top of page

Montmartre, Parijs zoals het ooit was

Montmartre is de perfecte plek om weg te dromen in Parijs. Montmartre ligt in het 18e arrondissement van Parijs en het is de plek met een van de mooiste uitzichten over Parijs.De romantische jaren twintig van Parijs, kun je herleven in Montmarte

Maar je moet Montmartre vooral bezoeken, omdat deze wijk een sfeer heet die je nergens anders in Parijs kunt vinden. De geplaveide straatjes, de kunstenaars op het plein, de met druivenstuiken begroeide huisjes, de vintage winkels en de bohemian vibe brengen je rechtstreeks terug naar de jaren twintig van Parijs.


Wat te doen in Montmartre?

Montmartre moet je eigenlijk bezoek voor de gehele sfeer van deze wijk, niet zozeer voor de afzonderlijke en grootse bezienswaardigheden. Maar er zijn natuurlijk wel een paar bezienswaardigheden die bijdragen aan de unieke, romantische sfeer van Montmartre. Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden van Montmartre voor je op een rijtje. Lees

hieronder onze top 10 met de mooiste bezienswaardigheden in Montmartre, Parijs.

De Sacre Coeur, het heilige hart van Parijs

Wanneer je denkt aan Montmartre, is de Sacre Coeur misschien wel een van de eerste dingen waar je aan denkt. En dat klopt, want de Sacre Coeur, ook wel de witte basiliek genoemd, is absoluut het icoon van Montmartre. Deze prachtige basiliek toornt hoog boven Parijs uit en levert een van de beste uitzichten over deze romantische stad.

De Sacre Coeur is eigenlijk niet eens een hele oude kerk en is als je het vergelijkt met andere historische gebouwen in Parijs, een vrij nieuw gebouw. De bouw van de Sacre Coeur startte in 1875 en duurde tot 1914. De Sacre Coeur werd gebouwd om de 58.000 doden te herdenken die gedood werden tijdens de oorlog tussen de Fransen en de Duitsers tussen 1870 en 1871.

Het meest opvallende aan de Sacre Coeur is de witte kleur van de kerk. Ondanks alle smog die er in de lucht hangt in Parijs, blijft de Sacre Coeur prachtig wit. Dit komt door het soort stenen wat er gebruikt is voor de bouw van deze witte basiliek, travertijn. Deze travertijn is afkomstig uit steengroeve van Château-Landon en na elk regenbui zorgt deze steen zelf voor een nieuwe witte kalklaag op de stenen.


Helaas kan het wel flink druk worden bij de Sacre Coeur. Wil je de drukte ontwijken, dan zul je vroeg moeten openstaan om de witte basiliek van Parijs te bezoeken.

Je kunt de Sacre Coeur ook van binnen bezoeken. Zeker een aanrader, want ook van binnen is het een prachtige kerk. En neem dan vooral de 300 treden tellende spiraaltrap naar boven, want het uitzicht over Parijs is prachtig.

Het is ook gewoon heerlijk om even een moment van rust te nemen op de trappen van de Sacre Coeur en te genieten van de straatartiesten en het fantastische uitzicht.


Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris, Frankrijk


Meer over de Sacre Coeur lees je HIER.De sinking house of Montmartre, een optische illusie in Parijs

Een van de meest bijzondere optische illusies vind je in Montmartre, namelijk het zinkende huis.

Ga naar de linkerzijde van de trap, spring over de leuning en kijk recht vooruit. Laat nu je camera zakken tot de onderzijde, de start, van de heuvel en je hebt een zinkend huis op de foto.

Ondanks dat dit zinkende huis eigenlijk helemaal niet opvalt en je echt wel even moet weten waar je moet kijken voor de optische illusie van het zinkende huis, is dit toch een hele bekende plek onder de instagrammers en reisbloggers.Check hier alle hotels in Montmartre, ParijsMusée de Montmartre, alles over deze leuke wijk in Parijs

Ondanks zijn kleine formaat is Musée de Montmartre een erg geliefd museum onder zowel de Parijzenaren als toeristen. In dit museum kun je meer leren over de geschiedenis van Montmartre, maar je kunt er ook enkele schilderijen, documenten en andere memobiliaria die je uitleggen waar die bohemian, artistieke kant van Montmartre vandaan komt.

Vroeger was deze plek een plaats waar artiesten als Renoir en Bernard elkaar ontmoetten, maar sinds 1960 dient dit gebouw als museum, Musée de Montmartre.

Musée de Montmartre heeft ook een kleine tuin die je kunt bezoeken, welke je een geweldig uitzicht geeft over de wijngaard van Montmartre. Maar naast dit prachtige uitzicht, is het echt een hele romantische tuin. De hoge bomen met de houten schommels, de smalle paden met aan de zijkanten gekleurde bloemen en al lopend onder de druivenstruiken voelt deze tuin echt als een sprookje. Vooral in de lente is deze kleine tuin prachtig met de bloesems die dan vol in bloei staan.


Adres: 12 Rue Cortot, 75018 Paris, Frankrijk


Klik HIER voor meer informatie over Musee de Montmartre, Parijs.
Clos de Montmartre, Franse wijn uit Parijs

Clos de Montmartre zijn de wijngaarden van Montmartre. In Montmartre zijn ze in de 19e eeuw gestart met deze kleine, verborgen wijngaarden, die verspreid liggen door Montmartre. Ben je nog nooit in een van de Franse wijnstreken geweest, dan kun je hier vast een voorproefje nemen.

De wijngaarden zijn helaas niet meer open voor publiek. Maar op verschillende plekken in Montmartre kun je nog wel een glimp opvangen van de Clos de Montmarte. Vanuit de tuinen van Renoir, die bij het Musée de Montmartre horen, heb je waarschijnlijk het beste uitzicht over deze wijngaarden, Clos de Montmartre.


Adres: 12 Rue Cortot, 75018 Paris, Frankrijk


La Maison Rose, het schattigste restaurant van Parijs

La Maison Rose is misschien wel het meest gefotografeerde huis van Parijs. Dit schattige roze huis ligt in een van de mooiste straten van Parijs en jaarlijks steken miljoenen mensen de straat over voor een foto met La Maison Rose.

Dit huis is in gebruik als restaurant. In de zomer staan er stoelen buiten en kun je er heerlijk buiten op het terras eten en drinken. Al meer dan een eeuw dient La Maison Rose als restaurant en waren kunstenaars als Picasso hier vaste gasten.


Adres: 2 Rue de l'Abreuvoir, 75018 Paris, Frankrijk


Klik HIER voor meer information La Maison Rose in Montmartre, Parijs.


Vind hier alle rondleidingen door Montmartre, Parijs
Le Consulat, een van de populairste cafés in Montmartre, Parijs

Een ander bekend cafe en fotospot in Parijs is Le Consulat. Le Consulat is misschien wel een van de meest schattige coffee tentjes in Parijs. Een koffie bij Le Consulat zou eigenlijk wel op je Must Do lijstje moeten staan bij een bezoekje aan Montmartre. Op zijn minst moet je hier even langs om een foto te maken van dit schattige koffietentje met de rode luifels.


Adres: 18 Rue Norvins, 75018 Paris, FrankrijkPlace Dalida, een plein with a view in Montmartre, Parijs

Place Dalida is een plein wat je een geweldig uitzicht geeft over de Sacre Coeur. Dit schattige straatje waar de huizen begroeid zijn met druivenstruiken en de Sacre Coeur op de achtergrond staat, maken van Place Dalida een must do fotoplek tijdens je stedentrip Parijs.


Adres: Rue de l'Abreuvoir, 75018 Paris, FrankrijkWindmolen van Montmartre, echt zoals het vroeger was in Parijs

Heel erg lang geleden was de omgeving van Parijs omgeven door boerderijen. Deze boerderijen hadden windmolens om het graan te malen. Er zijn nu nog maar weinig van deze windmolens over in Parijs, maar de windmolens die nog overeind zijn, kun je allemaal zien in Montmartre. Je kunt er bijvoorbeeld nog eentje zien, wanneer je door Rue Lepic loopt in Montmartre.


De draaimolen van Montmartre, een van de mooiste draaimolens van Parijs

Een van de meest bekende draaimolens van Parijs staat onderaan de heuvel, aan de voet van de Sacre Coeur. Parijs heeft overal draaimolens, maar er zijn er maar enkele met zo’n mooie achtergrond als de draaimolen in Montmartre.

Aan de voet van de Sacre Coeur, met deze witte basiliek op de achtergrond is deze draaimolen naast een leuke attractie voor kinderen, ook een hele populaire plek voor een foto met de Sacre Coeur op de achtergrond.Place du Tetre

Ons favoriete plein in Montmartre en zelfs in Parijs, is Place du Tetre. Dit plein staat gevuld met tekenaars en schilders die de mooiste werken verkopen of je zelfs live natekenen. Naast dat dit dus een heerlijk pleintje is om overheen te struinen om de verschillende tekeningen en schilderijen te bekijken, is vooral de sfeer van dit pleintje erg fijn. De bohemian kunstenaars vibe van Montmartre is het meest voelbaar op dit plein in Parijs, Place du Tetre.

Gelukkig zijn er ook heel wat terrasjes en restaurants te vinden op Place de Tetre, waardoor je de hele sfeer van dit pleintje even rustig op je in kunt nemen en waar je gemakkelijk een paar uur kunt kijken de tekende kunstenaars en de langslopende mensen.


Adres: Pl. du Tertre, 75018 Paris, Frankrijk
De drukte in Montmartre, Parijs ontwijken

Montmartre is erg populair bij toeristen. Natuurlijk is dat ook gezellig, de volle straatjes van het dorpse Montmartre. Maar het is ook heerlijk om Montmartre vroeg in de ochtend te verkennen en de mooie huisjes en pittoreske straatjes echt even helemaal voor jezelf te hebben.

Ontdek Montmartre, Parijs, met The Romantic Explorer Game

Wil je zeker weten dat je niets van de leukste wijk van Parijs, Montmartre, mist, dan kun je ook een wandeling maken. Het is een self-guided game tour op je app die je langs alle belangrijkste highlights voert en je ook nog wat extra informatie geeft over de highlights in Montmartre Parijs.


Tijdens de tour volg je een liefdesverhaal van een verliefd stel en moet je bij elk hoogtepunt een uitdaging oplossen, voordat de tour je naar het volgende hoogtepunt brengt.


Het is leuker om Montmartre te ontdekken en tegelijkertijd mis je niets van de mooiste hoek van Parijs.


Koop je zelfgeleide wandeling, The Romantic Explorer Game, HIER


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page