top of page

Madrid, 10x Must-do in de hoofdstad van Spanje


Madrid is de hoofdstad van Spanje. Een stad vol prachtige architectuur, mooie parken, paleizen, monumenten en wel meer dan 11.000 restaurants.

Er is ontzettend veel te beleven, te doen en te ervaren in Madrid. Wij maakten een lijstje met 10 dingen die je absoluut niet moet overslaan, wanneer je in Madrid bent.
Proef Madrid’s Churros met chocolade

Madrid heeft op elke hoek wel een restaurant wat Churros met chocolade verkoopt.

De meest bekende plek om deze Churros met chocolade in Madrid te eten is Chocolateria San Gines. Je schijnt hier echt de allerlekkerste Churros met chocolade te kunnen eten volgens zowel de lokale bevolking als de toeristen.


Bezoek een Rooftop bar in Madrid

Onze favoriet is met stip de Rooftop Bar van het RIU hotel in Madrid. Deze Rooftop bar biedt een 360 graden uitzicht over Madrid. Vooral tijdens zonsondergang zijn de uitzichten over Madrid magisch. Bovendien is de sfeer erg gezellig en het eten ook nog eens heerlijk.

Als extra heeft de Rooftop Bar van het RIU hotel in Madrid ook nog een een glazen brug. Deze is wel een beetje voor wie durft hoor, want hoog is het wel als je naar beneden kijkt.
El Palacio Real Madrid

Het koninklijk paleis van Madrid is het grootste paleis van West-Europa. Van de buitenzijde is het al heel indrukwekkend, maar mocht je de kans krijgen zou ik ook zeker een bezoekje brengen en naar binnen gaan bij El Palacio Real in Madrid. De grootsheid van elke ruimte is indrukwekkend. Zo breng je bijvoorbeeld ook een bezoekje aan de eetzaal, welke tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt bij koninklijke bezoeken en ceremoniële gelegenheden. En dan is het echt net als in de films.

Ook in de avond is het paleis prachtig om te zien met de lichten die het complete paleis verlichten en een betoverende uitstraling geven.Bezoek het Prado Museum in Madrid

Het Prado Museu in Madrid kun je het beste vergelijken met het Louvre in Parijs. Het is echt een gigantisch museum. Je vindt er een grote verscheidenheid aan klassieke kunstwerken van bijvoorbeeld Rembrandt en Francisco Goya. Maar naast schilderijen zijn er ook diverse sculpturen te bewonderen. Net als bij het Louvre, kun je ook in het Prado Museum in Madrid je snel verloren voelen tussen het grote aanbod wat er is. Je kunt je het beste een beetje voorbereiden en bedenken welke kunstwerken je echt graag wilt zien, want anders loop je nogal snel doelloos rond in het immense Prado Museum.
Roeien in Madrids mooiste park, El Retiro Park

Madrid heeft verschillende mooie en grote parken, maar wat ons betreft is El Retiro park absoluut het mooiste van al deze parken. Er zijn verschillende must sees in El Retiro Park, waaronder het meer waar je een gezellig roeibootje kunt huren en het glazen paleis. Maar ook de rozentuin en de botanische tuin zijn pareltjes in El Retiro Park. Maar naast de high lights is het ook gewoon een heerlijk park om doorheen te slenteren. Zo zijn er meerdere straatartiesten en verschillende terrasjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op een dekentje gaan liggen en genieten van de sfeer en de mensen die voorbijlopen.

Lunchen bij Mercado San Miguel, Madrid

Overal in Spanje vind je de gezellige overdekte markten, waar je verse producten kunt kopen. Vaak bevinden deze markten zich in de meest mooie hallen, zo ook Mercado San Miguel. Het bijzondere aan Mercado San Miguel is dat het niet zo zeer draait om het verkopen van verse producten, maar dat je er vooral heel lekker kunt eten. Je vindt er een grote verscheidenheid aan kraampjes met de meest lekkere tapas. Zoek een tafeltje in het midden van de hal en ga lekker proeven van de verschillende marktkraampjes. Zeker een aanrader.Bezoek een Flamenco show in Madrid

Flamenco is de meest bekende dans van Spanje en wanneer je in Madrid bent, kun je een bezoekje aan een Flamenco show dan ook eigenlijk niet overslaan. Vaak zijn deze shows, diner shows en krijg je er dus eten bij. Het is niet goedkoop, maar het hoort zo bij de Spaanse cultuur dat je het eigenlijk niet mag missen.Wandel over El Gran Via in Madrid

Wanneer je in Madrid over el Gran Via wandelt, waan je, je toch echt wel een beetje in New York.

Het voelt een beetje als Broadway met de verschillende theaters aan beide kanten van de straat en de reclameborden met de verschillende shows en musicals die aangeboden worden.

Vanuit Gran Via kom je uit in het gezellige centrum van Madrid met heel veel winkels. Dus houd je van winkelen dan is Madrid ook zeker de stad voor jou.

Say Hi tegen de beer van Madrid

Het wapen van Madrid is een beer welke naar een aardbeienboom reikt. Daarmee heeft Madrid misschien wel het meest schattige stadswapen wat ik ooit gezien heb. Op Plaza del Sol vind je een beeld van deze beer. Een bezoekje aan Madrid is dan ook niet compleet zonder een foto met deze beer.El Plaza Mayor Madrid

Playa Mayor is het historische centrum van Madrid en is gebouwd in de 15e eeuw.

De poorten naar dit plein zijn extra wijd, zodat men er met de koetsen doorheen kon rijden.

Op dit plein vind je restaurants en terrassen om te genieten van de grootsheid van dit plein.

Ondanks dat dit plein in de geschiedenis niet altijd een positieve sfeer had, er werden hier ook executies uitgevoerd en stierengevechten gehouden, is de sfeer er nu heerlijk.

Komen


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page