenlijk niet missen. Hier moet je de tickets echt ruim van tevoren voor kopen. Je mag hier alleen op een zelf gekozen tijd naar binnen. Ben op tijd, want ze zijn erg streng.

Het Alhambra is eigenlijk een combinatie van verschillende paleizen omringd door mooi aangelegde tuinen. Zo heb je het Nasrid Palace, een prachtig Arabisch paleis, maar ook het paleis van Karel V en Alcazaba.De Arabische elementen, de kleuren in de tuinen, de statigheid van de paleizen maken het tot een sprookjesachtig geheel. Waar ook kinderen zich zeker zullen vermaken.

Tip van ons; ga op tijd, want het is druk. Jaarlijks bezoeken 2,5 miljoen mensen deze plek. Dus vroeg zijn is eigenlijk wel een must. En neem de tijd. Neem de tijd om even heerlijk te wandelen door de tuinen van het paleis, geniet van het uitzicht en rust uit op een bankje, terwijl de kinderen lekker rondbanjeren in de tuinen. Je kunt best een halve dag uittrekken voor een bezoekje aan het Alhambra.


De entree kost € 14,00 per persoon, dit is inclusief een bezoek aan Nasrid Palace.

Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.Adres: C. Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada


Klaar met het Alhambra, dan staat de rest van de stad nog op de planning.


De kathedraal van Granada, groots en indrukwekkend

De kathedraal van Granada mag je zeker niet overslaan en daarom is het de volgende stop tijdens onze stedentrip Granada. Want wow, met zijn 115 lang en 67 meter breed maakt deze kathedraal echt indruk met zijn grootsheid. Volgens de Spanjaarden is dit gebouw een van de eerste Rennaissance gebouwen in Spanje. Het heeft ruim 200 jaar geduurd om deze kathedraal in gotische stijl te voltooien.


Naast de kathedraal bevindt zich Capilla Real, hier zijn enkele katholieke koningen begraven.


De entree bedraagt € 4,- per persoon.

Kinderen tot en met 10 jaar mogen gratis naar binnen.

.

Adres: C. Gran Vía de Colón, 5, 18001 GranadaShoppen tijdens je stedentrip Granada

Maar heb je genoeg van het wandelen naar de verschillende bezienswaardigheden, ga dan gezellig winkelen en genieten van de mooie terrasjes in Granada. Hebben de kinderen nog wel zin om wat sightseeing te doen, dan hier nog enkele mooie historische plekken.


Nog meer historische bezienswaardigheden in Granada

Vanuit de kathedraal is het

8 minuten lopen naar Klooster van Hiëronymus

Adres: C. Rector López Argüeta, 9, 18001 Granada


3 minuten lopen naar Plaza de Bib-Rambla, een gezellig plein met veel terrasjes en straatartiesten. Een plein waar altijd iets gebeurd en te zien is. Ook leuk voor de kinderen.

Adres; Plaza de Bib-Rambla


14 min lopen naar Palacio de Dar al-Horra, ook een historisch gebouw met Arabische kenmerken.

Adres: Cjón. de las Monjas Albayzin, s/n, 18008 Granada

Neem de Granada City tour tijdens je stedentrip Granada

Heb je kleine kinderen of gewoon geen zin om veel te lopen, dan kun je altijd nog kiezen voor de Granada City Tour. Deze neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden met verschillende in-en uitstapplaatsen. Wij vinden deze bussen altijd erg fijn, zeker met kleine kinderen. Nadeel is wel dat je soms wat mist van de sfeer van een stad en de gezellige pleintjes en hoekjes mist die door de bus worden overgeslagen.


City tour met POPguide

De City tour van POPguide is ook een leuke manier om de stad door te wandelen. Tijdens het wandelen kun je dan luisteren naar de Audio guide, die je allerlei leuke informatie geeft tijdens het wandelen.


De omgeving van Granada verkennen tijdens je stedentrip

Blijf je langer in Granada, dan is er in de omgeving van Granada ook nog heel veel te zien en te doen. Vanuit Granada kun je bijvoorbeeld naar de kust rijden en de mooie stranden verkennen of je kunt naar de bergen van de Sierra Nevada en de prachtige dorpjes daar.


Comentarios


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page