top of page

Het mooiste van Gaudí, wandelroute door BarcelonaDe woorden Gaudí en Barcelona hoor je vaak in dezelfde zin en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Overal in Barcelona kom je de meest waanzinnige bouwwerken van Antoni Gaudí tegen. Zijn sierlijke ontwerpen in Jugendstil springen er duidelijk uit in het straatbeeld van Barcelona. En de top attracties van Barcelona komen dan ook allemaal van de hand van deze architect met zijn wonderlijke stijl.Langs het mooiste van Gaudi tijdens je stedentrip naar Barcelona

Wil je het mooiste van Gaudi zien tijdens je stedentrip naar Barcelona. Wij stelden een route voor je samen langs de vijf belangrijkste bouwwerken van Antoni Gaudí.

De wandelroute die wij voor je samenstelden is een route van 1 uur en 40 minuten, waar je langs de vijf meest wonderlijke gebouwen van Antoni Gaudí loopt en tegelijkertijd ook een groot deel van de stad verkent. Deze wandelroute door Barcelona loopt namelijks dwars door de leukste wijk van Barcelona.Sagrada Familia, Antoni Gaudí's onvoltooide meesterwerk

Onze wandelroute door Barcelona start bij de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is het absolute meesterwerk van Antoni Gaudí, het meesterwerk wat hij nooit heeft kunnen afmaken.

De Sagrada Familia is een kathedraal, welke tegelijk groots en eigenlijk ook wel bizar is.

Alleen de buitenzijde van deze kathedraal heeft al zoveel details dat je ogen te kort komt om alles in je op te nemen. Neem dan ook de tijd om de Sagrada Familia in je op te nemen tijdens je stedentrip door Barcelona. Dit telt ook voor de binnenzijde. De binnenzijde van de Sagrada Familia heeft zoveel bijzondere details. Maar het is vooral de geweldige lichtinval door alle bijzondere, gekleurde glas-in-lood ramen, die indruk maken in deze kathedraal. De Sagrada Familia is eigenlijk wel een must om te bezoeken als je in Barcelona bent.Wil je de Sagrada Familia bezoeken? Koop dan wel op tijd je tickets. De Sagrada Familia is een topattractie en vooral tijdens de zomermaanden zijn deze tickets al dagen of weken van tevoren uitverkocht.Adres: C/ de Mallorca, 401, 08013 Barcelona


Een goede plek om de Sagrada Familia te bewonderen is de Rooftop bar van hotel Ayre Rosellón. Een reservering is verplicht bij deze Rooftop bar. En je kunt je tafel maximaal een week van tevoren reserveren en dan is het ook snel vol. Reserveer dus op tijd.
Casa Batlló, een sprookje in Barcelona

De volgende stop op onze wandelroute is Casa Batlló. Het is 1,8 kilometer en 22 minuten lopen naar deze volgende stop op onze wandelroute door Barcelona.

Casa Batlló is een sprookjesachtig gebouw in de wijk Eixample in Barcelona en een must see tijdens je stedentrip naar Barcelona.

De gevel van Casa Batlló is een waar sprookje en zou je zo kunnen verplaatsen naar het sprookjesbos in de Efteling. Maar de binnenzijde van Casa Batlló is minstens zo bijzonder. Wist je bijvoorbeeld dat dit huis in Barcelona geen enkele rechte muur heeft?

Echt alles in Casa Batlló is vreemd, maar vreemd op een goede manier. De ruimtes, de kleuren, het dakterras, er is zoveel te zien bij Casa Batlló. Voor de kinderen is een bezoek aan Casa Batlló erg leuk, omdat ze bij het naar binnengaan een audio/videotour krijgen wat een bezoek aan Casa Batlló ook nog interactief maakt.

Wij adviseren je dan ook om ook zeker naar binnen te gaan bij Casa Batlló tijdens je wandelroute door Barcelona.


Adres: Pg. de Gràcia, 43, 08007 BarcelonaCasa Milà-La Pedrera, het mooiste dakterras van Barcelona

De volgende stop op onze wandelroute door Barcelona is Casa Milà - La Pedrera. Het is 500 meter en 7 minuten lopen naar deze volgende stop op de wandelroute, Casa Milà - La Pedrera.

Casa Milà - La Pedrera is wederom een van de bijzondere gebouwen van Antoni Gaudí. Hoewel de gevel van dit gebouw wellicht niet zo sprookjesachtig en indrukwekkend is als de gevel van Casa Batlló is ook deze gewelfde gevel wel een heel bijzonder stukje architectuur. Vooral het golvende dakterras van Casa Milà - La Pedrera is de grootste trekpleister aan dit unieke bouwwerk. Het dakterras is echt een bijzonder staaltje architectuur, maar ook binnen in Casa Milà - La Pedrera is er genoeg te zien. Vooral de zolder van Casa Milà - La Pedrera met de gewelfde plafonds is bijzonder mooi.


Adres: Pg. de Gràcia, 92, 08008 BarcelonaCasa Vicens, het eerste huis van Gaudí in Barcelona

De volgende stop op onze wandelroute door Barcelona is Casa Vicens. Het is 1,5 kilometer en 20 minuten naar Casa Vicens.

Casa Vicens is het eerste huis wat een nog jonge Antoni Gaudí mocht ontwerpen en een must see tijdens je stedentrip Barcelona. De stijl van Casa Vicens is een compleet andere stijl dan zijn andere bouwwerken, waardoor dit huis een opvallende verschijning in Barcelona is. Je ziet in Casa Vicens niet de golvende lijnen die je wel in de meeste andere bouwwerken van Antoni Gaudí ziet, maar juist veel rechte hoeken en losse tegels. Naast natuursteen, zie je in Casa Vicens veel rode bakstenen en keramische tegels terug. Nog een bijzonder onderdeel van dit huis is, is dat het huis geen gangen heeft. Alle kamers lopen in elkaar over.

Casa Vicens is anders dan de andere bouwwerken van Antoni Gaudi die we zien op onze wandelroute door Barcelona.


Adres: Carrer de les Carolines, 20-26, 08012 Barcelona


Park Güell, het mooiste park van Barcelona

En dan gaan we alweer naar de laatste stop van onze wandelroute door Barcelona, Park Güell. Het is 1,4 kilometer en 22 minuten lopen naar Park Güell.

Park Güell is naast de Sagrada Familia een van de topattracties van Barcelona en een bijzonder ontwerp van Antoni Gaudí.

Net als de Sagrada Familia is ook Park Güell een bouwwerk waar je ogen tekort komt. Er zijn zoveel verrassingen in dit park, dus neem de tijd om alles in je op te nemen. Gekleurde, mozaïeken muren, grotachtige pilaren, een reusachtige salamander, een slangenbank en het huis van Gaudi. En dat alles wordt aangevuld met een kleurrijk aangelegde tuin. Park Güell is een heel bijzonder park in Barcelona en een must see tijdens je stedentrip naar deze mooie stad.


Ook hiervoor telt dat je de tickets op tijd moet kopen, want de tickets voor Park Güell zijn snel uitverkocht.Mocht je geen tickets meer kunnen krijgen of het toch te duur vinden, een deel van dit park is ook gratis en het wandelpad wat hier loopt geeft je wel een mooi uitzicht op Park Güell.


Adres: 08024 Barcelona
Sagrada Familia, terug naar het startpunt van onze wandelroute door Barcelona

Wanneer je de auto geparkeerd hebt bij de Sagrada Familia kun je vanuit Park Güell teruglopen naar de Sagrada Familia. Het is 2,1 kilometer en 32 minuten lopen van Park Güell naar de Sagrada Familia. En dan heb je onze wandelroute door Barcelona volledig uitgelopen en heb je heel veel moois tijdens je stedentrip naar Barcelona mogen zien.De pareltjes van Antoni Gaudí in Barcelona

Een bezoekje brengen aan de bouwwerken van Gaudí is niet goedkoop, dus de meeste mensen bezoeken ook niet alle gebouwen van binnen. Wat ons betreft zijn de Sagrada Familia en Parc Park Güell de absolute toppers met op nummer drie Casa Batlló.

Nu zijn de bouwwerken van Gaudí ook van de buitenzijde al pareltjes om te bewonderen, dus al ga je helemaal nergens naar binnen, dan nog ben je na deze wandeling onder de indruk van het opmerkelijke talent van Antoni Gaudí.


Zie hieronder de hele route.

Comentários


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page