top of page

Een stukje paradijs in de bergen van Tarragona, La Fontcalda.

Soms vind je van die plekjes, waarvan je weet dat ze bijzonder zijn.

La Fontcalda is een van deze plekjes.La Fontcalda, een prachtig stukje natuur in Tarragona

Van ver weg hoor je al spelende kinderen, maar je ziet helemaal niets. Alleen maar geluiden van grote plonzen en lachende kinderen. Je weet dat je in buurt bent….

En dan zie je het, La Fontcalda. Een prachtig stukje natuur in Tarragona. La Fontcalda is een zwemwater omgeven door een kloof. La Fontcalda is een plek die ondanks de mensen die er zijn, rust uitstraalt. Het voelt een beetje als een geheim plekje in Tarragona, een ontdekking, waar jij dan ook even van mag genieten.


La Fontcalda, een natuurlijke spa in Els Ports, Tarragona

La Fontcalda is een natuurlijke spa midden in natuurpark Els Ports, Tarragona.

In deze spa loopt water uit een warmwaterbron waar water uitstroomt van 25 graden Celsius.

Er wordt gezegd dat het water wat hieruit stroomt geneeskrachtig is door de mineralen in dit water.

Soms wordt er zelfs nog een bedevaart georganiseerd naar La Fontcalda, omdat het wordt gezien als een helende plek in Tarragona.

Door het warme water wat erin stroomt, is het water van de rest van la Fontcalda een aangename temperatuur. La Fontcalda is niet ijskoud, zoals de meeste bergwateren wel zijn.

Het is dan ook echt even heerlijk vertoeven in dit water. La Fontcalda is echt een heerlijke plek voor een warme zomerdag in Tarragona.
La Fontcalda is een absoluut feest voor kinderen.

La Fontcalda is fantastisch voor kinderen. Er zijn genoeg rotsen overal om vanaf te springen. Hoog en laag, dus kinderen kunnen hier naar hartenlust bommetjes maken. Kijk en luister wel goed naar de lokale bevolking, die hier vaker naar La Fontcalda komt. Je moet er namelijk wel echt zeker van zijn dat het water diep genoeg is, daar waar jij van de rots wil springen. Zoek het ongeluk vooral niet op.

In la Fontcalda kun je ook talloze rivierkreeftjes vinden. Vooral op het einde, daar waar de trap omhoog loopt, vind je in het water echt heel veel van deze rode vriendjes. Dus wil je rivierkreeftjes vangen, dan is dit de plek in Tarragona waar je, je helemaal uit kunt leven.

Ontdek nog meer van de bergen in Tarragona bij la Fontcalda

Bij La Fontcalda kun je ook nog een stukje verder wandelen dan alleen het eerste water wat je ziet. Volg het pad omhoog en je komt vanzelf bij een wandelpad wat je wat verder de bergen in brengt. Een stukje verder op het wandelpad kom je ook nog uit bij een klein strand, met een eigen water. Nog zo'n mooi, rustig plekje bij La Fontcalda. Een mooi plekje plekje om even te genieten van al het moois wat de bergen van Tarragona je te bieden hebben.


Je kunt la Fontcalda met de auto bereiken.

Of met de fiets, via de ViaVerde. Maar maak je dan wel op voor een flink stukje fietsen. Zie hieronder de exacte locatie op Google Maps. En zoals zoveel mooie plekjes in de natuur, is het helemaal gratis. Ook dat is fijn toch.

Yorumlar


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page