top of page

Wat te doen in Bourg d'Oisans I De leukste activiteiten in de zomer, in dit dorp in de Franse Alpen

Omringd door hoge, geplooide rotsen en groene bergen in het hart van de Oisans ligt Bourg d'Oisans een prachtig dorp midden in de Franse Alpen. Gletsjers die je bovenop de toppen van de bergen rondom Bourg d'Oisans vind, zorgen voor unieke, steile met bossen begroeide berghellingen, welke Bourg d' Oisans zijn unieke uitstraling geven.

Wat te doen in Bourg d'Oisans I Lees nu alles over de leukste activiteiten in Bourg d'Oisans, een dorpje middenin de Franse Alpen, op onze reisblog Kusjes van ons.


Waar ligt Bourg d'Oisans ?

Bourg d'Oisans ligt tussen Grenoble en Briançon in het departement Isère. Het departement Isère is een van de acht departementen in de regio Rhône-Alpes. Het is een dorp wat midden in de Franse Alpen ligt, aan de voet van de Alpe d'Huez en op de grens van nationaal park Ecrins.


Op ca. 45 minuten van Grenoble en en twee uur van Lyon ligt het niet ver van enkele grote Franse steden en toch voelt Bourg d'Oisans als een hele andere wereld midden in het groen.


Bourg d'Oisans is niet zo groot, maar het is wel een gezellig dorpje. In het centrum van Bourg d'Oisans vind je enkele leuke winkeltjes, ijssalons, terrasjes en goede restaurants. Het is een dorpje wat zowel onder de toeristen, als onder de lokale bevolking geliefd is. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel maar anderhalve straat groot. Uitgebreid winkelen zit er dus niet in. Uitgebreid terrassen daarentegen wel. Want met de langskomende mensen, fietsers en auto's is er genoeg te kijken vanaf het terras in Bourg d'Oisans.

Ook qua restaurants, zit je in Bourg d'Oisans zeker goed. Zowel de Franse, italiaanse als zelfs Thaise keuken worden vertegenwoordigd in dit dorpje in de Franse Alpen.


Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de ligging van Bourg d'Oisans ideaal voor een actieve vakantie. Met de Alpe d'Huez, het mooie dorpje la Grave en het levendige Deux Alpes allemaal binnen 30 minuten rijden is er dus echt van alles te doen in de omgeving van Bourg d'Oisans. De mooie bergmeren, de oneindige wandel en fietsroutes door de bergen en de stromende rivieren lenen zich voor tal van activiteiten.


Hieronder zetten wij enkele leuke dingen om te zien en doen in Bourg d'Oisans voor je op een rijtje.


Mountainbiken, wielrennen of gewoon fietsen is een van de leukste dingen om te doen in Bourg d'Oisans. En naast wandelen, ook een van de meest populaire activiteiten in de regio in de Franse Alpen.


De Alpe d'Huez is een bekend fietsgebied en de klim naar dit gebied wordt jaarlijks dan ook door duizenden fietsers getrotseerd. Maar naast klimmen is de Alpe d'Huez ook een populair gebied voor downhill mountainbikers. Er zijn verschillende routes op de Alpe d'Huez met steile afdalingen, bruggetjes en small paadjes om een afdaling spannend te maken.

Wanneer je naar dit gebied rijd, kom je dan ook zeker tientallen fietsers tegen in de zomermaanden.





Wanneer je op vakantie gaat naar de Franse Alpen hoort een wandeling of uitdagende hike gewoon thuis in je vakantieplanning. Er zijn talloze wandelroutes rondom Bourg d'Oisans. Of je nu een vlakke en eenvoudige wandelroute zoekt of een uitdagende wandelroute, waar je naar mooie uitzichten klimt, in de omgeving voor Bourg d'Oisans is er voor iedereen wel een wandelroute te vinden.


Een voorbeeld van een vrij eenvoudige wandeling is de wandeling vanuit Bourg d'Oisans richting Cascade de la Pisse, die je langs het mooie meertje Lac du Buclet brengt. Ook de wandeling naar Lac Lauvitel is een vrij eenvoudige wandeling, naar een van de mooiste meren in de omgeving van Bourg d'Oisans.


De omgeving van Bourg d'Oisans is dus absoluut een paradijs voor hikers. Hiken is dan ook een van de meest populaire dingen om te doen tijdens de zomermaanden in de omgeving van Bourg d'Oisans.


Le Lac Blue is een populair meer, op loopafstand van Bourg d'Oisans. Het is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. Le Lac Blue is een blauw groen meer met (ijs)koud water, heerlijk voor verkoeling in de zomermaanden. Het is vooral de groene aanleg rondom dit meer, wat dit een heerlijke plek maakt om te bezoeken. Je zult hier dan ook veel families met kinderen zien.


Maar wanneer je het wandelpad verder volgt, langs le Lac Blue, kom je uit bij nog een ander meer Lac du Buclet. Stiekem, vonden wij dit meer veel mooier en fijner dan le Lac Blue. Waar le Lac Blue echt is aangelegd voor toeristen en bezoekers met picknicktafels en groen gras, is Lac du Buclet nog ongerept.

Je vindt zeker verschillende strandjes langs dit meer, alleen zijn ze niet kunstmatig aangelegd met groen gras en picknicktafels. Rondom het meer zijn er verschillende strandjes, waardoor je lekker rustig je eigen plekje kunt zoeken. Bovendien is het water, voor ons gevoel dan, ook een stukje warmer.

Reis je met honden? Dan is Lac du Buclet een meer waar je een rustig plekje kunt zoeken en je hond gewoon lekker in het water kan spelen.


Zowel Lac du Buclet als le Lac Blue zijn leuke bezienswaardigheden in Bourg d'Oisans, zeker wanneer je gewoon even een dagje verkoeling zoekt.


Wat te doen in Bourg d'Oisans I Lees nu alles over de leukste activiteiten in Bourg d'Oisans, een dorpje middenin de Franse Alpen, op onze reisblog Kusjes van ons.

Ondanks de grootte van Frankrijk, telt het in totaal maar tien nationale parken. Nationaal Park Écrins is een van deze tien nationale parken, welke grenst aan Bourg d'Oisans.

Het park is maar liefst 17.000 hectare groot en biedt maar liefst 740 kilometer aan wandelpaden.

De hoogte van Nationaal Park Écrins varieert van 800 meter tot 4102 meter hoog en biedt dus een grote variëteit aan wandelpaden. Zo kun de ervaren hikers zelfs meerdaagse wandelingen doen in dit nationale park, maar is er ook eenvoudig een wandeling te doen voor de minder ervaren hiker van enkele uren.


Zo is een van de hoogtepunten van Nationaal Park Ecrins Lac du Lauvitel, een helderblauw meer tussen de bergen, waar je eenvoudig naartoe wandelt.



De Alpe d'Huez is een bekend gebied in de Franse Alpen. In de winter is het een populaire bestemming voor wintersporters. In de zomer is het een geliefde bestemming voor hikers, fietsers en toeristen die simpelweg van de activiteiten en uitzichten op de Alpe d'Huez willen genieten.


In de winter is de Alpe d'Huez een populair wintersportgebied en kun je hier alles dpen wat je van een wintersportgebied mag verwachten.

Maar ook in de zomer is er hier van alles te doen. Natuurlijk kun je wandelen en fietsen op de Alpe d'Huez. Maar ook activiteiten als paardrijden, golfen, sleën op een rail en kanoën zijn een kleine greep uit alle leuke dingen die je kunt doen op deze berg in de omgeving van Bourg d'Oisans.


Zeker ook voor families met kinderen is er van alles te doen op de Alpe d'Huez.


En natuurlijk mag je een kabelbaanrit richting de top van de Alpe d'Huez, Pic Blanc, niet missen. Vanaf deze witte bergtop heb je een panoramisch uitzicht over de Franse Alpen en kun je zelfs de Mont Blanc zien liggen. Op een goede dag kun je zelfs 1/5 van het grondgebied van Frankrijk zien.


Wat te doen in Bourg d'Oisans I Lees nu alles over de leukste activiteiten in Bourg d'Oisans, een dorpje middenin de Franse Alpen, op onze reisblog Kusjes van ons.

Allemond is een klein, pittoresk dorpje op ca. 20 minuten rijden van Bourg d'Oisans. Met een klein dorp, bedoelen we dan ook wel echt een klein dorp. Voor het centrum van Allemond hoef je dan ook niet naar dit dorpje toe te rijden.

De reden dat Allemond op onze lijst staat met leuke dingen om te doen in in Bourg d'Oisans is de ligging aan Lac du Verney. Een groot meer, grensend aan een stuwdam.

Dit meer is een heerlijk plekje voor gewoon een dagje rust, waarbij je kunt afkoelen in het koude water van Lac du Verney.

Heb je geen zin om de hele dag op een handdoek te liggen? No worries, want er zijn genoeg activiteiten te doen op dit meer.

Zo kun je er suppen, waterfietsen en kanoën.

Ook restaurant La Guinguette is zeker een bezoekje waard.

Maar er is nog meer te doen in Allemond. Zo kun je heerlijk wandelen door het Parc des Tilleuls, wat grenst aan het meer. Naast dit park vind je onder andere een skatepark, een tennisbaan, zwembad en klimwand.


Kortom is zijn genoeg leuke dingen om te doen in Allemond. Zeker een leuke bestemming om met kinderen naartoe te gaan wanneer je op vakantie bent in Bourg d'Oisans.


Wat te doen in Bourg d'Oisans I Lees nu alles over de leukste activiteiten in Bourg d'Oisans, een dorpje middenin de Franse Alpen, op onze reisblog Kusjes van ons.

Les Deux Alpes is ca. 25 minuten rijden vanaf Bourg d'Oisans. Het is misschien wel de meeste levendige vakantiebestemming in de regio. Zowel in de winter, als in de zomer trekken er duizenden toeristen naar dit populaire gebied in de Franse Alpen.

Ook in de zomer zijn er dus allerlei leuke activiteiten om te doen in Les Deux Alpes. Wandelen, een rondje op de E-bike, afkoelen in de meren, ijsgrotten, je hoeft je absoluut niet te vervelen in Les Deux Alpes tijdens de zomermaanden.


Het centrum van Les Deux Alpes is ontzettend leuk om te bezoeken. Leuke kledingwinkels, souvenirwinkels, schoenenwinkels, bierwinkels; je kunt echt uitgebreid shoppen in Les Deux Alpes. En dan hebben we het nog niet gehad over alle terrasen en restaurants in dit stadje in de Franse Alpen.


Les Deux Alpes is zeker een van de meest levendige en sfeervolle dorpen in de omgeving van Bourg d'Oisans en is ook echt een must-visit tijdens een vakantie in deze regio van de Franse Alpen.




Bourg d'Oisans is zeker een leuk dorpje in de Franse Alpen. Maar in de omgeving van dit stadje vind je nog veel meer mooie dorpjes. Zo is het ca. 40 minuten rijden naar La Grave. La Grave is verkozen tot een van de mooiste dorpen in Frankrijk en is echt een dorpje wat je gezien wilt hebben tijdens een bezoek aan de Franse Alpen. Het pittoreske dorpje aan de voet van de gletsjer La Meije is een spectaculair gezicht.

Ook het dorpje Besse is absoluut een bezoekje waard. De ligging is misschien minder spectaculair dan la Grave. Besse ligt tussen de groene heuvels van de Alpen en heeft vooral een groen uitzicht vol met Alpenbloemen. Het dorpje zelf is misschien zelfs wel mooier dan la Grave, met alleen maar pittoreske, authentieke huizen en geplaveide straatjes. Een ritje langs deze mooie dorpjes in de Alpen is dus absoluut een van de leuke dingen om te doen in Bourg d'Oisans.


Wat te doen in Bourg d'Oisans I Lees nu alles over de leukste activiteiten in Bourg d'Oisans, een dorpje middenin de Franse Alpen, op onze reisblog Kusjes van ons.



Leuke hotels in Bourg d'Oisans

In Bourg d'Oisans en de regio rondom dit dorp in de Franse Alpen vind je talloze accommodaties. Campings, hotels, appartement, vakantiehuizen, voor ieder wat wils. Hieronder vind je drie suggesties van mooie accommodaties in de Franse Alpen in de omgeving van Bourg d'Oisans.





Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page