top of page

Het beste van Zuid-Afrika, de Panoramaroute

Adembenemend! Deze route laat je versteld staan door steeds weer andere, nog mooiere uitzichten. Ze noemen deze route niet voor niets de mooiste route door Zuid-Afrika.
De Panoramaroute, de route langs de Blyde River Canyon

De Panoramaroute loopt langs de Blyde River Canyon. Deze canyon is gevormd door de Blyde River die met zijn snelstromende water gigantische kliffen, eilanden en rotsplateaus heeft gecreëerd. Deze gigantische kloof is een van de grootste canyons ter wereld. En niet alleen is het een van de grootste canyons, het is ook de groenste canyon ter wereld.De Panoramaroute, adembenemende, groene uitzichten

Dit adembenemend mooie, groene gebied ligt in het Noordoosten van Zuid-Afrika. De Blyde River Canyon heeft een totale lengte van bijna 30 kilometer. En de Panaromaroute loopt langs de hele lengte van deze canyon.


De Panoramaroute, 30 kilometer uitzicht over de Blyde River Canyon

Nu lijkt 30 kilometer niet zo heel lang en de rij afstanden zijn allemaal relatief klein. Maar je moet bij de meeste uitzichtpunten op deze Panoramaroute nog wel een klein stukje lopen, waardoor je minstens een hele dag moet uittrekken om de hele Panoramaroute en zijn uitkijkpunten te zien.De verschillende uitkijkpunten op de Panoramaroute

Er zijn verschillende uitkijkpunten op de Panoramaroute, waarvan de meeste uitkijkpunten liggen tussen Sabie en The Three Rondavels.
Dit is ook het gedeelte van de Panoramaroute welke wij gereden hebben. En al rijdend langs al het moois op deze Panoramaroute werden we steeds opnieuw verrast.


De Panoramaroute, wat een diversiteit

Van uitkijkpunten met prachtige vergezichten tot groene valleien met kabbelend water, van watervallen waar je aan de bovenzijde overheen kunt klimmen tot uitzicht op de mooie rood, oranje rotsen die hoog boven de vallei uitsteken, de Panoramaroute is echt heel divers. Er zijn loodrechte rotswanden en groene, glooiende bergen. Er zijn gigantische watervallen, maar ook poeltjes om af te koelen. Wij hebben maar zelden een landschap gezien wat zo afwisselend is als dit landschap.
Onze drie favoriete uitzichtpunten van de Panoramaroute


De Panoramaroute heeft echt heel veel te bieden en er is zoveel te zien. De natuur is echt ontzettend divers en elke hoek heeft weer een andere verrassing in petto.


God’s window, het mooiste uitzicht van de Panoramaroute

God’s window geeft je een prachtig uitzicht over lowveld. Je kijkt hier 900 meter naar beneden over prachtige groene bossen en velden met kliffen die hier recht naar beneden gaan. Op een goede dag kun je zelfs de indische oceaan zien. Het uitzicht is werkelijk prachtig en de naam God's window is dan ook een hele toepasselijke naam voor dit uitkijkpunt aan de Panoramaroute.


Bourke’s Luck Potholes, de meest bijzondere stop aan de Panoramaroute

Bourke’s Luck Potholes wordt door velen gezien als de mooiste stop van de Panoramaroute. Het landschap bij Bourke’s Luck Potholes is vooral heel erg uniek om te zien. Deze prachtige rotsformaties zijn eeuwen geleden door erosie uitgesleten en hebben de vorm van een cilinder. Ze hebben hier mooie hangbruggen gemaakt over deze rotsformaties, waardoor je de cilindervormige rotsformaties echt goed kunt zien. Wat een bijzonder stukje natuur zijn de Bourke’s Luck Potholes. Doordat dit stukje natuur zo uniek is, is het wel een erg drukke stop aan de Panoramaroute. Neem dus echt de tijd voor deze stop.The Three Rondavels, het eindpunt van de Panoramaroute

The Three Rondavels zijn het eindpunt van de Panoramaroute. Ondanks dat de Three Rondavels het eindpunt zijn, is het zeker ook een van de hoogtepunten aan de Panoramaroute. The Three Rondavels zijn vier puntige rotsformaties. Deze vier puntige rotsformaties worden ook wel The Chief and Three wives genoemd, vernoemd naar Maripi Mashile, een legendarische "chief" en zijn drie vrouwen.

Vanaf het uitzichtpunt The Three Rondavels heb je een adembenemend uitzicht over de Blyde River Canyon en komen de groene en oranje kleuren helemaal samen.

Wild life aan de Panoramaroute

Natuurlijk leven er ook dieren in de valleien van de Panoramaroute. Er leven nijlpaarden, luipaarden, antilopen, otters en bavianen in dit natuurgebied. Helaas is de kans dat je een van deze dieren treft bij de uitzichtpunten aan de Panoramaroute wel erg klein.

Er zijn ook nog verschillende wandelroutes waar je meer van de mooie natuur bij de Panoramaroute kunt ontdekken, maar wij hadden helaas niet de tijd om deze te ontdekken.
Het nadeel van de Panoramaroute

Het enige nadeel van de Panoramaroute is, is dat het wel een hele commerciële route is geworden. Bij de uitkijkpunten aan de Panoramaroute wordt dan ook entree gevraagd en staan er kraampjes met tal van souvenirs, waar ze je maar al te graag overhalen om iets te kopen.Onze conclusie over de Panoramaroute

Bij een rondreis door dit deel van Zuid-Afrika, kun je de Panoramaroute langs de Blyde River Canyon eigenlijk niet overslaan.

Deze route laat je zien hoe uniek, divers en mooi de natuur van Zuid-Afrika is. Wat ons betreft een absolute must-see tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

留言


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page