top of page

Dieren spotten in Spioenkop Dam Nature Reserve, Zuid-Afrika


Tijdens een bezoekje aan Zuid-Afrika hoort het spotten van wilde dieren natuurlijk wel op het programma. En hiervoor hoef je niet per se naar de meeste bekende en grote wildparken, want ook de kleinere wildparken zoals Spioenkop Dam Nature Reserve zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.


Spioenkop Dam Nature Reserve, een klein wildpark in Kwazulu-Natal

Spioenkop Dam Nature Reserve is een wildpark in Kwazulu-Natal.

Het is een klein wildpark van ca. 4.400 hectare. Het ligt aan de voet van de Spioenkop berg en in het midden ligt een groot rustig water met daaromheen de droge Savanne wat het een uniek aangezicht geeft. Alleen al de omgeving van het park geeft een compleet sereen gevoel.

Geen gevaar in Spioenkop Dam Nature Reserve

Het leuke aan Spioenkop Dam Nature Reserve is dat er alleen de vriendelijke dieren lopen. In het Krugerpark is het bijvoorbeeld echt verboden om de auto uit te gaan in verband met het gevaar van wilde dieren. In Spioenkop Dam Nature Reserve mag je wel uitstappen om die ene foto toch van dichtbij proberen te nemen. Maar niet te dichtbij hoor, het blijven natuurlijk wilde dieren in hun eigen natuurlijke omgeving. En dat maakt ze onvoorspelbaar bij indringers.

De verschillende dieren die je kunt zien in Spioenkop Dam Nature Reserve zijn onder andere zebra’s, witte neushoorns, verschillende soorten antilopen, gnoes en een grote variëteit aan vogels.

Dieren in het wild bij Spioenkop Dam Nature Reserve

Wij werden bij binnenkomst in Spioenkop Dam Nature Reserve meteen beloond met enkele zebra’s die op een paar meter van onze auto stonden. Dit was voor ons de eerste ontmoeting met wilde dieren in Zuid-Afrika en we konden het natuurlijk niet laten om ook even uit te stappen. De dieren reageerden hier niet angstig op en we konden vrij dichtbij komen.

In de dierentuin kun je natuurlijk ook vaak dichtbij dieren komen, maar als ze in het wild leven geeft dat toch een volledig ander gevoel. Het was ook voor de kinderen een bijzonder moment in Spioenkop Dam Nature Reserve.Heel veel dieren in Spioenkop Dam Nature Reserve

We zijn natuurlijk niet uitgestapt bij alle dieren die we zagen, maar we zagen er echt genoeg. We zagen hele kuddes over de Savanne rennen en zelfs dieren die met elkaar aan het vechten waren bij Spioenkop Dam Nature Reserve.

In Spioenkop Dam Nature Reserve zijn er naast het water verschillende picknickplekken ingericht waar je echt even kunt genieten van de omgeving met een hapje en een drankje. En heb je even genoeg van in de auto zitten, dan kun je ook over een van de wandelpaden lopen in Spioenkop Dam Nature Reserve, waar je met een beetje geluk ook enkele dieren van dichtbij kunt zien.Wij hebben deze routes helaas niet gelopen, omdat we er helaas geen tijd voor hadden.

Hadden wij meer tijd gehad, dan hadden wij dit zeker gedaan. Want wilde dieren lopend tegenkomen is toch nog net wat indrukwekkender dan in de auto.
Spioenkop Dam Nature Reserve is een leuk wildpark in Zuid-Afrika

Spioenkop Dam Nature Reserve is misschien niet het grootste wildpark in Zuid-Afrika en niet zo indrukwekkend als het Kruger Park, maar verblijf je in de omgeving van Winterton en de Drakensbergen, dan heb je hier wel de mogelijkheid om wat van de wilde dieren die in Zuid-Afrika leven te zien in hun natuurlijke omgeving.
コメント


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page