top of page

Ardmore Guest Farm, Drakensbergen


Al schommelend op een schommelbankje uitkijkend over de heuvels van de Champagne Valley terwijl de zon ondergaat en de lucht oranje/roze kleurt.

Dit is wat mij het meeste is bijgebleven van ons verblijf bij de Ardmore Guest Farm. Dit moment in Zuid-Afrika was absoluut een moment om nooit meer te vergeten, om Zuid-Afrika nooit meer te vergeten.
Ardmore Guest Farm, een authentieke boerderij in de Drakensbergen

De Ardmore Guest farm is gelegen in de Champagne Valley in de Drakensbergen.

De Drakensbergen zijn een grote bergketen in Zuid-Afrika met een hoogte van maar liefst 3.482 meter hoogte. Het is vooral het variërende landschap van de Drakensbergen welke indruk maakt. Het ene moment sta je op een grote weide met bloemen of te zwemmen onder een waterval en het volgende moment sta je op een hoge bergtop uitkijkend over de groene heuvels van de Drakensbergen.

De Ardmore Guest Farm ligt heel dicht bij de ingang van de Drakensbergen, waar je verschillende routes kunt wandelen. Vanuit de Ardmore Guest Farm kun je al een kleine glimp opvangen van de heuvels en bergen van Zuid-Afrika.
De Ardmore Guest Farm, een grote boerderij

De Ardmore Guest Farm is een grote boerderij, welke bestaat uit verschillende gebouwen. De verschillende gebouwen en chalets van de Ardmore Guest Farm liggen verdeeld over het landgoed van deze boerderij. Er is een hoofdgebouw waar je de receptie en ook het restaurant kunt vinden en er staan verschillende chalets verdeeld over het terrein.


KOOP HIER JE REISGIDS VOOR JE RONDREIS DOOR ZUID-AFRIKA MET DE MOOISTE PLEKKEN EN WEETJES OVER ZUID-AFRIKADe chalets van de Ardmore Guest Farm

De Ardmore Guest Farm verhuurt verschillende chalets. Wij verbleven in een van deze chalets met een prachtig uitzicht op de bergen. Het woord chalet is wellicht niet helemaal terecht, want dit chalet in de Ardmore Guest Farm is maar liefst 100 m2 groot.

Het chalet bestaat uit 2 slaapkamers, 2 badkamers en een grote woonkamer. De woonkamer is een grote lounge met een grote bank en open haard. Maar eigenlijk heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig binnen, want de beste plek van dit chalet is het terras. Al zittend op het terras kijk je uit over de uitgestrekte grasvelden van de Ardmore Guest Farm met daarachter de heuvels van Zuid-Afrika. En wanneer de zon onder gaat, is dit een plekje om nooit meer te vergeten.

KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKAAls bonus heeft de Ardmore Guest Farm een schommelbank in de tuin gezet om dit plekje nog wat extra magie te geven.


Een extraatje in dit chalet van de Ardmore Guest Farm was de jaccuzi, waar je na een lange wandeling door de Drakensbergen even heerlijk kunt bijkomen.BEKIJK DE CHALETS VAN DE ARDMORE GUEST FARM HIER.De faciliteiten van de Ardmore Guest Farm, Drakensbergen

Verder heeft de Ardmore Guest Farm alle faciliteiten die je, je maar kunt wensen.

Een fitnessruimte, een kunstgalerie, een cadeauwinkel, een speeltuin, een museum over de keramische kunst, een kralenwinkel en natuurlijk een bar en een restaurant kun je allemaal vinden in de Ardmore Guest Farm. Bovendien kun je vanuit de Ardmore Guest Farm ook verschillende excursies boeken.


Het restaurant van de Ardmore Guest Farm, Drakensbergen

Het restaurant van de Ardmore Guest Farm is een heel gezellig restaurant in het hoofdgebouw. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over de bergen van Zuid-Afrika en het eten is echt overheerlijk. Je kunt elke avond kiezen uit verschillende gerechten en echt alles wat we hier gegeten hebben was heerlijk. Maar het is vooral de sfeer en de vriendelijkheid van het personeel waarom eten in dit restaurant een onvergetelijke ervaring is.
De Ardmore Guest Farm, een onvergetelijke ervaring

De Ardmore Guest Farm was voor ons een onvergetelijke ervaring. De prachtige boerderij, de sfeer en de omgeving van de Ardmore Guest Farm maken de Ardmore Guest Farm een van de heerlijkste plekken waar wij ooit hebben mogen verblijven.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN ZUID-AFRIKA


De omgeving van de Ardmore Guest Farm

In de omgeving van de Ardmore Guest Farm is er echt van alles te beleven;


Breng een bezoekje aan het keramisch museum op de boerderij


Heb je een hengel bij, dan is er een riviertje op de boerderij waar je kunt vissen.


Wandel 45 minuten de berg op, voor een geweldig uitzicht over de Champagne Valley.


Dit gebied schijnt erg leuk te zijn om te fietsen, maar dan moet je wel je eigen fiets meenemen


Op anderhalf uur rijden vind je de Giants Castle Rock art Cave waar je een rondleiding kunt krijgen. Klik HIER voor meer informatie.


Je kunt een bezoekje brengen aan Basotho Cultural village, ook op anderhalf uur rijden. Klik HIER voor meer informatie.


Breng een bezoekje aan Fort Dunford, een Engels fort op een uur rijden van de Ardmore Guest Farm. Klik HIER voor meer informatie.


Het is een uurtje rijden en 3 uur wandelen, maar dan ben je wel bij de op twee na hoogste waterval ter wereld, de Tugela falls met 973 meter hoogte. Klik HIER voor meer informatie.


Injisuthi is ook een uurtje rijden vanaf de boerderij. Hier zijn meerdere wandelroutes waar je langs verschillende bergpoelen loopt. Klik HIER voor meer informatie.

Wil je graag een wildpark bezoeken, dan is Weenen Game Reserve op een uurtje rijden wellicht iets voor jou. Ze hebben hier veel dieren, waaronder giraffen en neushoorns.


Op een half uur rijden kom je bij Spioenkop Game Reserve. Hier zijn wij ook geweest, onze ervaringen lees je HIER.


Houd je van wijn dan is Cathedral Peak Wine wellicht iets voor jou. Hier kun je heerlijke wijnen proeven. Klik HIER voor meer informatie.


Drakensbergen Mountain Park, Monks Cowl. Dit is op maar 15 minuten rijden van de Ardmore Guest Farm. Hier kun je verschillende wandelroutes volgen. Onze ervaringen lees je HIER.


Maak een helikoptervlucht. Niet het goedkoopste uitstapje, maar misschien wel het meest indrukwekkende. Klik HIER voor meer informatie.


Falcon Ridge vogelshow, een absolute aanrader, zeker met kinderen. Klik HIER voor meer informatie.De Ardmore Guest Farm, een absolute aanrader

En dit is maar een kleine greep uit alles wat je kunt doen in de omgeving van de Ardmore Guest Farm.

Dit hotel is een absolute aanrader om te stoppen tijdens je reis door Afrika. De locatie is fantastisch met heel veel mogelijkheden om Afrika te verkennen binnen korte afstand van de accommodatie.

En het verblijf op de Ardmore Guest Farm met de luxe cottages, de prachtige uitzichten, de vriendelijke mensen en de goede services is fantastisch.

Wij verbleven hier helaas maar 2 nachten, maar waren hier graag nog wat langer gebleven.


Wil je meer informatie over de Ardmore Guest Farm kijk dan op de WEBSITE van deze mooie plek.


Adres: 122 Champagne Valley Rd, Winterton, 3340, Zuid-Afrika
Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page