top of page

Wild spotten in het KrugerparkOlifanten, giraffen, zebra’s, luipaarden…Je kunt het echt allemaal tegenkomen in het Krugerpark, een van de grootste wildparken ter wereld.Het Krugerpark, het grootste natuurreservaat ter wereld

Wanneer je naar Zuid-Afrika reist is het Krugerpark een van de bekendste bezienswaardigheden om te bezoeken. Het Krugerpark is een van de bekendste en grootste natuurreservaten ter wereld. Dit natuurreservaat is maar liefst 1.948.528 hectare groot. Dat is ongeveer net zo groot als de helft van Nederland. Het Krugerpark is echt gigantisch groot.


De Big 5 in het Krugerpark

Het Krugerpark is het grootste natuurreservaat van Zuid-Afrika, maar er is nog een reden waarom dit natuurreservaat zo bekend is. Je kunt ze in het Krugerpark namelijk alle 5 zien, de Big 5. Neushoorns, leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels, ze leven alle vijf in het wild in het Krugerpark.Dieren spotten in het Krugerpark

Het Krugerpark staat bekend om zijn grote omvang, maar deze grootte is tegelijkertijd misschien ook wel het nadeel van het Krugerpark. Want hoewel je de Big 5 kan zien in het Krugerpark wil dat nog niet zeggen dat je ze daadwerkelijk ook zult zien. Want door de grootte van het Krugerpark kun je hier echt dagen rondrijden op zoek naar dieren en nog geen steeds geen neushoorn of luipaard zien.


Natuurlijk proberen ze je bij het Krugerpark te helpen om alle dieren te kunnen zien. Zo staan er bij de verschillende kampen in het Krugerpark borden waar up-to-date informatie staat over waar de verschillende dieren gespot zijn. De kans is groot dat je in diezelfde hoek van het Krugerpark deze dieren dan alsnog kunt spotten.Het Krugerpark verkennen met je eigen auto

Je kunt ervoor kiezen om het Krugerpark met je eigen auto/huurauto te verkennen. En dat is echt prima te doen. Er lopen enkele grote, geasfalteerde wegen door het Krugerpark, maar ook de zandpaden zijn goed te berijden. Met je eigen auto door het Krugerpark rijden is dus echt geen probleem. Je mag de auto wel echt absoluut niet verlaten wanneer je ergens door het Krugerpark rijdt. Houd de ramen en deuren van je auto gesloten en ga alleen uit de auto op de daarvoor aangewezen, veilige, plekken. De dieren in het Krugerpark leven in het wild en gedragen zich dus als wilde dieren.Op safari in het Krugerpark

In het Krugerpark worden er ook veel safari’s aangeboden. Nachtsafari’s, wandelsafari’s, safari’s bij zonsopgang, safari’s bij zonsondergang etc. De leiders van deze safari’s houden elkaar op de hoogte als er bijvoorbeeld ergens een luipaard of neushoorn wordt gespot, zodat ze daar meteen op kunnen reageren. het Krugerpark ontdekken met een van deze safari's geeft je zeker de grootste kans om de Big 5 te zien en brengt je op de mooiste plekken van het Krugerpark.
Is het Krugerpark nou echt zo bijzonder?

Ik weet niet of je ons antwoord op deze vraag wilt horen, want volgens velen is het Krugerpark een must do wanneer je in Zuid-Afrika bent.


Echter hebben wij zowel kleinere wildparken als grote wildparken bezocht in Zuid-Afrika en eerlijk gezegd vonden wij de kleine wildparken indrukwekkender dan de grote wildparken.File rijden in het Krugerpark

Omdat het Krugerpark zo commercieel is, rijden er ook echt ontzettend veel auto’s. Het gevoel dat je in de natuurlijk leefomgeving van al deze dieren rijdt, is wat ons betreft een beetje verdwenen. Zeker als je over de geasfalteerde wegen rijdt. Op sommige momenten rijd je gewoon met 20 of 30 auto’s achter elkaar, waardoor je toch een beetje het gevoel hebt dat je file aan het rijden bent in Nederland.Toen wij eenmaal de leeuwen spotten, stonden er binnen no time echt tientallen auto’s om ons heen. Dat deed toch een beetje af aan het magische moment dat je een leeuw in het wild ziet.


Op kamp in het Krugerpark

In het Krugerpark zijn er verschillende kampen waar je kunt slapen.

Nu klinkt kamp wat primitief, want het zijn eigenlijk allemaal kleine vakantieparken met restaurants en winkeltjes en zelfs een zwembad. Ook de huisjes zijn allemaal vrij luxe en lijken totaal niet op een kamp.


Rijd je door het Krugerpark, dan zijn deze kampen ook mooie plekken om te stoppen en even de benen te strekken. Want je mag alleen de auto verlaten op de aangegeven plekken in het Krugerpark, omdat het risico met alle wilde dieren te groot is in de rest van het park.

Maar deze kampen hebben allemaal goede restaurants met mooie uitzichten en de kinderen kunnen er even spelen. Omdat het Krugerpark zo commercieel is, zijn de prijzen dat ook. En zeker in vergelijking met de rest van Zuid-Afrika is eten en drinken in het Krugerpark duur.Berg-en-Dal Rest Camp, een mooi kamp in het Krugerpark

Wij mochten 2 nachten overnachten in het Krugerpark en sliepen in een huisje in het Berg-en-Dal Rest Camp.

Het restaurant bij Berg-en-Dal Rest Camp is erg mooi en het heeft een terras wat een geweldig uitzicht biedt over het Krugerpark. Regelmatig kun je hier dieren spotten aan het water. Wij hadden de eerste minuut al het geluk om een neushoorn te mogen zien.

Het is een vrij groot kamp met allemaal nette huisjes.


De huisjes in het Berg-en-Dal Rest Camp, Krugerpark

Wij sliepen in een huisje met twee slaapkamers, een badkamer en een grote woonkamer met keuken. Verder is er een eigen terras waar je heerlijk kunt luisteren naar alle geluiden in het Krugerpark.

Het huisje van binnen was prima. Niet heel sfeervol en een beetje verouderd. Het deed mij een beetje denken aan de oude Centerparcs huisjes.
Dierengeluiden tijdens het slapen in het Krugerpark

Maar je slaapt wel in een huisje midden in het Krugerpark, dus je kunt natuurlijk wel wat ongedierte verwachten.

Zo hoorde ik de hele nacht iets in ons dak kruipen en onder mijn bed lopen. Waarschijnlijk gewoon een gekko, maar daar moet je wel tegen kunnen. Na een dagje rondrijden in het Krugerpark zag ik zelfs dat er wat in mijn bed gelopen had.


En in het plafond van onze woonkamer hadden twee vogeltjes een nestje gemaakt en deze vlogen dus de hele dag vrolijk door de huiskamer. En spinnen vonden het heerlijk in onze badkamer.

Al met al was slapen in het Krugerpark een bijzondere ervaring.


En ondanks dat het huisje in principe groot genoeg en helemaal prima was, was het toch niet helemaal ons ding. En vond ik het niet erg dat we hier maar 2 nachten waren.3 dagen ontdekken in het Krugerpark

Na 3 dagen rondrijden in het Krugerpark, ben je wel klaar. Je wilt zoveel zien van het Krugerpark en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk dieren spotten, dus je maakt lange dagen in de auto. En dan is 2 à 3 dagen wel gewoon genoeg. Je bent dan wel even klaar met het zitten in de auto.
Is het Krugerpark een must do?

Ben je in Zuid-Afrika dan kun je het Krugerpark eigenlijk niet overslaan, voornamelijk omdat het zo bekend is in de wereld en je het toch een keertje bezocht wilt hebben.

Maar voor ons mist het toch wat charme en voelde het op sommige momenten een beetje als een dierentuin, een safaripark.

Wij hielden dus een beetje een dubbel gevoel over aan ons bezoekje aan het Krugerpark en wat ons betreft is het dus geen must do.Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page