top of page

Alpe d'Huez I Een zonnig bergdorp hoog in de Franse Alpen

Alpe d'Huez, de meest oranje plek in Frankrijk in de zomermaanden. En dan natuurlijk met name, wanneer de Tour de France over deze berg trekt. Er is geen plek tijdens de Tour de France waar je meer Nederlanders vind, dan op de Alpe d'Huez.

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden dat de Alpe d'Huez een geliefde vakantiebestemming is.

Zowel in de wintermaanden, als in de zomermaanden is de Alpe d'Huez een populaire bestemming voor actievelingen.


Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen

Waar ligt de Alpe d'Huez?

De Alpe d'Huez is een berg en een gelijknamig bergdorp in de Franse Alpen. Het ligt op ca. een uurtje rijden van Grenoble en dichtbij de nationale parken Écrins en Vercors. De Alpe d'Huez ligt in het Grandes Rousses bergmassief, op 1.860 meter hoogte. De Alpe d'Huez ligt dichtbij de vallei van Bourg d'Oisans, ook een populaire vakantiebestemming in de Franse Alpen, zeker voor families.


Alpe d'Huez I De perfecte vakantiebestemming voor actievelingen

De Alpe d'Huez is een geliefde vakantiebestemming voor velen, maar vooral voor de mensen die op zoek zijn naar een actievere vakantie. Want op deze berg in de Franse Alpen, vind je zowel in de zomer als in de winter is er van alles te doen op deze berg en in het gelijknamige bergdorp.

Zowel extreme sporters, als de rustige wandelaars zullen zich prima vermaken op de Alpe d'Huez.


Alpe d'Huez I Een top bestemming voor families met kinderen

De Franse Alpen zijn een geweldige bestemming voor gezinnen met jonge kinderen of oudere kinderen. Zowel jonge kinderen, als oudere kinderen hoeven zich geen seconde te vervelen op deze berg in de Alpen.

Voor iedereen is er wel wat te doen in dit bergdorp.

En wil je als gezin gewoon even niets doen, dan kan dat natuurlijk ook. Want door de ligging van Alpe d'Huez aan de zuidkant van de berg, schijnt de zon hier maar liefst 300 dagen per jaar.


De Alpe d'Huez heeft het Famille Plus keurmerk gekregen van de Franse overheid en is dus officieel bestempeld als een fijne vakantiebestemming voor families.

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de Alpe d'Huez een heerlijke bestemming is als familie. Met twee oudere kinderen, hebben wij ons hier heerlijk vermaakt. wWat te doen op de Alpe d'Huez

Maar wat is er dan allemaal te doen op de Alpe d'Huez. Van alles dus. Jong, oud, fietsers, wandelaars, niemand hoeft zich te vervelen tijdens een zomervakantie naar de Alpe d'Huez. Wij zetten vast wat van leuke activiteiten om te doen op de Alpe d'Huez voor je op een rijtje. Lees hieronder alles over leuke dingen om te doen en zien op de Alpe d'Huez.


Pic Blanc I Naar 3323 meter hoogte in de Franse Alpen

Pic Blanc is misschien wel de hoofdattractie wanneer je op vakantie bent naar de Alpe d'Huez.

El Pic Blanc is de witte bergtop die hoog boven de Alpe d'Huez uitsteekt. Vanuit de Alpe d'Huez gaat er een kabelbaan naar deze witte bergtop.

Dit is echt een van de leukste dingen om te doen in de Alpe d'Huez. Want hoe leuk is het om gewoon midden in de zomer met je voeten in de sneeuw te staan?

Bovendien is het uitzicht vanaf Pic Blanc niets minder dan spectaculair te noemen. Vanaf Pic Blanc heb je een panoramisch uitzicht over de Franse Alpen en kun je in de verte zelfs de Mont Blanc zien liggen, welke op ca. 2,5 rijden ligt.


Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen

De beroemde klim van de Alpe d'Huez I Fietsen in de Alpe d'Huez

Fietsen is een populaire activiteit op de Alpe d'Huez. De beklimming van de Alpe d'Huez is niet voor niets een van de meest populaire etappes van de Tour de France.

De beklimming van de Alpe d'Huez start in het leuke dorp, Bourg des Oisans, van waaruit je door 21 haarspeldbochten 13,8 kilometer en 1061 omhoog klimt.

Alpe d’HuZes is ook bekend in Nederland, een evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, waarbij duizenden deelnemers meerdere keren de berg beklimmen.


In de zomermaanden proberen dan ook veel fietstoeristen om deze zelfde klim te doen. Bovendien zijn er nog veel meer leuke wielerroutes in de omgeving van de Alpe d'Huez.

Een wat minder uitdagende klim is bijvoorbeeld de Col d’Ornon. Deze klim is een stuk korter en minder steil.


Mountainbiken op de Alpe d'Huez

Maar naast het beklimmen van de Alpe d'Huez, is het afdalen van deze berg minstens net zo populair.

Alpe d'Huez is een walhalla van mountainbikers. Het is een van de grootste mountainbikegebieden in Frankrijk. In totaal zijn er meer dan 250 kilometer aan paden waar je kunt mountainbiken, die de dorpen op dit bergplateau met elkaar verbinden.

Op de Alpe d'Huez zijn 36 verschillende, gemarkeerde trails aangelegd tot een hoogte van maar liefst 2.600 meter.

De meest bijzondere trail op de Alpe d'Huez is de Megavalnache EN1. Vanaf het hoogste punt van de Alpe d'Huez, Pic Blanc, daal je helemaal af naar beneden naar het dorpje Bourg d'Oisans. Een spannende afdaling die gaat door sneeuw, rotsen, bossen en weides.

Ben je een beginnende mountainbiker? Ook dan zijn er genoeg leuke routes om af te dalen. Als beginner is het verstandig om de groene en blauwe routes te volgen.


Afkoelen in de meren van de Alpe d'Huez

De Alpe d'Huez ligt in het bergmassief les Grandes Rousses. Op dit bergplateau liggen verschillende helderblauwe meertjes met ijskoud bergwater. Perfect om in af te koelen tijdens de warme zomerdagen.

Het meest bekende meer is Lac Besson. Dit meer ligt direct langs de gondellift. Veel mensen die hier aankomen, maken dan meteen van de gelegenheid gebruik om af te dalen richting het felblauwe water van dit meer.

Andere mooie meertjes op de Alpe d'Huez zijn Carrelt, Faucille en Noir.

Wanneer je echt een duik wilt nemen in deze meertjes, bereid je dan wel voor op ijskoud water wat vanuit de gletsjers naar beneden stroomt in deze meren.


Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen


X-Fly I More Adreline op de Alpe d'Huez

Er zijn zoveel leuke dingen om te doen op de Alpe d'Huez. Ben je op zoek een adreline boost? Dan is X-Fly de beste plek hiervoor op de Alpe d'Huez. Vanaf deze 9 meter hoge toren, kun je een viertal activiteiten doen. Zo kun je naar beneden over de zip-wire, abseilen of ga voor de ultieme thrill en ga voor een vrije val van 4 of 8 meter, waarbij je op een springkussen land.

Je kunt de toren ook beklimmen.


Welke activiteiten kun je nog meer doen op de Alpe d'Huez?

We kunnen onmogelijk alle activiteiten die je op de Alpe d'Huez kunt doen apart beschrijven, want er is echt zoveel te doen.

Dus hier nog een korte opsomming van alles wat je nog meer kunt doen op dit bergplateau in de Franse Alpen.


- Indoor adventure park Vertigo, een geweldig indoor park om met slecht weer te bezoeken

- Rodelen, ook in de zomermaanden kun je rodelen over een rails, terwijl je een virtual reality masker draagt.

- Golfen. Er is een golfbaan, welke ook geschikt is voor beginners. Kinderen vanaf 6 jaar mogen hier golfen.

- Klimmen. Rotsen genoeg op de Alpe d'Huez. Rondom het meer de Besson zijn er verschillende rotsen die beklommen kunnen worden. Sommige rotsen zijn maar liefst 120 meter hoog. Zowel ervaren en beginnen klimmers kunnen klimmen op de Alpe d'Huez.

- Paardrijden. De manege op de Alpe d'Huez, verzorgd verschillende paardrijtochten. Maar je kunt hier ook terecht voor een leuke wandelroute met een ezel.

- Een andere leuke activiteit is kanoën op de rivier La Rive of iets spannender, raften Le Vénéon.Zomervakantie naar de Alpe d'Huez I Een actieve vakantie vol leuke activiteiten

Wanneer je op vakantie gaat naar de Alpe d'Huez, kan dat niet anders dan een actieve vakantie worden vol met leuke activiteiten en onvergetelijke ervaringen.

De omgeving is prachtig en dat maakt alle activiteiten alleen maar leuker.

Wanneer je een relaxte vakantie wilt, dan is de Alpe d'Huez absoluut niet de bestemming voor jou. Want luieren op dit bergplateau is misschien leuk voor een dagje, maar daarna kan het niet anders dan kriebelen om de bergen van de Franse Alpen weer in te gaan en deel te nemen aan alle leuke activiteiten die je hier kunt doen.


Alpe d'Huez in de winter

De Alpe d'Huez is niet alleen een geweldige bestemming in de zomer. Misschien zelfs minder in de zomer, dan in de winter. Want tijdens de koude wintermaanden, verandert dit bergplateau in de Franse Alpen in een wintersportparadijs. Jaarlijks trekken duizenden wintersporttoeristen richting de Alpe d'Huez en het nabijgelegen Les Deux Alpes.


Slapen op de Alpe d'Huez

De Alpe d'Huez is een skioord. Je vindt hier dan ook veel accommodaties die bedoeld zijn als accommodatie tijdens de wintermaanden. Wij houden van deze "Oostenrijkse" sfeer van deze accommodaties. Hieronder enkele van onze suggesties om bijzonder te slapen in de omgeving van de Alpe d'Huez. Accommodaties met die heerlijke sferen die bij de bergen van de Franse Alpen hoort.Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen


Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen

Wat te doen op de Alpe d'Huez I De leukste dingen om te zien en doen in de Alpe d'Huez in de Franse Alpen


Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page