top of page

Verdwalen in Parc del Laberint d'Horta


Ben je een paar dagen in Barcelona met de kinderen? Dan is een bezoekje aan Parc del Laberint d'Horta zeker een tip. Parc del Laberint d'Horta is een groot park in een van de buitenwijken van Barcelona. Hier kun je echt even ontsnappen aan de drukte van Barcelona en kun je een momentje van rust creëren tijdens je stedentrip naar Barcelona.


Parc del Laberint d'Horta, de oudste tuin van Barcelona

Parc del Laberint d'Horta is de oudste tuin van Barcelona en ligt in het noorden van deze geweldige stad in Spanje.

De aanleg van deze tuin begon in 1792 op het landgoed Horta-Guinardó van de markies van Llupia en Alfarrás.

Je ziet nog steeds veel terug van deze markies, zoals bijvoorbeeld een monument wat is gebouwd ter herdenking van een middag die hij doorbracht in het gezelschap van de neef van de koning en zijn bruid.De verschillende stijlen van Parc del Laberint d'Horta

Parc del Laberint d'Horta kent verschillende stijlen en doet daarom ook wel een beetje denken aan het Alhambra in Granada. Zo ziet je Moorse bogen en Arabische en Mediterraanse invloeden in dit prachtige park in Barcelona.Een stukje Griekse mythologie in Parc del Laberint d'Horta

Je kunt verschillende thema's herkennen in Parc del Laberint d'Horta, maar een thema wat er echt uitspringt is de Griekse Mythologie. Zo staat er in Parc del Laberint d'Horta onder andere een beeld van de God van de wijn Dionysos, een standbeeld van Apollo en de negen muzen en twee tempels ter ere van Artemis en Danaë.Heel veel water in Parc del Laberint d'Horta

Een ander thema wat duidelijk naar voren komt in Parc del Laberint d'Horta is water. Water komt op verschillende manieren terug in deze koninklijke tuinen in Barcelona. Zo staan er verschillende fonteinen in dit park, maar ook zie je watervallen, vijvers, beekjes en kanalen.

Romantiek in Parc del Laberint d'Horta

De romantische stijl die je terug ziet komen in Parc del Laberint d'Horta, werd pas veel later aangelegd in deze tuinen.


In de negentiende eeuw besloten nakomelingen van de markies van Llupia en Alfarrás om de tuin uit te breiden met een romantisch deel. Zo zie je hier een grote verscheidenheid aan planten en bloemen, een natuurlijk ogende waterval, grote bomen en schattige, romantische plekjes om te zitten.


Het hoogste punt van Parc del Laberint d'Horta

Op het hoogste punt van Parc del Laberint d'Horta vind je een neoklassiek paviljoen met een vijver, welke rijkelijk versierd is met allerlei verwijzingen naar de Romeinse en Griekse mythologie. Deze vijver is een prachtige plek in Parc del Laberint d'Horta.
Ronddwalen in Parc del Laberint d'Horta

Er is dus meer dan genoeg te zien in Parc del Laberint d'Horta. Je kunt wel uren ronddwalen in dit grote park in Barcelona en de verschillende stijlen verkennen die duidelijk naar voren komen in Parc del Laberint d'Horta. Je kunt de drukte van Barcelona hier echt even achter je laten en een moment van rust creëren tijdens je stedentrip naar Barcelona.
De eyecatcher van Parc del Laberint d'Horta

Maar de absolute eyecatcher in Parc del Laberint d'Horta is toch wel het labyrint. Een doolhof met maar liefst 2 meter hoge, groene hagen, waar de kinderen kunnen rondrennen en verdwalen op zoek naar een van de uitgangen. In totaal staan er maar liefst 750 meter aan cipreshagen in het Labyrint van Parc del Laberint d'Horta. In het midden van dit labyrint staat een groot beeld van Eros, de god van de liefde.

En terwijl de kids hier lekker rondrennen kunnen de ouders even heerlijk bijkomen in het zonnetje en tot rust komen.Parc del Laberint d'Horta, weg uit de drukte van Barcelona

Een middagje doorbrengen in Parc del Laberint voel echt alsof je even weg bent uit Barcelona. Het is een fijne afwisseling van alle drukte in Barcelona zelf.

Of je nu gewoon lekker wilt wandelen, de kinderen wil laten rennen of romantisch samen wilt picknicken. Het kan hier allemaal. Bovendien is het voor de kinderen ook wel even lekker als ze gewoon even kunnen rondrennen tijdens een stedentrip naar Barcelona.Nooit te druk in Parc del Laberint d'Horta

In Parc del Laberint d'Horta worden maximaal 750 personen toegelaten. Het is dus nooit te druk in dit park. En dat is zeker nog een pluspunt van Parc del Laberint d'Horta en een reden waarom dit park een echte aanrader is.

Je moet hierdoor wellicht wel even in de rij staan. Ook wij schrokken wel even toen we aansloten in de rij, maar de wachttijd valt reuze mee. En het wachten was absoluut de moeite waard.Tickets: € 2,23 per persoon

€ 1,42 per persoon voor kinderen van 5 tot 14 jaar.

Tickets zijn enkel te koop aan de kassa.

Op woensdag en zondag is de toegang gratis.


Adres: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona


Meer informatie vind je HIER.Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page