top of page

Ontdek Madrid met onze self guided wandelroute


Madrid wordt ook wel het New York van Spanje. Een bezoekje aan deze hoofdstad van Spanje, laat absoluut een onvergetelijke indruk achter. In ons geval heeft deze stad wel echt een beetje ons hart gestolen en we hopen hier zeker nog wat vaker terug te gaan om meer van deze levendige en grootse stad te mogen ontdekken. Want naast alle mooie bezienswaardigheden is het ook echt een foodies paradijs en eten is iets wat wij heel graag doen.Madrid, een vrij compacte stad om te ontdekken tijdens jouw stedentrip

Madrid is een hele grote stad en toch is Madrid is wel een vrij compacte stad. Je kunt dus veel van Madrid zien tijdens jouw stedentrip naar deze stad, omdat veel van de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. En een stad lopend ontdekken is toch het leukste, omdat je dan ook langs de straatjes en pleintjes komt die niet op een lijstje staan met mooiste bezienswaardigheden in Madrid en die je wel het karakter van deze stad laten zien.


Ontdek Madrid met onze self guided Wandelroute

Wij stippelden verschillende wandelroutes voor je uit in Madrid, welke je kan verdelen over verschillende dagen van je city trip Madrid.


Deze eerste wandelroute noemen we de wandelroute Plaza Mayor en brengt je langs enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid. Hieronder lees je alles over de wandelroute die wij voor je uitstippelden en je langs de mooiste plekjes van Madrid brengt.
Iets minder dan 6 kilometer wandelen door Madrid

De wandelroute door Madrid die wij voor je uitstippelden is in totaal 5,7 kilometer en 1 uur en11 minuten wandelen volgens Google Maps. Echter zul je in de praktijk wel wat meer kwijt zijn, omdat ook alle zijstraatjes van bijvoorbeeld de Gran Via en de wijk Malasena zeker de moeite waard zijn om even te bekijken.


Plaza de Espana, het startpunt van onze wandeling door Madrid

We beginnen onze wandelroute door Madrid op het Plaza de Espana. Het Plaza de Espana is een groot plein in het centrum van Madrid. Het plein ligt aan de Gran Via, de hoofdstraat van Madrid. Op dit plein kun je een beeld bewonderen ter ere van de schrijver Miguel de Cervantes en bevat enkele van zijn romanfiguren.

Onze wandeling zal ook eindigen op dit plein.
Gran Via, het New York van Madrid

We zetten onze wandelroute door Madrid voort via de Gran Via. De Gran Via in Madrid is de hoofdstraat. Vooral op deze straat proef je de sfeer van New York en Broadway. Zowel links als rechts van de straat vind je verschillende theaters met tientallen verschillende shows en musicals. En uiteraard is er ook aan winkels geen tekort aan de Gran Via. Deze straat is misschien wel de belangrijkste trekpleister die je laat zien waarom Madrid ook wel het New York van Spanje wordt genoemd.


Puerta del Sol, de poort van Madrid

Via de Gran Via vervolgen we onze wandelroute door Madrid naar de Puerta del Sol, een bekend plein in Madrid. De route naar Puerta del Sol brengt je door verschillende winkelstraten met tientallen winkels. Vertaald betekent de naam van dit plein, de poort naar de zon en het is dan ook de poort naar verschillende activiteiten, winkels en restaurants in Madrid. De belangrijkste bezienswaardigheid op dit plein is het stadswapen van Madrid, namelijk de beer die reikt naar een aardbeienboom. Tijdens een bezoekje aan Madrid is een foto met deze beer toch eigenlijk wel een must-do, ook al is het dan een beetje corny.Plaza Mayor, het grootste plein van Madrid

Vanuit de Puerta del Sol gaat de wandelroute verder naar de Plaza Mayor van Madrid. Ook hier lopen we wederom langs de leukste restaurants en terrasjes. El Plaza Mayor is het grootste plein van Madrid. Vroeger werden hier executies uitgevoerd en stierengevechten gehouden, maar tegenwoordig is het een gezellige plek met meerdere restaurants en terrasjes. Omdat het een populaire bezienswaardigheid is in Madrid, zijn de terrasjes en restaurants hier wel wat duurder, dus ik persoonlijk zou liever 1 of 2 straten verderop gaan zitten. Maar het Plaza Mayor is natuurlijk wel een plein wat je toch gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Madrid.


Mercado de San Miguel, tapas paradijs in Madrid

Op 1 minuten lopen van de Plaza Mayor vind je Mercado de San Miguel, de volgende stop op onze wandelroute door Madrid. Overal in Spanje kom je overdekte markten tegen, zoals deze Mercado de San Miguel. Het verschil met de meeste andere markten in Spanje is dat het in de Mercado de San Miguel niet zozeer draait om het verkopen van verse producten, maar meer om het eten van de meest lekkere tapas. Heb je nog niets gegeten, dan is dit dus zeker de plek om lekker te lunchen. Zoek in tafeltje in het midden van de hal en struin de verschillende kramen in de markthal af en probeer de verschillende tapas.


Casa de la Villa, het gemeentehuis van Madrid

We vervolgen onze wandelroute door Madrid naar het Casa de la Villa.

Casa de La Villa, het in de 17e eeuw gebouwde gemeentehuis van Madrid ligt aan het gelijknamige Plaza de la Villa. Op dit moment is het niet meer in gebruik als gemeentehuis, maar dit wel het gemeentehuis geweest van de 17e tot de 21e eeuw. Verrassend genoeg heeft dit gebouw ook dienst gedaan als gevangenis. Het meest opvallende aandachtspunt van dit gebouw is waarschijnlijk het wapen van Madrid wat op de gevel pronkt, een stenen beeldhouwwerk.
Plaza Oriente, de eerste glimp op het koninklijk paleis van Madrid

We zetten onze wandelroute door Madrid voort naar Plaza Oriente. Dit plein biedt uitzicht op El Palacio Real, het koninklijk paleis van Madrid. Dit plein is ontworpen in 1844. Het is een aangelegde tuin met beelden en een fontein in het midden.Catedral de la Almudena, de belangrijkste kerk van Madrid

Op onze wandelroute door Madrid lopen we langs het koninklijk paleis, naar de belangrijkste kerk van Madrid, Catedral de la Almudena.

Ondanks dat dit toch echt wel een hele mooie kerk om te zien is, is het eigenlijk een weinig bekende kerk in Spanje. Waarom deze kerk niet zo geliefd is als andere kathedralen in Spanje is niet geheel duidelijk, want het is toch echt wel een prachtige kerk om te zien. Zowel de rustige, koele buitenkant als de indrukwekkende gotische binnenkant zijn bijzonder mooi.
El Palacio Real, het koninklijk paleis van Madrid

Aan de overzijde van Catedral de Almudena vind je El Palacio Real. Dit is misschien wel de meest bekende en geliefde bezienswaardigheid van Madrid, het koninklijke paleis van Madrid. El Palacio Real wordt momenteel niet meer gebruikt als woning door de koninklijke familie, maar alleen nog voor zakelijke en ceremoniële gelegenheden.

El Palacio Real is het grootste paleis van West-Europa met wel meer dan 3.000 kamers en is ook echt indrukwekkend groot. Net als in Engeland kun je hier ook het wisselen van de wacht zien bij de poort van het paleis.

El Palacio Real is gedeeltelijk opengesteld voor publiek en kun je tegen betaling bezoeken. Wij vinden dat absoluut een aanrader, want het paleis van binnen is echt bijzonder groots. Elke ruimte voelt overdadig en eigenlijk net zoals je in films ziet. Je kunt je echt niet voorstellen dat je als kind moet opgroeien in een dergelijke omgeving.

Sabatini Gardens, de tuinen van Madrids koninklijke paleis

De volgende stop op onze wandelroute door Madrid zijn de tuinen van El Palacio Real, Sabatini Gardens. Deze tuinen die onderdeel zijn van het koninklijk paleis zijn vrij toegankelijk voor publiek. Je kunt hier heerlijk wandelen over de wandelpaden en de uitzichten op het El Palacio Real vanuit de Sabatini Gardens zijn echt fenomenaal.

Malasaña, de hipsterwijk van Madrid

Malasaña is een van de jongste en hipste wijken van Madrid. Je vindt hier vooral leuke barretjes, streetart, bijzondere winkeltjes en leuke koffietentjes. Malasaña is misschien wel de wijk met de meest fotogenieke plekjes van Madrid. Enkele voorbeelden hiervan zijn La Bicicleta, Casa Julio en Calle de Fuencarral.


Plaza de Espana, Rooftop Bar RIU Hotel voor het mooiste uitzicht over Madrid

Vanuit El Palacio Real lopen we terug naar het Plaza de Espana. Maar dit keer om naar de Rooftop bar van het RIU-hotel te gaan. De Rooftop bar van het RIU-hotel geeft een 360 graden uitzicht over Madrid. Onze tip is om deze Rooftop bar bij zonsondergang te bezoeken, want de roze-oranje kleuren geven het uitzicht over Madrid zeker dat beetje

extra.


Het einde van onze wandelroute door Madrid

Wanneer je deze wandelroute door Madrid gewandeld heb je meteen een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Madrid kunnen zien en heb je ook de sfeer van deze indrukwekkende stad kunnen proeven. Want wow, wat is deze stad gaaf. Binnenkort delen we een tweede wandelroute door Madrid met je, dus houd onze reisblog zeker in de gaten voor meer leuke tips voor jouw stedentrip naar Madrid.Het einde van onze wandelroute door Madrid

Wanneer je deze wandelroute door Madrid gewandeld heb je meteen een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Madrid kunnen zien en heb je ook de sfeer van deze indrukwekkende stad kunnen proeven. Want wow, wat is deze stad gaaf. Binnenkort delen we een tweede wandelroute door Madrid met je, dus houd onze reisblog zeker in de gaten voor meer leuke tips voor jouw stedentrip naar Madrid.


Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page