top of page

L'Oceanografic, Valencia

Uniek is de beste omschrijving voor L'Oceanografic in Valencia. Wij hebben al heel wat mooie aquaria mogen bezoeken in de wereld, maar L'Oceanografic in Valencia is echt uniek in zijn soort.

De bijzondere architectuur van L'Oceanografic, Valencia

Wanneer je bij L'Oceanografic aankomt zie je direct waarom dit aquarium zo bijzonder is. De architectuur is modern en anders dan elk ander gebouw in Valencia en aquarium wat wij ooit gezien hebben.

Het aquarium is gebouwd door de architect Felix Candela Outeriño. Felix Candela Outeriño heeft als architect vele ontwerpen achter zijn naam staan, waaronder kerken, clubs en markten. L'Oceanografic was de allerlaatste opdracht van deze bekende architect. Zijn laatste bouwwerk werd pas vijf jaar na zijn dood volledig voltooid.
De afzonderlijke gebouwen binnen L' Oceanografic, Valencia

L'Oceanografic bestaat uit verschillende, afzonderlijke gebouwen. De gebouwen zijn allemaal erg verschillend, maar wel allemaal even spectaculair. De gebouwen in combinatie met de mooi aangelegde botanische tuinen maken deze gebouwen ondanks de verschillen toch een fantastisch geheel.L'Oceanografic lijkt klein, maar er is een verrassing

Wanneer je naar binnenloopt bij l'Oceanografic valt de grootte van dit aquarium wellicht wat tegen. Want ondanks de bijzondere gebouwen, lijkt het verder nogal klein. Maar er is een kleine verrassing. Het grootste deel van de aquaria in l'Oceanografic zijn namelijk ondergronds. Je hebt dus eigenlijk geen idee hoe groot l'Oceanografic eigenlijk is, wanneer je hier naar binnen loopt.

De verschillende werelden binnen L'Oceanografic, Valencia

L'Oceanografic is opgebouwd uit verschillende werelden. De werelden binnen L'Oceanografic zijn gebaseerd op de gebieden waar de verschillende vissen en dieren daadwerkelijk leven. Zo krijg je een beeld van hoe deze dieren in de oceanen ook naast elkaar leven.
Océanos, de mooiste onderwatertunnel van l'Oceanografic

Océanos is de meest indrukwekkende wereld binnen l'Oceanografic. L'Oceanografic bestaat uit meerdere onderwatertunnels, maar de mooiste onderwatertunnel vind je in de wereld Océanos. In de watertunnel van Océanos loop je onder haaien en grote roggen door. Wij zijn vaker bij een aquarium geweest met een onderwatertunnel. Maar deze onderwatertunnel bij l'Oceanografic in Valencia is de meest indrukwekkende watertunnel waar wij ooit onder door gelopen hebben.


Delfinario, dolfijnen in l'Oceanografic Valencia

Delfinario is zoals de naam al voorspelt het dolfinarium van l'Oceanografic, Valencia. Delfinario is het grootste dolfinarium van Europa met maar liefst 5 zwembaden voor ca. 30 dolfijnen. De dolfijnentrainers van l'Oceanografic geven hier op meerdere momenten per dag een leuke dolfijnenshow. De show is informatief, maar het is vooral de interactie tussen trainer en dier, welke deze show bij l'Oceanografic zo leuk maakt. Probeer in de warme zomers van Valencia een plekje in de zon te vermijden bij deze show, want dat kan flink zweten worden.


Cocodrilario, de krokodillen bij l'Oceanografic, Valencia

Bij Cocodrilario zie je eens wat anders dan vissen bij l'Oceanografic. Bij Cocodrilario vind je krokodillen in een mooi aangelegde wereld.

Mediterráneo, de Middellandse zee in l'Oceanografic

Mediterráneo is een ondergronds aquarium in l'Oceanografic. In deze wereld kun je de flora en fauna zien, zoals je deze in de Middellandse Zee kunt zien. In Mediterráneo kun je de onderwaterwereld zien, zoals je deze ook kunt zien wanneer je gaat duiken langs de kust van Spanje.Humedales, een interessante vogelkooi in l'Oceanografic

In Humedales kun je watervogels, schildpadden en reptielen zien uit de Spaanse moerassen & tropische mangroves. De architectuur van Humedales is bijzonder mooi en ook binnen is dit een speciale wereld binnen l'Oceanografic. Een tip van ons, blijf niet te lang onder de boom met vogels staan. Wij werden beloond met poep op onze armen en voeten. Dus tip van mij; snel onder die boom door!

De reptielen hier waren ook erg bijzonder hier. Alhoewel je ze misschien wel kon aaien, bleven wij toch liever op een veilige afstand.
Templados y Tropicales, een tropisch aquarium in l'Oceanografic

Templados y Tropicales is een aquariumwereld met fauna uit de gematigde en tropische zeeën. In Templados y Tropicales vind je niet alleen vissen, maar ook zeehonden en pinguïns.


Islas, Zuid-Amerikaanse eilanden

In de wereld Islas van L'Oceanografic kun je dieren zien die leven rond de eilanden die langs de Zuid-Amerikaanse kust liggen.


Mar Rojo, de rode zee in l'Oceanografic

In de wereld Mar Rojo van l'Oceanografic vind je aquaria met allerlei verschillende vissen die leven in de Rode Zee.


Ártico, de grootste oceandieren van l'Oceanografic

Ártico is een bijzondere wereld in l'Oceanografic. In deze wereld zie de grootste zeedieren die je kunt zien in l'Oceanografic. Je kunt hier walrussen zien en Beluga walvissen. Wanneer je bij de grote glazen wanden van dit aquarium staat en ze voorbij ziet zwemmen, is dat een magisch moment.


Antártico, de leuke dieren van Antarctica bij l'Oceanografic

Bij Antártico vind je de vrolijkste dieren van l'Oceanografic. De pinguïns die leven op Antarctica. Van het kijken naar pinguïns worden toch iedereen vrolijk.


Filmtheater bij l'Oceanografic, Valencia

Bij aankoop van je tickets voor l'Oceanografic kun je voor € 3,- extra per persoon ook nog een 4D film kijken.

Je hebt de keuze uit 2 verschillende films. Let wel op per film betaal je € 3,- per persoon extra. Dus wil je beide zien, dan komt er € 6,- persoon bij.


Wij hebben wel beide gedaan. Je hebt de film “Hurricane”. Dit is eigenlijk meer een korte documentaire. Wij vonden deze misschien wat tegenvallen, maar de kinderen vonden deze wel heel erg leuk.


En dan heb je nog een animatiefilm over een onderzeeër. Deze is echt leuk voor kinderen en duurt ook maar 13 minuten. Wij zelf vonden deze leuker. Dus als ik een van beide zou moeten kiezen, dan zou ik zeker voor de animatiefilm gaan.

L'Oceanografic, een leuk dagje uit in Valencia

L'Oceanografic is een prachtig en bijzonder aquarium en dus zeker een aanrader wanneer je in Valencia of in de omgeving van Valencia bent. L'Oceanografic is niet super groot, dus je hebt ca. een halve dag nodig om het hele park te zien. Het park is niet heel groot, maar zeker uniek en indrukwekkend. Ook zeker een leuk uitstapje wanneer je met kinderen in Valencia bent voor een stedentrip.


Voor meer informatie of voor het kopen van tickets kun je kijken op;


Adres: Carrer d'Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València, ValenciaComments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page