top of page

Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland

Een bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland is altijd leuk, maar een bezoek aan de kerstmarkten in Keulen voelt pas echt als Kerstmis. Kerstbomen, twinkelende lichtjes en de geur van glühwein zorgen voor dat echte december kerstgevoel.

Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Waarom 1 kerstmarkt bezoeken, als je ook 8 kerstmarkten kunt bezoeken in Keulen?

Keulen is een van de meest populaire bestemmingen voor een kerstmarktbezoek in Duitsland. Bereid jezelf wel voor op een dagje wandelen, want er is niet maar 1 kerstmarkt in Keulen. In totaal zijn er maar liefst 8 kerstmarkten om te bezoeken in Keulen. En elke kerstmarkt in Keulen is weer net even anders dan de andere, waardoor je ze ook eigenlijk allemaal wil zien.


De verschillende kerstthema’s in Keulen

Keulen heeft maar liefst 8 verschillende kerstmarkten. En elke kerstmarkt heeft zijn eigen thema. Dit thema zie je terugkomen in de decoraties, in de spullen die je kunt kopen en zelfs in de mokken waaruit je, je glühwein drinkt. Op elke kerstmarkt in Keulen is het kerstthema tot in detail uitgewerkt.


Wat moet je drinken op een kerstmarkt in Keulen?

Op de kerstmarkten in Keulen zijn er verschillende drankjes te vinden die typisch bij kerst horen. De populairste van deze drankjes is natuurlijk glühwein. Een warme wijn die heerlijk is om te drinken op de koude dagen. Voor de bezoekers die liever iets non-alcoholisch drinken, is een opgewarmde cider een goed alternatief.


Andere populaire dranken zijn eierpunch en natuurlijk warme chocolademelk.
Wanneer je, je eerste drankje besteld zul je waarschijnlijk een borg moeten betalen voor de mok die je erbij krijgt. Meestal bedraagt deze borg 3 euro. Wanneer je de mok weer inlevert, krijg je deze 3 euro gewoon weer terug. Maar het zijn ook leuke souvenirs. De verschillende kerstmarkten in Keulen hebben namelijk een eigen mok in het kerstthema van de markt. Zo krijg je bijvoorbeeld op de engelenmarkt een mok met een engel erop. Elk mok is zo dus een souvenir van jouw reisje naar Duitsland.


Kun je ook lekker eten op de kerstmarkten in Keulen?

Jaaaaa!! Dat is een duidelijk antwoord toch. Je kunt zeker heel lekker eten op de kerstmarkten in Keulen. Er is wel een nadeel. Als je maar 1 dag gaat, heb je nooit genoeg tijd om alles te kunnen proeven.


Wanneer wij denken aan een Duitse kerstmarkt, denken wij vooral aan lekker eten en drinken. En op de kerstmarkten in Keulen kom je echt overal aan je trekken wat dat betreft. Zo kun je er natuurlijk Bratwurst en Currywurst eten. Maar ook Reibekuchen, Flammkuchen, Muzen, Schupfnudeln, Pretzels, Baumbrot, Pretzels en Kartoffel-spiralen. Maar ook wafels, nootjes en nog zoveel meer. Er is zoveel keuze. Loop dus eerst langs alle kraampjes voordat je iets besteld.Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

De verschillende kerstmarkten in Keulen

Zoals we hierboven al vertelden zijn er verschillende kerstmarkten in Keulen, 8 maar liefst. Wij zetten de leukste kerstmarkten in Keulen voor je op een rijtje hieronder in onze reisgids Kerst in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Lees nu alles over deze verschillende kerstmarkten in onze Keulen reisblog hieronder.De Weihnachtsmarkt, de grote kerstmarkt aan de voet van de Dom van Keulen

Een van de meest bekende kerstmarkten vind je aan de voet van de Dom van Keulen, de Weihnachstmarkt. Vertaald bekent dit natuurlijk gewoon kerstmarkt. Alle kerststalletjes op deze kerstmarktjes zijn rood met vallende sterren op de achtergrond. In het centrum van de kerstmarkt staat een grote kerstboom, als middelpunt van deze Weihnachstsmarkt. Op deze kerstmarkt in Keulen worden heel veel kerstdecoraties verkocht, zoals kerstballen. Maar je kunt hier ook allerlei andere leuke kerst hebbedingen kopen.


Op de Weihnachstsmarkt in Keulen vind je ook genoeg leuke eetstalletjes. Zo kun je hier een crêpe eten, maar ook Bratwurst.Heinzels Wintermärchen, kerstkabouters in Keulen

Vanuit de Weihnachstsmarkt in Keulen loop je binnen enkele minuten al naar de volgende kerstmarkt, Heinzels Wintermärchen.

Hier vind je in tegenstelling tot de rode kraampjes op de Weihnachtsmarkt, allemaal houten kerststalletjes. Deze houten kerststalletjes geven de kerstmarkt een wat rustiekere uitstraling.

De houten kerststalletjes zijn versierd met guirlandes en lichtjes en helemaal passend bij het thema van deze kerstmarkt staat er op de bovenzijde van de kraampjes een kabouter. Elk kabouter doet een andere activiteit. Zo is een kokende kabouter, maar bijvoorbeeld ook een slapende kabouter.

Door de rustieke uitstraling in combinatie met de guirlandes lijkt het een beetje alsof je door een dorpje in het bos loopt.


Dit bosthema zie je overal terugkomen op deze kerstmarkt in Keulen. Zo zijn er zitjes van boomstammen en zie je in verschillende hoeken bosdieren staan. (Geen echte bosdieren natuurlijk) En om de sfeer helemaal af te maken, kon je een houtkunstenaar aan het werk zien. De geluiden en de geur die afkomt van het bewerken van hout, dragen alleen maar bij aan de sfeer van deze kerstmarkt in Keulen.


Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Heinzels Wintermärchen, de Altmarkt

De Heinzels Wintermärchen kerstmarkt bestaat uit 2 delen. Op de Altmarkt kun je heel veel mooie kerstdecoraties kopen. Veel houtsnijwerk en houten kerst decoraties.

Maar ook voor snoepjes en andere lekkernijen ben je op deze kerstmarkt in Keulen op de goede plek.Heinzels Wintermärchen, de Heumarkt

De Heinzels Wintermärchen Heumarkt is een van de meest levendige kerstmarkten. Het is nog steeds in hetzelfde bosthema als de Altmarkt, maar het is allemaal net wat levendiger. Zo is er bijvoorbeeld een grote schaatsbaan op de Heumarkt. Met een bruggetje en een bar is deze schaatsbaan absoluut een van de leukste schaatsbanen die wij ooit op een kerstmarkt gezien hebben. En met meer dan 100 meter is het ook een van de grootste schaatsbanen die wij ooit gezien hebben.

Er is ook een curling baan. Al moet je hier wel op tijd reserveren, want deze baan is snel vol gereserveerd voor de dag.


Op de Heumarkt kun je verschillende stalletjes vinden die kleding en juwelen verkopen. En natuurlijk kun je ook op Heinzels Wintermärchen Heumarkt weer heel veel lekker eten en glühwein drinken om op te warmen.En je zult het niet verwachten, maar op de mokken op de Heinzels Wintermärchen staan…jawel, kabouters, helemaal passend bij het thema.

Maar hier mag je zelfs kiezen welke mok je wilt, want je kunt kiezen uit 15 verschillende kabouter mokken. Superleuk toch?

En vind je deze twee kerstmarkten al leuk overdag? Vergeet de Altmarkt en de Heumarkt dan vooral niet tijdens de avond te bezoeken, want dan worden deze kerstmarkten in Keulen pas echt magisch.Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Engelen op de Neumarkt in Keulen

De Neumarkt wordt ook wel de Engelenmarkt genoemd in Keulen. En ja, het thema van deze kerstmarkt in Keulen is engeltjes. De kraampjes zijn compleet in stijl met de engelen in wit en zilver met overal verwijzingen naar sterren en engelen. Op de meeste stalletjes is een engel afgebeeld en in de bomen hangen lichtgevende sterren. De hele markt is een plaatje om te zien. Er lopen op deze kerstmarkt zelfs echte engelen rond. Nou ja, ze zijn in ieder geval verkleed als engel.


Op deze markt kun je heel veel eten kopen. Maar ook wat dingen eten die net wat anders zijn dan op de andere kerstmarkten. Bestel hier bijvoorbeeld een heerlijke verse wafel in de vorm van de Dom van Keulen. En ook op deze kerstmarkt kun je weer naar hartenlust kerstversiering kopen.
De schattigste kerstmarkt van Keulen, de St. Nicholas kerstmarkt

De St Nicholas Kerstmarkt kun je vinden op Rudolph Platz in Keulen. En wat ons betreft is deze kerstmarkt de meest schattige kerstmarkt van Keulen. Wanneer je over deze kerstmarkt wandelt is het net alsof je door de straten van Beieren wandelt. Ze hebben hier de zo typische Beierse huizen nagemaakt met het herkenbare houtwerk van deze huizen in Beieren.

Ondanks dat deze kerstmarkt niet zo groot is, kom je hier zeker niets tekort. Zo kun je ook op deze kerstmarkt leuke kerstdecoraties of kerstcadeautjes kopen. Maar ook voor een lekkere Bratwurst met een glühwein zit je goed op deze kerstmarkt. Je kunt het aanbod op deze kerstmarkt vergelijken met de grotere kerstmarkt aan de voet van de Dom. Alleen dan is net een stuk kleiner, en om eerlijk te zijn net wat gezelliger.Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Havenmarkt, kerst bij de rivier in Keulen

Wanneer je naar de Havenmarkt wil, moet je richting de rivier in Keulen lopen. Deze markt ligt namelijk aan de oevers van de Rijn. De Havenmarkt is een kleinere kerstmarkt naast de Lindt chocoladefabriek en chocolade museum. De sfeer van deze kerstmarkt is beduidend anders dan de andere kerstmarkten. De kraampjes zijn hier witte punttenten en het heeft een maritiem thema. De maritieme details zie je overal terugkomen op deze kerstmarkt. Op deze kerstmarkt in Keulen vind je veel handgemaakte decoraties, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte kaarsen en andere unieke cadeautjes.


Ook op deze Haven markt kun je heerlijk eten, maar zoals je bij het maritieme thema wel kunt verwachten, kun je hier voornamelijk veel vis en andere producten uit de zee eten. Maar lekker zijn ze zeker.


Wij persoonlijk vonden de sfeer van deze kerstmarkt net wat minder dan de andere kerstmarkten in Keulen. Maar wanneer je graag vis eet, is deze kerstmarkt in Keulen zeker een aanrader.


Het chocolademuseum in Keulen

En wanneer je dan toch op de Haven markt bent, kun je natuurlijk net zo goed even naar het Lindt chocolade museum gaan in Keulen. In dit museum leer je alles over de productie van chocolade en je kunt zelfs een speciale chocoladereep samen laten stellen. Daar moet je dan wel even een half uurtje op wachten. Maar hoe leuk is het om een unieke chocoladereep als kerstcadeau te geven aan je vrienden of familie?

Zijn er nog meer kerstmarkten in Keulen?

Wat ons betreft zijn de kerstmarkten hierboven de leukste kerstmarkten in Keulen. Maar er zijn nog enkele andere markten in Keulen.


Zo is er nog de Stadtgarden markt. Dit is vooral een markt waar mensen in de avond samenkomen voor een drankje. Het is niet echt een markt voor gezinnen. En omdat het ook wat verder uit de stad is, vinden wij deze kerstmarkt niet echt de moeite waard om naartoe te gaan.


En je hebt ook nog de Heavenue markt. Deze markt staat bekend als de Gay markt tijdens de kerstdagen in Keulen. De aankleding en sfeer op deze markt zijn wel echt anders dan de andere kerstmarkten, maar zeker ook leuk om te zien.Hoe kom je in Keulen?

Je kunt zowel per auto als per trein naar Keulen. Er is zelfs een luchthaven als je met het vliegtuig wilt komen.


Wanneer je met de auto komt zijn er voldoende parkeerplaatsen in Keulen. Wil je midden in het centrum van Keulen parkeren, dan is er een grote parkeergarage bij de Dom. Je loopt vanuit de parkeergarage direct de kerstmarkt aan de voet van de Dom op. Dat scheelt in ieder geval weer lopen.Wat heb je nodig om de kerstmarkt in Keulen te bezoeken?

Ga vooral met een lege maag naar de kerstmarkten in Keulen om je vol te kunnen eten aan al het lekkers wat ze hier verkopen.

Maar als we je dan toch moeten adviseren om iets mee te nemen dan is het warme kleding. Neem een dikke winterjas, shawl, muts en handschoenen mee.

In de maand December kan het in Keulen best koud worden. En wanneer je dan stilstaat aan een tafeltje, voel je die kou echt wel. Dus warme kleding is een must op de kerstmarkt in Keulen.

En wanneer je wilt schaatsen op de schaatsbaan in Keulen, dan kun je natuurlijk ook je eigen schaatsen meenemen.


Zijn de kerstmarkten in Keulen een aanrader in de Decembermaand?

Absoluut!! De kerstmarkten in Keulen staan bekend als misschien wel de mooiste en leukste kerstmarkten van Duitsland. Alles wat je verwacht van een kerstmarkt kun je vinden op de kerstmarkten in Keulen. Wij vinden een dagje Keulen dus zeker in aanrader in de gezellige Decembermaand.Kerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.comKerstmis in Keulen, de leukste kerstmarkten van Duitsland. Een complete reisgids voor een dag Kerst in Keulen. Lees onze reisgids nu op onze reisblog www.kusjesvanons.com

Comentarios


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page