top of page

Het sneeuwt Confetti! Coso Blanco Salou

Wat een feest is dit!! El Coso Blanco is een van de meest gave evenementen waar wij ooit geweest zijn. Vanaf begin tot eind hadden wij een grote lach op ons gezicht, voelde wij ons weer even kind, terwijl er 25.000 kilo confetti vanuit de lucht over ons heen dwarrelde.
Coso Blanco Salou 2019, een constante lach op mijn gezicht

Dat gevoel dat je niet kunt stoppen met lachen, dat had ik vorig jaar tijdens de Coso Blanco 2019.

Ik had al wel beelden voorbij zien komen van voorgaande jaren, maar toch wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Het was lekker weer, dus we besloten al vroeg in de middag richting Salou te gaan. Tijdens een lekker drankje in het zonnetje zagen we de eerste verklede mensen al voorbijkomen. Maar dat het nou echt druk was…

Maar toen viel de avond en Salou liep langzaam maar zeker vol.
Coso Blanco Salou, een grote openluchtdiscotheek

Omdat het steeds drukker werd in Salou, besloten ook wij een plekje op te zoeken langs de straat om de parade te zien passeren. De straat was veranderd in een soort openluchtdiscotheek met de deejay die de sfeer er al goed in bracht. De muziek bracht de stemming er al goed in.


KLIK HIER VOOR ANDERE LEUKE ACTIVITEITEN IN SALOUIneens is het helemaal stil tijdens de Coso Blanco Salou

En dan ineens gaat alles uit. Iedereen is stil. De lasershow start, de Deejay gaat aftellen…3…2…1…En dan hoor je alleen nog maar juichende en schreeuwende mensen en ga je zelf helemaal op in het enthousiasme van alle mensen. Je ziet de kannonnen links en rechts van je aangaan en je weet dat Coso Blanco gaat beginnen.


Overal confetti tijdens de Coso Blanco Salou

Niet veel later sneeuwt het overal confetti. Overal waar je kijkt is er alleen maar confetti. Confetti as far as the eye can see, wow! Dat blije gevoel wat je krijgt, overvalt je gewoon. Ik kon niet anders dan lachen, een onbeschrijflijk blij gevoel. Binnen enkele minuten sta je tot je knieën in confetti te dansen op de muziek.

En die koppies van de kinderen, wat een ervaring!!
Coso Blanco, Carnaval in de straten van Salou

Eigenlijk is die confetti al genoeg om je een onvergetelijke avond te bezorgen. Maar als bonus komt er ook nog een carnavalsoptocht door de straten heen met praalwagens die nog meer confetti en snoepjes strooien. En dan volgt er ook nog een soort carnavalsoptocht met praalwagens die nog meer confetti strooien.

De ene na de andere prachtige praalwagen volgt en strooit met confetti en snoep. Na enkele uren houden wij het voor gezien. Maar het feest gaat door tot diep in de nacht.


KLIK HIER VOOR ANDERE LEUKE ACTIVITEITEN IN SALOU


Coso Blanco Salou, Confetti tot in je bilnaad

Voordat we de auto in stapten hebben we ons echt letterlijk uitgekleed op straat. Overal zat confetti. Mijn haar, mijn trui, mijn beha en zelfs in onze onderbroeken zat confetti. Ondanks deze striptease lag er zodra we ons huis binnenstapten, confetti op de grond. Een souvenir van dit geweldige feest. Een souvenir wat nog maanden tevoorschijn zou komen uit jaszakken, rugzakken, schoenen en broekzakken.

Zelfs toen ik een winter later weer mijn winterjas aantrok, vond ik nog altijd confetti in mijn jaszak en moest ik weer lachen terugdenkend aan deze geweldige avond.
Coso Blanco Salou, een jaarlijks terugkerend feest

Coso Blanco Salou wordt elk jaar gevierd op de eerste zaterdag van Februari als een soort pre-carnavalsfeest. Wij hopen elk jaar terug te gaan naar dit geweldige feest, want wat een spektakel is dit. aan.

Ben je in de gelegenheid om hier naartoe te gaan. Dit jaar of een ander jaar, pak die kans. Want je vergeet het echt nooit meer!!


De jaarlijkse Coso Blanco is elk jaar op de eerste zaterdag van Februari.

Vanaf 19.00 uur starten de confetti kanonnen en sneeuwt het confetti in de straten van Salou.

Waar? Calle Ciutat de Reus in Salou.
Er komen heel veel mensen op af, ca. 20.000, dus houdt er rekening mee dat parkeerplaatsen schaars zijn.


De Coso Blanco is onderdeel van de Festa Mayor in Salou. Naast de Coso Blanco zijn er nog andere festiviteiten in Salou die week. Zo wordt de Festa Mayor op zondag afgesloten met vuurwerk.

Voor meer informatie over alle festiviteiten, klik hier.


KLIK HIER VOOR ANDERE LEUKE ACTIVITEITEN IN SALOU

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page