top of page

COSTA 

Dorada

(Costa Daurada)

Wat te doen aan de Costa Dorada I 5 Leuke Dingen om te Doen aan de Costa Dorada

De Costa Dorada, ook wel de Gouden Kust van Spanje genoemd, behoort tot de provincie Tarragona. Tarragona is een provincie met veel historie, waar je echt nog de voetafdrukken van de Romeinen kunt bezichtigen. 

Een vakantie aan de Costa Dorada is dan ook een fijne mix tussen cultuur, historie, strand, bergwandelingen en heel veel lekker eten. 

De Costa Dorada is de perfecte bestemming voor een zomervakantie in Spanje.

Er zijn ontzettend veel Leuke Dingen om te Doen aan de Costa Dorada. Lees hieronder onze tips voor de perfecte vakantie aan deze Gouden Kust. Wij delen alvast 5 Leuke Dingen, 5 hoogtepunten, die je echt niet wilt missen tijdens jouw reis naar de Costa Dorada.

sdfhjkl;.jpg

De Costa Dorada is misschien wel de meest diverse kustlijn van Spanje. Zo loop je van een Romeins Amfitheater zo naar een van de mooiste stranden van de Costa Dorada. 

Een keuze maken uit al dat aanbod voor 5 leuke dingen om te doen is dus moeilijk, want is helemaal afhankelijk van of je meer van een strandvakantie houdt of dat je juist liever de historie en de cultuur opsnuift van de Costa Dorada. 

Hieronder delen wij 5 van onze favoriete dingen om te doen aan de Costa Dorada. 

Tarragona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Tarragona. Deze stad is een grote verzameling van historische bezienswaardigheden waarin de Romein de hoofdrol spelen. In deze stad kun je verschillende overblijfselen zien uit de tijd dat de Romeinen deze stad bewoonden. De belangrijkste bezienswaardigheid is het grote amfitheater aan het water. Een bijzondere plek en absoluut een must-see wanneer je op vakantie gaat aan de Costa Dorada.

Bovendien is Tarragona ook een hele leuk stad, waar het oude centrum heel gezellig is om doorheen te wandelen en te winkelen, met veel unieke toeristenwinkeltjes. 

Natuurpark Els Ports ligt helemaal in het zuidelijke puntje van de Costa Dorada. Officieel kunnen we ervoor debateren of het wel bij de Costa Dorado hoort. Maar wat maakt 10 kilometer meer of minder uit.

Els Ports is een groot gebergte waar allerlei dingen te zien en doen zijn.

Zo kun je naar het hoogste punt op 1447 meter hoogte,'Mont Caro.

Of koel af in het water van Estrets d'Arnes en La Fontcalda, twee prachtige rivieren in natuurpark Els Ports.

Ben je op zoek naar een leuke hike? Dan is ruta del Parrizal een geweldige wandelroute, welke ook met kinderen goed te wandelen is.

Kortom, natuurpark Els Ports, is zeker een van de meest toffe plekken aan de Costa Dorada.

Ametlla de Mar is zeker niet de meest bekende bestemming aan de Costa Dorada en dat terwijl de stranden in dit kleine vissersdorp de mooiste stranden van de Costa Dorado zijn

Ametlla de Mar heeft een ruige kustlijn met meerdere baaitjes die omringd worden door roodbruine rotsen. Je kunt ook wandelen langs de kust van baaitje naar baaitje, waarbij je zelfs langs een scheepswrak loopt. 

Door de ruige kustlijn van Ametlla de Mar is dit ook de beste plek aan de Costa Dorada om te snorkelen.

Meer Costa Dorado..

Onderaan deze pagina kun je al onze Costa Dorado reistips en artikelen lezen.

Koop hier je tickets voor de leukste activiteiten en bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

PortAventura is het meest bekende attractiepark van Spanje en laat dat nou toevallig aan de Costa Dorado liggen. Hoe vervelend. 

PortAventura is wat ons vergelijkbaar met Disneyland Parijs. De sfeer, de aankleding, het voelt echt als een andere wereld. En natuurlijk heeft PortAventura geweldigde attracties, voor zowel de kleintjes als de thrillseekers. 

Zijn de achtbanen in PortAventura niet spannend genoeg? Ga dan naar het nabijgelegen Ferrariland voor een echte thrill.

Ben je op zoek naar afkoeling? Dan kan dat ook bij PortAventura, want naast een attractiepark is er ook een waterpark vol met glijbanen; Port Aventura Caribe Aquatic Park.

Is Salou mooi? Nee, eigenlijk niet. En toch vinden wij dat Salou thuis hoort in deze lijst. Salou is namelijk het centrum van alle levendigheid aan de Costa Dorada. Hier kun je lekkere winkelen bij alle foute toeristenwinkeltjes. Je kunt hier lekker mensen kijken terwijl je geniet van een cocktail bij een van de vele strandtentjes. Of je kunt een van de vele wateractiviteiten doen. In Salou is er echt van alles te doen. 

 

En Salou staat natuurlijk bekend als een van die plekken waar mensen naartoe gaan om te drinken en discotheken te bezoeken. En misschien is het dat ook wel. Maar het is ook een geweldige familiebestemmingen. 

 

Wanneer je niet in de drukte op het strand wil liggen, dan kun je ervoor kiezen om rechts van de haven naar het strand te gaan.
 

Lees hieronder al onze artikelen vol met tips voor jouw reis naar de Costa Dorada.

bottom of page