top of page

Vogels spotten in Jardín del Papagayo


Een tropische speeltuin midden in de stad met fluitende vogels en hongerige schilpadden.

Dat is een hele korte omschrijving van de toffe dierentuin, Jardin del Papagayo.Geen fan van vogels, maar toch naar Jardin del Papagayo in Benicarlo

Om heel eerlijk te zijn, staan vogels niet hoog op mijn lijstje van favoriete dieren. Ik vind ze mooi om te zien, maar wordt nou niet reuze enthousiast van een bezoekje aan een dierentuin vol met vogels. Maar SURPRISE, Jardin del Papagayo is dus echt een hele leuke verrassing en heeft veel meer te bieden dan alleen wat vogels in kooien.

Een tropische entree bij Jardin del Papagayo, Benicarlo

Wanneer je naar Jardin del Papagayo rijd, heb je totaal geen idee wat je kunt verwachten. Je rijd namelijk gewoon door een woonwijk met links en rechts lege velden. Maar dan zie je ineens de palmbomen van Jardin del Papagayo in zicht komen. Zodra je de parkeerplaats van Jardin del Papagayo op rijd, rijzen deze palmbomen hoog boven je uit.


Het Tropische fort van Jardin del Papagayo, Benicarlo

Jardin del Papagayo bestaat uit twee delen. Het originele deel, Jardin del Papagayo, en het Tropische fort van deze dierentuin. Dit Tropische fort moet je apart betalen wanneer je hier naar binnen wilt. Voor een extra € 3,50 kun je naar binnen bij het Tropische fort. Het Tropische fort van Jardin del Papagayo is een houten constructie met verschillende etages. Je kunt hier enkele vogels zien, wild rondvliegende vlinders en flamingo's. Vooral de aankleding van het Tropische fort is erg leuk.
Schildpadden in Jardin del Papagayo, Benicarlo

Het hoogtepunt van het Tropische fort van Jardin del Papagayo zijn wat ons betreft de schildpadden. De schildpadden lopen vrij rond en er wordt bladsalade uitgedeeld om de schildpadden te voeren. Vooral voor de kinderen, en stiekem ook een beetje voor de volwassenen, is het voeren van de schildpadden een hele leuke activiteit. Doe wel voorzichtig, want verrassend genoeg hebben schildpadden hele scherpe tanden.


Jardin del Papagayo, een groot tropisch feest in Benicarlo

Wanneer je naar binnen loopt bij Jardin del Papagayo, voelt het alsof je een tropische bestemming binnen loopt, een tropisch feestje. De beplanting van deze tuin is de ultieme tropische verrassing. Wanneer je door Jardin del Papagayo loopt, voelt het even alsof je niet meer in Spanje bent, maar op een verre, tropische bestemming.
De eerste vogelkooi bij Jardin del Papagayo

De route is heel duidelijk aangegeven wanneer je door Jardin del Papagayo loopt en je komt dan ook al snel bij de eerste vogelkooi. Maar verwacht niet een vogelkooi, waar je de vogels achter een hek of achter een gaas ziet zitten. Nee je mag zelf naar binnen in deze vogelkooi. De vogelkooi zit vol met kleurrijke en kleine vogeltjes die allemaal vrolijk fluitend om je heen cirkelen en op zoek gaan naar dat handje voer, wat je bij de entree hebt gekregen.

Wanneer je, je hand met voer eenmaal opent, komen de vogels op je armen en handen zitten en eten ze het voer uit je hand. Bij Jardin del Papagayo gaat het allemaal om deze interactie met de vogels.

Het is een klein beetje spannend in het begin, vooral voor kinderen, maar daarna is het echt superleuk. De kinderen zullen uiteindelijk super enthousiast zijn, alhoewel de grotere papagaaien wel wat eng blijven misschien.


Jardin del Papagayo, zoveel verschillende vogels

Van de eerste vogelkooi in Jardin del Papagayo loop je naar de volgende en weer naar de volgende. In elke vogelkooi vliegen weer andere mooie, tropische vogels. Grote en kleine vogels. Voor mij waren de kaketoes te groot en vond ik het toch net even te spannend. Maar natuurlijk wel heel erg tof, dat ook deze grote vogels gewoon op je arm komen zitten en uit je hand komen eten.
Spelen in Jardin del Papagayo, Benicarlo

Een ander leuk onderdeel van Jardin del Papagayo is dat ze door het hele park speeltoestellen hebben aangelegd voor kinderen. Hangbruggen, evenwichtsbalken, klimrekken, kinderen kunnen het allemaal doen in Jardin del Papagayo. Ze kunnen op avontuur in de tropische tuin van Jardin del Papagayo.Andere dieren in Jardin del Papagayo, Benicarlo

In Jardin del Papagayo kun je, zoals de naam doet vermoeden, voornamelijk vogels zien. Maar er zijn ook enkele andere dieren te zien, zoals bijvoorbeeld kangaroes.

In de show van Jardin del Papagayo komen er ook nog enkele stokstaartjes voorbij en nog andere dieren, die we even een verrassing laten.
De vogelshow van Jardin del Papagayo, Benicarlo

De vogelshow van Jardin del Papagayo is alles wat je van een vogelshow kunt verwachten, alle clichés kwamen voorbij. De papegaai die de puzzel oplost, een papegaai die voorbijkomt op de fiets en de vogels die over je hoofd vliegen…Maar omdat het cliché is, maakt dat het zeker niet minder leuk. De kinderen (en de medewerkers) lachten zich rot in ieder geval.

Helaas is de hele show wel in het Spaans en proberen ze je ook heel veel te leren over de verschillende vogels en dieren die voorbij komen. Maar die hoeveelheid informatie kan ook een beetje langdradig voelen. Dat voelt al zo voor Spaanse kinderen, laat staan als je geen Spaans verstaat.
Jardin del Papagayo is gewoon heel erg leuk

Onze conclusie over Jardin del Papagayo is dus dat het een heel leuk park is. Het is niet groot, maar het heeft alles voor een gezellig dagje uit. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken en voor de ouders is het ook leuk. Wij vinden het een dikke aanrader in ieder geval en hopen dat we snel weer een keertje terug kunnen hier naartoe.
PRIJZEN

Algemene entree € 16,00

Tropisch fort € 8,50

Algemene entree + Tropisch fort € 19,50
ADRES

Camí de la Ratlla del Terme

12580 Benicarló

Castelló

Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page