top of page

Tossa de Mar, een pareltje aan de ruige Costa Brava

Omgeven door niets dan rotsen is Tossa de Mar een van de mooiste pareltjes van de Costa Brava.

Deze grote baai welke bestaat uit verschillende strandjes is maar liefst 1 kilometer lang en is omgeving door de historische straten van Tossa de Mar, die liggen tegen de rotsen die Tossa de Mar omringen.

Dit authentieke visserdorp heeft alle ingredienten voor jouw perfecte vakantie aan de Costa Brava, de ruige en mooiste kust van Spanje.Tossa de Mar, de perfecte bestemming voor jouw vakantie aan de Costa Brava

Of je nou op zoekt bent naar prachtige stranden, indrukwekkende natuur, een beetje cultuur wilt snuiven of gewoon heerlijk wilt eten en drinken, Tossa de Mar heeft dit alles.

National Geografic heeft de stranden van Tossa de Mar zelfs verkozen als een van de 25 beste stranden ter wereld.
Waar ligt Tossa de Mar?

Tossa de Mar ligt aan de meest noordelijke kuststrook van Spanje, de Costa Brava. Het ligt in de regio Gerona, in de provincie Catalonië. Tossa de Mar ligt op ca. 100 kilometer van de Franse grens en ca. 100 kilometer boven Barcelona. Met een grootte van maar liefst 1 kilometer is het een van de breedste baaien van de Costa Brava.
10 tips voor jouw bezoek aan deze parel van de Costa Brava, Tossa de Mar

Tossa de Mar is de perfecte bestemming voor jouw vakantie naar de Costa Brava. Wij zetten 10 tips voor jou op een rijtje om jouw vakantie naar Tossa de Mar nog beter te maken.
Slenter door de straatjes van de Villa Vella, het historische Tossa de Mar

Villa Vella is de historische stadskern van Tossa de Mar en is een van de mooiste delen van Tossa de Mar. De Vila Vella, het oude stadsdeel van Tossa de Mar, is de enige volledig overgebleven vestigingsstad aan de Catalaanse kust en werd gebouwd omstreeks de 12e eeuw. Om de stadskern werd een grote muur gebouwd om de stad te beschermen tegen piraterij. Deze stadsmuur heeft ervoor gezorgd dat de stad perfect bewaard is gebleven.

In 1931 werd dit historische stadsdeel, Villa Vella, van Tossa de Mar uitgeroepen tot nationaal historisch monument van Spanje.


Omdat de oude stad omgeven is door de hoge stadsmuur kun je de stad alleen betreden door een van de twee Middeleeuwse stadspoorten. En zodra je deze poorten binnenloopt, loop je door de meest pittoreske straatjes met aan beide zijde de prachtige Middeleeuwse huisjes van Tossa de Mar. Je vindt hier ook echt enkele leuke, authentieke winkeltjes en enkele restaurants met gezellige terrassen.Museo del Far de Tossa, het mooiste uitkijkpunt van Tossa de Mar

Vroeger stond er binnen de stadsmuren van Villa Vella het Castillo Tossa de Mar, een mooi kasteel. Helaas is er van Castillo Tossa de Mar maar weinig bewaard gebleven. Je vindt nog wel de 7 ronde torens van Castillo Tossa de Mar en de kanonnen die gebruikt werden ter verdediging van de stad, maar de grote toren van Castillo Tossa Mar werd in 1917 helaas afgebroken.


In de plaats van deze grote toren werd een vuurtoren gebouwd. En hier vind je Museo del Far de Tossa. Dit museum is niet per see een Must Visit wanneer je in Tossa de Mar bent, maar het uitzicht vanaf deze vuurtoren is werkelijk waar prachtig. Vanaf Museo del far de Tossa heb je een geweldig uitzicht over de ruige kustlijn met het kristalblauwe water van de Costa Brava.


In het Museu del Far zelf kun je alles leren over de geschiedenis van deze vuurtoren en Tossa de Mar.Adres: Vila Vella, Passeig de Vila Vella, s/n, 17320, Girona


Vila Nova, het nieuwe stadsdeel van Tossa de Mar

Naast het historische stadsdeel van Tossa de Mar is er ook een heel gezellig nieuw gedeelte in Tossa de Mar, Vila Nova. De Vila Nova is ontstaan buiten de stadsmuren van Vila Vella en is sinds de 18e eeuw steeds verder ontwikkeld. Dit gedeelte van Tossa de Mar heeft heel veel gezellige straatjes met leuke winkels en heel veel restaurantjes. Vila Nova is een van de stadsdelen die Tossa de Mar juist zo gezellig maken als vakantiebestemming.

Ook in Vila Nova heb je nog enkele leuke bezienswaardigheden, zoals San Vicens, de kapel Mare de Deu del Socores en het oude Sant Miquel ziekenhuis.
Slenter over de markt van Tossa de Mar

Net zoals alle steden en dorpen in Spanje is er in Tossa de Mar ook een wekelijkse markt. De wekelijkse markt van Tossa de Mar vindt plaats op donderdag van 09.00 tot 14.00 uur. Met meer dan 100 kraampjes is de wekelijkse markt van Tossa de Mar vrij groot te noemen. Je vindt er een grote verscheidenheid aan artikelen. Zo vind je er leuke snuisterijen, maar ook gewoon groente en fruit.


Proef de lokale zeegerechten in Tossa de Mar

Tossa de Mar is echt een vissersdorp en daarom vind je hier dan ook veel restaurants die de meest lekkere zeegerechten aanbieden. Een van de populairste gerechten is natuurlijk de Spaanse Paella. Deze Spaanse Paella bestaande uit schaaldieren en rijst kun je vinden in talloze variaties in Spanje, maar volgens velen is de Paella aan de Costa Brava de beste Paella van Spanje.


De stranden van Tossa de Mar

Tossa de Mar is een heerlijk plek om gewoon lekker te relaxen op het strand. Er zijn verschillende stranden rondom Tossa de Mar waar je gewoon naartoe kunt wandelen vanuit het centrum.


Het belangrijkste en grootste strand van Tossa de Mar is Platja Gran. Platja Gran is maar liefst 400 meter lang en van alle faciliteiten voorzien. Je vindt er gezellige strandbarretjes voor een heerlijk hapje en een drankje. Maar er zijn ook lifeguards, toiletten en douches.

Platja Mar Menuda en Platja Es Codolar zijn mooie, wat kleinere stranden, die op nog geen kilometer lopen zijn vanuit het centrum van Tossa de Mar.


Heb je een auto, dan zijn er nog veel meer mooie stranden te ontdekken in de omgeving van Tossa de Mar, zoals bijvoorbeeld Platja Porto Pi en Santa Maria de Llorell.

Huur een Kayak, en ontdek Tossa de Mar vanaf zee

Op Platja Gran in Tossa de Mar kun je kayaks huren. Kayaks zijn perfect om Tossa de Mar vanaf zee te verkennen. Vanaf zee is Tossa de Mar nog indrukwekkender dan vanaf land met de pittoreske straatjes die je tegen de hellingen als een doolhof omhoog ziet lopen. En vooral de prachtige kustlijn, de Costa Brava maakt grote indruk vanaf zee. En hoe heerlijk is het om met de kayak gewoon over het water te dobberen en even te genieten van de rust.De baaitjes van de Costa Brava ontdekken vanuit Tossa de Mar

Het mooiste aan de Costa Brava zijn alle mooie baaitjes die deze ruige kustlijn heeft. Omgeven door hoge rotsen met kristalblauw water waan je, je op deze stranden echt even op de Cariben.

Er zijn een aantal hele baaitjes te vinden op nog geen vijf kilometer rijden vanaf Tossa de Mar.


Cala Bona, Cala Llevado, Cala Pola, Cala Morisca en Cala d`en Carlos zijn enkele van deze prachtige baaien die je in de omgeving van Tossa de Mar kunt vinden.
Wandel Cami de Ronda vanuit Tossa de Mar

Camino de Ronda is de mooiste wandelroute in de Costa Brava. Het is een pad van maar 191 kilometer wat langs de gehele kustlijn van de Costa Brava loopt. Camino de Ronda brengt je langs enkele van de prachtige baaien die de Costa Brava rijk is. Vanuit Tossa de Mar kun je over deze Camino de Ronda helemaal naar Blanes lopen wanneer je zou willen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een klein stukje lopen en lekker uitrusten op een van de strandjes.


Bezoek een van de steden in de omgeving van Tossa de Mar

Tossa de Mar heeft een redelijke centraal ligging. Tossa de Mar ligt op bijvoorbeeld nog geen 100 kilometer van Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Barcelona is absoluut een stad je moet bezoeken, wanneer je op vakantie bent in Tossa de Mar. Maar ook de historische en zeer mooie stad. Gerona is goed te bezoeken vanuit Tossa de Mar. Ook enkele andere kustplaatsen zoals Blanes en Begur zijn zeker een bezoekje waard, wanneer je op vakantie bent in Tossa de Mar.Veel plezier in Tossa de Mar

Wij vinden Tossa de Mar absoluut een van de leukste en meest gezellige bestemmingen aan de Costa Brava. Ondanks dat Tossa de Mar niet zo heel groot is, heeft het wel een erg gezellig en toeristisch centrum met veel leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. Dit in combinatie met de mooie stranden en de historische bezienswaardigheden maakt het voor ons de perfecte vakantiebestemming aan de ruige Costa Brava.


Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page