top of page

Het adembenemende Monks Cowl, Drakensbergen

Monks Cowl is een van mooiste en minst aangetaste stukken van de Drakensbergen en dankt zijn naam aan de bergtop tussen Champagne Castle en Cathkin Mountains.


Monks Cowl bevindt zich in het noordelijke deel van de Drakensbergen en staan bekend om zijn weelderige omgeving en prachtige uitzichten.


Wandelen door Monks Cowl, Drakensbergen

In Monks Cowls vind je talloze wandelroutes dwars door de prachtige natuur van de Drakensbergen. Of je nu een uurtje wilt wandelen of een lange wandeling van misschien wel acht uur wilt maken, het kan allemaal in Monks Cowl. Kijk uit over de groene graslanden met de hoge bergtoppen van de Drakensbergen op de achtergrond, wandel door valleien en bossen, koel af in een ijskoude bergpoel of wandel naar een van de verschillende watervallen. Het landschap van Monks Cowls is ontzettend bijzonder en divers.
KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA


De verschillende wandelroutes in Monks Cowl, Drakensbergen

Bij de ingang van Monks Cowl is een grote parkeerplaats waar je, je auto kunt parkeren. Deze parkeerplaats bevindt zich direct bij het startpunt van Monks Cowl en vanuit hier kun je verschillende wandelroutes lopen door de Drakensbergen. Er zijn verschillende wandelroutes met verschillende lengtes. Ben je bijvoorbeeld een echte hiker, dan kun je zelfs een route door de Drakensbergen wandelen waarbij overnachten noodzakelijk is.
Wandelroute Sterkspruit Falls, Monks Cowl

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen vanuit het startpunt van Monks Cowl, zowel korte als lange wandelroutes. Omdat wij met twee kinderen van 6 jaar in Zuid-Afrika waren, besloten wij de kortste route te volgen richting de waterval Sterkspruit Falls. De route naar Sterkspruit Falls is een hele eenvoudige wandeling, welke voornamelijk vlak is. Deze route in de Drakensbergen was een klein uurtje wandelen en zeker de moeite waard. Sterkspruit Falls is een mooie en hoge waterval, helaas kun je er niet echt dichtbij komen.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKAMeer zien van Monks Cowl, Drakensbergen

Echter na het lopen van deze korte route naar Sterspruit Falls in Monks Cowl, hadden wij niet het idee dat we al genoeg gezien hadden van de indrukwekkende Drakensbergen. De route was namelijk voornamelijk vlak over prachtige weides, maar de echte bergtoppen van de Drakensbergen bleven op ruime afstand. We besloten aansluitend op deze korte wandelroute, een lange route te lopen richting Nandies Falls.Afkoelen onderweg naar Nandies Falls in Monks Cowl, Drakensbergen

De keuze om verder te lopen naar Nandies Falls in Monks Cowl bleek een geweldige beslissing. Op deze wandelroute door de Drakensbergen loop je wat dieper de bergen in en wandelen je langs verschillende bergpoeltjes, waar je heerlijk kunt afkoelen in het ijskoude bergwater.


Monks Cowl, een onvergetelijke ervaring voor kinderen

De kinderen vergeten deze route nooit meer en overal waar er bergen zijn, vragen ze nu nog steeds of we een route kunnen lopen met zulke bergpoelen als in de Drakensbergen. Wat hebben ze hier heerlijk geklauterd over de rotsen en hebben ze hier oneindig veel steentjes in het water gegooid.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA


Nandies Falls, Monks Cowl, een pittige wandeling

De wandelroute naar de Nandies Falls bleek echter toch iets verder dan gedacht en we waren niet helemaal uitgerust voor een wandeling als deze. Dus tip van flip, zorg voor goede wandelschoenen, genoeg drinken en goede zonbescherming. Met name die laatste bleken we toch wel echt te missen. Onze rode hoofden waren na afloop van deze wandeling een attractie op zich. De paden zelf richting Nandies Falls zijn wel goed te bewandelen, het is vooral de combinatie met warme zon die deze route pittig maakt.Wild life in Monks Cowl, Drakensbergen

Het is een flink stuk wandelen richting Nandies Falls in Monks Cowl, maar helaas kwamen we niet veel wild life tegen. In Monks Cowl zie je voornamelijk voor insecten en kleine dieren, maar niet het wild life wat je wellicht zou verwachten in Zuid-Afrika. De enige wilde dieren die we tegenkwamen in Monks Cowl waren wilde paarden. Deze wilde paarden blokkeerden het pad en het was dus nog best een uitdaging om aan deze dieren voorbij te komen, omdat wilde paarden ook vrij onvoorspelbaar kunnen zijn. Deze wilde paarden waar dus helaas wel het meest interessante wild life wat we tegenkwamen in Monks Cowl.


Ons eindpunt, Nandies Falls Monks Cowl

Na 2,5 uur wandelen door de zon, kwamen we eindelijk dichterbij het het eindpunt van onze wandeling door de Drakensbergen, dichterbij Nandies Falls. Wanneer je het eindpunt nadert, loop je door een dichtbegroeid bos. Aangekomen bij dit bos begonnen we even te twijfelen of we het niet op moest geven en gewoon moesten omdraaien, want het was inmiddels een vrij pittige wandeling geworden.Maar nog geen minuut later hoorden we het water van de waterval kletteren en wat een fijn gevoel is het dan als je onderaan deze prachtige waterval staat, de Nandies Falls.

Wat een magische plek, de bodem van de Nandies Falls. We hebben hier echt even een momentje genomen om deze plek in ons op te nemen. Wat een prachtige plek in Monks Cowl, in de Drakensbergen.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA


En dan nog terug naar het startpunt van de Drakensbergen

Helaas zit de wandeling er dan nog niet op, want je moet ook weer helemaal terug wandelen naar het startpunt van de Drakensbergen. Dus na dit geweldige gevoel van overwinning onderaan de Nandies Falls, zetten we snel de tocht terug naar het startpunt van Monks Cowl. Omdat je vanuit de Sterkspruit Falls gelopen bent, is de route terug naar de auto anders dan de route naar de auto. Dat maakt de route die wij gelopen hebben wel erg leuk en divers. Loop je direct vanuit het startpunt van Monks Cowl naar Nandies Falls, loopt je dus ook weer dezelfde route terug en geen rondje met verschillende landschappen, zoals wij nu wel gelopen hebben.Circa 5 uur wandelen door Monks Cowl, Drakensbergen

Terug naar het starpunt van Monks Cowl was het nog een klein anderhalf uur lopen met de kinderen, wat het een totale route maakte van ca. 5 uur lopen maakte. Het is dus wel een vrij pittige wandeling met kinderen, maar door de verschillende stops in de bergpoelen van de Drakensbergen was het voor onze twee jongens van 6 jaar wel prima te doen. Juist de stops bij de bergpoelen en watervallen maakten ons bezoek aan de Drakensbergen een bijzondere ervaring, welke we nooit meer zullen vergeten.Monks Cowl, een onvergetelijke omgeving in de Drakensbergen

Monks Cowl heeft absoluut een onvergetelijke indruk op ons gemaakt en de Drakensbergen zijn echt een uniek berglandschap met de meest felgroene grasvelden die ik ooit heb gezien, mooie bossen, kleurrijke weidebloemen met op de achtergrond hoge bergtoppen, indrukwekkende watervallen en als je geluk hebt nog wat wilde dieren.

Wij hopen dit unieke landschap zeker nog een keertje te bezoeken, want we zijn er zeker van dat dit landschap nog veel meer pareltjes verbergt, welke wij nog niet gezien hebben.KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MONKS COWL, DRAKENSBERGEN


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA
Accomodaties in de omgeving van Monks Cowl, Drakensbergen


De Ardmore Guestfarm
Cayley Mountain ResortChampagne Castle Hotel


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page