top of page
Stedentrip Barcelona, 10x Must See bezienswaardigheden e.jpg
9378c15547204701822cf9849cee1d85.webp
2f7c2e53b0a4457f89de979c90265f65.webp

La Sagrada Familia is misschien wel de meest beroemde bezienswaardigheid van Barcelona. De Sagrada Familia is een van de beroemdste bouwwerken van Antoni Gaudi en het enige bouwwerk wat hij helaas zelf nooit heeft af kunnen maken.

 

Het bijzondere ontwerp van de Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een van de meest unieke kerken ter wereld. Er is geen kerk die je kunt vergelijken met dit indrukwekkende bouwwerk. Wanneer je de buitenzijde van de Sagrada Familia bewondert, zie je al direct de bijzondere stijl van deze basiliek. Van binnen zul je helemaal overdonderd worden. De prachtige en unieke glas-in-lood ramen zorgen voor een bijzondere en kleurrijke lichtinval. En overal zul je bijzondere details in deze kerk zien. Eigenlijk moet je de Sagrada Familia echt bezoeken wanneer je in Barcelona bent. Het is misschien wel de enige bezienswaardigheid die je echt niet wilt missen tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.

 

De Sagrada Familia, een nog altijd af te ronden bouwwerk

De Sagrada Familia is een gigantische basiliek in het centrum van Barcelona. De bouw van deze basiliek startte al in 1882 en is tot op de dag van vandaag nog altijd niet helemaal af. Maar nu in 2022 kan de bouw toch echt bijna afgerond worden na meer dan een eeuw, althans dat zou je misschien verwachten. wanneer je de Sagrada Familia ziet. Maar men verwacht dat het afmaken van de Sagrada Familia toch nog enkele tientallen jaren zal gaan duren.

 KLIK HIER JE TICKETS VOOR DE SAGRADA FAMILIA

De architect van deze beroemde basiliek is, zoals we hierboven al aangaven, Antoni Gaudi. Antoni Gaudi heeft meerdere bijzondere en beroemde bouwwerken in Barcelona ontworpen, maar de Sagrada Familia is met stip de meest bekende.

 

De geschiedenis van de Sagrada Familia

Van 1882 tot 1926 was Antoni Gaudi zelf intensief betrokken bij de bouw van de Sagrada Familia. Het was zijn project en hij hield zich bezig met alle details. Helaas kwam Antoni Gaudi in 1926 om het leven door een ongeluk met een tram in zijn geliefde stad Barcelona en heeft hij de bouw van de Sagrada Familia nooit mogen voltooien. Ten tijde van zijn overlijden was pas een kwart van de bouw van de Sagrada Familia voltooid.

Er is de laatste jaren veel discussie over de bouw van de Sagrada Familia en dan met name over de materiaalkeuze. Velen zijn namelijk van mening dat de Sagrada Familia wordt afgemaakt met bouwmaterialen die Antoni Gaudi zelf nooit gekozen zou hebben. Er werd altijd gezegd dat de Sagrada Familia helemaal afgemaakt zou worden naar het idee en ontwerp van Antoni Gaudi. Door het gebruik van andere materialen, lijkt daar in de laatste jaren dus toch een beetje van afgeweken te worden. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de kleur van de gevel. De voor-en achterzijde lijken qua kleur niet helemaal hetzelfde. Bovendien kun je ook echt wel een verschil zien in de bouwstijlen van toen de bouw net begon en de manier van bouwen waarmee de Sagrada Familia wordt afgemaakt.

 

Wanneer de Sagrada Familia helemaal klaar zal zijn, zal deze basiliek maar liefst 18 torens hebben. 12 van deze torens staan voor de 12 apostelen. 4 torens staan voor de evangelisten en 1 toren is voor de Heilige Maagd Maria. Dan is er alleen nog de hoogste toren van de Sagrada Familia en deze staat natuurlijk voor Jezus Christus.

 

De Sagrada Familia, het graf van Antoni Gaudi

Wat je misschien niet weet, is dat Antoni Gaudi onder deze basiliek begraven ligt. Het graf van deze beroemde architect bevindt zich in een ondergrondse verdieping van het gebouw. Wanneer je de Sagrada Familia bezoekt, kun je ook het graf van Antoni Gaudi bezoeken. Zijn graf wordt omringd door vier kapellen. Deze vier kapellen zijn elk gewijd aan een ander katholiek figuur. De kapel waarin Antoni Gaudi begraven ligt is toegewijd aan de Maagd El Carmen.

 

De Sagrada Familia is echt de parel van Barcelona en een combinatie van kunst, cultuur en geschiedenis. Je kunt waarschijnlijk niemand vinden, die niet onder de indruk is na een bezoek aan deze basiliek. De Sagrada Familia is absoluut een attractie die je eigenlijk gewoon moet bezoeken tijdens je bezoek aan Barcelona.

Adres: C/ de Mallorca, 401, 08013 Barcelona

Praktische informatie

Hoe kom je bij de Sagrada Familia?

De Sagrada Familia kun je op verschillende manieren bereiken.

Wanneer je met de metro door Barcelona reist, kun je op de lijnen L2 en L5 uitstappen bij metrostration Sagrada Familia. 

Alle hop on en hop off bussen stoppen ook bij de Sagrada Familia.

En er zijn ook enkele fietstours die een stop maken bij de Sagrada Familia.

Waar is de ingang van de Sagrada Familia?

\De ingang voor de Sagrada Familia vindt je op Carrer de la Marina. Voor groepen is er een aparte ingang op deze straat. Scholen kunnen via Carrer Sardenya naar binnen. 

Waar koop je, je tickets voor de Sagrada Familia?

Wanneer je met de metro door Barcelona reist, kun je op de lijnen L2 en L5 uitstappen bij metrostration Sagrada Familia.  Op Carrer de Sardenya kun je tickets kopen bij de ticketsbalie. Echter is de kans groot dat je hier pech zult hebben, want de meeste tickets voor de Sagrada Familia zijn al weken van tevoren uitgekocht. Wanneer je dus een reisje naar de Sagrada Familia op de planning hebt staan, kun je beter direct je tickets online kopen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een bezoekje aan deze bijzondere kathedraal in Barcelona niet zult mislopen. 

KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE SAGRADA FAMILIA

bottom of page