top of page

De 5 mooiste stranden op Cozumel, Mexico

Cozumel is een klein paradijs op aarde. Het is een van de meest bijzondere plekken van Mexico.

Je kunt hier relaxen aan een van de indrukwekkende bounty stranden, duiken door de mooiste koraalriffen of cultuur opsnuiven bij de overblijfselen van de oude Maya’s.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN COZUMEL, MEXICO


Cozumel, een eiland voor de kust van Mexico

Cozumel bevindt zich vlak voor de kust van het schiereiland Yucatán in Mexico. Je kunt Cozumel dan ook bereiken per boot of ferry. Doordat Cozumel net even wat verder weg is van Mexico, voelt Cozumel dan ook niet als Mexico. Het eiland heeft echt een totaal eigen sfeer met enkele van de mooiste stranden van Mexico.De activiteiten in Cozumel Mexico

In Cozumel zijn er allerlei activiteiten die je kunt doen. Maar het grootste deel van de twee miljoen bezoekers die jaarlijks naar Cozumel komen, komen toch voor de prachtige witte zandstranden en het azuurblauwe water van dit prachtige eiland in Mexico.De verschillende stranden in Cozumel, Mexico

Omdat Cozumel een eiland is, vind je rondom het eiland de meest adembenemende stranden. Aan de westkust van Cozumel vind je de meest toeristische stranden, terwijl je aan de oostkust juist de wat ruigere en rustigere stranden kunt bezoeken. Elke kant van het Cozumel heeft weer zijn eigen sfeer en uitstraling.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN COZUMEL, MEXICO


De mooiste stranden van Cozumel, Mexico

Er zijn zoveel mooie stranden in Cozumel en elk stranden is weer anders en heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. Wij zetten de 5 mooiste stranden van Cozumel op een rijtje voor je.
PLAYA PUNTA MORENA, de rustige oostkust van Cozumel

Playa Punta Morena vind je aan de rustigere oostkust van Cozumel. De meeste toeristen blijven vaak hangen aan de westkust, de plek waar alle boten en cruiseschepen aankomen. De oostkust is daardoor een stuk rustiger en je zult hier dan ook veel meer locals zien. Dit strand vind je ongeveer halverwege de oostkust.

Het heeft prachtig, wit en poederzacht zand en is het perfecte bounty strand.


Adres: Quintana Roo C-1, 77684 Q.R., MexicoPLAYA CHEN RIO, kalm water in Cozumel

Playa Chen Rio heeft het meest rustige water van alle stranden op Cozumel en daardoor is dit strand ideaal om te zwemmen. Ook voor families is Playa Chen Rio een perfect strand om de kinderen heerlijk te laten spelen. Door de getijden is er zelfs een kleine poel, waar de kleine kinderen kunnen spelen.

Playa Chen Rio is omgeven door prachtige groene begroeiing, wat dit strand een bijzonder tropische uitstraling geeft

Maar omdat dit strand zo fijn is voor families, kan het op dit strand wel erg druk zijn. Zeker in de weekenden ligt Playa Chen Rio vol, wanneer ook de lokale bevolking van Cozumel op dit strand komt uitrusten van de drukke week.Adres: 77684 Quintana Roo, Mexico


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN COZUMEL, MEXICOPLAYA PALANCAR, luxe in Cozumel Mexico

Playa Palancar vind je aan de westkust van Cozumel. Het is een van de meest luxe stranden van Cozumel, want naast het witte poederzand heeft Playa Palancar echt alle voorzieningen die je, je maar kunt wensen.

Playa Palancar is een lust voor oog met het witte zand, het azuurblauwe water en het rustieke palapa restaurant waar je de beste vistaco’s van Cozumel kunt eten.

Ook is dit een perfect strand om de onderwaterwereld van Cozumel te ontdekken.

Ondanks dat het misschien een van de mooiste stranden van Cozumel is, heeft het nog geen last van grote drukte en je kunt hier dus nog redelijk rustig onder je gehuurde strandparasolletje genieten van zon en de omgeving.


Adres: Carretera Costera Sur Kilometro 19.5, CozumelKLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN COZUMEL, MEXICOPLAYA EL CIELO, een hemels stukje Cozumel


Playa el Cielo, de naam zegt het al, is echt hemel op aarde. En dan misschien niet zo zeer voor de zonaanbidders, maar zeker wel voor duikers en snorkelaars. Want naast het witte zand en extreem heldere water van Playa El Cielo, kun je hier onder water echt duizenden zeesterren zien.


Echter kun je Playa el Cielo niet met de auto bereiken en zelfs te voet is het lastig om hier te komen. Dit strand op Cozumel kun je alleen per boot bereiken, wat dit strand eigenlijk alleen nog maar magischer maakt.

PLAYA DZUL-HA, snorkelen in Cozumel Mexico


Playa Dzul-Ha moet je niet bezoeken als je een wit, uitgestrekt zandstrand wilt. Je vindt hier meer rotsen dan op de andere stranden. Maar waarom staat dit strand dan in de top 5? Omdat Playa Dzul-Ha een van de beste stranden op Cozumel is om te snorkelen. Playa Dzul-Ha biedt namelijk toegang tot het Dzul-Ha rif, welke je gewoon vanaf het strand kunt bereiken.

Dit rif is rijk aan exotische vissen en planten en een van de beste plekken om te snorkelen op Cozumel en in Mexico. Vergeet niet om hier waterschoenen mee te nemen, om te voorkomen dat je, je snijdt aan een van de scherpe rotsen.


Adres: Carretera Costera Sur Km 6.5, Zona Hotelera Nte., 77600 San Miguel de Cozumel, Q.R., MexicoKLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN COZUMEL, MEXICO
Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page