top of page

Kids Go Wild, rondreis door Zuid Afrika


Nadat we een jaar eerder onze grote rondreis door Florida hadden gedaan, waren wij helemaal niet van plan om weer ver te gaan reizen.

Totdat we de rondreis Kids Go Wild op de website van TUI Nederland zagen. Daar begon ons reishart toch echt weer direct sneller van te kloppen.Betaalbaar op rondreis door Zuid-Afrika met kinderen, kan dat?

Zuid-Afrika stond natuurlijk al hoog op ons verlanglijstje.

Maar omdat we met onze reis naar Florida toch wel een heel groot deel van ons spaargeld er doorheen gejaagd hadden, wilden we niet weer zoveel geld uitgeven aan een verre reis.

En dat maakte deze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika met TUI Nederland nou juist zo aantrekkelijk. Het was een hele betaalbare verre reis naar een van onze droombestemmingen.Op rondreis door Zuid-Afrika, de belofte van TUI Nederland.

De omschrijving op de website van TUI beloofd heel wat;

Met het hele gezin op avontuur via een route die bol staat van afwisseling en activiteiten. Of je nu gaat voor natuur, cultuur, stad of stand. Deze reis heeft het allemaal. Onderweg sta je versteld van de veelheid aan contrasten, vaak al op een en dezelfde dag. Indrukwekkende landschappen en majestueuze bergtoppen, groene bush en witte stranden, bruisende steden en kneuterige dorpen... Een tweeweekse reis voor jong en oud en wil je het helemaal compleet te maken dan boek je een speciaal voor deze reis samengesteld excursiepakket.


En om eerlijk te zijn…Deze belofte van TUI Nederland wordt echt helemaal waargemaakt.

Wat een bijzondere reis was deze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika. We kwamen op de meest bijzondere en diverse plekken en we overnachtten in prachtige accommodaties.

Lees hieronder ons (zo kort mogelijke) reisverslag van onze rondreis door Zuid-Afrika van TUI Nederland.En daar zijn we dan, hallo Zuid-Afrika!

Na een lange vlucht arriveerden we in de avond in Johannesburg. Daar werden we netjes afgehaald van het vliegveld en naar onze accommodatie gebracht voor die avond; Airport Game Lodge.

Prima voor een overnachting na een lange vlucht, maar geen aanrader voor een langer verblijf. Voornamelijk omdat de kamers absoluut geen sfeer hebben. Wel stonden er wat leuke dieren in de tuin, zodat we meteen kennis konden maken met de Afrikaanse fauna.


Zelf autorijden in Zuid-Afrika

Na een goed ontbijt in de ochtend, werd onze huurauto gebracht. Dit was allemaal heel goed geregeld via Bidvest Car rental en al vrij vroeg konden we op weg naar onze volgende bestemming; De Drakensbergen.

Het auto rijden in Afrika was vrij eenvoudig. Het is alleen even wennen dat je links moet rijden, waardoor je ook met de andere hand moet schakelen. Met terugschakelen ging dat weleens mis, oeps...


Onderweg was onze prioriteit voornamelijk het vinden van een pinautomaat, omdat deze niet werkten op het vliegveld en we dus helemaal geen cash bij hadden. En je ziet dan al de meeste bizarre en ook wel zielige dingen naast de weg. Zo stonden er bij de benzinepomp een paar kleine kooien met zelfs leeuwen erin.
STOP 1 van onze rondreis door Zuid-Afrika, De Drakensbergen.

Na 4,5 uur rijden kwamen we aan bij de Ardmore Guest Farm, vlakbij de Drakensbergen, onze eerste stop op de Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika.

Een prachtige accommodatie, waar je HIER meer over kunt lezen.

Die middag besloten we gewoon te genieten van de accommodatie, uit te rusten en lekker te eten, om de volgende dag de Drakensbergen verder te ontdekken.Falcon Ridge Bird of Prey Center, de indrukwekkende roofvogels van Zuid-Afrika

Bij de Drakensbergen zijn er tal van activiteiten te doen. Op de weg naar deze indrukwekkende bergen kwamen we langs een vogelshow. De Falcon Ridge Bird of Prey Center. Uit nieuwsgierigheid stopten we hier. Dit bleek een enorm succes, want de roofvogels bij Falcon Ridge Bird of Prey Center laten zeker een blijvende indruk achter. Lees er HIER meer over.Monks Owl, de indrukwekkende natuur van de Drakensbergen, Zuid-Afrika

Na de leuke vogelshow bij Falcon Ridge Bird of Prey Center, gingen we verder de Drakensbergen in, richting Monks Owl.

Eenmaal bij de ingang aangekomen, kun je kiezen uit verschillende wandelroutes. Verdiep je hier goed in, want wij kozen er in de eerste instantie eentje welke toch net wat te kort was en in de tweede instantie eentje die toch net wat te lang was.

Loop dus zeker niet zomaar aan.


Maar de Drakensbergen is absoluut een prachtig berglandschap. We hebben al vaak bergen bezocht, maar dit waren misschien wel de mooiste bergen waar we ooit geweest zijn. Wil je meer weten over de Drakensbergen en ons startpunt Monks Cowl, kijk dan HIER.Ardmore Guest Farm, een prachtige accommodatie in Zuid-Afrika

Die avond kwamen we iets wat verbrand terug bij onze accommodatie en genoten we wederom van het lekkere eten wat ze hier te bieden hadden. Diner with a view in het gezellige restaurant.


Omdat het een rondreis is, verbleven we maar 2 nachten op elke locatie. Wat leuk is, omdat we elke twee weken naar een nieuwe plek konden. Maar ook jammer, omdat de Ardmore Guest Farm wel echt heel mooi is en echt een heerlijke plek is om te verblijven tijdens je Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika.Spioenkop Nature Reserve, de eerste keer wild spotten in Zuid-Afrika

De volgende stop was Durban, wat een kleine drie uur rijden is.

Nabij de Ardmore Guest Farm in de Drakensbergen is een kleine Game reserve, Spioenkop Nature Reserve. Om alvast wat dieren in het wild te spotten, besloten we deze te bezoeken op onze weg naar Durban.

En als je dan zo’n Nature Reserve binnenrijdt, krijg je wel meteen dat gevoel wat je zoekt tijdens je rondreis door Zuid-Afrika met alle wilde dieren die hier leven. Meer over Spioenkop Nature Reserve lees je HIER.

Ik denk dat we zo’n anderhalf uur rondgereden hebben in dit park tot we onze route naar Durban hervatten.Regen in Zuid-Afrika, stop 2, Durban.

De volgende stop op onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika van TUI Nederland was Durban. Eenmaal in Durban aangekomen, gingen we direct naar onze accommodatie; Chartwell Guest House.


Chartwell Guest House, een luxe maar onpersoonlijke accommodatie in Durban, Zuid-Afrika

Chartwell Guest House staat midden in een woonwijk in Durban en is prima en netjes.

Pas wel op met de aapjes in de tuin en ga vooral nooit op dezelfde hoogte zitten. Dat was een vergissing die wij maakten en de aapjes gingen echt volledig in de aanval. Zo erg dat we met nog een aantal andere gasten echt naar onze kamers moesten vluchten en de glazen deuren moest sluiten, totdat de apen gekalmeerd waren.

Meer over Chartwell Guest House in Durban vind je HIER.Durban, een stad in Zuid-Afrika met maar weinig uitstraling

Durban vond ik verder wel tegenvallen. Het is een stad met weinig uitstraling. Er zijn wel mooie stranden, maar het weer was helaas minder, dus daar konden we geen gebruik van maken. Ik vind de stad Durban ook zeker geen stad die je moet zien tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Al is het wellicht bij goed weer wel fijn om een stop aan het strand te hebben tijdens je Kids go Wild rondreis van TUI Nederland ter afwisseling van alle Zuid-Afrikaanse wildparken.


De regen ontlopen bij uShaka Marine World

We wisten ook verder niet zo goed wat we hier nou moesten doen, dus besloten we naar uShaka Marine World te gaan. Niet helemaal wat we bedacht hadden om te doen, tijdens onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika, maar door het slechte weer waren we genoodzaakt om onze plannen een beetje aan te passen. UShaka Marine World is een mooi dierenpark en de straat er naartoe met de winkeltjes is ook erg leuk. Meer over uShaka Marine World vind je HIER.


Durban laten we snel achter ons

We verbleven 2 nachten in Durban, maar op deze stop tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika waren we de dag van vertrek ook blij dat we verder konden. Inmiddels was de zon wel weer gaan schijnen, waardoor dat vakantiegevoel ook weer terugkwam. Maar Durban is wat ons betreft dus geen stad die wij zouden aanraden.


Het ultieme Zuid-Afrika gevoel, stop 3, Hluhluwe

De volgende stop op onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika van TUI Nederland was Hluhluwe. Vanuit Durban is het ruim 5,5 uur rijden naar Hluhluwe, wat best een eindje rijden is.Een tussenstop bij de stranden van Zuid-Afrika

Omdat de zon weer scheen, besloten we onderweg een stop te maken bij het strand. Wat een mooie stranden blijkt Zuid-Afrika te hebben. Lange uitgestrekte stranden, waar niemand te bekennen was. De kinderen hebben even heerlijk gerend en in de golven gespeeld.Magie tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika in Hluhluwe

Daarna vervolgden we onze weg naar de Ezulwini Game Lodge, midden in een Nature Reserve in Hluhluwe.

Bij aankomst in het park werden we meteen verwelkomd door een paar zebra’s die midden op de weg stonden, dus de toon voor ons verblijf hier was gezet. Meer over de Ezulwini Game Lodge vind je HIER.


Onze favoriete herinnering van onze rondreis door Zuid-Afrika

Ik denk dat het verblijf in de Ezulwini Game Lodge, het meest bijzondere verblijf van onze hele reis was.

Mijn favoriete herinnering is dat we in de avond bij ons huisje zaten en verrast werden door 5 giraffen die koninklijk op een paar meter afstand voorbij schreden. Wat een prachtig en magisch gezicht was dat.

In dit park kun je gewoon rondwandelen op zoek naar dieren die hier leven, wat natuurlijk veel leuker is dan dieren spotten vanuit de auto.Wat is er allemaal te doen in de omgeving van Hluhluwe, Zuid-Afrika?

Verder is er in de omgeving van Hluhluwe ook heel veel te beleven. Er zijn meerdere Nature reserves en in St Lucia, wat maar een klein stukje rijden is, kun je verschillende boottochten doen.

Wij besloten ook een van deze boottochten te doen en op zoek te gaan naar nijlpaarden en krokodillen. Het was geweldig. We genoten op een bootje in de zon en we zagen echt heel veel nijlpaarden en krokodillen. Er kwam zelfs nog een haai voorbij. Dit was zeker een indrukwekkend boottochtje, zeker ook voor de kinderen.Cultuurshock in Swaziland, stop 4 van onze rondreis door Zuid-Afrika.

Na onze 2 magische nachten bij de Ezulwini Game Lodge in Hluhluwe, vervolgden we onze reis naar Swaziland. Swaziland is de volgende stop van onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika met TUI Nederland. Swaziland is een aparte staat en je passeert hier dus echt een grens met al het nodige papierwerk wat daarbij hoort. Na het zetten van wat stempels bij de poort, konden we gelukkig probleemloos verder.


De armoede in een Swaziland, een andere kant van Afrika

Wat een wereld verschil is het als je de grens passeert tussen Zuid-Afrika en Swaziland. Ik schrok ontzettend van de armoede die we hier zagen, zodra we de grens overgestoken waren naar Swaziland. De kinderen die zich wasten in modderpoelen, gewoon langs de snelweg. Als je dan kijkt naar je eigen kinderen op de achterbank, voelt het zien van deze kinderen als een steek in je hart.
Verblijven in luxe, hotel Mountain Inn Swaziland

Tijdens onze twee nachten in Swaziland mochten wij verblijven in hotel Mountain Inn. Een vrij luxe hotel, met een fantastisch uitzicht.

Lees HIER meer over dit hotel.


Wat is er allemaal te doen in Swaziland?

Swaziland heeft net als Zuid-Afrika verschillende wildparken die je kunt bezoeken.

Omdat we al twee wildparken bezochten hadden tijdens onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika en de volgende stop weer een wildpark zou zijn, stond een wildpark dus niet op ons lijstje in Swaziland.

We besloten voor een cultureel uitstapje te gaan, Mantenga Cultural village. Niet een must visit, maar wel leuk om te doen. Het absolute hoogtepunt was de Afrikaanse dans op het einde van onze rondleiding door Mantenga Cultural Village.

En verder hebben we ook gewoon even lekker uitgerust hier. Want als je om de 2 dagen moet rijden, is even rustig aan doen ook erg fijn


Wild spotten in het Krugerpark, stop 5 van onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika.

Na 2 nachten in Swaziland was de volgende stop onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika het meest beroemde wildpark van Zuid-Afrika, het Kruger Park. We verbleven in een huisje in het Kruger Park zelf, Berg-en-Dal Rest Camp.Onze indruk van het Kruger Park, Zuid-Afrika

Het Kruger Park is echt belachelijk groot en er zijn ontzettend veel dieren om te spotten. Echter vonden wij het Kruger Park toch een beetje tegenvallen. We reden met onze eigen auto door het park, waar de routes duidelijk en goed staan aangegeven. Maar het is zo druk met de auto’s dat het soms een beetje voelt alsof je door een safaripark in Europa rijdt. Ga je van de harde en drukke wegen af, dan heb je dat gevoel iets minder. Lees meer over onze ervaring met het Kruger Park HIER.
De magie van Zuid-Afrika

Je kunt natuurlijk wel heel veel dieren zien in Zuid-Afrika en natuurlijk blijft het wel elke keer als je een dier in zijn natuurlijke omgeving tegenkomt magisch!

We hebben echt twee volle dagen met onze huurauto rondgereden in dit park en hebben bijna alle dieren gespot. De kinderen zullen hun ontmoeting met de parende leeuwen nooit meer vergeten. Wat een brul komt daaruit als ze aan het "knuffelen" zijn, de kinderen denken nog steeds dat de leeuw gewoon boos was.Het mooiste van Zuid-Afrika in Hazyview, stop 6 op onze rondreis door Zuid-Afrika

Na het Krugerpark was het alweer tijd voor de laatste stop van onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika van TUI Nederland.

We vertrokken richting Hazyview, naar Laughing Waters Guest House.

Wederom rijd je door een hele andere omgeving. Wat is Zuid-Afrika toch divers in zijn landschappen.


Het prachtige Laughing Waters Guest House in Hazyview, Zuid-Afrika

Door een zandweg te midden van citroenbomen kwamen we bij het prachtige Laughing Waters Guest House aan met de meest vriendelijke mensen. Lees HIER meer over deze mooie accommodatie, een oase van rust en romantiek.Wat is er te doen in de omgeving van Hazyview, Zuid-Afrika?

In de omgeving van Hazyview is er ontzettend veel te doen.

De eerste dag van ons verblijf bij Laughing Waters Guest House in Hazyview besloten we de Blyde River Canyon te bezoeken, welke onderdeel is van de Panoramaroute.


De Panoramaroute, de mooiste route van Zuid-Afrika

Wat een fantastische route met prachtige uitzichten en zo divers. Wederom een andere kant van Afrika. Lees er HIER meer over. De Panoramaroute is absoluut een must visit in deze omgeving.


Olifanten van dichtbij zien in Hazyview, Zuid-Afrika

De tweede dag van ons verblijf in Hazyview besloten we Elephant Whispers te bezoeken, waar we olifanten van dichtbij mochten ontmoeten. Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten.


Hazyview, een fijne uitvalsbasis om het Krugerpark te bezoeken

Mocht je niet in het Krugerpark zelf willen verblijven, dan is Hazyview ook een goede plek om te verblijven. Want vanuit Hazyview is een dagje Krugerpark makkelijk te doen.


Het einde van onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika met TUI Nederland

En toen zat onze Kids Go Wild rondreis door Zuid-Afrika er alweer op. Twee weken is absoluut te kort om Zuid-Afrika te ontdekken, omdat we ons door deze reis realiseerden dat we nog veel meer willen zien van Zuid-Afrika.


Is de Kids Go Wild rondreis van TUI Nederland een aanrader?

De Kids Go Wild rondreis van TUI is wel absoluut een aanrader, want door deze reis word je zeker verliefd op Zuid-Afrika.

De reis is betaalbaar, goed georganiseerd en je slaapt in goede accommodaties.

Wij zouden deze reis zo weer doen met kleine kinderen.


Wat ook leuk is, is dat je de rondreis tegelijk doet met meerdere gezinnen. Je reist individueel, maar je komt elkaar bij de accommodaties en het diner wel vaak tegen. Als je een leuke groep hebt, kan dit in de avonden zeker gezellig zijn. En ook voor de kinderen is het leuk, omdat ze met de andere kinderen kunnen spelen.


Dus nogmaals absoluut een tip deze rondreis!


Meer informatie over de rondreis en de prijzen vind je HIER.

Kommentare


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page