top of page

Savognin, een groen paradijs voor kinderen


De omgeving van Savognin, de bergen van Graubunden, zijn echt een paradijs voor kinderen. Met het mooie meer Lai Bargagn, de speeltuintjes, de leuke wandelroutes, de rondrennende marmotten en zelfs een kleine ferry heeft Savognin echt alles om jouw familievakantie tot een succes te maken.Savognin, een absolute familiebestemming

Zoals we hierboven al aangaven heeft Savognin alles in huis voor een geweldige vakantie met de hele familie. Savignon heeft zelfs het officiële label van het zijn van een familiebestemming. En in Savognin hebben ze er dan ook werkelijk alles aan gedaan om deze plek een onvergetelijke ervaringen te maken voor jong en oud. Zo zijn er speciale themawandeling voor kinderen met spellen, activiteiten en interactieve elementen. Er zijn overal speeltuinen aangelegd en overal kun je picknicken met de familie. Het label familiebestemming heeft Savognin dan ook meer dan verdiend.Waar ligt Savognin?

Savognin ligt tussen het bekende Chur en luxe bestemming St. Moritz. Savognin ligt in het zuidoosten van Zwitserland op maar liefst 1.200 meter hoogte. Deze hoogte zorgt er helaas ook wel voor dat het ook in ze zomeravonden flink kan afkoelen.

Savognin is een klein, maar levendig, dorpje met maar ca. 1.000 inwoners. Maar het is vooral de omgeving van Savognin, welke echt oogverblindend mooi is. Omgeving door hoge bergtoppen met overal groen en bloemen is het echt een klein Zwitsers paradijs.Wandelen in Savognin

Er zijn veel verschillende wandelroutes die je kunt lopen vanuit Savognin. Er zijn pittige wandelroutes voor de ervaren hikers, maar er zijn ook eenvoudigere routes die ook voor kinderen eenvoudig te wandelen zijn. In totaal zijn er maar liefst 500 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes in Savognin. Dus wanneer je van hiken houdt, is Savognin zeker een goede bestemming.Wandelen met de hele familie in Savognin

Naast de zwaardere wandelingen die je in de omgeving van Savognin kunt doen, zijn er ook thema en familiewandelingen aangegeven. Er staan verschillende themawandelingen aangegeven die zeker voor families met kinderen erg leuk zijn om te wandelen.

Zo kun je bijvoorbeeld de route Flurin`s Sommerzauber lopenFlurin’s Sommerzauber, wandelen met kinderen door de bergen van Savognin

Wanneer je met de kabelbaan naar boven bent gegaan en je kiest voor de wandelroute Flurin’s Sommerzauber, krijgen de kinderen een leuk boekje mee met informatie over de wandelroute.

Tijdens het wandelen van deze route kom je verschillende routeposten tegen met leuke opdrachten voor de kinderen. De kinderen gaan op een spannende ontdekkingsreis door de bergen van Savognin en leren van alles over de Alpenbloemen en kruiden die je op deze bergen kunt vinden.

Tijdens deze route kom je langs leuke picknick plekken waar je even kunt uitrusten van de wandeling en kunt genieten van het uitzicht.

Deze wandelroute is ook goed te lopen met kinderwagens, wanneer je met de allerkleinsten op vakantie bent.

Maar er zijn nog veel meer leuke wandelroutes met kinderen, zoals bijvoorbeeld lpleben Somtgant-Radons waar kinderen van alles leren over het leven in de Alpen.


Wandelen door de Alpen is dus absoluut een leuke activiteit wanneer je op familievakantie in Savognin bent.Afkoelen in het Meer Lai Bargagn tijdens de warme zomerdagen in Savognin

Ondanks dat Savognin vrij hoog ligt en het er best koud kan zijn, zijn er tijdens de zomerdagen ook zeker genoeg warme dagen. Afkoelen kun je doen in het Meer Lai Bargagn. Een geweldig meer om met de kinderen naartoe te gaan. Het meer Lai Bargagn is een blauw meer met groene grasvelden rondom. Je kunt er verschillende sportieve activiteiten doen en mochten de kinderen zich dan nog steeds vervelen, dan kunnen ze zich ook nog uitleven in de ruime speeltuin naast het meer Lai Bargagn. Op de warme dagen is er ook een kleine kiosk geopend bij het meer, waar je drankjes en ijsjes kunt kopen.

Parc Ela, het mooiste natuurpark van Savognin

Parc Ela is een natuurpark in Savognin en is een van de grootste natuurparken in Zwitserland. Dit natuurpark wat in het hart van de regio Graubunden ligt bestaat uit onaangetaste natuur en pittoreske dorpjes. Een deel van Parc Ela is zelfs een Unesco World Heritage plek.

Dit natuurpark is maar liefst 600 km2 groot en omvat onder andere de bergpassen Albula en Julier. Parc Ela heeft een gevarieerd landschap met een grote verscheidenheid aan planten en dieren.


Het is vooral de onaangetaste natuur in Parc Ela welke echt indruk maakt.Alp Flix, het hoogtepunt van Parc Ela

Alp Flix is een hoogvlakte in Parc Ela, boven het dorpje Sur. Alp Flix is heerlijk om rond te wandelen en te genieten van alle uitzichten die deze hoogvlakte te bieden heeft. Overal waar je kijkt zie je bergtoppen, mooie meertjes, heel veel groen en bloemen en kronkelende waterstroompjes.

Alp Flix wordt ook wat eens een schat aan biodiversiteit genoemd, want wetenschappers vonden hier ooit op een dag meer dan 2.000 verschillende planten en dieren.

In het midden van Alp Flix vind je de Agroturismo boerderij Cotti Agricultura. Deze boerderij biedt diverse activiteiten aan in Alp Flix, waaronder paardrijden. Je kunt er zelfs overnachten in een traditionele yurt of gewoon lekker genieten van een heerlijke maaltijd.
Savognin, een echte aanrader

De bergen van Zwitserland zijn prachtig en wanneer je met de hele familie op vakantie gaat is Savognin ook echt een aanrader. Het is een van de meest kindervriendelijke bestemmingen waar wij ooit geweest zijn. Wij stopten een paar dagen in Savognin op doorreis naar Italië, maar wij zouden zeker nog veel langer in Savognin kunnen blijven.

Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page