top of page

10 redenen om naar Salou te gaan met het gezin


Als je denkt aan een vakantie als gezin, is Salou misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt.


Salou wordt toch een beetje gezien als een bestemming voor jongeren, een bestemming om te feesten.

Maar misschien is het toch de moeite waard om dat eens te heroverwegen…

Want wij vinden Salou juist een topbestemming om als gezin op vakantie te gaan.
10 redenen waarom Salou een te gekke bestemming is voor een familievakantie


De mooie stranden van Salou

Salou heeft echt een prachtig lang zandstrand. Het strand loopt ook nog eens langzaam af, waardoor het water lang ondiep is. Ideaal met kinderen. Tijdens het hoogseizoen is het strand bij het nieuwe centrum van Salou vrij druk. Maar loop je iets meer richting het oude centrum of nog verder door, dan wordt het strand steeds rustiger en is het goed te doen in het hoogseizoen. In het voor- en naseizoen is het strand overal goed te doen.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN TARRAGONA


De speeltuintjes van Salou

Over kilometers strand, staan om de zoveel meter speeltuintjes voor kinderen. Ideaal toch? Als de kinderen zich even vervelen op het strand, kunnen ze lekker even naar het speeltuintje. Zeker voor gezinnen met kleinere kinderen zijn deze speeltuintjes heel leuk.De lange boulevard van Salou

Salou heeft een hele lange boulevard, autovrij, om te wandelen vol met palmbomen voor dat echte vakantiegevoel. Echt ideaal om hier met kinderen te wandelen. Ze kunnen gewoon lekker rondrennen of spelen in de speeltuintjes op het strand. Heerlijk voor een avondwandeling. Of om de centra van Salou te ontdekken. Je kunt over de boulevard van het oude centrum van Salou, naar het nieuwe centrum van Salou lopen, heerlijk ontspannen.Het fietspad in Salou

Salou heeft een fietspad over de hele lengte van de boulevard. Daarna loopt het fietspad nog veel verder door en kun je zelfs tot de volgende plaats Cambrils fietsen.

Bij de meeste hotels en campings kun je een fiets huren en anders kun je dat ook doen in het centrum van Salou. Heerlijk om met de kinderen Salou en Cambrils te ontdekken per fiets. Onderweg heerlijk stoppen op het strand of bij een van de speeltuintjes. Echt een leuk dagtripje.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN TARRAGONA


De omgeving van Salou

Salou ligt in Tarragona, waar heel veel moois te ontdekken is. Mooie bergen, baaitjes, rijstvelden, steden, watervallen. Tarragona heeft echt voor ieder wat wils. Bovendien zijn de afstanden naar de verschillende bezienswaardigheden vanuit Salou ook nog goed te rijden, waardoor je heel veel moois kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld eens het oude centrum van Tarragona en de grootse kathedraal die centraal in dit oude centrum staat.

KOOP HIER JE TICKETS OM DE KATHEDRAAL VAN TARRAGONA TE BEZOEKEN
Vanuit Salou naar Barcelona

Salou ligt op ca. een uurtje rijden van Barcelona. Super voor een dagtripje, want Barcelona is een stad die je toch eigenlijk wel gezien moet hebben. Barcelona heeft zoveel moois om te zien, dat gaat niet in een dag. Maar een absolute topper is toch wel de Sagrada Familia. Reserveer hiervoor wel op tijd je kaartjes, zeker in het hoogseizoen. En Salou heeft een treinstation. Dus wil je niet met de auto naar Barcelona, dan neem je gewoon de trein en stap je in het centrum van Barcelona uit.


KOOP HIER JE TICKETS OM DE VERSCHILLENDE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN BARCELONA TE BEZOEKEN


Op avontuur in PortAventura World

In Salou ligt het attractiepark PortAventura. Misschien wel net zo mooi als Disney, met de verschillende themagebieden en leuke shows. Bovendien hebben ze attracties voor alle leeftijden, dus ieder gezin kan zich hier vermaken. Helaas is de entree wel prijzig. Kinderen tot vier jaar zijn gratis. Dus ga je met jonge kinderen naar Salou, dan zou ik dit park zeker niet overslaan.


KOOP HIER JE TICKETS VOOR PORTAVENTURA WORLD


Waterpret in Salou

Rondom Salou zitten twee waterparken. PortAventura Caribe Aquatic Park en Aquopolis. Allebei erg leuke parken. En glijbanen zijn altijd een goed idee toch met kinderen?


KOOP HIER JE TICKETS VOOR PORTAVENTURA CARIBE AQUATIC PARK


KOOP HIER JE TICKETS VOOR AQUOPOLISKLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN TARRAGONA


De allermooiste camping van Spanje, Camping Sanguli Salou

Een beetje raar om een camping op te geven als reden om naar Salou te gaan. Maar Camping & Resort Sanguli is echt fantastisch. Al meerdere malen bekroond tot beste camping van het jaar en daar zijn wij het helemaal mee eens. Absolute topper. Van een vakantie op Sanguli krijg je zeker geen spijt. Ben je meer van de wat kleinere campings, dan is camping La Siesta midden in het centrum van Salou een goed alternatief.


Klik hier voor meer informatie op Camping & Resort Sanguli Salou.


De levendigheid van Salou

Salou leeft. Zowel overdag als in de avond kun je heerlijk door Salou struinen. Of dat nou over de boulevard is of in het centrum. Er zijn altijd wel mensen te vinden. De meeste hotels en campings liggen op loopafstand van de boulevard en het centrum, dus hoe leuk is het om in de avond gewoon even je accommodatie uit te lopen en heerlijk mensen te gaan kijken op een terrasje. Of van je kinderen te genieten die nog even op het strand spelen.
KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN IN TARRAGONA


 

KOOP HIER DE COMPLETE REISGIDS VOOR CATALONIE MET NOG VEEL MEER LEUKE STEDEN IN TARRAGONA, BARCELONA EN GIRONA.

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page