top of page

Rothenberg ob der Tauber, wandelen door een sprookjesboek

Wanneer je Rothenberg ob der Tauber binnenloopt, is het alsof je zo een Middeleeuws sprookje binnen wandelt. Wanneer je over de geplaveide straten van Rothenberg ob der Tauber loopt is het alsof je bij elke straathoek een nieuwe bladzijde van het sprookjesboek omslaat.


Rothenberg ob der Tauber is een dorpje wat ooit gesticht is in de 13e eeuw. En alles is perfect bewaard gebleven in dit Middeleeuwse dorpje. Zo zijn er verschillende hotels die maar liefst 800 jaar oud zijn. Alles aan dit dorpje brengt je terug naar de Middeleeuwen. Het is absoluut zeker dat je betoverd wordt door de magische sfeer van Rothenberg ob der Tauber.

Rothenberg ob der Tauber is eigenlijk gewoon een grote ansichtkaart.


Helaas is deze plek ook al ontdekt door de grote hordes toeristen. Vooral overdag is het tijdens de zomermaanden erg druk hier. Je kunt dus eigenlijk het beste een hotel boeken voor 1 of 2 nachten. In de avond en in de ochtend is het nog niet zo druk met de dagjesmensen en heb je Rothenberg ob der Tauber nog vrijwel voor jezelf en kun je de prachtige straten van deze stad nog heerlijk rustig verkennen.


Naar Rothenberg ob der Tauber

Rothenberg ob der Tauber is een volledig ommuurde stad. Om de stad in te komen zul je dus door een van de poorten in deze stadsmuur moeten rijden. De straten in Rothenberg ob der Tauber zijn vrij smal, dus rijden binnen de stadsmuren zouden wij alleen aanraden als je een hotel geboekt hebt binnen deze muren.


Wanneer je Rothenberg ob der Tauber voor een dagje wilt bezoeken, raden wij dus ook aan om je auto buiten de stadsmuren te parkeren. Rothenberg ob der Tauber is niet zo heel groot. Je kunt deze stad dus makkelijk te voet verkennen, wanneer je buiten de stadsmuren geparkeerd staat.


Hoeveel tijd heb je nodig om Rothenberg ob der Tauber te verkennen?

Rothenberg ob der Tauber is geen grote stad. Je kunt deze stad dus makkelijk in een dag zien. Echter is Rothenberg ob der Tauber een echte toeristische trekpleister en stromen de schattige straatjes dan ook vol met toeristen overdag. Wij raden je dan ook aan om minstens een overnachting te boeken in Rothenberg ob der Tauber. Wanneer de dagjesmensen vertrokken zijn, kun je dan rustig de stad verkennen tijdens de avonduren of in de ochtend.


Wat is de beste tijd om Rothenberg ob der Tauber te bezoeken?

Tijdens de zomermaanden kan het erg druk worden met toeristen in Rothenberg ob der Tauber. Vooral overdag zijn de straten dan volledig volgelopen met dagjesmensen.

Wij raden je dan ook om Rothenberg ob der Tauber te bezoeken tijdens het laagseizoen, in het voorjaar of in het najaar.

Is je enige mogelijkheid om Rothenberg ob der Tauber in de drukke zomermaanden te bezoeken, dan raden wij je aan om al vroeg in de ochtend in Rothenberg ob der Tauber te zijn. De meeste dagjesmensen komen pas later, dus tijdens de ochtenduren kun je nog rustig door de straten van deze stad dwalen.


Houdt er ook rekening mee dat op zondag veel winkels in Rothenberg ob der Tauber gesloten zijn. Aangezien de leuke winkeltjes alleen maar toevoegen aan de charme van dit dorp, raden wij je aan om dus niet op zondag naar Rothenberg ob der Tauber te gaan.Een korte geschiedenis van Rothenberg ob der Tauber

De geschiedenis van Rothenberg ob der Tauber gaat helemaal terug naar de 13e eeuw. Tijdens de 15e eeuw was Rothenberg ob der Tauber een van de grootste steden van Spanje.

Maar door het uitbreken van de plaag en de 30-jarige oorlog, werd de populatie van Rothenberg ob der Tauber flink uitgedund. De groei van de populatie stopte en Rothenberg werd het dorpje wat het nu is.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ook Rothenberg ob der Tauber het doelwit van bombardementen. Maar die dag was het slecht weer. Het was zeer mistig en bewolkt, waardoor de meeste bommen de belangrijkste doelwitten misten.


Later die week zouden de Amerikanen terugkomen om de vernietiging van Rothenberg ob der Tauber af te maken. Maar volgens verhalen, was het een Amerikaanse generaal die de vernietiging van deze stad kon voorkomen. Ondanks dat hij zelf nog nooit in Rothenberg ob der Tauber was geweest, had hij wel over deze bijzondere plek gehoord van zijn moeder die hem verhalen had verteld en schilderijen had laten zien.

Hij besloot daarom een deal te maken met de Duitsers om dit dorpje te sparen. Als alle nazi’s uit het dorp zouden vertrekken, zouden de Amerikanen stoppen met het bombarderen van Rothenberg ob der Tauber.


Daarom is Rothenberg ob der Tauber dus ook zo goed als onveranderd sinds de 17e eeuw. De tijd heeft echt stilgestaan in deze stad. En wanneer je door de straten van Rothenberg ob der Tauber doorwandelt is het ook echt alsof je teruggaat in de geschiedenis.


Wat te doen in Rothenberg ob der Tauber?

Het allerleukste om te doen in Rothenberg ob der Tauber is natuurlijk gewoon het wandelen door de idyllische straatjes van de oude stad. De mooie, verschillende gevels van de oude huizen zijn stuk voor stuk prachtig en uniek. Maar er zijn een aantal plekken en activiteiten die nog wat extra aandacht verdienen in deze blog.


Bezoek de meest beroemde plek van Rothenberg ob der Tauber, Plönlein

Wanneer je op Google Rothenberg ob der Tauber invoert, is Plönlein de plek die je het meest zult zien om de plaatjes. Het is dan ook een van de beroemdste plekken in Rothenberg ob der Tauber. Een plek waar je zeker even een foto moet maken, wanneer je deze stad bezoekt.

Helaas is het ook van de meest drukke fotoplekken in Rothenberg ob der Tauber. Om hier een foto zonder andere mensen te maken, zul je dus al vroeg bij Plönlein moeten zijn.


Loop over de stadsmuren van Rothenberg ob der Tauber

Rothenberg ob der Tauber is volledig omringd door een lange stadsmuur. En je kunt nog steeds over deze stadsmuur lopen. Op verschillende plekken langs deze muur vind je trappen om de stadsmuur te beklimmen. Wanneer je wandelt over de muren, kun je Rothenberg ob der Tauber vanuit een ander oogpunt zien en wellicht plekjes ontdekken die je nog niet gezien had tijdens je wandeling door de stad. Bovendien kom je ook echt langs de huizen van de inwoners van Rothenberg ob der Tauber en zie je hoe de mensen leven in dit leuke stadje.

Extra leuk hieraan, is dat je volledig gratis over deze stadsmuren kunt wandelen.Ontdek Rothenberg ob der Tauber in de avond met een Night watchmen tour

De Night Watchmen tour is een absolute aanrader wanneer je Rothenberg ob der Tauber in de avond bezoekt. Je hoeft vooraf geen tickets te boeken, maar kunt gewoon naar het verzamelpunt op het marktplein gaan. Om 20.00 uur in de avond begint deze tour door de straten van Rothenberg ob der Tauber. Tijdens deze tour word je op een leuke wijze alles verteld over de geschiedenis van deze stad. Maar je leer ook alles over de mensen en de gebruiken van deze stad door de jaren heen.

Ook als je niet bijzonder geïnteresseerd bent in geschiedenislessen, is het nog steeds een hele leuk tour om te doen. De Night watchmen brengen hun verhaal vol humor en brengen je naar plekken die je zelf wellicht niet gevonden had.
Bezoek het Medieval Crime museum in Rothenberg ob der Tauber

Het Medieval Crime museum is een beetje een lugubere activiteit in Rothenberg ob der Tauber. Hier kun je namelijk alles leren over de straf en martelmethodes die in Rothenberg ob der Tauber gebruikt werden tijdens de Middeleeuwen. Het onderwerp is dus al een beetje luguber, maar dat gevoel wordt door de inrichting van het museum alleen maar versterkt. De ruimtes met de verschillende martelmethodes zijn maar weinig verlicht en dat geeft alles aan dit museum een beetje een enge uitstraling. Absoluut een uniek museum en zelfs interessant voor de toerist die niet van een museum houdt.


Ga Picknicken in Burggarten

Liggend aan de rand Rothenberg ob der Tauber kijk je hieruit over de groene heuvels die Rothenberg ob der Tauber omringen. Toeristen slaan deze plek meestal over. Dus wanneer je de drukte van de stad even wilt ontvluchten, is dit de perfecte plek om naar toe te gaan. Want niet alleen Rothenberg ob der Tauber is prachtig, ook de omgeving van de stad is bijzonder mooi. Burggarten is echt een heerlijk plek voor een picknick tijdens de middag.


Bezoek de verschillende filmlocaties in Rothenberg ob der Tauber

Rothenberg ob der Tauber was al te zien in verschillende films. En dat begrijpen wij natuurlijk helemaal, want dit dorpje is een reallife filmset. Zo is een van de eerste beroemde films die hier gefilmd is bijvoorbeeld de film Chitty Bang Bang uit 1968.

Ook in de twee laatste films van Harry Potter kun je Rothenberg ob der Tauber bewonderen. Al ziet het er in deze films een stuk enger uit, dan het daadwerkelijk is.

De meest beroemde film waarin je Rothenberg ob der Tauber kunt terugzien is misschien wel Pinoccio. Ondanks dat je Rothenberg ob der Tauber natuurlijk niet letterlijk kunt terugzien in Pinoccio is het dorpje waarin Pinoccio opgroeit wel volledig gebaseerd op deze stad.Ga Kerstshoppen in Rothenberg ob der Tauber

Kerstshoppen hoor ik je denken…Ja, Kerstshoppen! En dan bedoel ik niet in de maand December, maar gewoon het hele jaar door. Rothenberg ob der Tauber heeft namelijk de leukste kerstwinkels die het hele jaar door geopend zijn. De kerstwinkels bij Rothenberg ob der Tauber zijn echt allemaal prachtig en al ben je helemaal niet op zoek naar kerstspullen, zijn ze nog steeds geweldig om door heen te lopen. Al durven wij wel te wedden dat je Rothenberg der Tauber toch zult verlaten met minstens 1 kerstbal.Eet een Schneeball in Rothenberg ob der Tauber

Een van de dingen die je gewoon in keertje moet proberen wanneer je Rothenberg ob der Tauber bezoekt, is een Schneeball. Deze delicatesse gaat helemaal terug tot de 17 eeuw. Je kunt dit gebakje dan ook eten vinden bij verschillende bakkers Rothenberg ob der Tauber. Je kunt een geglazuurde Schneeball eten, een met poedersuiker bedekte Schneeball of een gevulde Schneeball.Rothenberg ob der Tauber, de mooiste stop van de Romantische Route

Rothenberg op der Tauber is een onderdeel van de Romantische Route door Duitsland die je langs nog meer mooie dorpjes, zoals Rothenberg ob der Tauber brengt. Stuk voor stuk zijn het mooie dorpjes, die allemaal niet zouden misstaan in een sprookjesboek. Heb je echter geen tijd om al deze dorpjes te bezoeken, dan is wat ons betreft Rothenberg ob der Tauber het allermooiste dorpje op deze route.Wanneer je ooit in de gelegenheid bent om Rothenberg ob der Tauber te bezoeken, moet je dit naar onze mening ook echt doen. Nog nooit hebben wij een doprje gezien wat zo erg voelt als een film, als een sprookje.

Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page