top of page

Wat te doen in Venetië I 24 uur in Venetië reisgids


Is Venetië de meest romantische stad van Europa? Wij zijn geneigd om te zeggen van wel.

Waarom is Venetië de meest romantische stad van Europa? Dat is niet met woorden omschrijven, het is het gevoel wat deze stad je geeft. Misschien zijn het de smalle, pittoreske straatjes waar je van de ene brug, naar de volgende schattige brug loopt. Misschien zijn het de romantische gondels die over de kanalen van Venetië varen. Misschien zijn het al gezellige restaurantjes waar je, jezelf wel ziet zitten en een pasta ziet delen met je geliefde onder het genot van een glaasje Italiaanse wijn. Misschien zijn het de oude huizen en historische gebouwen die bijdragen aan die authentieke romantiek. Of misschien is het een combinatie van dit alles. 1 ding is zeker, Venetië ademt romantiek.

Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Wat als je maar 1 dag te besteden hebt in Venetië?

Helaas is het niet altijd mogelijk om een paar dagen naar Venetië te gaan en is het vaak een dagtripje vanaf een andere Italiaanse vakantiebestemming. Zeker een paar dagen Venetië is veel leuker dan 1 dag, maar toch kun je de sfeer van Venetië ook zeker in 1 dag proeven. Wij maakten deze 1 dag in Venetië reisgids voor je, zodat je zoveel mogelijk van Venetië mee krijgt tijdens deze ene dag in de mooie stad. Lees hieronder onze reisblog voor jouw perfecte dag in Venetië.KOOP HIER JE COMPLETE VENETIE REISGIDS MET NOG MEER LEUKE TIPS.


Onze tips voor jouw dagtripje naar Venetië

Wanneer je maar een dag te besteden hebt in Venetië, raden wij je aan om zo vroeg mogelijk te beginnen. Dat is niet alleen om zoveel mogelijk van Venetië te zien, maar ook om de grote drukte te vermijden. Tijdens de middaguren kan het namelijk nogal druk worden in Venetië en file lopen in de smalle straatjes van Venetië is wellicht niet helemaal wat jij verwacht van een romantisch dagje Venetië.


Sta op tijd op voor jouw bezoek aan Venetië

De beste reistip die wij dus kunnen geven voor jouw dagje Venetië is om zo vroeg mogelijk te beginnen. Ben je een vroege vogel, ga dan zodra je wakker bent naar Venetië.


Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Reserveer je tickets voor de mooiste bezienswaardigheden van Venetië vooraf

Een andere reistip voor Venetië om jouw dag in Venetië optimaal te benutten is om tickets van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat je niets misloopt en bovendien verlies je geen tijd aan het in de rij staan voor tickets.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN VENETIE.Voorkom pijn aan je voeten tijdens je bezoek aan Venetië

Zorg voor goede schoenen. Een dagje Venetië verkennen, betekent dat je heel wat meters zult gaan lopen. Je kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer van Venetië. Dat is zeker ook een leuke ervaring, omdat het openbaar vervoer in Venetië niet uit bussen bestaat, maar uit boten. Echter is de zogenaamde Vaporetta wel vrij prijzig, een enkele reis kost al € 7,50 per persoon en een dagticket kost € 22,00 per persoon. Een ding is zeker wanneer je gebruikt van de Vaporetta, zul je minder hoeven lopen. Wij denken dat je dan zeker wel wat mist van de sfeer van Venetië, want juist wanneer je dwaalt door alle straatjes en over alle bruggetjes in Venetië, zie je de romantische charme van Venetië. KOOP JE TICKETS VOOR DE VAPORETTA HIER.


Laat je begeleiden door Venetië

Wil je, je tijd helemaal optimaal benutten en tegelijk wat leren over de geschiedenis van Venetië, dan kun je een begeleide tour boeken door Venetië die je langs de meest bekende bezienswaardigheden van Venetië brengt. BOEK JE TOUR HIER.

Jouw dag in Venetië


De Rialto brug, de perfecte start van jouw dag in Venetië

De Rialto brug is een van de vier bruggen die over el Grand Canal lopen en in ieder geval de meest iconische van deze vier bruggen. De Rialto brug is zowel de oudste, als de mooiste brug van Venetië.

Een lange tijd was de Rialto brug de enige manier om el Grand Canal over te steken zonder gebruik te maken van een ferry.


In het midden van de Rialto brug kun je allemaal kleine winkeltjes bezoeken. De meeste van deze winkels verkopen typische Venetiaanse souvenirs. Als je dan toch een souvenir koopt in Venetië, is het natuurlijk wel extra tof om te kunnen zeggen dat je deze midden op de Rialto brug gekocht hebt.


Vergeet ook zeker niet van het uitzicht over el Grand Canal te genieten. Zowel aan beide zijden van de Rialto brug heb je een mooi uitzicht over Venetië.


GOOGLE MAPS


KOOP HIER JE COMPLETE VENETIE REISGIDS MET NOG MEER LEUKE TIPS.

Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Piazza de San Marco, een indrukwekkend groot plein in het pittoreske Venetië

Vanaf de Rialto brug gaan we naar Piazza de San Marco. Piazza de San Marco is met zijn indrukwekkende formaat eigenlijk een beetje misplaatst in Venetië. Alles is namelijk smal en klein in Venetië en Piazza de San Marco is indrukwekkend groot. Maar misschien is het wel door dit grote contrast dat Piazza de San Marco zo indrukwekkend is.


Omdat dit plein in Venetië zo populair is, kan dit plein dan ook wel aardig vollopen met toeristen. Dus onze reistip voor Piazza de San Marco is dan ook zeker om dit plein zo vroeg mogelijk te bezoeken. Wij liepen hier rond negen uur in de ochtend en er liepen toen nog geen tiental toeristen, heerlijk!Op Piazza de San Marco kun je wanneer je wilt ook wat eten en/of drinken. Let echter op dat eten en drinken op Piazza de San Marco erg duur is. Een koffie kost meer gemakkelijk meer dan € 10,00. Als je dat ervoor over hebt, dan is het natuurlijk wel een luxe ervaring om hier wat te drinken. Gooi je, je geld liever niet zomaar over de balk, ga dan wat drinken in een van de zijstraten van Piazza de San Marco, waar een koffie minder dan de helft van dit bedrag kost.


Piazza de San Marco is het hart van Venetië en je vindt de meest beroemde bezienswaardigheden van Venetië dan ook op dit plein.


GOOGLE MAPS

Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Basílica de San Marco

Basílica de San Marco is een van deze indrukwekkende bouwwerken die je op Piazza de San Marco kunt bewonderen. Je kunt Basílica de San Marco vanaf 09.30 uur in de ochtend bezoeken. Heb je, je kaartjes niet vooraf gereserveerd, dan raden wij je aan om hier iets eerder naartoe te gaan. Want mensen gaan al ruim voor 09.30 uur in de rij staan om kaartjes te bemachtigen voor deze basílica.

Zoals wij bovenaan in deze Venetië reisgids al aangaven, adviseren wij je dan ook om je kaartjes voor Basílica de San Marco vooraf te reserveren om tijd te besparen en teleurstelling te voorkomen.


De binnenzijde van Basílica de San Marco is absoluut een bezoek waard. Mocht je binnen zijn, dan raden wij je aan om ook dakterras te bezoeken voor een geweldig uitzicht.


Maar je kunt waarschijnlijk niet alles bezoeken tijdens je dag in Venetië of misschien heb je helemaal geen interesse om de kerk van binnen te zien. Dan word je nog steeds niet teleurgesteld, want ook van buiten is Basílica de San Marco een prachtige, indrukwekkende verschijning op het Piazza de San Marco.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR BASILICA DE SAN MARCO


GOOGLE MAPSPalacio Ducal

Palacio Ducal is een ander historisch bouwwerk wat je kunt bezoeken op Piazza de San Marco. Volgens velen is Palacio Ducal het mooiste gebouw op dit plein. Wij kunnen niet kiezen, maar het is zeker een prachtige verschijning op Piazza de San Marco.

Ook Palacio Ducal kun je bezoeken om ook het interieur van dit paleis te bewonderen. Het interieur van Palacio Ducal zouden wij vooral omschrijven als majestueus en groots.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR PALACIO DUCAL


GOOGLE MAPSCampanile de San Marco


Een van de laatste bijzondere bouwwerken die we eruit willen lichten op Piazza de San Marco is Campanile de San Marco.

Hoewel deze pilaar midden op het San Marco plein wellicht niet zo heel bijzonder is om te zien, raden wij je wel aan om dit bouwwerk te bezoeken. Wanneer je de trappen van Campanile de San Marco beklimt, heb je namelijk een geweldig uitzicht over Venetië. Er zijn maar weinig plekken waar je Venetië vanaf boven kunt bewonderen. Campanile de San Marco is wellicht de meest populaire van deze plekken.


KOOP JE TICKETS VOOR CAMPANILE DE SAN MARCO HIER


GOOGLE MAPS

Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Ponte dei Sospiri, de brug der zuchten

Vanuit het Piazza de San Marco lopen we door naar een van de beroemdste bruggen van Venetië. Althans naar een uitzicht over deze bijzondere brug in Venetië, Ponte dei Sospiri.

Deze plek is een van de meest iconische plekken in Venetië. Je zult deze brug dan ook vaak tegenkomen op foto’s wanneer je informatie over Venetië opzoekt.

Deze brug werd gebouwd in 1600. Het was de verbinding tussen de verhoorkamers in Palacio Ducal en de nieuwe gevangenis van Venetië.


GOOGLE MAPS


Tijd voor een pauze

Na het bezoeken van al deze plekken is wellicht tijd voor een hapje en een drankje in een van de vele restaurants van Venetië. Houd je vooral niet in en geniet van de lekkere pizza’s, pasta’s en neem vooral een echte Italiaanse Gelato als dessert.


Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Bezoek het authentieke Venetië

Via de Accademia brug ga je naar de meer authentieke wijk van Venetië Dorsoduro. Deze wijk is de meest pittoreske wijk van Venetië en je zult dan ook ogen en ruimte op je telefoon tekortkomen hier. Elke hoek die je omloopt, is er weer een plaatje wat je wilt fotograferen.
Venetië vanaf het water

De middag is ook de ideale tijd om Venetië vanaf het water te verkennen. Er zijn verschillende manieren om Venetië vanaf het water te bewonderen, maar “when in Venice, go on a Gondola” is toch echt ons advies. Tijdens onze eerste twee bezoeken aan Venetië deden wij het niet en we hadden achteraf altijd spijt en het gevoel dat we op de verkeerde activiteit bezuinigd hadden.

Onze derde keer in Venetië besloten we dat drie keer scheepsrecht is en stapten we eindelijk in, in een van de vele gondels die je door heel Venetië ziet.


En ja, een gondel voegt toch echt wel wat toe aan dat Venetië gevoel. Het is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard.


Vanaf het water zul je enkele historische gebouwen zien, die je alleen vanaf het water kunt zien in Venetië. Dus los van dat het gewoon heel erg tof is om in een gondel te varen, zul je ook echt dingen zien die je anders niet te zien krijgt in Venetië.


BOEK HIER JE GONDELTOCHT DOOR VENETIE

Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .

Verken de straten van Venetië en neem eens een zijstraat.

Je zult merken wanneer je eens een afslag neemt, die niet voor de hand ligt, Venetië zowaar nog leuker is. Ons favoriete moment was het picknicken aan het kanaal in een willekeurige doodlopende straat, waar je geen toerist vindt.

Nou, geen hele picknick, maar we kochten wat te snoepen en te drinken bij de supermarkt en gingen op zoek naar een plekje aan het kanaal. Geen toerist om je heen, maar wel de gondels die zo nu en dan voorbijvaren in deze rustigere delen van Venetië, geven je gewoon nog net dat beetje extra Venetië gevoel.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN VENETIE.


Ben je moe en kun je niet wachten om terug naar je hotel te gaan en je voeten omhoog te leggen?

Wij raden je aan om toch nog even in Venetië te blijven. Venetië in de avond is misschien nog wel romantischer dan Venetië tijdens de middaguren. De glinsterende lichten die dan gereflecteerd wordt in het water, geven Venetië zowaar nog meer magie.

Bezoek ook zeker het Piazza de San Marco in de avond. Door de verlichting en de livemuziek is dit plein een en al romantiek tijdens de avonduren.


Gaat jouw volgende tripje naar Venetië? Lees dan onze reisgids; 1 dag in Venetië , waarin wij al onze reistips delen voor de perfecte dag in Venetië .


KOOP HIER JE COMPLETE VENETIE REISGIDS MET NOG MEER LEUKE TIPS.Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page