top of page

Wat te doen in Praag I 10x tips en hotspots


Praag staat zeker in onze top drie met mooiste hoofdsteden van Europa. Bovendien huist deze hoofdstad van Tsjechië ook een van de grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.

Er is zoveel te zien en doen in Praag dat je eigenlijk minstens drie of vier dagen nodig hebt of alles in deze leuke stad te kunnen zien en vooral om deze leuke stad te ervaren.

Om het iets makkelijker voor je te maken zetten wij 10x de leukste bezienswaardigheden in Praag voor je op een rijtje.Ontdek het oude stadsplein van Praag

In het hart van Praag vind je het grote stadsplein van Praag. Het is de beste plek in Praag om een terrasje te pakken en te genieten van de omgeving en langslopende menigte. Echter weten ze dit in Praag ook, dus reken hier niet op de beloofde goedkope Tsjechische prijzen, want op dit plein is alles duur.

Dit historische plein met de geplaveide straatjes dateert helemaal terug tot de 10e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef dit plein in Praag grotendeels gespaard, waardoor de authentieke gebouwen allemaal nog intact zijn.

Op dit plein werden al meerdere films opgenomen, waaronder enkele grote films zoals Mission Impossible, Casino Royale en Les Miserables.Prague Orloj, de op twee na oudste astronomische klok ter wereld in Praag

De Prague Orloj, de beroemende astronomische klok vind je op het oude marktplein van Praag. Volgens velen is het een van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Tsjechië. Uiteindelijk is het een soort grote koekoeksklok waarbij elk uur de deurtjes opengaan en je de 12 apostelen ziet bewegen. Evenals enkele andere bewegende elementen. Ja het is zeker een interessante klok, maar is daardoor een van de meest interessante bezienswaardigheden van Tsjechië? Dat laat ik aan jullie eigen oordeel over. Maar je mag het in ieder geval zeker niet overslaan tijdens je stedentrip naar Praag.De Prague Orloj, de astronomische klok, stamt uit de 15e eeuw. Je kunt de positie van de zon, de maan en sterrenbeelden aflezen uit deze klok. De klok werd gemaakt door klokkenmeester Jan Růže. Men zegt dat hij na het maken van deze klok blind werd gemaakt zodat hij nergens anders ter wereld deze klok nog kon namaken.


De Prague Orloj is een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Praag. Dat betekent ook dat het oude stadsplein voor de Prague Orloj al twintig minuten voor het hele uur begint vol te lopen met mensen die een glimp willen opvangen de Prague Orloj. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, om de klok goed te kunnen zien. Want het is ook zo weer voorbij.De Praagse burcht, het grootste kastelencomplex van Praag


De Praagse burcht is een bezienswaardigheid die je ook zeker moet doen tijdens je stedentrip naar Praag. De Praagse burcht bestaat eigenlijk uit een complex van koninklijke gebouwen die je allemaal kunt bezoeken en allemaal zo anders zijn. De Praagse burcht is het grootste kastelencomplex in de wereld. Je kunt hier verschillende dingen doen. Zo kun je de klokkentoren beklimmen voor een geweldig uitzicht over Praag. Je kunt uren wandelen door de koninklijke tuinen of je kunt de uitbundige kamers van het kasteel van binnen bewonderen. Je kunt het kastelencomplex gratis betreden, echter vragen ze voor de verschillende attracties wel een entreeprijs. Je hoeft ze niet allemaal te doen en kunt dus zelf kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Wij raden je aan om in ieder geval zeker de klokkentoren te beklimmen, want het uitzicht is fantastisch.Wandel over de beroemde brug van Praag, de Karelsbrug

De Karelsbrug is de beroemdste brug van Praag en dat wordt ook wel duidelijk wanneer je naar deze Praag toeloopt, want het is eigenlijk aansluiten in een grote file van mensen die allemaal de brug willen bezichtigen.

Vanaf de Karelsbrug heb je een mooi uitzicht over Praag met aan de ene zijde de oude stad en aan de andere zijde het kastelencomplex van Praag.De Karelsbrug werd in 1357 gebouwd. Door de jaren heen is deze brug al vaak beschadigd en toch kun je deze brug nog steeds bewandelen. Ook deze beroemde brug komt terug in meerdere films. De meest recente is waarschijnlijk Spiderman: Far from Home.


Aanschouw het wat misplaatste gebouw in Praag, het dansende huis

Ja, wanneer je het dansende huis voor de eerste keer ziet in Praag voelt het toch wat misplaatst. De charme van Praag is juist dat er zo weinig van de stad beschadigd is in het verleden en er daarom nog veel van de oude gebouwen overeind staan. Het dansende huis is dan ineens wel een hele moderne verschijning in al deze gezellige, oude straatjes.

Maar wanneer je wat langer kijkt naar het Dansende huis zie je waarom dit huis zo populair is.Het Dansende huis is ontworpen door Frank Genhry, een Amerikaanse architect. Het ontwerp wat hij maakt is gebaseerd op twee dansende mensen, dansers. De twee verschillende stijlen huizen, staan dus voor de twee mensen die samen aan het dansen zijn.


Ga ook zeker naar het Rooftop terras van het dansende huis. Vanuit dit terras heb je een mooi uitzicht over de rivier en Praag.The National Museum, leer over de geschiedenis van Praag

Het nationale museum van Praag is een imposant gebouw in het centrum van Praag. Het is een van de beroemdste museums in Tsjechië. Het nationale museum van Praag werd opgericht in 1818. Het is lang gesloten geweest wegen renovaties, maar tegenwoordig kun je weer prachtige plaatjes maken van zowel de buitenzijde als de binnenzijde. En bovendien kun je hier alles leren over de geschiedenis van Tsjechië.
Ontdek Praag vanaf het water op de Vlatva Rivier, De Moldau

De Vlatva Rivier is de grote rivier die midden door Praag loopt en de verschillende leuke Praagse wijken van elkaar scheidt. De oevers van de Vlatva Rivier zijn een fijne plek om te vertoeven. Maar het is vooral leuk om de rivier te ontdekken per boot, kayak of waterfiets en Praag te bewonderen vanaf het water. Vanaf de Vlatva Rivier heb je ook een mooi uitzicht op de Karelsbrug.

Mala Strana, de meest romantische wijk van Praag

Mala Strana is een van de leukste wijkjes van Praag aan de overzijde van de Charles Bridge. Deze wijk ligt aan de voet van de burcht van Praag, het kasteel van Praag. In deze wijk vindt je leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en vooral hele leuke straatjes. Vanaf hier kun je ook privé boottochtjes boeken, die over de kleine kanalen starten die door deze wijk lopen. Bekijk zeker ook de kade aan de rivier. Hier zwemmen altijd veel zwanen, welke voor prachtige plaatjes zorgen met de Charles Bridge op achtergrond. Als je geluk hebt komen ook de bevers even voorbij. Let wel op met de grote tanden van deze beestjes.De Joodse wijk, Josefov

In de meeste steden in Europa zijn grote delen van Joodse wijken vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Joodse wijk is in Praag is een uitzondering. De Joodse wijk in Praag is helemaal intact gebleven, omdat Hitler deze wijk later in een museum wilde veranderen. Zoals we allemaal weten faalde Hitler gelukkig in al zijn plannen.

De Joodse wijk voelt als een groot openluchtmuseum en heeft enkele bijzondere bezienswaardigheden. Een van de meest belangrijke bezienswaardigheden is het Joodse Museum. Tijdens de holocaust werden de spullen van de Joden die naar concentratiekampen werden gestuurd, opgeslagen in dit museum. Om onder andere deze reden is de Joodse Wijk, Josefov, toegevoegd aan de lijst van UNESCO.

Andere bijzondere bezienswaardigheden zijn de begraafplaats en de Spaanse synagoge.

Oneindig veel boeken, de tunnel van boeken in Praag

In de bibliotheek in de Joodse wijk vind je een bijzonder kunstobject, namelijk de tunnel van boeken. Deze vortex van boeken is een optische illusie waarbij je in een tunnel oneindig veel boeken ziet, wanneer je naar boven en naar onder kijkt. Deze optische illusie werd gecreëerd door de kunstenaar Matej Kren. Deze tunnel van boeken staat in de ingangshal van de bibliotheek en is openbaar en toegankelijk voor al het publiek.St Vitus Kathedraal, een historische bezienswaardigheid in Praag

De St Vitus Kathedraal is een iconische bezienswaardigheid in Praag. Het is de kerk van de aartsbisschop van Praag. Het is ook de plek waar de kroningen van de koninklijke familie hebben plaatsgevonden. Het is dus zeker een van de belangrijkste plekken van Praag.

Ook de kathedraal is een indrukwekkend bouwwerk met de twee hoge torens en de vele waterspuwers.


Met deze 10 bezienswaardigheden stopt het zeker niet in Praag. Er is nog zoveel meer te zien in deze stad. Maar het is ook de uitstraling van Praag en de sfeer die er hangt die Praag een van de leukste hoofdsteden in Europa maakt. Wij willen zeker nog een keertje terug naar deze toffe stad.

Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page