top of page

Camino de Ronda, wandelen langs de ruige kust van Catalonië

Hoge rotsen, blauwe lucht en een nog blauwere zee dat is wat je ziet wanneer je de Camino de Ronda wandelt, een prachtig wandelpad die langs de mooie kustlijn van de Costa Brava loopt.Costa Brava, de wilde kust van Catalonië

De populaire Costa Brava ligt in Catalonië en betekent in het Catalaans letterlijk ruige, wilde kust. En de Costa Brava doet zijn naam zeker eer aan. Aan de Costa Brava vind je prachtige kliffen waar de golven tegen kapot slaan, afgewisseld met prachtige kleine baaitjes met helderblauw water en witte verborgen zandstrandjes.

KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA


Camino de Ronda, 191 kilometer wandelen aan de Costa Brava

De Camino de Ronda is een pad van maar liefst 191 kilometer lang en loopt langs bijna de gehele kustlijn van de Costa Brava. Cami de Ronda start net onder de Franse grens bij de Portbou en loopt helemaal tot aan Lloret de Mar, een levendige kustplaats net boven de meer bekende stad Blanes.

De Cami de Ronda loopt van het ene mooi strandje, naar het volgende mooie strandje en dat de gehele 191 kilometer langs. Het brengt je echt langs alle mooie baaitjes die de Costa Brava rijk is en geeft je prachtige vergezichten over de Catalaanse kust.Wandelen over oude smokkelaarspaden, Cami de Ronda

De Camino Ronda werd jaren geleden gemaakt voor de Douane van Spanje, de Guardia Civil. De Cami de Ronda moest helpen bij het controleren van de kustlijn, omdat de kustlijn van de Costa Brava, dichtbij de Franse grens, een populaire route was voor smokkelaars. Tegenwoordig is het gewoon een populaire wandelroute die je langs de mooiste baaitjes en verborgen stranden van de Costa Brava brengt.KOOP HIER DE COMPLETE REISGIDS VOOR JE VAKANTIE NAAR DE MOOIE COSTA BRAVA IN SPANJEDe kleurrijke vissersdorpjes van de Costa Brava

De Camino Ronda bestaat eigenlijk uit allemaal kleine stukken wandelroute, die samen de lange wandelroute van 191 kilometer vormen. De Cami de Ronda wordt regelmatig onderbroken door gezellige, kleurrijke vissersdorpjes en gezellige, levendige kustplaatsen. Maar aan de promenades van deze gezellige kustplaatsen van de Costa Brava is het dan ook vaak wel gezellig om wat drinken op een van de vele terrasjes.


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA
Camino de Ronda, een eenvoudige wandelroute aan de Costa Brava

Cami de Ronda is een route die vrij eenvoudig te lopen is. Het grootste deel van de route bestaat uit betonnen platen die er neergelegd zijn, maar er zijn enkele plekken waar je toch nog over rotsen of zand loopt. De route is verder heel duidelijk aangegeven op de Cami de Ronda met borden langs de gehele route. Je kunt hier eigenlijk niet fout lopen.
Het mooiste stukje Costa Brava van de Camino de Ronda

Het mooiste gedeelte van de Cami de Ronda is wat ons betreft het gedeelte tussen Begur en Sant Feliu de Guixols. Begur is een van de mooiste dorpen van de Costa Brava en daarmee ook het perfecte startpunt. Deze route is in totaal ca. 43 kilometer lang en is dus niet te lopen in een enkele dag. Er zijn wandelaars die deze route in 2 dagen lopen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kleine delen van deze route te lopen. Zeker met kinderen is dat een aanrader, want de gehele Cami de Ronde tussen Begur en Sant Feliu de Guixols is misschien toch wat ver lopen.


Adres; Begur


De drie mooiste stranden aan de Cami de Ronda

Er zijn ontzettend veel mooie baaitjes en stranden te zien wanneer je de Camino de Ronda wandelt. Maar er zitten enkele stranden tussen die er echt uitspringen. Wij zetten de drie mooiste strandjes van de Costa Brava voor je op een rijtje.Aiguablava, het mooiste kristalblauwe water van de Costa Brava

De naam Aiguablava betekent in het Catalaans letterlijk blauw water.

En dit strand aan de Cami de Ronda heeft echt het allermooiste blauwe water. Zodra je de trap bij Aiguablava afdaalt, komt de blauwe zee je tegemoet. Dit blauwe water wordt gecombineerd met wit zand en een gezellig baaitje, waar je verschillende restaurants en barretjes vindt.

Dit strand heeft de feel van Ibiza met de uitstraling van een Caribisch strand.


Adres; Aiguablava
Cala Montjoi, een onaangetast strand aan de Camino de Ronda

Cala Montjoi ligt in het prachtige natuurreservaat Cap de Creus. Volgens velen is dit een van de mooiste stranden van Spanje. Dit komt vooral omdat dit Cala Montjoi in een natuurreservaat ligt en daarmee niet is aangetast door mensen. Dit strand voelt als een ongerept stukje natuur aan de Costa Brava. Je kunt alleen via de Cami de Ronda naar dit strand hiken. Het is onmogelijk om hier met de auto te komen. Neem dus niet teveel mee, want het is wel een klein stukje lopen naar dit strand.


Adres; Cala Montjoi
Cala Senyor Ramon, een stukje Cariben aan de Costa Brava

Via de Cami de Ronda kom je ook bij dit mooie strand, Cala Senyor Ramon. Cala Senyor Ramon is een kleine baai, welke tegen een hoge rots aanligt. Door de hoge rotsen die het strand links en rechts omringen, voelt het strand erg prive en afgelegen en is het hier heerlijk rustig vertoeven. Cala Senyor Ramon voelt als een stukje Cariben aan de Costa Brava.


Adres; Cala Senyor Ramon


KLIK HIER VOOR DE LEUKSTE ACTIVITEITEN EN TOURS AAN DE COSTA BRAVA
Camino de Ronda, een vette aanrader wanneer je op vakantie bent aan de Costa Brava

Uiteraard zijn dit maar drie van de mooie stranden die je aan de Caminp de Ronda kunt vinden. Maar eigenlijk zijn bijna alle baaitjes aan de Costa Brava pareltjes en kun je hier overal heerlijk vertoeven. De combinatie van een stukje wandelen over de Cami de Ronda met een duik in het kristalblauwe water en af en toe een terrasje in een gezellige kustdorpje, is wat ons betreft de perfecte besteding van een vakantiedagje aan de Costa Brava. Wij hopen de komende jaren nog veel meer delen van de Cami de Ronda te mogen ontdekken.

Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page