top of page

10 bezienswaardigheden die je moet zien tijdens jouw stedentrip naar Barcelona

Heb jij zin een weekendje zon, zee, strand, winkelen en lekker eten? Dan is Barcelona de perfecte bestemming voor jouw volgende stedentrip.

In Barcelona kun je heerlijk slenteren door de pittoreske straatjes, cultuur snuiven bij de bijzondere bouwwerken van Antoni Gaudi, heerlijk eten bij een van de vele tapas restaurants en chillen op het strand. Door de ideale combinatie van cultuur, zon, strand en lekker eten heeft Barcelona echt alle ingredienten voor de perfecte stedentrip,
De 10 bezienswaardigheden die je echt niet mag missen wanneer je in Barcelona bent

Barcelona heeft echt ontzettend veel indrukwekkende bezienswaardigheden. En we kunnen je nu al vertellen dat je ze niet allemaal kunt zien tijdens jouw 3-daagse stedentrip naar Barcelona. Wij zijn inmiddels al wel tien keer in Barcelona geweest en nog steeds is er nog zoveel wat wij nog willen zien en ontdekken in deze bijzondere stad aan de Costa Brava.


Om je op weg te helpen hebben wij de, wat ons betreft, 10 mooiste bezienswaardigheden in Barcelona voor je op een rijtje gezet.KOOP HIER JE COMPLETE REISGIDS VOOR JOUW STEDENTRIP NAAR BARCELONA


De Sagrada Familia, de beroemdste bezienswaardigheid van Barcelona

De Sagrada Familia is misschien wel de meest beroemde attractie van Barcelona. Deze kathedraal ontworpen door Antoni Gaudi is, ondanks dat deze kathedraal nog altijd niet af is, een van de meest bijzondere kathedralen ter wereld. Door het vroegtijdig overlijden van Antoni Gaudi heeft hij zijn eigen ontwerp helaas nooit kunnen afmaken. Maar de laatste decennia wordt de Sagrada Familia wel afgemaakt naar het ontwerp van deze beroemde architect.De Sagrada Familia is absoluut een indrukwekkend bouwwerk. Je kunt uren kijken naar de gevel van deze kathedraal en dan nog steeds ontdek je nieuwe, bijzondere details. Je hoeft de Sagrada Familia dan ook niet per see van binnen te bezoeken, om te kunnen zien hoe indrukwekkend deze kathedraal is. Maar desalniettemin raden wij je toch ook aan om het interieur van deze kathedraal te bezichtigen. De prachtige glas-in-lood ramen in de meest heldere kleuren maken de lichtinval in de Sagrada Familie uniek. En ook binnen zie je het bijzondere gebruik van details. De Sagrada Familia is absoluut een unieke, one of a kind kathedraal. Je zult nergens ander ter wereld een kathedraal zien, zoals de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is absoluut een bezienswaardigheid die je gewoon moet zien tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR DE SAGRADA FAMILIA


Adres: Plaça del Tibidabo, 3, 4, 08035 Barcelona
Catedral de Barcelona, een bijzondere kathedraal in Barcelona

De kathedraal van Barcelona staat in de oude, gotische wijk van Barcelona. Waarschijnlijk is het niet de eerste kathedraal die bij je opkomt wanneer je jouw stedentrip naar Barcelona plant en El Catedral de Barcelona heeft ook niet de bijzondere architectuur die de Sagrada Familia wel heeft en toch staat El Catedral de Barcelona wel op onze lijst met bezienswaardigheden die je gewoon moet bezoeken wanneer je in Barcelona bent.


In de tijd dat Barcelona nog Barcino werd genoemd, ca. 2.000 jaar geleden, was deze kathedraal een Romeinse tempel. Tegenwoordig is de volledige naam van El Catedral de Barcelona, Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia. De kerk is vernoemd naar een meisje wat zich verzette tegen de Romeinse keizer Diocletian die haar zei om afstand te nemen van haar katholieke geloof.

Voor wie niet van kerken en kathedralen houdt, is El Catedral de Barcelona nog steeds een bezoekje waard. El Catedral de Barcelona heeft namelijk nog een bijzondere attractie die je niet wilt missen wanneer je in Barcelona bent. Je kunt hier namelijk naar het dak van de kathedraal, wat je een bijzonder mooi en uniek uitzicht over Barcelona geeft.


El Catedral de Barcelona is dus zeker een bezoekje waard tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.


KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER EL CATEDRAL DE BARCELONA


Adres: Pla de la Seu, s/n, 08002 BarcelonaCasa Batlló, de meest gekleurde gevel in Barcelona

Casa Batlló is nog zo´n uniek bouwwerk van de hand van de beroemde architect Antoni Gaudi. De gevel van Casa Batlló is compleet bedekt met gekleurde glasscherven, wat deze gevel absoluut uniek maakt. Wanneer je op verschillende momenten van de dag Casa Batlló bezoekt, zul je zien dat de kleur van dit gebouw lijkt te veranderen, wanneer de lichtval verandert.

Maar ook de binnenzijde van Casa Batlló is heel bijzonder. Er is namelijk geen rechte muur te vinden in dit bouwwerk in Barcelona. Elke ruimte in Casa Batlló is bijzonder. De ene ruimte heeft prachtige grote glas-in-lood ramen, de andere ruimte is weer compleet wit met bijzondere bogen en vanaf het kleurrijke dakterras heb je een leuk uitzicht over Passeig de Gracia. Casa Batlló is wat ons betreft een van de mooiste gebouwen die Antoni Gaudi ontworpen heeft en een Must Visit tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR CASA BATLLO


Adres: Pg. de Gràcia, 43, 08007 BarcelonaTibidabo, het topje van Barcelona

Tibidabo is een bijzondere combinatie van attracties in Barcelona. Wij vinden Tibidabo vooral een bijzondere plek om tijdens zonsondergang te bezoeken. Want vanaf Tibidabo heb je echt een spectaculair uitzicht over Barcelona wanneer de lucht oranje en roze kleurt.


Maar Tibidabo heeft nog veel meer dan alleen maar een prachtig uitzicht. Zo vind je op deze plek de Temple Expiatori del Sagrat Cor, een bijzondere kerk met een groot bronzen beeld van Jezus op het dak. Je kunt met een lift naar het dak voor een nog beter uitzicht over Barcelona.

Vanaf het dak zie je ook het attractiepark liggen, wat je ook kunt vinden op Tibidabo.

Dit attractiepark is een wat retro attractiepark met enkele zeer leuke attracties voor jong en oud. Het is vooral de combinatie van de locatie met de retro attracties die dit attractiepark zo bijzonder maken.


Een van de attracties die meteen in het oog springt wanneer je naar Tibidabo gaat is het grote reuzenrad. Dit kleurrijke reuzenrad van waaruit je uitkijkt over Barcelona is echt heel tof, maar ook wat eng als je geen fan bent van hoogtes.


KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER ATTRACTIEPARK TIBIDABO


Adres: Plaça del Tibidabo, 3, 4, 08035 Barcelona


Park Güell, het meest kleurrijke park van Barcelona

Park Güell is wederom een ontwerp van de beroemde architect Antoni Gaudi. Je ziet zijn stijl meteen terug in het ontwerp van Park Güell door het gebruik van de gekleurde mosaic glasscherven en de bijzondere combinaties van vormen en kleuren.

Een van de meest bekende herkenningspunten van Barcelona vind je terug in Park Güell, namelijk de gekleurde, compleet in mozaïek belegde hagedis.


Park Güell is moeilijk te omschrijven, omdat het zo’n bijzonder geheel vormt. Het is eigenlijk net alsof je door een sprookje wandelt, wanneer je door Park Güell in Barcelona wandelt.

Park Güell bestaat uit verschillende delen. Het meest beroemde en mooiste deel van Park Güell is alleen met toegangstickets te bezoeken. Maar er is ook een deel wat rondom Park Güell loopt, wat gratis is. Dit gedeelte is zeker ook heel bijzonder om te zien en wanneer je hier naar boven loopt, heb je ook een mooi uitzicht over het betaalde gedeelte van Park Güell.


De toegangstickets van Park Güell zijn snel uitverkocht, dus koop je tickets op tijd wanneer je, je stedentrip naar Barcelona aan het plannen bent.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR PARK GUELL BARCELONA


Adres: 08024 BarcelonaLa Rambla, de beroemdste straat van Barcelona

La Rambla is de meest beroemde straat van Barcelona. Het is boulevard voor voetgangers die loopt van Plaça Cataluyna to Port Vell en is bijna 1 kilometer lang.

Het zijn vooral de authentieke kraampjes die je langs deze Rambla vindt, die La Rambla zo leuk maken. In deze authentieke kraampjes vindt je bloemisten, snoep, souvenirs en ijs. Door de grote hordes toeristen die hier vooral tijdens de zomermaanden lopen, is het soms wel moeilijk om de charme van La Rambla echt te zien.

Wij vinden vooral de zijstraten van La Rambla erg leuk om te bezoeken. In de verschillende zijstraten van La Rambla vindt je leuke terrasjes, restaurants, winkeltjes en vooral het historische Barcelona wat je wilt zien tijdens jouw stedentrip naar deze bijzondere stad in Spanje.Parc de La Ciutadella, een moment van rust in Barcelona

Parc de La Ciutadella is een heel bekend park in Barcelona. In Parc de La Ciutadella vind je een zoo, het regionale parlement, maar vooral heel veel plekken om gewoon even lekker te relaxen in het zonnetje.


De grootste trekpleister van Parc de La Ciutadella is de grote waterpartij in het midden van dit park. Cascade Monumental is een grote waterval met gouden accenten, waar een nog jonge Gaudi aan meegewerkt heeft. Van onder is deze waterval in Parc de La Ciutadella al indrukwekkend, maar je kunt ook de koninklijke trappen van deze Cascade Monumental beklimmen en deze indrukwekkende waterval van boven bekijken.


In Parc de La Ciutadella vind je ook nog een leuk en knus meer. In dit meer kun je roeibootjes huren, voor het romantische Barcelona gevoel. Je huurt deze roeibootje ca. 45 minuten en dit is echt een momentje van rust tijdens jouw volgeplande stedentrip naar Barcelona.


In Parc de La Ciutadella kun je echt even de drukte van de stad Barcelona ontvluchten, terwijl je er echt nog midden in zit.


Adres: Passeig de Picasso, 21, 08003 BarcelonaPalau de la Musica Catalana, een ondergewaardeerd pareltje in Barcelona

Palau de La Música Catalana is een plek waar je naartoe gaat om te genieten van muziek. Maar geloof ons, dat Palau de La Musica Catalana absoluut een lust is voor het oog. Palau de la Musica Catalana is niet direct een bezienswaardigheid die bovenaan staat, wanneer je zoekt op de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona. Maar wat ons betreft is Palau de la Musica Catalana echt een van de meest ondergewaardeerde bezienswaardigheden van Barcelona.


Palau de la Musica Catalana is een ontwerp van de architect Lluís Domènech i Montaner en valt vooral op door het gebruik van de vele gekleurde glas-in-lood ramen en door de in mozaïek belegde pilaren aan de buitenzijde. Het absolute hoogtepunt van Palau de la Musica Catalana is het plafond met een prachtig glas-in-lood patroon.


Volgens sommigen is Palau de la Musica Catalana zelfs mooier dan de Sagrada Familia.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR PALAU DE LA MUSICA CATALANA


Adres: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona


Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, een historisch ziekenhuis in Barcelona

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is nog zo´n ondergewaardeerde bezienswaardigheid in onze 10x must See lijst in Barcelona.Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is een oud ziekenhuis wat ook ontworpen is door Lluís Domènech i Montaner. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is compleet gebouwd in de Catalaanse Art Nouveau stijl. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau heeft indrukwekkende koepels, mooie glas-in-lood ramen en indrukwekkende pilaren.


De architect wilde een ziekenhuis bouwen, wat niet voelde als een ziekenhuis en dat is zeker gelukt. Dit ziekenhuis voelt meer als een koninklijk paleis, dan als een ziekenhuis. Wij vinden het vooral het kleurgebruik met de roze koepels en de gekleurde ramen aan de binnenzijde bijzonder mooi.


Hospital de la Santa Creu i Sant Pau bestaat uit een hoofdgebouw met verschillende bijgebouwen die allemaal een eigen functie hebben. Wanneer je over de grote buitenplaats loopt van Hospital de la Santa Creu i Sant Pau kun je deze verzameling gebouwen zien en zie je ook het bijzondere gebruik van kleuren aan de buitenzijde van deze gebouwen met bijvoorbeeld de gekleurde daken van dit ziekenhuis.


Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is absoluut een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens jouw stedentrip naar Barcelona.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR HOSPITAL DE SANTA CREU I PAU


Adres: Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025 Barcelona


Barceloneta, de levendige stranden van Barcelona

Naast heel veel bijzondere bezienswaardigheden heeft Barcelona ook nog eens hele leuke stranden. En de leukste stranden vind je in de wijk Barceloneta in Barcelona. Verwacht niet dat je hier lekker rustig op het strand kunt liggen, want alles hier is druk, levendig en lawaaierig. Maar juist deze levendigheid maakt Barceloneta zo leuk om te bezoeken. Bovendien vind je hier ook enkele zeer leuke strandbarretjes om te genieten van een hapje en een drankje in de Spaanse zon. En je kunt hier natuurlijk ook heerlijk mensen kijken.


Je herkent Barceloneta direct wanneer je hier aankomt, deze strandstrook heeft aan de ene zijde namelijk het hoge W hotel en aan de andere een gouden sculptuur van de kunstenaar Frank Gehry.
Nog meer Barcelona?

Dit zijn maar enkele van de bijzondere bezienswaardigheden die Barcelona rijk is. En we zullen zeker nog veel meer bijzondere plekken delen die je in Barcelona kunt zien. Dus houd vooral onze website in de gaten voor nog veel meer leuks wat er te zien en te doen is in Barcelona. Klik hier voor al onze Barcelona tips.

Heel veel plezier in Barcelona.
Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page