top of page

Wat te doen aan de Costa Dorada? I 40x Leuke Dingen om te Zien en Doen met kinderen

Duik in de geschiedenis van de Romeinen. Ga snorkelen met tonijnen of koel af onder een van de vele watervallen. De Costa Dorada is een geweldige vakantiebestemming voor families met kinderen. Zowel jonge als oudere kinderen zullen zich zeker vermaken aan deze diverse kusstrook in Spanje.


De Costa Dorada, de Gouden Kust van Spanje

De Costa Dorada wordt ook wel de Gouden Kust van Spanje genoemd,. Deze kuststrook beslaat de volledige provincie Tarragona en loopt helemaal door tot aan het bijzondere natuurgebied de Delta Ebro.

De Costa Dorada is misschien wel een van de meest diverse kuststroken van Spanje. Zo zijn er natuurlijk heel veel stranden, maar ook bergen op korte afstand van de zee en heel veel historie, door de Romein die ooit sterk vertegenwoordigd waren in deze regio.

Er is dus voor iedereen, voor jong en oud, wat te doen aan de Costa Dorada.


40x Leuke Dingen om te Zien en Doen aan de Costa Dorada met kids

Wat te doen met kinderen aan de Costa Dorada? Op vakantie probeer je altijd leuke dingen te doen met de kinderen en voor de kinderen., want blije kinderen zijn meestal ook blije ouders.

Geen zorgen, aan de Costa Dorada komt dat helemaal goed, want voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen is er van alles te beleven en te zien aan de Costa Dorada.

Wij zochten voor je uit wat er allemaal te doen is aan de Costa Dorada en maakten een lijst met 40 Leuke Dingen om te zien en Doen met kinderen aan de Costa Dorada.


1. PortAventura, het leukste attractiepark van Spanje aan de Costa Dorada

PortAventura is het bekendste en meest bezochte attractiepark van Spanje. En laat dat nou toevallig aan de Costa Dorada liggen. Wat ons betreft is dit attractiepark vergelijkbaar met Disneyland. De aankleding en de decoraties laten je meteen een andere wereld inlopen, zodra je dit attractiepark in wandelt. De toffe shows en de parades maken dat plaatje helemaal af.

En natuurlijk zijn er heel veel attracties. Voor zowel jongere kinderen, oudere kinderen, als voor de ouders zelf is er van alles te doen in PortAventura. Het is een uitdaging om het hele park in een dag te zien, maar je zult je zeker niet vervelen tijdens een dagje PortAventura.

Adres:Av. Pere Molas, Tarragona


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.


2. Ferrari Land, snelheid aan de Costa Dorada

Ferrari Land hoort bij PortAventura, maar wordt gezien als een apart attractiepark.

Wanneer je Ferrari Land wilt bezoeken, heb je dus ook extra tickets nodig. Alleen je PortAventura World entreetickets is niet voldoende.


Bij Ferrari Land draait alles om snelheid en auto's, zoals je wellicht kunt verwachten als je naar de naam van dit park kijkt. In Ferrari Land vindt je een van de engste en snelste achtbanen van Spanje. Maar ook voor de kleintjes zijn er genoeg activiteiten in het racethema.

Adres:Av. Pere Molas, Tarragona

3. PortAventura Caribe Aquatic Park, glijbanen en verkoeling aan de Costa Dorada

PortAventura Caribe Aquatic Park is het waterpark wat hoort bij PortAventura, maar waar je natuurlijk ook weer aparte tickets voor nodig hebt. Dit waterpark is het mooiste waterpark aan de Costa Dorada. Niet alleen door de vele glijbanen, maar ook de aankleding en de sfeer van dit waterpark. Zowel voor de kleine kinderen als voor de oudere kinderen, zijn er allerlei verschillende glijbanen bij PortAventura Caribe Aquatic Park. Niemand zal zich vervelen tijdens een dagje verkoeling zoeken in dit waterpark.

Adres:Av. Pere Molas, TarragonaWat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

4. Canyoning in de bergen van de Costa Dorada

Zoals we hierboven al schreven is de Costa Dorada een van de meest diverse kuststroken van Spanje.

Dus binnen 30 minuten tot een uurtje vanaf zee, kun je al hoog in de bergen staan. Voor de grotere kids is het een hele leuke activiteit om een dagje de bergen in te gaan voor een dagje canyoning.

Deze unieke activiteit laat je de geheime plekjes van de gebergte in Tarragona zien. Het is een stoere activiteit en je koelt ook nog eens lekker af.
5. Het Amfi theater in Tarragona I Romeinse geschiedenis aan de Costa Dorada

Tarragona was ooit een belangrijke stad voor de Romeinen. Je kunt in deze stad dan ook allerlei bezienswaardigheden bezoeken, die je de geschiedenis van de Romeinen in Tarragona laten zien.

De belangrijkste Romeinse bezienswaardigheid in Tarragona is het Amfitheater. Dit indrukwekkende Amfi theater direct aan zee was ooit een van de belangrijkste gebouwen in Tarragona, waar stierengevechten, gladiatorengevechten en shows werden gegeven. Er hangt dus een stoere geschiedenis aan dit indrukwekkende bouwwerk, wat zelfs op kinderen indruk zal maken.


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

6. Op speurtocht door Tarragona, de hoofdstad van de Costa Dorada

Tarragona is een geweldige stad om te verkennen. Voor zowel jong als oud. In het oude centrum vindt je enkele mooie bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Tarragona, Pilonsstreet en de ondergrondse tunnels.

Helaas hebben kinderen niet altijd zin om al die bezienswaardigheden af te lopen. Dus om een dagje Tarragona verkennen leuker te maken voor kids, hebben ze een speurtocht bedacht.

Dus terwijl de kinderen op zoek gaan, kunnen de ouders ondertussen lekker rustig rondkijken.
7. Montblanc, de Middeleeuwen aan de Costa Dorada

Montblanc is een van die leuke bergdorpen op korte afstand van de zee. Montblanc is een prachtig dorpje, waar je echt teruggaat in de Middeleeuwen. Ontdek de oude kasteelmuren, het kasteel zelf en de straatjes waar vroeger de kooplieden hun waren verkochten.


Het is vooral de legende van Sant Jordi, de ridder die de draak versloeg, welke dit dorpje zelfs voor kinderen interessant maakt.

8. Aquopolis, nog meer waterpret aan de Costa Dorada

Hierboven zag je al eerder het waterpark van PortAventura voorbijkomen. Een bezoek aan dit park is niet voordelig en het kan hier erg druk worden. Een alternatief voor PortAventura is Aquopolis. Dit Waterpark heeft veel leuke glijbanen, maar is net wat kleinschaliger en daardoor ook wat rustiger. De glijbanenpret is echter niet minder.

Adres:Passeig de Pau Casals, 65, 43480 Platja de la Pineda, Tarragona

9. Aqualeon, als je nog niet genoeg hebt van de waterparken aan de Costa Dorada

En we gaan nog even door met de waterparken aan de Costa Dorada. Aqualeon is namelijk nog een leuk en kleinschalig waterpark in Tarragona. Ook hier is er meer dan genoeg glijbanenvermaak en is het heerlijk wanneer je toe bent aan een beetje verkoeling in de hete zomers van Tarragona.


Adres:Finca les Basses, s/n, 43716, Tarragona10. La Fontcalda, springen in een warmwaterbron in de bergen van de Costa Dorada

La Fontcalda is een warmwaterbron in natuurpark Els Ports. Els Ports ligt in het zuidelijke puntje van de Costa Daurada, waar je heel veel toffe plekjes kunt zien. La Fontcalda is een van die plekjes.

Het wordt een warmwaterbron genoemd, maar met die term verwacht je wellicht wat teveel van deze plek. Het warmwatergedeelte is namelijk een badje van 1 meter breed.


Maar de kloof die bij deze warmwaterbron hoort is daarentegen wel een hele mooie plek. De kloof ligt tussen de rotsen en voelt echt als een geheim plekje. Kinderen kunnen hier lekker zwemmen. En zelfs snorkelen in het heldere bergwater. Grotere kinderen kunnen hier van de rotsen springen. Er zijn zowel hoge als kleine rotsen om vanaf te springen.


La Fontcalda is een van onze favoriete plekken in natuurpark Els Ports.


Adres: 43780 Prat de Comte, Tarragona


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

11. Karting Salou, racen aan de Costa Dorada

Karten is altijd leuk. En zeker wanneer de zon schijnt en je bent in de vakantiemodus is karten leuk om te doen voor jong en oud. Bij Karting Salou zijn er twee banen. Een baan voor de kleine kinderen en een baan voor de grote kinderen en volwassenen. Uiteraard rijden de kinderen in kleinere en langzamere karts. Maar omdat ze tegen elkaar kunnen racen op een aparte baan is de kartervaring net zo tof voor de kleine kids.


Adres:C-14, km 0,196, 43840 Salou, Tarragona12. Siurana, door de bergen voor een spectaculair uitzicht

Siurana is misschien niet bij uitstek een bezienswaardigheid of attractie voor kinderen aan de Costa Dorada.

Maar omdat onze kinderen het zo tof vonden, hebben we toch besloten deze toe te voegen op deze lijstje. Dit dorpje is namelijk een van de meest indrukwekkende plekken aan de Costa Dorada. De ligging, het uitzicht en de hike die je vanaf dit dorpje kunt doen zijn allemaal WOW. En daarom denken wij dat alle kinderen onder de indruk zullen zijn van deze plek.


13. Pizza eten bij zonsondergang

Een van onze favoriete activiteiten aan de Costa Dorada, is eigenlijk heel simpel. Bovendien kun je het overal doen. Haal pizza's af bij je favoriete pizzeria, in ons geval was dat gewoon de pizzeria op Camping Resort Sanguli Salou. En neem ze mee naar het strand. Lekker op je handdoek met een afhaalpizza en een ondergaande zon; dat is het ultieme vakantiegevoel.


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

14. Mont Caro, het hoogste punt van de Costa Dorada

Mont Caro is het hoogste punt van natuurpark Els Ports en daarmee ook het hoogste punt van de Costa Dorado. Vanaf de stad Tortosa is het ca. 30-40 minuten rijden tot het hoogste punt op maar liefst 1447 meter hoogte. Op het hoogste punt is er een uitkijkpunt gemaakt vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt over de Costa Dorada en met name natuurpark de Delta Ebro. Men zegt dat je met goed weer zelfs Mallorca kunt zien liggen, maar dat hebben wij nog nooit gezien.
15. Bosc Aventura Salou, ziplinen voor kinderen aan de Costa Dorada

Bosc Aventura is een leuk park voor kinderen net buiten het centrum van Salou. In dit park kun je ziplinen tussen de bomen van de Costa Dorada. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Zo kunnen zowel de echt kleine kinderen, als de grote kinderen zich vermaken in dit park.


Adres: Carrer de Barbastre, 15, 43840 Salou, Tarragona

16. Uitwaaien op een catamaran op het mooie water van de Costa Dorada

Uitwaaien op een catamaran op het mooie water van de Costa Dorada. Een van onze favoriete boottochten is een halve dag of een hele dag lekker met een catamaran het water op.

Lekker springen in het water en afkoelen op de warme dagen van de Costa Dorada.


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

17. Gaudi Museum, de creatieve geest van Antoni Gaudi

Antoni Gaudi was een beroemde architect of misschien zelfs meer een kunstenaar in Spanje. Vooral in Barcelona heeft deze architect zijn stempel gedrukt op de stad met zijn bijzondere bouwwerken, die jaren na zijn dood nog steeds in ontwikkeling zijn. De beroemde Sagrada Familia is een van zijn werken.

Het Gaudi Museum in Reus neemt je mee op de reis en in het hoofd van Antoni Gaudi. Erg leuk om te doen, zeker op mindere dagen.

Adres:Plaça del Mercadal, 3, 43201 Reus, Tarragona18. Fietsen aan de Costa Dorada, het fietspad tussen Cambrils en Salou

Natuurlijk denk je niet meteen aan fietsen wanneer je op vakantie gaat naar de Costa Dorada. Maar er zijn fietspaden die uitermate geschikt zijn voor een leuke fietstocht met de kinderen. Zo ook het fietspad tussen Cambrils en Salou. Hier fiets je langs het strand naar Cambrils of Salou. Onderweg kun je stoppen bij een strand of bij een van de vele speeltuintjes die je kunt vinden op deze stranden. Bovendien zijn Salou en Cambrils beide leuk om te bezoeken.19. Waterval Vall del Riu Glorieta, afkoelen in Alcover aan de Costa Dorada

Deze tip is wel afhankelijk van de droogte in Spanje. Dit is absoluut een van de mooiste watervallen aan de Costa Dorada. Echter wanneer de jaren erg droog zijn, dan is deze waterval wellicht wat kleiner dan je misschien hoopt. Nog een belangrijk weetje. Om een frisse duik te kunnen nemen aan de voet van deze waterval, moet je wel eerst 3,2 kilometer hiken. Het is een vrij gemakkelijke wandeling die je ook zeker met kinderen moet doen, desalniettemin is het in totaal wel 6,4 kilometer heen en terug.

Deze waterval is misschien wel wat meer voor de grotere kinderen. Want het is wel een beetje klimmen over de rotsen om een duik te kunnen nemen. Voor kleine kinderen zou het misschien net wat te gevaarlijk kunnen zijn.


De wandeling start bij Mas de Fores.

Adres :Diseminado la Torreta, 24, 43460, Tarragona20. L'Assut, Piscina Natural Beceite, een natuurlijk zwembad in de bergen van Tarragona

In de hete zomers zijn we allemaal op zoek naar verkoeling. Wil je even iets anders dan afkoelen in de zee. Dan is dit natuurlijk zwembad in de bergen van natuurpark Els Ports een leuk alternatief. Dit natuurlijke zwembad is gevuld met heerlijk fris water. De kinderen kunnen hier heerlijk van lage rotsen springen, terwijl je zelf van de zon kunt genieten al liggend op een rots. Beceite is overigens ook een leuk dorpje voor een hapje en een drankje.


Adres: 44588 Beceite, Teruel21. Ruta del Parrizal, een afwisselende wandeling door de bergen van Tarragona

Ruta del Parrizal vindt je direct langs het Piscina Natural de Beceite. ruta del Parrizal is een flinke wandeling, maar wel een hele afwisseling wandeling. Je loopt over vlonders die aangelegd zijn over lage poeltjes, je loopt door de bossen en eindigt in een grote en indrukwekkende kloof.


LEES HIER MEER OVER RUTA DEL PARRIZAL


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

22. Badia dels Alfacs I Huur een bootje in de Ebro Delta, het puntje van de Costa Dorada

Badia dels Alfacs is de grootste natuurlijke baai van Europa. Het is zeker niet een van de mooiste stukjes kustlijn van de Costa Dorada, maar door de natuurlijke baai is het wel heerlijk rustig varen.

Vanuit Sant Carles de la Rapita waar je een bootje kunt huren, kun je naar de zandbank varen aan de overzijde van deze baai. Hier kun je lekker in het koele water springen.

Badia dels Alfacs is uitermate geschikt voor een rustig middagje varen in de warme zomers van de Costa Dorada.


23. Tuna Tour Ametlla de Mar I Tussen de tonijnen aan de Costa Dorada

Ben je niet bang voor vissen en is snorkelen jouw ding. Dan is deze Tuna Tour echt iets voor jou.

Deze twee uur durende boottocht brengt je naar de diepe zee, waar je he t water in kunt springen tussen honderden tonijnen, grote tonijnen. Het zijn geen dolfijnen, maar Tuna Tour Amettla is absoluut een unieke ervaring.


VERGEET JE SNORKEL UITRUSTIG NIET! KOOP HET HIER


24. Jungle Trek Tarragona I Klimmen tussen de bomen van de Costa Dorada

Jungle Trek Tarragona is een beetje vergelijkbaar met Bosc Aventura Salou. Ook hier kun je klimmen tussen de bomen en kunnen de grote kinderen ziplinen tussen de bomen. Jungle Trek Tarragona heeft verschillende activiteiten voor zowel grote, als kleinere kinderen.

Ook fijn is dat de schaduwen van de bomen voor een beetje verkoeling zorgen in de hete zomers van de Costa Dorada.25. Estrets d'Arnes I Wandelen in het koude bergwater van Tarragona

Estrets d'Arnes zijn een geweldige plek om tijdens de zomer een beetje af te koelen.

Je vindt deze wandelroute in natuurpark Els Ports, in het meest zuidelijke puntje van de Costa Dorada.

De wandelroute is eenvoudig en loopt in zijn gehele lengte langs een rivier, waarin je heerlijk verkoeling kunt zoeken. Vooral voor kinderen is het hier heerlijk. Vang visjes in het ondiepe, koude bergwater of loop een stukje verder en spring van de rotsen in de diepere stukken. Estrets d'Arnes is wat ons betreft een van de mooiste plekken van de Costa Dorada.


Adres:43597, Tarragona

Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

26. Les Olles I Zwemmen in het bergwater van Tarragona

Les Olles is nog zo'n toffe plek in de bergen van natuurpark Els Ports. Deze natuurlijke zwemvijvers zijn een heerlijke plek voor verkoeling en voor een picknick. Wil je wat meer spanning? Dan kun je springen van de hoge rotsen in het diepe water van Les Olles. Pas daar wel mee op en luister naar de locals, die dit vaker doen. Ook voor de natuurlijke zwemvijvers telt weer dat je een beetje afhankelijk bent van de droogte in Spanje. In droge jaren zal het water niet zo hoog staan in deze zwempoelen.


Adres:43596, Tarragona
27. Calafell Rodelbaan I Rodelen in de zon van de Costa Dorada

Rodelen is nou niet direct iets waar je aan denkt, als je denkt aan een vakantie aan de Costa Dorada.

Verrassing, er is toch echt een Rodelbaan. Deze Rodelbaan is absoluut een leuke en snelle activiteit voor kinderen, wanneer je op vakantie bent aan de Costa Dorada.


Adres:Ca la Manela, Camí de, 43820 Calafell, Tarragona28. Jardin del Papagayo I Het leukste dierenpark in de omgeving van de Costa Dorada

Je leest het al een beetje in de titel, dit park ligt niet aan de Costa Dorada. Jardin del Papagayo ligt net wat zuidelijker, maar wij vinden het de reis meer dan waard. Dit interactieve dierenpark wat vooral in het teken van vogels en papegaaien staat is superleuk. Ook kinderen vinden dit park te gek. Al zijn sommige kinderen in het begin misschien een beetje bang voor de vogels, draaien de meeste kinderen al snel bij en kan het voer voor de vogels niet aangehaald worden.

Wij gaan hier elk jaar wel een keertje heen en het blijft leuk.


Het nabijgelegen dorpje Peniscola is overigens een van de mooiste dorpjes van Spanje en absoluut een aanrader als je toch in de omgeving bent.


Adres:Camí de la Ratlla del Terme, 12580 Benicarló, Castelló


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

29. Caro La Barcina I Wandel naar de top van Tarragona

Caro La Barcina is een wandeling naar de top van Tarragona. Net iets er onder officieel, want de top behoort aan Mont Caro. Maar het uitzicht wat je hebt aan het einde van deze wandeling valt zeker niet tegen. Ook voor kinderen is dit een wandeling die goed te doen is. En misschien heb je wel het geluk om een berggeit te zien wandelen.


30. De Via Verde I Fietsen in Tarragona

De Via Verde is een fietspad van meer dan 70 kilometer lang, wat van de zee tot in de bergen loopt. Er zijn veel mooie stukken om te fietsen over deze Via Verde. De Via Verde in het natuurpark Ebro Delta is vrij vlak en makkelijk te fietsen. Daarentegen is het fietspad rondom Horta de Sant Joan prachtig en brengt je langs enkele van de mooiste plekken in de bergen van natuurpark Els Ports.


31. Parc DeltAventur I Een grote speeltuin met terras in Tarragona

Parc DeltAventur ligt in het natuurpark Ebro Delta in het zuiden van Tarragona, helemaal onderaan de Costa Dorada. Er is van alles te zien in dit natuurpark. Parc DeltAventur is leuk voor de kinderen. Ze kunnen hier lekker klimmen en spelen, terwijl je zelf lekker op het terras kunt zitten.32. Temps de Terra I Het leukste restaurant aan de Costa Dorado

Temps de Terra is een verborgen pareltje in Tarragona. Als je niet weet dat dit restaurant bestaat, zou je het nooit kunnen vinden. Dit restaurant ligt ergens verscholen tussen de olijfbomen en sinaasappelbomen.

Op het grote terrein van dit restaurant vind je een meer, paarden, een ezel, ganzen en een speeltuin.

Combineer dat met lekker eten en je hebt de perfecte vakantiemiddag.


De sfeer van Temps de Terra is absoluut dat hippie Ibiza gevoel. Je betaalt hier een vast prijs voor een menu en je kunt niet kiezen wat je eet. Je krijgt wat de pot schaft. Een ding wat vaststaat is dat het hoofdgerecht bestaat uit heel veel vlees en dat je absoluut over de top vol zit, wanneer je hier weggaat.

Een menu kost rond de 30 euro. Een kindermenu rond de 10 euro.

Om te lunchen is dit een van de leukste plekken aan de Costa Dorada.


Adres: Finca Temps de Terra Partida de l'ametller s/n, 43870 Amposta, Tarragona

33. Parasailen Salou I Bewonder de Costa Dorada vanaf boven

In Salou kun je tal van wateractiviteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld op een bananenboot of jetskien,

Parasailen vinden wij de leukste van deze activiteiten. Vanaf het strand van Salou word je naar een boot gebracht en kun je Salou en omstreken vanaf hoogte bewonderen. Bovendien is het een heerlijke frisse wind.

Deze activiteit is uiteraard niet voor mensen met hoogtevrees.


Adres:Playa de Levante S/N, 43480 Salou, Tarragona


Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.


34. Snorkelen in Ametlla de Mar I De mooie onderwaterwereld van de Costa Dorada

Ametlla de Mar heeft misschien wel de mooiste stranden van de Costa Dorada. Hoge rotsen vormen hier mooie baaitjes met helder water. Door de rotsen is Ametlla de Mar ook de beste plek om te snorkelen aan de Costa Dorada. Dus is snorkelen iets wat je graag doet met je kinderen, dan is Ametlla de Mar de plek waar je moet zijn. Je kunt ook een tour doen met een ervaren instructeur die je de beste plekken in Ametlla de Mar kan laten zien met de mooiste en meeste vissen.


VERGEET JE SNORKEL UITRUSTIG NIET! KOOP HET HIER


35. Flamingo's spotten in de Ebro Delta I heel veel roze aan de Costa Dorada

Wist jij dat er flamingo's woonden aan de Costa Dorada? Je kunt deze prachtige dieren zien in natuurpark de Ebro Delta. Ze verspreiden zich over dit natuurgebied, maar er zijn enkele plekken waar je vaak grote groepen kunt zien staan. Zoals bij Platja del Trabucador. Ook de volgende punt op onze lijst 50x Leuke Dingen om te Doen met kinderen aan de Costa Dorada.36. Platja del Trabucador I De beste plek voor de zonsondergang aan de Costa Dorada

Platja del Trabucador is een landtong in natuurpark Ebro Delta. Aan de ene kant van deze landtong vind je de wat ruigere zee en de andere kant grenst aan de grootste natuurlijke baai van Europa.

Houden je kinderen van golven, dan is de ruige kant de perfecte plek. Maar heb je kleine kinderen dan is de kant met het rustige water juist geweldig. Het is hier heel lang ondiep, waardoor ook kleine kinderen hier heerlijk rustig kunnen spelen in het water.37. Paardrijden in de Ebro Delta I een moment van rust aan de Costa Dorada

De Ebro Delta is een prachtig natuurpark in het meest zuidelijke puntje van Tarragona. Het is het vlakste stuk land wat je kunt vinden aan deze kuststrook en dus een geweldige plek om paard te rijden. Wandel tussen de rijstvelden en geniet van de bijzondere omgeving, die zo niet als Spanje voelt.

En paardrijden is altijd een beetje magisch toch?38. Kayak naar Cova del Llop Marí I De verborgen plekken van de Costa Dorada

De rotsen die je langs de gehele kustlijn van de Costa Dorado vind, verbergen enkele mooi pareltjes. Kayakken is de beste methode om deze verborgen plekken te vinden. Je kunt zelf een een kayak huren en op zoek gaan, maar je kunt natuurlijk ook gaan kayakken met een ervaren gids, die je deze verborgen plekken laat zien39. Parc Sama I Een botanische tuin aan de Costa Dorada

Over deze attractie aan de Costa Dorada twijfelen wij een beetje. Waar wij dit park een beetje twijfelachtig vonden, zijn heel veel mensen wel heel enthousiast over dit park. Daarom hebben wij Parc Sama toch op onze lijst gezet. Deze botanische tuin is anders dan andere botanische tuinen en je ziet hier daar dan misschien ook niet zoveel tropische planten als je zo verwachten. En toch is het een aparte plek. Ook kinderen zullen het hier geweldig vinden. De loslopende dieren, de ruimte om te rennen en de rust maken dit een fijne plek voor kinderen.Adres: Carretera de Vinyols, s/n, 43850 Cambrils, Tarragona

Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.


40. Prehistorische grotten van Esplugues Francolí I De geschiedenis van de Costa Dorada

De Grotten van L'Espluga zijn natuurlijke holten die al sinds het paleolithicum door de mens worden gebruikt.

In de grotten bevindt zich nu een museum die je door middel van grote projecties meenemen in het onstaan van deze grotten, maar ook in de ontdekking van deze grotten. Deze grotten werden pas in 2019 ontdekt en zijn dus een vrij recente ontdekking.


Adres :Avda. Catalunya, S/N, 43440 Espluga De Francolí ( L'), Tarragona
40x de Costa Dorada met kinderen

De Costa Dorada is echt een heerlijke bestemming voor een familievakantie.

Er is van alles te doen voor zowel jonge, als oude kinderen. En dan hebben we alle mooie stranden om op te spelen en om te zwemmen nog niet eens op deze lijst gezet.

Ga jij binnenkort naar de Costa Dorada? Dan wensen we je alvast een hele fijne vakantie.

Wat te doen aan de Costa Dorada I 40x de leukste dingen om te zien en doen met kinderen aan de Costa Dorada. Lees nu ons artikel boordevol reistips en reisinspiratie voor je vakantie met kinderen naar Tarragona, Spanje.

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page