top of page

Wat te zien en doen in Schwangau: Bezienswaardigheden, activiteiten en meer - Reisgids


Schwangau is een pittoresk dorpje in de Duitse deelstaat Beieren, dat bekend staat om zijn sprookjesachtige kastelen en prachtige natuur. Of Schwangau een leuke vakantiebestemming is? Absoluut. In deze reisgids zullen we de topbezienswaardigheden en activiteiten in Schwangau verkennen, zodat je het meeste uit je reis kunt halen.


Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.


Schwangau heeft een rijke historie, waarin koning Ludwig van Duitsland een grote rol speelt. Zo bouwde hij in de Alpen rondom Schwangau een waar Disney kasteel.


Neuschwanstein kasteel

Zodra je Schwangau bezoekt, moet je zeker het indrukwekkende Neuschwanstein kasteel ontdekken. Het staat bekend als het sprookjesachtige kasteel van Beieren, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met zijn imposante torens, weelderige interieurs en prachtige ligging boven op een heuvel, is een rondleiding door dit kasteel een absolute must. De rijke geschiedenis en het unieke ontwerp zorgen voor een betoverende ervaring die je niet snel zult vergeten.




Address: Neuschwansteinstraße 20, 87645 Schwangau, Germany


Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.


Hohenschwangau kasteel

Een andere parel van Schwangau is het Hohenschwangau kasteel, gelegen aan de voet van de Alpen. Dit prachtige kasteel diende als de jeugdresidentie van koning Ludwig II en biedt bezoekers een fascinerend inzicht in de koninklijke levensstijl uit die tijd. Met weelderig ingerichte kamers, weidse uitzichten over de omgeving en een sfeer doordrenkt van geschiedenis, is een bezoek aan Hohenschwangau kasteel een onvergetelijke ervaring.



Address: Alpseestraße 30, 87645 Schwangau, Germany


Wanneer je richting Schwangau rijdt, kun je niet anders dan de omgeving bewonderen. De groene Alpen die het achtergrond decor van Schwangau vormen zijn prachtig. En in die groene bergen liggen ook weer allerlei pareltjes verborgen.


Alpsee meer

In Schwangau, gelegen in de schilderachtige regio Beieren, Duitsland, kunt u de natuurlijke pracht van het Alpsee-meer ervaren. Dit betoverende meer, omgeven door weelderig groen en majestueuze bergen, biedt bezoekers een oase van rust en schoonheid. Of u nu geniet van een ontspannen wandeling langs de oevers van het meer of kiest voor een ontspannen boottocht, de Alpsee betovert met zijn serene atmosfeer en adembenemende panorama's.






Tegelberg berg

De Tegelberg, die trots oprijst boven Schwangau, biedt avonturiers en natuurliefhebbers een ongeëvenaard uitzicht en opwinding. Met de Tegelbergbahn kabelbaan bereikt u gemakkelijk de top, waar u wordt beloond met panoramische vergezichten over de Alpen en de omliggende regio. Of u nu kiest voor wandelen, paragliden of gewoon genieten van het uitzicht vanaf het panoramaterras, de Tegelberg belooft een onvergetelijke ervaring te bieden.

Laat deze natuurlijke wonderen u betoveren terwijl u geniet van de ongerepte pracht van Schwangau.



Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.


Schwangau zelf heeft ook een leuk en gezellig centrum. Onderdeel van de Duitse cultuur is natuurlijk ook lekker eten en drinken en dat kun je ook in Schwangau zeker doen. Maar er zijn ook nog wat andere culturele bezienswaardigheden in de binnenstad van Schwangau, die je zeker wilt bezoeken tijdens je vakantie hier.


Museum der Bayerischen Könige

In Schwangau, kunnen bezoekers genieten van een rijke culturele ervaring in het Museum der Bayerischen Könige. Dit museum neemt je mee op een historische reis door de Beierse koninklijke geschiedenis, met een focus op koning Ludwig II. Bezoekers kunnen verschillende artefacten en tentoonstellingen bewonderen die een dieper inzicht bieden in het leven en de erfenis van deze iconische koning. Van prachtige portretten tot historische voorwerpen, het museum biedt een boeiende kijk op het koninklijke verleden van Beieren.



Address: Alpseestraße 27, 87645 Schwangau, Germany





St. Coloman kerk

Een andere culturele parel in Schwangau is de prachtige St. Coloman kerk. Deze schilderachtige kerk, gelegen te midden van betoverende landschappen, is een intrigerende mix van barokke en rococo-architectuur. Bezoekers worden betoverd door de adembenemende fresco's die het interieur sieren, en de serene sfeer die de kerk omringt. Een bezoek aan de St. Coloman kerk biedt niet alleen een culturele ervaring, maar ook een moment van rust en contemplatie te midden van de natuurlijke schoonheid van Schwangau.



Address: Colomanstraße 1, 87645 Schwangau, Germany


Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.


Wandelen en fietsen

Schwangau biedt prachtige mogelijkheden voor wandelen en fietsen, met schilderachtige routes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren avonturiers. Van rustige wandelingen langs de oever van de Alpsee tot uitdagende bergpaden, er is voor elk wat wils. Fietsers kunnen genieten van goed gemarkeerde fietspaden die hen door betoverende landschappen leiden. Of het nu gaat om een ontspannen fietstocht of een stevige wandeling, de adembenemende uitzichten zorgen voor een onvergetelijke ervaring.


Wintersporten

In de wintermaanden verandert Schwangau in een paradijs voor liefhebbers van wintersport. Met meerdere skigebieden in de nabijheid kunnen bezoekers genieten van skiën, snowboarden en langlaufen. De besneeuwde omgeving biedt ook uitstekende mogelijkheden voor sneeuwschoenwandelen en sleeën. Of je nu een ervaren skiër bent of gewoon plezier wilt beleven in de sneeuw, Schwangau is de perfecte locatie voor allerlei winterse avonturen.




Beierse lekkernijen proeven

De regio Schwangau staat bekend om zijn heerlijke Beierse gerechten. Van stevige vleesgerechten tot knapperige broodjes en heerlijke zuurkool, er is voor elk wat wils. Probeer de beroemde Weißwurst, een witte worst die traditioneel wordt geserveerd met mosterd en pretzels. Voor de zoetekauwen zijn er ook lokale lekkernijen zoals Apfelstrudel en Schwarzwalder Kirschtorte die je smaakpapillen zeker zullen verwennen.


Lokale brouwerijen en distilleerderijen bezoeken

Voor de liefhebbers van bier en sterke drank is een bezoek aan de lokale brouwerijen en distilleerderijen een must. Ontdek de kunst van het brouwen van traditioneel Duits bier en leer over de rijke geschiedenis van ambachtelijke distillatie. Proef verse bieren rechtstreeks van de tap en geniet van de unieke smaken die alleen in deze regio te vinden zijn. Maak kennis met de lokale brouwers en distilleerders, en laat je onderdompelen in de warme gastvrijheid van Schwangau.

 

Samengevat is Schwangau een geweldige vakantiebestemming met een overvloed aan adembenemende bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu gefascineerd bent door kastelen, prachtige natuur of avontuurlijke buitenactiviteiten, Schwangau heeft voor elk wat wils. Met de majestueuze kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau als iconische trekpleisters, biedt Schwangau een onvergetelijke ervaring voor reizigers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Schwangau zal je zeker niet teleurstellen. Plan je volgende vakantie naar Schwangau en dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid en opwinding die deze bestemming te bieden heeft.


 




Wanneer je Schwangau bezoekt, heb je diverse accommodatieopties om uit te kiezen. Of je nu de voorkeur geeft aan een hotel, pension, vakantiewoning of chalet, Schwangau biedt diverse opties om aan verschillende behoeften te voldoen.


Hotels en pensions

Schwangau heeft een aantal charmante hotels en pensions die gasten een comfortabel verblijf bieden. Van gezellige familiebeheerde pensions tot luxe hotels met een prachtig uitzicht op de omgeving, er is voor elk wat wils. De meeste accommodaties bieden moderne voorzieningen en uitstekende gastvrijheid, waardoor bezoekers zich meteen thuis voelen.


Vakantiewoningen en chalets

Voor reizigers die meer onafhankelijkheid en privacy wensen, zijn er ook verschillende vakantiewoningen en chalets beschikbaar in Schwangau. Deze opties zijn ideaal voor gezinnen of groepen die graag hun eigen maaltijden bereiden en de flexibiliteit van een eigen ruimte waarderen. Met schilderachtige uitzichten en gezellige interieurs, bieden vakantiewoningen en chalets een authentieke en huiselijke ervaring in Schwangau.





Hieronder enkele van onze favorieten accommodaties in de regio

 


Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.




Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.


Schwangau, Duitsland, lees hier onze complete reisgids boordevol tips om te zien en doen in deze regio in Beieren.






Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page