top of page

De 5 mooiste stranden van l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar is een gezellige, authentieke kustplaats in Tarragona.

Het is een traditioneel vissersdorp met een gezellige haven, waar je ook heerlijk kunt eten.

Maar naast de gezelligheid van l'Ametlla de Mar, zijn het vooral de prachtige stranden waar dit dorpje bekend om staat. Hieronder lees je alles over onze 5 favoriete stranden in dit gezellige dorpje in Tarragona.
De restaurants van l'Ametlla de Mar, Tarragona

L'Ametlla de Mar staat bekend om het goede eten, waarbij je dan vooral moet denken aan menu’s met veel vis en schaaldieren. Zowel bij de haven als iets verder het dorpje in vindt je heerlijke restaurants met prachtig uitzicht op zee.
Activiteiten in de haven van l'Ametlla de Mar, Tarragona

In het nieuwe gedeelte van de haven van l'Amettla de Mar kun je elke dag om 16.00uur naar de visveiling. Een superleuke activiteit om een keertje te doen wanneer je op vakantie bent in Tarragona.

Verder kun je vanuit de haven van l'Ametlla de Mar diverse excursies doen. De meest populaire excursie is wel de tonijnboot. Hier ga je op zoek naar deze verrassend grote vissen en als je wilt kun je er zelfs een duikje tussen nemen. Wie durft? Ook zijn er diverse aanbieders die duikexcursies aanbieden.
De kustlijn van Tarragona in l'Ametlla de Mar

Maar wat je vooral vindt in l'Ametlla de Mar is een indrukwekkende kustlijn. Maar mooie zandstranden en prachtige baaitjes. Omdat toeristen l'Ametlla de Mar nog niet massaal ontdekt hebben, kun je op deze standen nog heerlijk rustig vertoeven. Zelfs in het hoogseizoen zijn de meeste van deze stranden nog heerlijk rustig.
De 5 mooiste stranden van l'Ametlla de Mar

Enkele van de mooiste stranden van Tarragona vind je in l'Ametlla de Mar. De ruige kustlijn in l'Ametlla de Mar verbergt prachtige baaitjes en mooie zandstranden. Wij maakten een lijstje met onze 5 favoriete stranden in l'Ametlla de Mar.

Cala Sant Jordi, een strand met een kasteel in l'Ametlla de Mar

Aan de voet van een oud 13-eeuws kasteel vind je deze grote baai, Cala Sant Jordi. Cala Sant Jordi is een baai met heerlijk fijn zand. Aan de achterzijde van dit strand staan hoge bomen, waar je even de schaduw kunt opzoeken als de zon je even te veel wordt. Aan de rechterzijde van dit strand vind je een indrukwekkend rotspartij, welke ook heel gaaf is om te verkennen. En natuurlijk het fort aan de top van dit strand, geeft Cala Sant Jordi een unieke uitstraling die je nergens anders terugvind in l'Ametlla de Mar.

Cala Forn, een fijn strand voor de kleintjes in l'Ametlla de Mar

Cala Forn is een hele rustige baai in de ruige kustlijn van l'Ametlla de Mar. Het heeft fijn zand en redelijk rustig water. In het hoogseizoen vind je op dit strand een lekkere Chiringuito, waar je echt heerlijk kunt lunchen. Maar waar je natuurlijk ook gewoon kunt genieten van een verkoelend drankje.


Cala Vidre, aan de andere zijde van het kasteel in l'Ametlla de Mar

Cala Vidre vind je naast Cala Sant Jordi aan de andere zijde van het oude kasteel. Wanneer je het kasteel een stukje voorbij loopt zie je een trap naar beneden lopen. Deze trap loopt naar Cala Vidre. Cala Vidre is een stukje kleiner dan Cala Sant Jordi en zoals de naam Cala Vidre misschien al voorspelt is het water bij Cala Vidre kristalhelder. Deze baai is absoluut een aanrader wanneer je l'Ametlla de Mar bezoekt.


Cala Calafato, een verborgen juweeltje in l'Ametlla de Mar

Cala Calafato is nog zo'n prachtige baai in l'Ametlla de Mar. Het is een verborgen juweeltje in de kust van l'Ametlla de Mar. Wanneer je de trap afdwaalt zie je het witte zand van dit strand en komt het heldere water, waar je perfect kunt snorkelen vanzelf dichterbij. Absoluut een aanrader.Platja de la Llena, omgeven door rode rotsen in l'Ametlla de Mar

Platja de la Llena is een kleine baai in l'Ametlla de Mar, ingesloten door indrukwekkende rode rotsen. Het is wel een kiezelstrand, dus waterschoentjes zijn hier wel fijn. Op dit strand kun is vooral het snorkelen echt heel gaaf. Je ziet echt honderden kleine visjes, en hier en daar ook wat meer bijzondere exemplaren. Vanuit dit strand loopt er een wandelpad langs een deel van de kustlijn van Tarragona. Een hele gave route om te loop, als je houdt van mooie rotspartijen en mooie uitzichten. Deze route brengt je nog langs 2 andere baaien, waar je even kunt afkoelen. En als bonus voor de kinderen; je loopt hier langs een heus scheepswrak.


De baaien van Ametlla de Mar, Tarragona

Er zijn echter nog veel meer mooie stranden in l'Ametlla de Mar. Wanneer je de wandelroute loopt die langs een deel van de kustlijn loop van l'Ametlla de Mar, kom je vanzelf nog meer kleine baaitjes tegen en mooie plekjes om te snorkelen.

l'Ametlla de Mar is zeker een hele fijne vakantiebestemming.Commenti


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page