top of page

Rothenberg ob der Tauber, 5 leuke weetjes


Rothenberg ob der Tauber is een levensecht Disney sprookje in Duitsland. Het zou me niet verbazen als je spontaan zou gaan zingen wanneer je door de straten van Rothenberg ob der Tauber wandelt. Door de lange en bijzondere geschiedenis van deze stad, zijn er ook paar leuke weetjes. Lees in onze reisblog 5 van deze bijzondere weetjes over Rothenberg ob der Tauber, Duitsland.Rothenberg ob der Tauber, Franken of Beieren?

Officieel hoort Rothenberg ob der Tauber bij Beieren. Echter vinden de inwoners van Rothenberg ob der Tauber zelf niet dat ze bij Beieren horen. Zij vinden dat ze onderdeel zijn van Franken. En dat terwijl deze stad maar liefst 90 minuten van München ligt en zelfs 2,5 uur van Frankfurt. De regio rondom Rothenberg ob der Tauber hoort nog wel bij Franken en daarom vinden de inwoners zelf dat ze meer Franken zijn dan Beiers. Gelukkig zijn ze het er wel allemaal over eens dat ze in Duitsland wonen.


Rothenberg ob der Tauber, de inspiratiebron voor Pinokkio

Rothenberg ob der Tauber voelt als een sprookjesboek. En stiekem is het dus eigenlijk een soort van sprookje. Het diende namelijk als de inspiratiebron voor Pinokkio en het dorpje waar Pinokkio opgroeide.

Er zijn ook nog andere films opgenomen in Rothenberg ob der Tauber, zoals Chitty Chitty Bang Bang en Harry Potter.Rothenberg ob der Tauber, vergis je niet in de naam

Wanneer je Rothenberg ob der Tauber wilt bezoeken, let dan goed op welke naam je invoert in Google Maps. Er zijn namelijk meerdere Rothenbergs in Duitsland. Er is zelfs een Rothenberg in Zwitserland. De letterlijke vertaling van Rothenberg ob der Tauber is rood fort boven de Tauber, waarmee de Tauber rivier bedoeld wordt.


Wijn redde Rothenberg ob der Tauber

Tijdens de 30-jarige oorlog, in 1631, werd Rothenberg ob der Tauber gered door het drinken van wijn. En het was niemand minder dat de burgemeester die de stad redde. Het was gewoonte om de generaal van de tegenstander een glas wijn aan te bieden voordat de slag begon. En dat deed de burgemeester toen ze zouden worden aangevallen door een tegenstander. Echter dacht deze generaal dat hij er nog wel een schepje bovenop kon doen en hij daagde de burgemeester van Rothenberg ob der Tauber uit voor een drinkwedstrijd. Wanneer de burgemeester 3,25 liter wijn kon wegdrinken in een keer, dan zou Rothenberg ob der Tauber gespaard blijven. Gelukkig hield de burgemeester wel van een wijntje en was deze uitdaging dan ook een makkie voor hem. En Rothenberg ob der Tauber in Duitsland bleef gespaard.


Het hele jaar Kerstmis in Rothenberg ob der Tauber

In Rothenberg ob der Tauber is het echt het hele jaar Kerstmis. De hele oude stad voelt is al het perfecte decor voor een kerstfilm. En dat vond het grootste kerstwarenhuis van Duitsland Käthe Wohlfahrt ook. Zij vestigden het hoofdkantoor in Rothenberg ob der Tauber. Zo kun je er 2 winkels en een kerstmuseum vinden van deze keten. Andere shops volgden de trend en openden ook een winkel met kerstdecoratie, cadeaus of knuffels. Wat zal de sfeer rond de feestdagen ook bijzonder zijn in Rothenberg ob der Tauber. Een Rothenberg ob der Tauber Kerstmis is gegarandeerd onvergetelijk.Wil je nog meer weten over Rothenberg ob der Tauber?

Er zijn nog genoeg andere leuke weetjes over Rothenberg ob der Tauber en de inwoners van deze stad.

Mocht je hierin geinteresseerd zijn, dan is het wellicht een goed idee om de Night watchman tour te doen. Tijdens deze avondtour vertellen de Night watchmen allemaal leuke weetjes over Rothenberg ob der Tauber en brengen je langs de meest interessante plekken van deze stad. Dit dorpje is absoluut een van de mooiste dorpjes in Duitsland.


Commentaires


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page